×
بین الملل
شناسه خبر : 213801
تاریخ انتشار : شنبه 1403/12/04 ساعت 11:19
مسکو به دنبال تجدید قوا با آتش بس

شبکه خبری سی‌ان‌ان؛

مسکو به دنبال تجدید قوا با آتش بس

رویترز نوشت روسیه در راستای طرح صلح برای پایان جنگ در اوکراین، ممکن است با اختصاص بیش از 300 میلیارد دلار از دارایی‌های مسدود شده خود در بانک‌های غربی برای بازسازی اوکراین موافقت کند. شبکه خبری سی‌ان‌ان هم نوشت آتش‌بس احتمالی میان روسیه و اوکراین به مسکو فرصت تجدید قوا برای عملیات نظامی بیشتر را می‌دهد.

نورنیوز-گروه بین الملل: شبکه خبری سی‌ان‌ان نوشت: درحالی‌که آمریکا با درج عبارت "تجاوز روسیه" در بیانیه گروه ۷ مخالفت کرد، برخی از منابع نزدیک به سازمان های اطلاعاتی غربی معتقدند که آتش‌بس احتمالی میان روسیه و اوکراین به مسکو فرصت تجدید قوا برای عملیات نظامی بیشتر را می‌دهد.

سی ان ان نوشت که تغییر موضع خیره کننده آمریکا در قبال جنگ روسیه و اوکراین پنجشنبه گذشته شدت یافت چرا که دولت ترامپ با اعضای گروه ۷ بر سر بیانیه مشترکی که به مناسبت سومین سالگرد تهاجم روسیه تنظیم شد دچار اختلاف نظر شده و با ذکر "تجاوز روسیه" در سند نهایی مخالفت کرده است. مقام های آگاه به سی ان ان گفتند که دیگر اعضای گروه ۷ بیم از آن دارند که روسیه پس از حمایت دونالد ترامپ از برخی خواسته های همتای روس خود و برگزاری اجلاس دوجانبه دو کشور در ریاض، به یک موفقیت دیگر دست یابد.

در حالی که ترامپ معتقد است که ولادیمیر پوتین قصد توقف جنگ را داشته و درباره صلح جدی است، سازمان های اطلاعاتی آمریکا و متحدانش آنچنان خوش‌بین نیستند. سه منبع نزدیک به سازمان های اطلاعاتی غربی به سی ان ان گفتند که پوتین همچنان بر انضمام اوکراین به روسیه یا تضعیف آن در حد یک کشور کوچک و ضعیف وابسته به مسکو متمرکز است. یکی از این منابع گفت: اگر بنا بر آتش بس باشد، آن زمان روسیه فرصت خواهد یافت تا تجدید قوا کرده و سپس عملیات نظامی را برای دستیابی به اهداف خود از سر گیرد. ما هیچ نشانه‌ای مبنی بر تغییر جاه‌ طلبی ‌های پوتین ندیده‌ایم.

در همین حال دو منبع آگاه به سی ان ان گفتند که قرارداد اولیه مواد معدنی نادر اوکراین بر جبران کمک های گذشته واشنگتن به کیف متمرکز و منابع طبیعی ای که بخشی از این معامله را تشکیل می داد در بیش از ۱ صفحه مشخص کرده بود. زلنسکی روز چهارشنبه گفت که در بخشی از این قرارداد آمریکا مالک یا ذی نفع درآمد ناشی از ۵۰ درصد از معادن خاک نادر و دیگر منابع طبیعی اوکراین می شود. این منابع گفتند که این سند نه به دنبال تامین هزنیه کمک های آتی آمریکا بلکه به دنبال جبران کمک های پیشین این کشور به اوکراین است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، دیشب پیشنهاد اولیه آمریکا درباره منابع معدنی و فلزات اوکراینی را غیرجدی خواند و گفت که دو کشور در حال نهایی کردن یک توافق اقتصادی هستند.

زلنسکی پیشنهاد اولیه آمریکا برای همکاری در زمینه فلزات را رد کرد و گفت این پیشنهاد "بحثی جدی نبود" و نفعی برای اوکراین نداشت.

وی افزود: تیم‌های اوکراین و آمریکا در حال کار روی پیش ‌نویس توافقی میان دولت‌های دو طرف هستند. این توافق پتانسیل تقویت روابط ما را دارد. جزئیات آن باید به نحوی تنظیم شود که کارآمد باشد. امیدوارم که نتایج آن منصفانه باشد.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نیز جمعه شب گفت که مذاکره‌کنندگان در حال دستیابی به توافقی با اوکراین هستند.

موافقت احتمالی روسیه با اختصاص دارایی‌های بلوکه شده خود برای بازسازی اوکراین 

سه منبع آگاه در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز اعلام کردند که روسیه در راستای طرح صلح برای پایان جنگ در اوکراین، ممکن است با اختصاص بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار از دارایی‌های مسدود شده خود در بانک‌های غربی برای بازسازی اوکراین موافقت کند.

به گزارش خبرگزاری انگلیسی، سه منبع آگاه که خواستند نامشان فاش نشود، با اعلام این خبر گفتند که روسیه تاکید دارد بخشی از این پول باید برای یک پنجم از خاک اوکراین که در کنترل مسکو است، هزینه شود. کرملین تاکنون هیچ واکنشی به انتشار این خبر نشان نداده است.

این خبرگزاری یادآوری کرده است که آمریکا و روسیه نخستین دور گفت‌وگوی خود را در تاریخ ۱۸ فوریه (۳۰ بهمن) در مورد پایان جنگ اوکراین در عربستان برگزار و دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین روسای جمهورd آمریکا و روسیه نسبت به دیدار با یکدیگر در آینده نزدیک ابراز امیدواری کردند.

