×
اجتماعی
شناسه خبر : 213850
تاریخ انتشار : شنبه 1403/12/04 ساعت 17:16
تصادفات در ایران؛ یک جنگ ناتمام با 17 هزار قربانی در سال!

نورنیوز از آمار دهشتناک تلفات تصادفات جاده‌ای در ایران گزارش می‌دهد؛

تصادفات در ایران؛ یک جنگ ناتمام با 17 هزار قربانی در سال!

سرعت غیرمجاز، سبقت‌های مرگبار، خستگی و خواب‌آلودگی، خودروهای ناامن، جاده‌های غیراستاندارد و البته تلفن‌های همراهی که حالا به کابوس رانندگی تبدیل شده‌اند، قاتلان بی‌رحم این داستان تلخ‌اند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: پسر جوانی که برای جشن تولد خواهرش عجله داشت، زن و مردی که از سفر بازمی‌گشتند، کودکی که منتظر پدر بود... اما هیچ‌کدام به مقصد نرسیدند. جاده‌ای که باید مسیر زندگی باشد، در ایران به قتلگاهی بی‌رحم تبدیل شده است. هر روز، ۴۸ نفر در جاده‌های کشور جانشان را از دست می‌دهند؛ عددی که بیش از یک جنگ تمام‌عیار، خانواده‌ها را داغدار می‌کند. در جنگ تحمیلی روزانه به صورت متوسط ۵۴ نفر از رزمندگان کشورمان به شهادت رسیده اند.

سرعت غیرمجاز، سبقت‌های مرگبار، خستگی و خواب‌آلودگی، خودروهای ناامن، جاده‌های غیراستاندارد و البته تلفن‌های همراهی که حالا به کابوس رانندگی تبدیل شده‌اند، قاتلان بی‌رحم این داستان تلخ‌اند. در ده سال گذشته به صورت میانگین، ۳۰٪ تصادفات به دلیل سرعت غیرمجاز و عدم رعایت فاصله ایمنی رخ می‌دهد، ۲۵٪ به رانندگی خطرناک و سبقت‌های بی‌پروا برمی‌گردد، ۱۵٪ ناشی از خستگی و خواب‌آلودگی رانندگان است، ۱۵٪ قربانی کیفیت پایین خودروها می‌شوند و ۱۵٪ دیگر در دام جاده‌های نامناسب و بی‌توجهی رانندگان به هشدارها می‌افتند.

اعداد فاجعه‌بارند. در سال ۱۴۰۱، تلفات تصادفات به ۱۹,۴۹۵ نفر رسید، آماری که از سال‌های قبل نیز فراتر رفته است. در یک دهه گذشته، سالانه به‌طور میانگین ۱۷ هزار نفر در تصادفات رانندگی جان باخته‌اند، رقمی که از تعداد شهدای جنگ تحمیلی در یک سال هم بیشتر است. اما این تنها چهره تلخ ماجرا نیست. هزاران نفر نیز دچار جراحات شدید و نقص عضو می‌شوند، بیمارستان‌ها پر از مجروحانی‌اند که شاید دیگر هرگز نتوانند راه بروند، کار کنند یا حتی ساده‌ترین کارهای روزمره را انجام دهند.

هزینه‌های این فاجعه تنها به مرگ و جراحت خلاصه نمی‌شود. اقتصاد کشور نیز تاوان سنگینی می‌دهد. هزینه‌های درمانی، توان‌بخشی، خسارات ازکارافتادگی، هزینه‌های بیمه‌ای و آسیب‌های اجتماعی، بار مالی این حوادث را غیرقابل‌تحمل کرده است. هر تصادف، فراتر از یک حادثه رانندگی، به معنای از دست دادن سرمایه انسانی و اقتصادی کشور است.

اما چرا این کابوس همچنان ادامه دارد؟ چرا قوانین راهنمایی و رانندگی به‌درستی اجرا نمی‌شوند؟ چرا خودروهایی که امنیتشان سال‌هاست زیر سؤال است، همچنان تولید و فروخته می‌شوند؟ چرا جاده‌ها بعد از دهه‌ها همچنان پر از نقاط حادثه‌خیزند؟ چرا مردم همچنان با بی‌توجهی به هشدارها، جان خود و دیگران را به خطر می‌اندازند؟

برای مهار این بحران، نیاز به اقدامی فوری است. افزایش سختگیری‌های پلیس، نصب دوربین‌های کنترل سرعت بیشتر، برخورد جدی‌تر با تخلفات، ارتقای استانداردهای خودروسازی، اصلاح جاده‌ها و از همه مهم‌تر، تغییر فرهنگ رانندگی، تنها راه چاره است. باید درک کنیم که پشت هر تصادف، خانواده‌ای نابود می‌شود، کودکی یتیم می‌شود و رویایی برای همیشه دفن می‌شود.

