×
سیاسی
شناسه خبر : 213860
تاریخ انتشار : شنبه 1403/12/04 ساعت 18:05
امضای تفاهم‌نامه به رسمیت شناختن گواهینامه‌های ایران و عراق

در جریان سفر وزیر کشور به عراق انجام شد؛

امضای تفاهم‌نامه به رسمیت شناختن گواهینامه‌های ایران و عراق

وزیر کشور، از امضای تفاهم‌نامه به رسمیت شناختن گواهینامه‌های ایران و عراق توسط هر دو کشور خبر داد و گفت: براساس این توافق، شهروندان عراقی با گواهینامه خودشان می‌توانند در ایران رانندگی و همچنین شهروندان با گواهینامه خودشان می‌توانند در داخل عراق تا سقف شش ماه تردد کنند.

نورنیوز-گروه سیاسی: اسکندر مؤمنی وزیر کشوردر دیدار با عبدالامیر کامل الشمری، وزیر امور داخله عراق، گفت: در ابتدا از وزیر کشور و دولت جمهوری عراق بابت میهمان‌نوازی و تلاش‌هایشان در سهولت و فراهم کردن بسترهای مناسب برای زائران ایرانی در مراسم اربعین تشکر می‌کنم.

وزیر کشور افزود: ایران و عراق دارای اشتراکات فراوانی هستند و یک پیوند عمیقی بین دو دولت و ملت وجود که این پیوند ناگسستنی است. کشور عراق نیز همواره در مناسبات جمهوری اسلامی ایران دارای جایگاه خاص و ویژه‌ای است. این کشور برای ایران تنها یک همسایه نیست و روح میلیون‌ها ایرانی برای عتبات عالیات پر می‌کشد.

وی با اشاره به موضوعات مطرح شده در نشست امروز، گفت: موضوعات بسیار مهم اربعین، همکاری‌های متقابل و همچنین موضوعات امنیت مرزی و مبارزه با جرائم سازمان‌یافته مثل قاچاق مواد مخدر و سلاح در این جلسه مطرح شد.

مومنی تصریح کرد: امروز تصمیمات و توافقات بسیار خوبی با وزیر داخله عراق اتخاذ شد که بدون تردید روابط بین دو کشور را تحکیم کرده و ارتقاء خواهد داد.

وی ابراز داشت: امروز صورتجلسه چهارمین کارگروه مشترک امنیتی-انتظامی وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران و وزارت داخله جمهوری عراق در خصوص موضوعات مرزی و اربعین که مورد تأیید کارشناسان دو کشور قرار گرفت، امضا و تبادل می‌شود. به عبارتی این صورتجلسه شامل تمام جزئیاتی است که در اربعین و موضوعات مرزی باید مورد توجه دو طرف قرار گرفته و اجرایی شود.

مؤمنی در ادامه از امضای تفاهم‌نامه به رسمیت شناختن گواهینامه‌های ایران و عراق توسط هر دو کشور خبر داد و گفت: براساس این توافق، شهروندان عراقی با گواهینامه خودشان می‌توانند در ایران رانندگی و همچنین شهروندان با گواهینامه خودشان می‌توانند در داخل عراق تا سقف شش ماه تردد کنند.

وزیر کشور گفت: این توافق حاکی از اعتماد و احترام به قوانین داخلی و همچنین احترام به حقوق شهروندی هموطنان دو کشور است.

وی در پایان تأکید کرد: توافقاتی از این دست علاوه بر تسهیل رفت‌وآمد شهروندان دو کشور و تقویت گردشگری، به تعمیق روابط دو دولت و ملت کمک بیشتری خواهد کرد.

مومنی همچنین از برگزاری اجلاس منطقه ای مبارزه با مواد مخدر در سال شمسی آینده به میزبانی ایران خبر داد.

عبدالامیر الشمری وزیر امور داخله عراق نیز در این نشست، ضمن خوش‌آمدگویی به اسکندر مؤمنی وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران و هیأت ایرانی، گفت: امیدوارم این سفرها مثمر ثمر بوده و روابط فی‌مابین استوار و محکم ادامه داشته باشد.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی دولت عراق برای برگزاری مطلوب مراسم اربعین و تأمین امنیت آن افزود: بر اساس تأکید نخست وزیر عراق، تمام تلاشمان برای همکاری بین دو کشور به‌ویژه در حوزه خدمت‌رسانی به زائران اربعین است.

وزیر امور داخله عراق با بیان اینکه اجلاس مبارزه با مواد مخدر هم که در گذشته در بغداد برگزار شد نتایج خوبی داشت، تصریح کرد: با همکاری کشورها، موفقیت هایی در این زمینه شاهد بودیم.

وی ابراز امیدواری کرد تبادل تجربیات میان دو کشور ادامه داشته باشد.