رویترز خاطرنشان کرده است که پس از آغاز حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰)، آمریکا و متحدانش تراکنش‌های بانکی را با روسیه ممنوع و ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیارد دلار از دارایی‌های آن را بلوکه کردند.

طرح اختصاص دارایی‌های بلوکه شده روسیه در بانک‌های اروپایی و آمریکایی برای بازسازی بخش‌هایی از خاک اوکراین در حال مطرح شده است که یک سال پیش، بانک جهانی هزینه بازسازی این کشور را ۴۸۶ میلیارد دلار برآورد کرد.

رویترز در پایان آورده است که در راستای ارائه این پیشنهاد که به نظر می رسد بخشی از طرح صلح برای پایان جنگ در اوکراین باشد، مسکو خواسته‌های دیگری مطرح کرده است از جمله؛ خروج نیروهای کی‌یف از خاک اوکراین که مسکو کنترل آن را برعهده گرفته است و پایان جاه طلبی‌های آن برای پیوستن به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو).


کلید واژگان
روسیهاوکراینامریکا
نظرات

آخرین اخبار
انیمیشن «رویاشهر» به سینماهای ترکیه رسید
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت پنجم
تهران غبارآلود می‌شود / خطر وزش باد شدید در مناطق جنوبی و غربی
نورنما | متفاوت ترین هوادار روز اول رقابت های جام 2026
دیپلماسی تلفنی برای صلح؛ عراق و آژانس در مسیر کاهش تنش‌های منطقه‌ای
الجزیره: توافق ایران و آمریکا تا 24 ساعت آینده امضا می‌شود
گروه مرگ بسکتبال با ویلچر ایران در مسابقات جهانی کانادا
ترافیک سنگین در جاده‌های شمال
آنروا با چالش های پیچیده مواجه است
محور قدیم کرج–چالوس موقتاً مسدود می‌شود
پایان انتظار 18 ساله ژاپنی‌ها؛ لهستان در برابر اراده سامورایی تسلیم شد
سفر بدون ویزا میان آنکارا و ریاض کلید خورد
وزیر جهاد: امنیت غذایی جهان نباید گروگان اقدامات یک‌جانبه شود
جزئیات توافق 12 میلیارد دلاری با قطر؛ از آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده تا خط اعتباری جدید
واردات برنج نامرغوب ممنوع شد
ماجرای سفر محرمانه رئیس حزب دموکرات‌های اسرائیل به امارات
24 خرداد؛ آغاز مهلت رفع نقص دستیاری+ اعلام زمان آزمون
مرتضی نعمت اللهی پیشکسوت مجسمه‌سازی درگذشت/ دبیر انجمن مجسمه‌سازان درباره او می گوید
ادعای تلگراف: ترامپ به‌دنبال امضای تفاهم با ایران پیش از نشست گروه هفت است
سخنگوی وزارت خارجه: تفاهم نامه اسلام آباد بر خاتمه جنگ تمرکز دارد
پیام طارمی در آستانه سفر به آمریکا : ورزش را از سیاست جدا کنید
ادعای جنجالی برادرزاده ترامپ درباره وضعیت سلامت ذهنی او
اکران «نیم‌شب» در میان تجمع مردمی میدان ولیعصر (عج)
سرمربی سابق پرسپولیس هدایت دهوک عراق را برعهده گرفت
حزب‌الله: توافق احتمالی ایران و آمریکا مسیر لبنان را تغییر می‌دهد
برای اولین بار محکومان به اعدام نیز مشمول عفو رهبری شدند
واکنش ستاد حقوق بشر به تخریب زیرساخت‌های آب در جنوب کشور
تلف شدن آهوهای ایرانی در تجاوز آمریکا به جزیره خارک
دیدار غریب آبادی با سفیران چین و روسیه در تهران
نورنما | جزیره مارو، ناشناخته ای زیبا در هرمزگان!
23 استان درگیر تنش آبی هستند
مجموعه پیراهن‌های جام جهانی با نام کودک شهید فلسطینی رونمایی شد
جزئیات جلسات ویژه برای تسریع اعلام نتایج کنکور و دانشجو-معلم
نخست‌وزیر پاکستان: 24 ساعت آینده توافق تاریخی امضا می‌شود
نبض جهان در نیروگاه‌ها می‌تپد؛ اما قلب انرژی کجاست؟
«هلیا» یوزپلنگ آسیایی وارد استان سمنان شده است
مقامات بصره: خوزستان بهترین شریک اقتصادی ماست
خبر جدید از اردوی ایران؛ چهار ویزای جدید برای سفر به آمریکا صادر شد
نورویدئو | ایران یکسال پس از آن دوازده روز
قیمت نقره امروز شنبه 23 خرداد 1405 + جدول
«آن‌سوی تیترها»؛ روایت ناگفته ترور دانشمندان هسته‌ای ایران
وزیر نیرو: با صرفه‌جویی مردم، جیره‌بندی آب نخواهیم داشت
مصر و پاکستان به نتایج سازنده مذاکرات ایران و آمریکا امیدوار شدند
مرگ روزانه 53 نفر در تصادفات؛ چه شهرهایی در صدر تلفات جاده‌ای قرار دارند؟
قالیباف: تا پای جان برای پیروزی نهایی ایران ایستاده‌ایم
پیش‌بینی هواشناسی تا پایان تیر؛ گرمای بالاتر از نرمال در راه است
نوراینفو | از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد
این روزها ورود کالاهای اساسی به کشور چگونه انجام می‌شود؟
از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد
توانیر: برق مشترکان پرمصرف بدون اغماض قطع می‌شود