×
سیاسی
شناسه خبر : 213845
تاریخ انتشار : شنبه 1403/12/04 ساعت 16:51
دکتر شهریاری: تشکیل "اتحادیه کشورهای اسلامی" ضروری است

دکتر شهریاری: تشکیل "اتحادیه کشورهای اسلامی" ضروری است

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حرکت کشورها به سمت امت واحده اسلامی و تشکیل "اتحادیه کشورهای اسلامی" را از اهداف برگزاری کنفرانس‌های وحدت اسلامی عنوان کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین، دکتر حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در کنفرانس گفت‌وگوی اسلامی که در روزهای 19 و 20  فوریه با شعار «امت واحده و سرنوشت مشترک» در منامه پایتخت بحرین برگزار شد، اظهار داشت: در این شرایط تاریخی که مسلمانان در آن به سر می‌برند، وظیفه اصلی علما و  مراجع دینی بیان این نکته است که هر کسی از امت اسلام که شهادتین بر زبان آورد، بخشی از امت واحده اسلامی به شمار می‌رود.  

وی با بیان این که علمای مسلمان باید به این مفهوم پایبند باشد تا هر یک از مسلمانان حقوق و وظایف خود در برابر امت اسلامی را بداند و به اقتضای آن عمل کند، اظهار داشت: دراین باره باید یک چارچوب مفهومی از امت واحده اسلامی تعیین شود و برای تحقق این هدف مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی کتابچه‌ای را که به هشت زبان از جمله عربی و انگلیسی ترجمه شده، تهیه کرده و خلاصه آن را برای کنفرانس ارسال نموده است.  

دکتر شهریاری با اشاره به برگزاری کنفرانس وحدت اسلامی در طول 38 سال توسط جمهوری اسلامی ایران و بعد از تأسیس مجمع جهانی تقریب، تاکیدکرد: هدف اصلی ما از این کنفرانس‌ها تحقق دو هدف بوده است.  

وی با بیان این که هدف نخست به حرکت درآمدن جوامع اسلامی به سمت امت واحده است و تقریب مذاهب اسلامی نخستین گام در راه تحقق این هدف بوده، گفت: خدا را سپاس می‌گوییم که کشورهای بزرگ اسلامی نیز این گام را برداشته‌اند و امروز تهران تنها شهری نیست که ندای تقریب از آن بلند می‌شود بلکه امروز این ندا از قاهره، جده، استانبول و دیگر شهرهای اسلامی نیز به گوش می‌رسد.  

دبیرکل مجمع تقریب در ادامه افزود: گفت‌گوی اسلامی، جایگزین تفرقه و تندروی در خطاب اسلامی شده است و این افتخاری جدید برای امت اسلامی است و سزاوار است که همه علما ارزش آن را بدانند.  

وی برپایی "اتحادیه کشورهای اسلامی" را هدف دوم از برپایی کنفرانس‌های وحدت عنوان کرد و توضیح داد: مجمع تقریب در فصل آخر این کتابچه تلاش کرده است، چارچوب مفهومی "اتحادیه کشورهای اسلامی" که بیانگر نظام حاکم بر امت اسلامی با بهره گیری از عناصری مانند حقوق شهروندی مورد توافق و حاکمیت قانون اساسی پیشنهادی از سوی کشورهای اسلامی است را تبیین نماید.  

دکتر شهریاری با اشاره به حذف گذرنامه و سهولت سفر میان کشورهای مختلف، واحد پولی اسلامی، پارلمان مشترک و فعال در این اتحادیه به منظور تصویب قوانین مشترک و بهره‌گیری از سازمان‌های مشترک بدون تغییر قانون اساسی کشورها و حفظ همه خط مشی‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی موجود در هر کشور در این طرح، تاکیدکرد که بخشی از این طرح هم اکنون در مجموعه دی 8 که شامل ایران، ترکیه، مصر، اندونزی، مالزی، پاکستان و نیجریه می‌شود، وجود دارد.  

