×
بین الملل
شناسه خبر : 213933
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/12/05 ساعت 10:13
قدرت‌نمایی القسام در مراسم آزادی اسرا

عبدالباری عطوان*

قدرت‌نمایی القسام در مراسم آزادی اسرا

عطوان با اشاره به هفتمین دور مبادله اسیران که طی آن روز شنبه چند اسیر صهیونیست دیگر آزاد شدند، به تمجید از برگزاری منظم این مراسم از سوی مقاومت فلسطین پرداخت و آن را نمایانگر برتری گردان های شهید عزالدین القسام و زیرکی سیاسی و رسانه ای آن دانست.

نورنیوز-گروه بین الملل: «عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب به تمجید از جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در برگزاری مراسم تحویل هفتمین گروه از اسیران صهیونیست پرداخت و آن را اوج نبوغ دانست.

به گزارش رای الیوم، عطوان با اشاره به هفتمین دور مبادله اسیران که طی آن روز شنبه چند اسیر صهیونیست دیگر آزاد شدند، به تمجید از برگزاری منظم این مراسم از سوی مقاومت فلسطین پرداخت و آن را نمایانگر برتری گردان های شهید عزالدین القسام و زیرکی سیاسی و رسانه ای آن دانست.

وی نوشت: پس از بیش از ۵۰۰ روز پایداری و دستاوردهای نظامی و اطلاعاتی قابل توجه، توافق مبادله به شکل آشکار، قدرت این گردان ها را به نمایش گذاشت و برعکس تصورات دشمن درباره ضعف، فروپاشی و از دست رفتن مهمات، خستگی و دودستگی، دور هفتم مبادله اسرا سیطره القسام را بر غزه نمایان کرد و شکست همه طرح های دشمن از کوچاندن تا خالی کردن شمال غزه از ساکنان و اسکان شهرک نشینان در آن و نیز غارت گاز و آزاد کردن اسیران با زور را نشان داد.

این تحلیلگر ادامه داد: انتقال اسیران از مکان اسارت آنها در زیر زمین و روی زمین به مناطقی که مراسم طی هفت دوره مبادله برگزار شد، اوج دستاورد و نبوغ مقاومت را نشان می دهد. اینکه دشمن از روند انتقال مطلع شود یا مکان نگهداری اسیران و سازوکار حرکت را بداند و اشتباهی در روند تحویل رخ ندهد، همگی اوج نبوغ و برتری بر دشمنی را نشان می دهد که جدیدترین تسلیحات و رادارها و سیستم های رصد بسیار پیشرفته دارد.

عطوان به تزلزل موقعیت بنیامین نتانیاهو نزد شهرک نشینان صهیونیست در جریان مبادله و نیز شکست میدانی و نظامی او و عدم تحقق اهداف جنگ نیز اشاره کرد.

وی به بوسه اسیر اسرائیلی بر سر یکی از مبارزان مقاومت مسئول حفاظت از اسرا در برابر دوربین شبکه های تلویزیونی و قدردانی او از برخورد نیک و مبتنی بر ارزش های اسلامی مقاومت پرداخت.

سردبیر رای الیوم همچنین از عبارت حک شده بر سکوی تحویل اسرا مبنی بر اینکه «ما می توانیم مسیر تاریخ را عوض کنیم»، سخن گفت و آن را دارای مفهوم برای همه صهیونیست ها و حامیان آنها دانست.

عطوان همچنین به سرحال بودن ۶ اسیر اسرائیلی اشاره و آن را نشان دهنده تغذیه خوب، رفتار نیک و رسیدگی بهداشتی برعکس اسیران فلسطینی دانست که روی بدن آنها آثار شکنجه و گرسنگی آشکار است.

این تحلیلگر اضافه کرد: مقاومت در غزه که نتانیاهو و ارتش او را شکست داد، طرح کوچاندن را به شکست کشاند و با تهدیدهای دونالد ترامپ مقابله و آن را مجبور به عقب نشینی خفت بار کرد، می تواند روند تاریخ را عوض کند، زیرا این تغییر با عملیات «طوفان الاقصی» شروع شد؛ طوفانی که همه معادلات را تغییر داد و مساله فلسطین را احیا و زورگویی اسرائیلی را درهم شکست و فرهنگ بیداری عربی و اسلامی را جایگزین فرهنگ تسلیم و سازش کرد.

وی افزود: مقاومت در نبرد اندیشه و تفکر برنده شد و این در کنار پیروزی های مقاومت در میادین جنگ است. مقاومت مبادله اسرا را انجام داد بدون اینکه از شروط خود با وجود فشارهای فراوان عربی، بین المللی و اسرائیلی ذره ای عقب بنشیند.

جنبش حماس روز شنبه ۶ اسیر صهیونیست دیگر را در چارچوب مرحله هفتم تبادل اسیران به نمایندگان کمیته بین المللی صلیب سرخ در نوار غزه تحویل داد.

ابو عبیده سخنگوی گردان‌های شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس روز جمعه اعلام کرده بود که این گردان‌ها روز شنبه ۶ اسیر صهیونیست با نام‌های «ایلیا میمون اسحاق کوهن»، «عمر شیم توف»، «عومر فنکرت»، «تال شوهام»، «اویرا منگستو» و «هشام السید» را آزاد می‌کند.


نظرات

آخرین اخبار
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تاکر کارلسون : از سیاست های جنگ طلبانه ترامپ متنفرم
انتقاد سناتور آمریکایی از ترامپ برای افزایش قیمت بنزین
طعنه رهبر اقلیت دموکرات به ترامپ: منتظر «تغییر رژیم» باش!
تمدید 90روزه معافیت «قانون جونز»؛ عقب‌نشینی آمریکا زیر فشار جنگ ایران و بحران انرژی
روزنامه عبری یسرائیل هیوم : زور اسرائیل به موشک‌های حزب الله نمی‌رسد
جابجایی بیش از 16 میلیون تُن کالا از جاده های کشور در سال گذشته
گفت‌وگوی تلفنی فیدان با عراقچی
حمله توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به جنوب نوار غزه
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد
پزشکیان: رضایت 80 درصدی مردم از عملکرد دولت در جنگ 40 روزه
دروغی دیگر از ترامپ
عکس های منتخب ایران، شنبه 5 اردیبهشت 1405
سپاه: هر تجاوز دیگر دشمن با پاسخی در سطح بازدارندگی راهبردی مواجه خواهد شد
اعلام آمار جدید از میزان شهدای لبنان
ایران برای نخستین بار سهمیه ترای‌اتلون المپیک جوانان را کسب کرد
ان‌بی‌سی: خسارت حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا بیشتر از اعلام رسمی است
حماس: مردم فلسطین حق دارند نمایندگان خود را انتخاب کنند
انتقاد تاجرنیا از بلاتکلیفی لیگ/ سهمیه ایران در لیگ نخبگان به 1+2 رسید
عراقچی: سفر به پاکستان بسیار ثمربخش بود
مهاجرانی:باید با پذیرش مشکلات برای آن راه حل پیدا کنیم
ازسرگیری پروازها در شیراز پس از 50 روز وقفه
مورفی: حضور ویتکاف و کوشنر در مذاکرات صلح با ایران فاجعه‌بار است