×
بین الملل
شناسه خبر : 213933
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/12/05 ساعت 10:13
قدرت‌نمایی القسام در مراسم آزادی اسرا

عبدالباری عطوان*

قدرت‌نمایی القسام در مراسم آزادی اسرا

عطوان با اشاره به هفتمین دور مبادله اسیران که طی آن روز شنبه چند اسیر صهیونیست دیگر آزاد شدند، به تمجید از برگزاری منظم این مراسم از سوی مقاومت فلسطین پرداخت و آن را نمایانگر برتری گردان های شهید عزالدین القسام و زیرکی سیاسی و رسانه ای آن دانست.

نورنیوز-گروه بین الملل: «عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب به تمجید از جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در برگزاری مراسم تحویل هفتمین گروه از اسیران صهیونیست پرداخت و آن را اوج نبوغ دانست.

به گزارش رای الیوم، عطوان با اشاره به هفتمین دور مبادله اسیران که طی آن روز شنبه چند اسیر صهیونیست دیگر آزاد شدند، به تمجید از برگزاری منظم این مراسم از سوی مقاومت فلسطین پرداخت و آن را نمایانگر برتری گردان های شهید عزالدین القسام و زیرکی سیاسی و رسانه ای آن دانست.

وی نوشت: پس از بیش از ۵۰۰ روز پایداری و دستاوردهای نظامی و اطلاعاتی قابل توجه، توافق مبادله به شکل آشکار، قدرت این گردان ها را به نمایش گذاشت و برعکس تصورات دشمن درباره ضعف، فروپاشی و از دست رفتن مهمات، خستگی و دودستگی، دور هفتم مبادله اسرا سیطره القسام را بر غزه نمایان کرد و شکست همه طرح های دشمن از کوچاندن تا خالی کردن شمال غزه از ساکنان و اسکان شهرک نشینان در آن و نیز غارت گاز و آزاد کردن اسیران با زور را نشان داد.

این تحلیلگر ادامه داد: انتقال اسیران از مکان اسارت آنها در زیر زمین و روی زمین به مناطقی که مراسم طی هفت دوره مبادله برگزار شد، اوج دستاورد و نبوغ مقاومت را نشان می دهد. اینکه دشمن از روند انتقال مطلع شود یا مکان نگهداری اسیران و سازوکار حرکت را بداند و اشتباهی در روند تحویل رخ ندهد، همگی اوج نبوغ و برتری بر دشمنی را نشان می دهد که جدیدترین تسلیحات و رادارها و سیستم های رصد بسیار پیشرفته دارد.

عطوان به تزلزل موقعیت بنیامین نتانیاهو نزد شهرک نشینان صهیونیست در جریان مبادله و نیز شکست میدانی و نظامی او و عدم تحقق اهداف جنگ نیز اشاره کرد.

وی به بوسه اسیر اسرائیلی بر سر یکی از مبارزان مقاومت مسئول حفاظت از اسرا در برابر دوربین شبکه های تلویزیونی و قدردانی او از برخورد نیک و مبتنی بر ارزش های اسلامی مقاومت پرداخت.

سردبیر رای الیوم همچنین از عبارت حک شده بر سکوی تحویل اسرا مبنی بر اینکه «ما می توانیم مسیر تاریخ را عوض کنیم»، سخن گفت و آن را دارای مفهوم برای همه صهیونیست ها و حامیان آنها دانست.

عطوان همچنین به سرحال بودن ۶ اسیر اسرائیلی اشاره و آن را نشان دهنده تغذیه خوب، رفتار نیک و رسیدگی بهداشتی برعکس اسیران فلسطینی دانست که روی بدن آنها آثار شکنجه و گرسنگی آشکار است.

این تحلیلگر اضافه کرد: مقاومت در غزه که نتانیاهو و ارتش او را شکست داد، طرح کوچاندن را به شکست کشاند و با تهدیدهای دونالد ترامپ مقابله و آن را مجبور به عقب نشینی خفت بار کرد، می تواند روند تاریخ را عوض کند، زیرا این تغییر با عملیات «طوفان الاقصی» شروع شد؛ طوفانی که همه معادلات را تغییر داد و مساله فلسطین را احیا و زورگویی اسرائیلی را درهم شکست و فرهنگ بیداری عربی و اسلامی را جایگزین فرهنگ تسلیم و سازش کرد.

وی افزود: مقاومت در نبرد اندیشه و تفکر برنده شد و این در کنار پیروزی های مقاومت در میادین جنگ است. مقاومت مبادله اسرا را انجام داد بدون اینکه از شروط خود با وجود فشارهای فراوان عربی، بین المللی و اسرائیلی ذره ای عقب بنشیند.

جنبش حماس روز شنبه ۶ اسیر صهیونیست دیگر را در چارچوب مرحله هفتم تبادل اسیران به نمایندگان کمیته بین المللی صلیب سرخ در نوار غزه تحویل داد.

