×
بین الملل
شناسه خبر : 213933
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/12/05 ساعت 10:13
قدرت‌نمایی القسام در مراسم آزادی اسرا

عبدالباری عطوان*

قدرت‌نمایی القسام در مراسم آزادی اسرا

عطوان با اشاره به هفتمین دور مبادله اسیران که طی آن روز شنبه چند اسیر صهیونیست دیگر آزاد شدند، به تمجید از برگزاری منظم این مراسم از سوی مقاومت فلسطین پرداخت و آن را نمایانگر برتری گردان های شهید عزالدین القسام و زیرکی سیاسی و رسانه ای آن دانست.

نورنیوز-گروه بین الملل: «عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب به تمجید از جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در برگزاری مراسم تحویل هفتمین گروه از اسیران صهیونیست پرداخت و آن را اوج نبوغ دانست.

به گزارش رای الیوم، عطوان با اشاره به هفتمین دور مبادله اسیران که طی آن روز شنبه چند اسیر صهیونیست دیگر آزاد شدند، به تمجید از برگزاری منظم این مراسم از سوی مقاومت فلسطین پرداخت و آن را نمایانگر برتری گردان های شهید عزالدین القسام و زیرکی سیاسی و رسانه ای آن دانست.

وی نوشت: پس از بیش از ۵۰۰ روز پایداری و دستاوردهای نظامی و اطلاعاتی قابل توجه، توافق مبادله به شکل آشکار، قدرت این گردان ها را به نمایش گذاشت و برعکس تصورات دشمن درباره ضعف، فروپاشی و از دست رفتن مهمات، خستگی و دودستگی، دور هفتم مبادله اسرا سیطره القسام را بر غزه نمایان کرد و شکست همه طرح های دشمن از کوچاندن تا خالی کردن شمال غزه از ساکنان و اسکان شهرک نشینان در آن و نیز غارت گاز و آزاد کردن اسیران با زور را نشان داد.

این تحلیلگر ادامه داد: انتقال اسیران از مکان اسارت آنها در زیر زمین و روی زمین به مناطقی که مراسم طی هفت دوره مبادله برگزار شد، اوج دستاورد و نبوغ مقاومت را نشان می دهد. اینکه دشمن از روند انتقال مطلع شود یا مکان نگهداری اسیران و سازوکار حرکت را بداند و اشتباهی در روند تحویل رخ ندهد، همگی اوج نبوغ و برتری بر دشمنی را نشان می دهد که جدیدترین تسلیحات و رادارها و سیستم های رصد بسیار پیشرفته دارد.

عطوان به تزلزل موقعیت بنیامین نتانیاهو نزد شهرک نشینان صهیونیست در جریان مبادله و نیز شکست میدانی و نظامی او و عدم تحقق اهداف جنگ نیز اشاره کرد.

وی به بوسه اسیر اسرائیلی بر سر یکی از مبارزان مقاومت مسئول حفاظت از اسرا در برابر دوربین شبکه های تلویزیونی و قدردانی او از برخورد نیک و مبتنی بر ارزش های اسلامی مقاومت پرداخت.

سردبیر رای الیوم همچنین از عبارت حک شده بر سکوی تحویل اسرا مبنی بر اینکه «ما می توانیم مسیر تاریخ را عوض کنیم»، سخن گفت و آن را دارای مفهوم برای همه صهیونیست ها و حامیان آنها دانست.

عطوان همچنین به سرحال بودن ۶ اسیر اسرائیلی اشاره و آن را نشان دهنده تغذیه خوب، رفتار نیک و رسیدگی بهداشتی برعکس اسیران فلسطینی دانست که روی بدن آنها آثار شکنجه و گرسنگی آشکار است.

این تحلیلگر اضافه کرد: مقاومت در غزه که نتانیاهو و ارتش او را شکست داد، طرح کوچاندن را به شکست کشاند و با تهدیدهای دونالد ترامپ مقابله و آن را مجبور به عقب نشینی خفت بار کرد، می تواند روند تاریخ را عوض کند، زیرا این تغییر با عملیات «طوفان الاقصی» شروع شد؛ طوفانی که همه معادلات را تغییر داد و مساله فلسطین را احیا و زورگویی اسرائیلی را درهم شکست و فرهنگ بیداری عربی و اسلامی را جایگزین فرهنگ تسلیم و سازش کرد.

وی افزود: مقاومت در نبرد اندیشه و تفکر برنده شد و این در کنار پیروزی های مقاومت در میادین جنگ است. مقاومت مبادله اسرا را انجام داد بدون اینکه از شروط خود با وجود فشارهای فراوان عربی، بین المللی و اسرائیلی ذره ای عقب بنشیند.

جنبش حماس روز شنبه ۶ اسیر صهیونیست دیگر را در چارچوب مرحله هفتم تبادل اسیران به نمایندگان کمیته بین المللی صلیب سرخ در نوار غزه تحویل داد.