وی در بخش دیگری از سخنان خود به چهارمحور در راستای دستیابی به امت واحده اسلامی اشاره کرد و افزود: محور نخست، دوری از تفرقه و اهانت به دیگران در جهان اسلام است که شامل دوری از جنگ و تشویق به اصلاح و صلح عادلانه، دوری از تروریسم و تشویق برادری، دوری از درگیری و تشویق همدلی و مهربانی، دوری از جدال و اهانت و تشویق به احترام و کرامت انسانی می‌شود.  

دبیرکل مجمع تقریب از همکاری میان کشورهای اسلامی به عنوان محور دوم نام برد و بر لزوم رویارویی با دشمن مشترک و صداقت میان مسلمانان تاکیدکرد.  

وی افزود: هم‌افزایی کشورهای اسلامی در سیاست، مسائل امنیتی، دانش و تکنولوژی، ثروت و ارائه خدمات مشترک، محور سوم تحقق امت واحده است.   توانمندسازی ملت‌های مسلمان و تحقق تکامل معنوی و اخلاقی در فضای عمومی جوامع اسلامی از جمله التزام عملی به شریعت اسلامی و تمسک به عبادات، مساجد و شعائر دینی، تقویت ارزش‌های اخلاقی اسلامی و اسلوب زندگی اسلامی، تقریب مذاهب اسلامی و تقویت برادری دینی، مبارزه با فساد، توسعه گستره عدالت اجتماعی و روحیه توجه به فقرا و محرومان و مظلومان محور چهارمی بود که دبیرکل مجمع تقریب به آن اشاره کرد.  

وی ادامه داد که این چهار محور، مفهوم امت واحده را ایجاد کرده و زمینه را برای تحقق محور پنجم یعنی "اتحادیه کشورهای اسلامی" به عنوان یک الگوی سیاسی برای حاکمیت امت اسلامی آماده می‌کند به گونه‌ای که در این محور اهداف این اتحادیه، اصول بنیادین آن، سیاست‌ها و ترکیب عمومی آن به صورت اجمالی نمایان شده است.  

دکتر شهریاری تاکیدکرد که دو مفهوم اتحادیه کشورهای اسلامی و امت واحده اسلامی دو عنصر اصلی برای ایجاد تمدن اسلامی به عنوان مهم‌ترین هدف جهان اسلامی به شمار می‌رود.  

وی پیشنهاد داد که دبیرخانه شورای حکمای مسلمان این طرح را بررسی نموده و با تدوین مجدد آن و با توجه بر عناصر ذکر شده در تهیه متن همایش سالانه علما برای تحقق امت واحده بهره‌برداری کند.  

دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی در پایان سخنان خود به مسئله فلسطین اشاره کرد و تاکیدکرد که مسئله فلسطین باید مسئله نخست مسلمانان و بارزترین ارزش مشترک جهان اسلام برای تحقق وحدت اسلامی باقی بماند.  

وی با تاکید بر ضرورت حمایت از انتفاضه ملت فلسین در همه اراضی اشغالی و نوار غزه و کرانه باختری تاکیدکرد که این حمایت به ویژه در کشورهای همسایه فلسطین باید عملی و واقعی و نه تنها در شعار و رسانه‌ها باشد.  

دکتر شهریاری در پایان ابراز امیدواری کرد که همه زندانیان آزاد شده و همه شهروندان از آزادی مذهبی برخوردار شوند تا بتوانند شعائر مذهبی خود را برگزار کنند.


