×
بین الملل
شناسه خبر : 213933
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/12/05 ساعت 10:13
قدرت‌نمایی القسام در مراسم آزادی اسرا

عبدالباری عطوان*

قدرت‌نمایی القسام در مراسم آزادی اسرا

عطوان با اشاره به هفتمین دور مبادله اسیران که طی آن روز شنبه چند اسیر صهیونیست دیگر آزاد شدند، به تمجید از برگزاری منظم این مراسم از سوی مقاومت فلسطین پرداخت و آن را نمایانگر برتری گردان های شهید عزالدین القسام و زیرکی سیاسی و رسانه ای آن دانست.

نورنیوز-گروه بین الملل: «عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب به تمجید از جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در برگزاری مراسم تحویل هفتمین گروه از اسیران صهیونیست پرداخت و آن را اوج نبوغ دانست.

به گزارش رای الیوم، عطوان با اشاره به هفتمین دور مبادله اسیران که طی آن روز شنبه چند اسیر صهیونیست دیگر آزاد شدند، به تمجید از برگزاری منظم این مراسم از سوی مقاومت فلسطین پرداخت و آن را نمایانگر برتری گردان های شهید عزالدین القسام و زیرکی سیاسی و رسانه ای آن دانست.

وی نوشت: پس از بیش از ۵۰۰ روز پایداری و دستاوردهای نظامی و اطلاعاتی قابل توجه، توافق مبادله به شکل آشکار، قدرت این گردان ها را به نمایش گذاشت و برعکس تصورات دشمن درباره ضعف، فروپاشی و از دست رفتن مهمات، خستگی و دودستگی، دور هفتم مبادله اسرا سیطره القسام را بر غزه نمایان کرد و شکست همه طرح های دشمن از کوچاندن تا خالی کردن شمال غزه از ساکنان و اسکان شهرک نشینان در آن و نیز غارت گاز و آزاد کردن اسیران با زور را نشان داد.

این تحلیلگر ادامه داد: انتقال اسیران از مکان اسارت آنها در زیر زمین و روی زمین به مناطقی که مراسم طی هفت دوره مبادله برگزار شد، اوج دستاورد و نبوغ مقاومت را نشان می دهد. اینکه دشمن از روند انتقال مطلع شود یا مکان نگهداری اسیران و سازوکار حرکت را بداند و اشتباهی در روند تحویل رخ ندهد، همگی اوج نبوغ و برتری بر دشمنی را نشان می دهد که جدیدترین تسلیحات و رادارها و سیستم های رصد بسیار پیشرفته دارد.

عطوان به تزلزل موقعیت بنیامین نتانیاهو نزد شهرک نشینان صهیونیست در جریان مبادله و نیز شکست میدانی و نظامی او و عدم تحقق اهداف جنگ نیز اشاره کرد.

وی به بوسه اسیر اسرائیلی بر سر یکی از مبارزان مقاومت مسئول حفاظت از اسرا در برابر دوربین شبکه های تلویزیونی و قدردانی او از برخورد نیک و مبتنی بر ارزش های اسلامی مقاومت پرداخت.

سردبیر رای الیوم همچنین از عبارت حک شده بر سکوی تحویل اسرا مبنی بر اینکه «ما می توانیم مسیر تاریخ را عوض کنیم»، سخن گفت و آن را دارای مفهوم برای همه صهیونیست ها و حامیان آنها دانست.

عطوان همچنین به سرحال بودن ۶ اسیر اسرائیلی اشاره و آن را نشان دهنده تغذیه خوب، رفتار نیک و رسیدگی بهداشتی برعکس اسیران فلسطینی دانست که روی بدن آنها آثار شکنجه و گرسنگی آشکار است.

این تحلیلگر اضافه کرد: مقاومت در غزه که نتانیاهو و ارتش او را شکست داد، طرح کوچاندن را به شکست کشاند و با تهدیدهای دونالد ترامپ مقابله و آن را مجبور به عقب نشینی خفت بار کرد، می تواند روند تاریخ را عوض کند، زیرا این تغییر با عملیات «طوفان الاقصی» شروع شد؛ طوفانی که همه معادلات را تغییر داد و مساله فلسطین را احیا و زورگویی اسرائیلی را درهم شکست و فرهنگ بیداری عربی و اسلامی را جایگزین فرهنگ تسلیم و سازش کرد.

وی افزود: مقاومت در نبرد اندیشه و تفکر برنده شد و این در کنار پیروزی های مقاومت در میادین جنگ است. مقاومت مبادله اسرا را انجام داد بدون اینکه از شروط خود با وجود فشارهای فراوان عربی، بین المللی و اسرائیلی ذره ای عقب بنشیند.

جنبش حماس روز شنبه ۶ اسیر صهیونیست دیگر را در چارچوب مرحله هفتم تبادل اسیران به نمایندگان کمیته بین المللی صلیب سرخ در نوار غزه تحویل داد.