ابو عبیده سخنگوی گردان‌های شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس روز جمعه اعلام کرده بود که این گردان‌ها روز شنبه ۶ اسیر صهیونیست با نام‌های «ایلیا میمون اسحاق کوهن»، «عمر شیم توف»، «عومر فنکرت»، «تال شوهام»، «اویرا منگستو» و «هشام السید» را آزاد می‌کند.


نظرات

آخرین اخبار
افزایش دوباره بهای نفت در بازارهای جهانی
انگلیس: یک کشتی دیگر در تنگه هرمز آتش گرفت
در اسرائیل سانسور رسانه‌ای حکم‌فرماست تا حملات ایران و حزب‌الله مخابره نشوند!
راه‌آهن اسرائیل هک شد
سرمایه‌گذاران در حال خارج کردن پول‌هایشان از امارات هستند
افزایش قیمت سوخت در آمریکا
عبور قیمت نفت از 100 دلار
بازگشت آخرین گروه از حجاج ایرانی به کشور
رویترز: پس از دو هفته بمباران بی‌وقفه، حکومت ایران در آستانه فروپاشی نیست
احتمال بازبینی روابط امنیتی کشورهای حوزه خلیج فارس با آمریکا
نرخ بنزین در اروپا دستوری شد
ایران پاسخ حمله به مخازن پالایشگاه تهران را داد
فارن افرز: ایران معادله جنگ را تغییر داد، ادامه جنگ به نفع ایران است
مقاومت عراق: امارات به تأسیسات نفتی سعودی حمله کرد
زلزله در بازار کشورهای عربی با تداوم تجاوز آمریکا به ایران/سرمایه‌ها از دبی فراری شدند
لغو پروازهای بریتیش ایرویز به ابوظبی و چندین کشور خاورمیانه‌
در صورت خطای آمریکا تنگه ای دیگر، مشابه هرمز خواهد شد
وقوع حادثه برای دو نفتکش خارجی سوخت عراق در آب‌های بین المللی
حمله پهپادی حزب الله لبنان به بزرگترین مجتمع صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/ انهدام پهپاد هرون TP
بسیاری از مردم و بسیجیان برای حضور در ایست‌های بازرسی داوطلب شدند
روسیه: قطعنامه شورای امنیت علیه ایران جانبدارانه و یک‌طرفه بود
نفتکش آمریکایی در نزدیکی عراق هدف قرار گرفت
موج 40 عملیات وعده صادق4 / شلیک موشک به بیش از 50 هدف در سراسر اراضی اشغالی
تناقض گویی‌های ترامپ: در 11 روز گذشته ارتش ما ایران را عملا نابود کرد
آمار تعداد زنان و کودکان شهید در حملات آمریکایی-صهیونیستی
اختلال در شناسایی زمان شلیک موشک‌های ایران در اسرائیل
نماینده ایران در سازمان ملل: قطعنامه شورای امنیت تحریف واقعیت بود
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
حملات گسترده حزب‌الله به شمال فلسطین اشغالی
زاکانی: در 10 روز نخست جنگ 9000 نقطه از کشور مورد هدف دشمن قرار گرفت
بقائی: قتل عام فرشتگان کوچک ایرانی در میناب جنایتی نابخشودنی است
قرارگاه خاتم‌الانبیا: تنگه هرمز تحت مدیریت ماست
قلب تامین سوخت پنتاگون، هدف حمله پهپادی قرار گرفت
شورای امنیت به جای محکوم کردن جنایت آمریکا، علیه ایران قطعنامه صادر کرد
محدودیتی در تخلیه انواع کالا از بنادر نداریم
منبع آگاه: رویای تسلط بر خیابان‌ها توسط متجاوزان ناکام خواهد ماند
استاندار مازندران : اولویت اصلی، حفظ معیشت و امنیت مردم است
پورعلی گنجی: ما داغداریم
تاکید سرلشکر صفوی بر میزان اشراف اطلاعاتی ایران از دشمن + فیلم
چند نکته راهبردی در تحلیل جنگ رمضان
تخریب تعدادی از بناهای شاخص تاریخی سنندج
اتمام مهلت خرید خودروهای وارداتی
رضایی: امنیت در سواحل جنوبی کشور برقرار است
وزیر فرهنگ: ‏اجتماعات مردم در خیابان کمتر از موشک‌های ایرانی نیست
عیادت مبارز هنرهای رزمی ایران از مجروحان جنگی
موج جدید حملات موشکی سنگین ایران به پایگاه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی
پیش‌بینی بارش شدید برف و باران در 20 استان
سازمان جهانی بهداشت: 18 حمله به مراکز درمانی ایران تایید شد
عراقچی: نیروهای مسلح انتقام حمله به زیرساخت‌های ملی را می‌گیرند