ابو عبیده سخنگوی گردان‌های شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس روز جمعه اعلام کرده بود که این گردان‌ها روز شنبه ۶ اسیر صهیونیست با نام‌های «ایلیا میمون اسحاق کوهن»، «عمر شیم توف»، «عومر فنکرت»، «تال شوهام»، «اویرا منگستو» و «هشام السید» را آزاد می‌کند.


نظرات

آخرین اخبار
هشدار سازمان ملل درباره سرکوب‌ها و محدودیت رسانه‌ها پس از حمایت از ایران
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله هوایی به اسکله‌های قشم و بندرچارک
شرکت لوفت‌هانزا برای کمبود سوخت جت در خارج از اروپا آماده می‌شود
عارف: ماجراجویی علیه ایران پرهزینه و پشیمان‌کننده خواهد شد
مقاومت اسلامی عراق از اجرای 41 عملیات علیه پایگاه‌های آمریکا خبر داد
رضایی: پایان جنگ دست رهبر انقلاب و شما مردم است
انهدام موشک کروز در منطقه جاسب کاشان
ماهی‌های قرمز را در منابع آبی کشور رها نکنید
رهگیری و انهدام یک فروند پهپاد MQ9 در آسمان خمین
آغاز به کار قرارگاه ملی «نوجوان مبارز»
آمریکا و اسرائیل در جنگ با ایران ناکام می مانند
اجرای مرحله سوم موج 89 عملیات وعده صادق 4/ قلب سرزمین‌های اشغالی زیر ضربات موشکی
هشدار پلیس درباره خستگی و سرعت غیرمجاز رانندگان
ایران با مقاومت و اتکال به خداوند بزرگ، پیروز این جنگ خواهد بود
کمال خرازی در حمله دشمن مجروح شد
دیدار پوتین و پاشینیان در سایه بحث روابط ارمنستان با اتحادیه اروپا
مذاکره امارات با شرکت مورد حمایت پسران ترامپ برای خرید پهپاد
فراخوان برای اعتصاب سراسری در آمریکا در 5 آوریل
مقابله موشکی حزب الله با جنگنده صهیونیستی در جنوب لبنان
مشارکت بیش از 6 میلیون نفر در پویش «جان‌فدا»
پیام تسلیت دبیر شورای عالی امنیت ملی در پی شهادت دریابان تنگسیری
برچسب‌زنی آرژانتین به نیروهای مسلح ایران، اشتباه راهبردی است
انتخاب میان تقابل و تعامل، آینده نسل‌ها را رقم می‌زند
ارسال مستندات حملات به غیرنظامیان به نهادهای بین المللی
پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت روز جمهوری اسلامی و روز طبیعت
واکنش تازه پرویز پرستویی به تحولات جنگ
آقای بازیگر به خاک سپرده شد
شهادت 237 دانش‌آموز و 56 فرهنگی در حملات اخیر
ایران در رتبه 21 جهان در رده‌بندی جدید فیفا
ایران شبکه یکپارچه پدافندی آمریکا و اسرائیل را هدف قرار می‌دهد!
15 وزیر خارجه اروپا از تشدید درگیری‌ها در لبنان شوکه شدند
معماری تازه خشونت قانونی در سرزمین‌های اشغالی
حمله به مدرسه میناب و ورزشگاه لامرد صرفاً دو مورد از صدها جنایت جنگی متجاوزان است
آثار جنگ در دانشگاه‌ها موزه جنایت جنگی دشمن می‌شود
دشمن را هدف می‌گیریم و به هلاکت می‌رسانیم
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در اربیل، سلیمانیه و امارات
دیدار ماکرون با نخست‌وزیر ژاپن در توکیو
توزیع نهال‌ رایگان در پارک‌های جنگلی مازندران
اعمال اصلاحات اساسی در سیاستگذاری‌ ها،لازمه ‌حفظ کشور و نظام
جایگزین گواردیولا مشخص شد
تمجید وزیر فرهنگ از فیلم «نیم‌شب»
تولد بیش از 72 هزار نوزاد در 32 روز جنگ
پیشرفت 94درصدی فاز نخست جاده قزوین - الموت - تنکابن
نورنما | گریه خبرنگاران خارجی در حمله به اصفهان
ایران بر تنگه هرمز کنترل دارد
کلنگ ساخت مجدد مدرسه شجره طیبه، زده شد
بزرگترین افزایش قیمت بنزین آمریکا در 30 سال اخیر
فرمانده هوافضای سپاه خطاب به دشمنان: پناهگاه‌هایتان را آماده کنید
ریشه بحران، تجاوز آمریکا و اسرائیل است
رایزنی سفیر ایران در ترکیه با رئیس فدراسیون جهانی فوتبال