ابو عبیده سخنگوی گردان‌های شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس روز جمعه اعلام کرده بود که این گردان‌ها روز شنبه ۶ اسیر صهیونیست با نام‌های «ایلیا میمون اسحاق کوهن»، «عمر شیم توف»، «عومر فنکرت»، «تال شوهام»، «اویرا منگستو» و «هشام السید» را آزاد می‌کند.


نظرات

آخرین اخبار
معاریو: ارتش اسرائیل در «گل‌ولای لبنان» گیر افتاده است
پاسخ آتشین پپ به شعارهای آرسنالی‌ها
نقش کلیدی فارس در تأمین پروتئین کشور پررنگ‌تر شد
811 شهید از زمان آتش‌بس در غزه
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 6 اردیبهشت 1405 ؛ افزایش 2 هزار تومانی دلار
چین دومین جنگنده رادارگریز خود را عملیاتی می‌کند
تاثیر آتش‌بس بر جهش اسمی قیمت‌ها در بازار مسکن
هر 80 ثانیه یک تشخیص سرطان در بریتانیا
دلیل غیبت روبیو در مذاکرات ایران و آمریکا
ورود 20 همت پول حقیقی به بورس از آغاز جنگ
جنگ‌ های آمریکایی-صهیونیستی برای امنیت‌ است یا غارت منابع؟
اعلام سرفاصله‌های جدید قطارهای متروی تهران با افزایش مسافران
احتمال غیبت ستاره مصر در جام جهانی 2026
روسیه فضاپیمای باری «پروگرس 95» را به ایستگاه فضایی پرتاب کرد
پیشنهاد جنجالی فرانسه برای تعویق بازپرداخت بدهی‌های اتحادیه اروپا
خبر خوش برای اصناف؛ حذف اظهارنامه مالیاتی تا سقف فروش 70 میلیارد تومان
نورنما | مردم ، خدا مراقب ماست ...
کمک میلیاردی آلمان به اوکراین جنگ را طولانی‌تر می‌کند
انتقاد نایب‌رئیس کمیسیون آموزش از تاثیر قطعی معدل یازدهم در کنکور
حادثه هوایی در هند؛ تخلیه اضطراری هواپیما با چند مصدوم
دانشگاه آزاد مسیرهای متنوعی برای دانشجویان واحد امارات فراهم کرده است
آغاز اجرای طرح «کارت امید مادر»؛ حمایت دولت از نوزادان متولد 1405
عوامل تیراندازی در میدان آزادی کرمان دستگیر شدند
آسیا تایمز: آسه‌آن در مسیر کاهش وابستگی دفاعی به آمریکا
504 همت یارانه برای گندم و نان در بودجه 1405
رایزنی عراقچی و پادشاه عمان درباره تحولات منطقه در مسقط
انفجار کنترل‌شده مهمات فرسوده در اندیمشک
نفر بعدی در لیست اخراجی ترامپ کیست؟
میدری: انسجام و اقتصاد قوی زمینه‌ساز عزت و استقلال است
قهرمانی دوباره الاهلی در آسیا و کسب جایزه 12 میلیون دلاری
ثبت بیش از 1.8 میلیون دامنه فارسی در کشور
هشدار سپاه درباره انفجار کنترل‌شده مهمات در زنجان
پیش بینی قیمت طلای جهانی ؛ همه چیز تحولات خاورمیانه وابسته شد
نوراینفو | پنج تداخل دارویی شایع اما مرگبار
نوراینفو | تمرینات ساده برای جلوگیری از آلزایمر
لندن در شوک جنگ؛ هشدار درباره اختلال در تنگه هرمز
جزئیات سناریوهای پیشنهادی افزایش اعتبار کالابرگ
تشدید محدودیت‌های چین بر سرمایه‌گذاری آمریکا در فناوری‌های حساس
مسی بهترین بازیکن زمین، اینترمیامی همچنان بدون سرمربی
رسانه عبری: تصور نابودی ایران و حزب‌الله یک خطای راهبردی است
سانچز: اسرائیل به قوانین بین‌المللی احترام نمی‌گذارد
وزارت دادگستری آمریکا تحقیقات درباره رئیس فدرال رزرو را متوقف کرد
روایت حماس از 195 روز آتش‌بس در غزه
افشای هویت و انگیزه عامل تیراندازی در مراسم کاخ سفید
جزئیات جدید از فرصت دوباره برای جاماندگان کالابرگ + زمان اعتبار کالابرگ
معاون وزیر جهادکشاورزی: افزایش قیمت مرغ و تخم‌مرغ گرانفروشی نیست
تغییر معادلات بازار طلا در سایه بحران نفت
ادعای جدید آمریکا درباره توقیف کشتی ایرانی
هشدار هواشناسی درباره افت دما و بارش در زنجان
پروازهای تهران، نجف و مشهد فعال شد