تصادفات رانندگی در ایران دیگر یک معضل ساده نیست، بلکه فاجعه‌ای ملی است که هر روز قربانی می‌گیرد. این قتل عام خاموش تا کِی باید ادامه داشته باشد؟

جاده‌هایی که قرار بود مسیر زندگی باشند، در ایران به قتلگاه تبدیل شده‌اند. هر روز ده‌ها نفر در تصادفات جان می‌بازند و هزاران نفر دچار آسیب‌های جبران‌ناپذیر می‌شوند. اما این فاجعه تا کِی ادامه دارد؟


نظرات

آخرین اخبار
باکتری‌های روده چگونه اضطراب را کنترل می‌کنند؟
چینی‌ها از بقایای ذرت کاتالیست ساختند
تولد نسل جدید هوش مصنوعی نرم با الهام از مغز انسان
هشدار جدی اورژانس تهران نسبت به گرمازدگی +علائم
واکنش معنادار وزیر ارشاد به تهدیدهای جدید ترامپ
مجلس نمایندگان خواستار تعلیق رییس جمهور کلمبیا شد
سرقت از کلیسای ارتدوکس روسیه در تهران
علت دود سیاه جنوب تهران چه بود؟/آتش سوزی مهار شد
غرش هیمارس در سواحل تایوان رو به چین
نماینده چین: بازگشت به جنگ با ایران به نفع هیچ‌کس نیست
خط و نشان جنگی گروه حنظله برای ایالات متحده و هم‌پیمانانش
در مرز یمن و عربستان چه می‌گذرد؟
وزیر انرژی آمریکا: از ادعاهای ترامپ درباره نفت ایران اطلاعی ندارم
رئیس کمیسیون امنیت ملی: این‌بار جنگ محدود به منطقه نخواهد بود
مقاومت آلمان در تحریم صهیونیست ها
دبیر ستاد ملی آیین تشییع و وداع با رهبر شهید انقلاب معرفی شد
تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام و هشدار جدی تهران به آمریکا و اروپا
وقتی ترامپ در رویاهایش نفت ایران را مصادره می‌کند
شکست پروژه ضدایرانی در لندن؛ چرا 60 درصد اعضای آیمو به درخواست امارات «نه» گفتند؟
رأی بدوی پرونده آتش‌سوزی پارکینگ طالقانی اهواز صادر شد
بقائی: حمله به مخازن آب ایران حمله به نبض زندگی ایرانیان است
فرانسه از برگزاری کنفرانس بین‌المللی حمایت از لبنان خبر داد
حقوق اساتید و کارکنان دانشگاه آزاد چقدر زیاد شد؟ زمان دقیق واریز مابه‌التفاوت‌ها
انتخابات شوراها برگزار نمی‌شود
گوترش خواستار گفت‌وگو درباره پرونده هسته‌ای ایران شد
وصل مجدد آب سیریک 12 ساعت پس از حمله آمریکا
یاسین بخشیده شد، مدافع مجارستانی رسید
شمال‌گردی در آخر هفته؛ جزئیات دقیق یک‌طرفه شدن جاده چالوس و هراز از امروز تا شنبه
ماجرای حمله به نفتکش هند و احضار مقام آمریکایی چه بود؟
ادامه اقدامات خصمانه آمریکا و تحریم‌های جدید علیه ایران
ماجرای توقف یک نفتکش در دریای عمان از زبان سنتکام
پاسخ پزشکیان به تهدید بمباران زیرساخت‌ها توسط ترامپ
جی‌دی ونس از احتمال توافق بلندمدت با ایران سخن گفت
اعتراف رسمی اسرائیل به آسیب‌دیدن «رامات‌دیوید» در حمله ایران
ادامه بمباران مناطق مسکونی در جنوب لبنان
اطلاعیه جدید تامین اجتماعی برای بازماندگان مستمری بگیر
ترامپ: ایران مدام ما را احمق جلوه می‌دهد/در حال کار روی یک توافق با ایران هستیم
تخفیف مالیاتی برای اجاره‌نامه‌های بلندمدت در تهران اعلام شد
پرداخت خسارت به 20 هزار خودروی آسیب‌دیده از جنگ رمضان
5 نفتکش ایرانی محاصره دریایی آمریکا را درهم شکستند
تغییر مهم در کنکور 1405 با دستور رئیس جمهور
نورنما | تمامی تشریفات صدور گواهینامه موتور بانوان انجام شده
ترافیک سنگین در چالوس؛ تردد در این جاده یکطرفه است
معامله پرسود خانواده ترامپ در بازار رمزارز خبرساز شد
سهم فناوری داخلی از بازار داروی ایران به 1.5 میلیارد دلار رسید
یاوه‌گویی‌های دوباره غرب علیه ایران و باز هم اتهام به سپاه
خط و نشان سردار شکارچی برای ترامپ
بقائی: جام جهانی نباید بهانه‌ای برای تبعیض و آزار نمایندگان ورزشی ملت‌ها شود
حمله تند مفتی جعفری لبنان به دولت بیروت: به این دولت اعتماد نداریم
انتقاد تند طارمی و جهانبخش از ترامپ