با توافق وزرای دو کشور مقرر شد دو کمیته خدماتی و امنیتی-انتظامی، موضوعات سفر اربعین را به صورت متمرکز و هماهنگ با هدف تسهیل سفر زائران پیگیری و عملیاتی کنند.


نظرات

آخرین اخبار
توصیه تازه پژوهشگران به مادران؛ پیش از بارداری به قلبتان اهمیت دهید
رسانه صهیونیستی: اسرائیل پایگاه آمریکا می شود
رئیس‌جمهور اسلوونی: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران اشتباهی بزرگ بود
نتایج نهایی آزمون استخدامی وزارت بهداشت اعلام شد
تمجید سخنگوی وزارت خارجه از عملکرد تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی
رسانه عبری به تقویت توان دفاعی ایران اعتراف کرد
محمود نعمتی مسافر بازی‌های آسیایی شد
کامبک تماشایی ژاپن؛ فرانسه در نبرد پنج‌سته شکست خورد
تجاوز دوباره ارتش رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
وال‌استریت ژورنال: مذاکرات ایران-آمریکا لغو شده/نیویورک تایمز: لغو نشده!
ورود هیأت‌های خارجی به ایران برای مراسم تشییع رهبر شهید از جمعه
واکنش نتانیاهو به اظهارات اردوغان
نزاع خانوادگی دو کشته بر جای گذاشت+ جزئیات حادثه
وزارت بهداشت لبنان: شمار شهدای حملات اسرائیل به 4247 نفر رسید
مهار آتش در میانکاله؛ پایان یک بحران زیست‌محیطی
انگلیس: اجرای توافق ایران و آمریکا برای امنیت منطقه ضروری است
سقوط مرگبار هواپیما در فرانسه+ جزئیات حادثه
انتشار جزئیات جدید از توافق چارچوب میان لبنان و اسرائیل
سرمربی کره‌جنوبی پس از ناکامی در جام جهانی استعفا کرد
بستری رایگان کودکان زیر 7 سال ادامه دارد
آغاز پیش‌فروش بلیت حمل و نقل عمومی برای مراسم تشییع رهبر شهید
حمله دوباره اسرائیل به لبنان؛ تشدید تنش در مرزهای جنوبی
سالروز بمباران شیمیایی سردشت؛ تأکید وزارت خارجه بر پیگیری عاملان جنایت
پلیس راه یزد خودروی راننده 13 ساله را متوقف کرد
انتخابات نیویورک از تغییر نگاه آمریکا به اسرائیل خبر می‌دهد
ابراز نگرانی مشترک پاکستان و عربستان از تشدید تنش‌های منطقه
انتظاری که از خبرگان داریم...
ورود 958 میلیارد تومان پول حقیقی به صندوق‌های طلا در یک روز
نتانیاهو برای حفظ کنترل حزب لیکود وارد نبردی سرنوشت‌ساز شد
ترافیک سنگین در محورهای کندوان و هراز؛ رانندگان با احتیاط تردد کنند
سفیر آمریکا: احتمال اقدام علیه زیرساخت‌های ایران در تنگه هرمز وجود دارد!
ایتالیا خواستار خویشتنداری ایران و آمریکا شد
گزارش تصویری | زلزله ویرانگر در ونزوئلا
تجمع مخالفان توافق لبنان و رژیم صهیونیستی مقابل کاخ ریاست‌جمهوری
قدردانی وزیر ورزش از ملی‌پوشان؛ شما دل ملت ایران را شاد کردید
واکنش تند اسرائیل به ترکیه پس از به رسمیت شناختن نسل‌کشی ارامنه
نورنما | سردشت در غبار خردل ; تسلیت به مظلومیت یک شهر
نماینده پارلمان لبنان: توافق، ادامه اهداف دشمن در خارج از میدان نبرد است
مسیرهای دسترسی به مراسم وداع و تشییع امام شهید اعلام شد
اختلال خدمات کارت‌محور بانک ملی برطرف شد
واکنش متفاوت یک نویسنده فرانسوی به حذف ایران از جام جهانی
پوتین: غرب به‌دنبال بی‌ثبات‌سازی روسیه است
هند محدودیت تردد کشتی‌های خود در تنگه هرمز را لغو کرد
تأکید رئیس جمهور عراق بر حل‌وفصل اختلافات به روش‌های دیپلماتیک
این مارک از پودر لاغری و چاقی غیرمجاز است
آغاز پروازهای تهران-دبی از فردا
واکنش مشاور رهبر انقلاب به فشارها علیه حزب‌الله لبنان
تردد کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز افزایش یافت
سرمربی اتریش ادعای تبانی مقابل الجزایر را رد کرد
بازداشت 47 متهم از نمایندگان و مسئولان عراقی به اتهام فساد