نظرات

آخرین اخبار
آمریکا و اسرائیل صحنه را باخته‌اند
جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال از ساعت 13 امروز جمعه یک‌طرفه می‌شوند
پاکستان از حملات هوایی جدید به افغانستان خبر داد
اصابت موشک‌های ایران به شمال فلسطین اشغالی؛ 59 صهیونیست زخمی شدند
ادامه حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران وشهرهای کشور/صدای انفجار در پایتخت و البرز+ فیلم
اعلام اسامی 15 شهید نظام سلامت
مهاجری: جنگ ترامپ؛ علیه مردم است
بارش برف و باران در جاده‌های 9 استان؛ تردد در محورهای شمالی روان است
آمریکا: دولتی متجاوز ، میزبانی نالایق
گفت‌وگوی وزرای خارجه ایران و هند
طنین «الله‌اکبر» در آسمان بارانی تهران؛ آغاز راهپیمایی روز جهانی قدس در سراسر کشور
تظاهرات گسترده مردم یونان علیه جنگ آمریکا علیه ایران
فلج شدن اقتصاد جهان با جهش قیمت نفت
آمار واحدهای مسکونی و تجاری تخریب شده در حملات اخیر اعلام شد
تنگه هرمز بسته شد؛ بحران سوخت جت در اروپا و افزایش تاریخی قیمت‌ها
قیمت طلای جهانی امروز جمعه 22 اسفند 1404
گزارش جنجالی؛ ناتوانی ویتکاف در درک پرونده هسته‌ای ایران، مانع توافق مؤثر
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 22 اسفند 1404 +جدول پخش
وزیر آموزش و پرورش: روز قدس نماد پیوند ایمان و اراده در برابر ظلم است
انبارها و سوله‌های همدان هدف حمله هوایی دشمن قرار گرفتند
هوای تهران سالم شد؛ شاخص کیفیت هوا روی عدد 65
حماس: آتش‌ زدن مسجد نابلس جنایتی ننگین و جنگ مذهبی است
حمله به ناوگان اورژانس؛ 14 شهید و 34 پایگاه تخریب شد
عمار حکیم حمله به مقرهای الحشد الشعبی را محکوم کرد
سی‌ان‌ان: آمریکا در حمله به ایران، تاثیر آن بر تنگه هرمز را دست‌کم گرفت
اقدامات آمریکا جهان را به “عصر تاریکی جدیدی” وارد کرده است
مقر الحشد الشعبی در کرکوک هدف حمله هوایی قرار گرفت
50 نظامی اسرائیلی در پی حملات موشکی حزب‌الله زخمی شدند
جان کری: نباید توانایی ایران را دست‌کم گرفت
رئیس پارلمان ترکیه: نتانیاهو، در بهترین حالت، به هیتلر دوم تبدیل خواهد شد، نه داوود دوم
مجوز 30 روزه آمریکا به کشورها برای خرید نفت از روسیه
توصیه مقتدرانه ترامپ: کشتی‌ها باید مقداری شجاعت نشان دهند و از تنگه هرمز عبور کنند!
البوسعیدی : آمریکا با جنگ به توافقی بهتر از آنچه از طریق مذاکره حاصل می‌شود، نخواهد رسید
مسیرهای ده‌گانهٔ راهپیمایی روز جهانی قدس در تهران اعلام شد
رابرت پاپ: آمریکا کنترل جنگ را از دست داده؛ ایران تعیین‌کننده زمان پایان است
وال‌ استریت‌ ژورنال: قیمت نفت هم‌اکنون به سطحی نزدیک شده که به اقتصاد آسیب می‌زند
وزیر انرژی آمریکا: نیروی دریایی هنوز برای اسکورت نفتکش‌ها از تنگه هرمز آماده نیست
درخواست سناتور آمریکایی برای اخراج وزیر جنگ به دلیل حمله به مدرسه میناب
درخواست مقامات بخش انرژی آمریکا برای پایان فوری جنگ
آغاز موج 44 عملیات وعده صادق 4/شلیک انبوه موشکهای نقطه زن و فوق سنگین به شمال اراضی اشغالی
واکنش قالیباف به هدف قرار دادن هواپیمای سوخت‌رسان آمریکایی
موج43 عملیات وعده صادق4 /ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن آمریکاغیرعملیاتی شد
معافیت واردات کالا‌های اساسی از استان‌های مرزی
سازمان اطلاعات سپاه: نو داعشی‌ها ضربه‌ای دردناک خواهند خورد
ترکیه: اسرائیل به دنبال بی ثبات کردن دائمی منطقه است
آمریکا به شهروندانش برای ترک خاک عراق هشدار داد
پیام تسلیت عراقچی به وزیر امور خارجه عمان
دعوت آیت الله آملی لاریجانی برای حضور حماسی در راهپیمایی روز قدس
ایروانی: ادعای کناره گیری ایران از مذاکرات هسته‌ای کاملاً نادرست است
سردار فدوی: در آستانه تحقق پیروزی بزرگ در ماه رمضان هستیم