×
اقتصادی
شناسه خبر : 213733
تاریخ انتشار :

سازمان بورس نمی‌تواند مجمع ایران خودرو را رد کند

معاون سازمان بورس اعلام کرد که نماینده سازمان بورس هیچ صورتجلسه‌ای را در مجامعی مانند ایران خودرو امضا نمی‌کند و اساسا الزام قانونی برای حضور او وجود ندارد

نورنیوز-گروه اقتصادی:   معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس گفت:  الزام قانونی به حضور نماینده بورس در مجمع وجود ندارد . حضور نماینده بورس برای صیانت از حقوق سهامداران است و نه برای رد یا تأیید مجمع.

متن کامل گفتگوی حمید یاری، عضو هیأت مدیره و معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار را در ادامه بخوانید.

در روزهای گذشته، نکات ضد و نقیضی در مورد مجمع اخیر ایران‌خودرو مطرح شده و ابهاماتی ایجاد کرده است. برخی معتقدند واگذاری مدیریت ایران‌خودرو به مجموعه کروز قانونی نیست و برخی از آن دفاع می‌کنند. موضع شما چیست؟

در این رابطه باید به چند نکته دقت کرد: اولاً موضوع مجمع اخیر ایران خودرو، انتخاب هیئت‌مدیره بود و نه واگذاری. واگذاری اساساً امر دیگری است و هنوز اتفاق نیافتاده، اقدام مهمی هم از طرف سهام‌داران برای واگذاری انجام نشده است. دوم این که؛ در بهمن‌ماه امسال مدت مأموریت دوساله هیئت‌مدیره ایران‌خودرو طبق قانون منقضی می‌شد و لذا هیئت‌مدیره وقت تصمیم گرفته بود مجمع را دعوت کند. بنابر این هم دعوت قانونی بود و هم تشکیل آن. نماینده بورس هم همان‌طور که اعلام شد، به مواردی حاکی از رعایت نشدن مقررات در مجمع برخورد نکرد.

یعنی نماینده بورس صورتجلسه را امضا کرده و سازمان بورس، مجمع و نتیجه آن را تأیید می‌کند؟

باز باید چند نکته را عرض کنم: نماینده سازمان بورس هیچ صورتجلسه‌ای را امضا نمی‌کند و صرفاً گزارش حضور خود و رویدادهای مهم را تنظیم و ارائه می‌کند. اساساً الزام قانونی برای حضور نماینده از طرف سازمان بورس وجود ندارد و این حضور بیش‌تر برای صیانت از حقوق سهام‌داران است و نه برای رد یا تأیید مجمع. توجه بفرمائید که حتی اگر نماینده بورس موارد مهمی حاکی از رعایت نشدن مقررات یا نقض قانون را گزارش کند، سازمان بورس پیگیری قانونی می‌کند و رأساً نمی‌تواند مجمع را رد یا نتایج را ابطال کند. لذا بورس مجمع یا نتایج آن را نه تأیید می‌کند و نه رد، بلکه فقط در مورد رعایت مقررات مربوط یا رعایت نشدن آن‌ها اظهار نظر می‌کند.

پس نتایج مجمع را چگونه می‌شود ابطال کرد؟

این موضوع راهکار دارد. مثلاً یا باید مجمع دیگری تشکیل شده و تصمیم‌های جدیدی بگیرند که نتایج قبلی را تغییر دهد که طبق ماده ۹۵ قانون تجارت حتی با تقاضای ۲۰ درصد از سهام‌داران امکان‌پذیر است یا دادگاه صالحه رأی به انحلال مجمع بدهد.

یعنی با وجود آن‌که دو نفر از اعضای هیئت‌مدیره، مجمع را ترک کرده بودند، باز هم مجمع قانونی بوده است؟

مجمع را سهام‌داران برگزار می‌کنند، نه هیئت‌مدیره. حتی اگر هیچ عضوی از هیئت‌مدیره در مجمع حاضر نباشد یا آن را ترک کند، باز مجمع قانونی است. طبق ماده ۱۰۱ قانون تجارت، حتی وقتی انتخاب مدیران در دستور باشد، مدیران نمی‌توانند ریاست مجمع را به عهده داشته باشند.

پس مسئولیت هیئت‌مدیره در مورد مجمع چیست؟

هیئت‌مدیره دو وظیفه مهم دارد: مجمع را در موعد مقرر دعوت کند و سپس هویت سهام‌داران یا وکلای قانونی آن‌ها را احراز کرده و برایشان برگه ورود به مجمع صادر کند.

یعنی برای بخش خصوصی که مورد اعتراض برخی از افراد واقع شده، برگه ورود صادر شده بود؟

بله، برای حدود ۸۰ درصد از سهام‌داران صادر کرده بودند. همان مدیران که بعداً معترض شدند، خودشان برگه ورود صادر کرده بودند. اصلاً کس دیگری نمی‌تواند برگه صادر کند.

پس هیئت‌مدیره‌ای که موافق برگزاری مجمع نبودند، باید چه کار می‌کردند تا مجمع برگزار نشود؟

در روز مجمع که همه سهام‌داران را راه داده‌اند به سالن، فقط دو راه داشتند: یا سهام‌داران را متقاعد می‌کردند که مجمع به تنفس بخورد تا ظرف دو هفته توافق حاصل شود یا این که با خروج افراد بیشتری، مجمع به حد نصاب نرسد.

یعنی مجمع به حد نصاب رسیده بود؟

بله، عرض کردم بیش از ۸۰ درصد حاضر بودند که البته با خروج برخی از سهام‌داران کاهش پیدا کرد و به پنجاه و خورده‌ای درصد رسید که باز حد نصاب حاصل بود.

یعنی بخش خصوصی در ایران خودرو بالای پنجاه درصد سهام دارد؟

بخشی از سهام را بخش خصوصی دارد و بخشی را مؤسسات غیردولتی مثل صندوق‌های بازنشستگی و شرکت‌های سرمایه‌گذاری که این‌ها بالای ۵۰ درصد بودند و مجمع را تشکیل دادند.

ماجرای نظر شورای رقابت و رأی تجدید نظر و نامه معاون دادستان چیست؟

موضوع کمی پیچیده است و مقامات قضائی ذی‌صلاح باید نظر نهایی را اعلام کنند. رأی اولیه شورای رقابت نشان می‌دهد که بخشی از این سهام‌داران که البته درصد قابل ملاحظه‌ای هم دارند، فاقد حق رأی هستند. این رأی توسط هیئت تجدید نظر شورای رقابت رد شده و بعد نظر این هیئت رد شده. نامه اول معاون محترم دادستان هم ناظر به واگذاری بود که خطاب به وزارت صمت بود و برای بورس ارسال نشده بود. نامه دوم که در همان حوزه است و هیچ اشاره‌ای به مجمع نشده، رونوشتی دارد که بعدازظهر چهارشنبه به سازمان بورس رسید. سپس از طرف مرجع قضائی دستور توقف صادر شده که نتیجه نهایی را مبهم کرده است.

عکس‌العمل سازمان بورس چه بود؟

رئیس محترم سازمان بورس با معاون محترم دادستان مکاتبه کرد و با تشریح آن‌چه در مجمع و مکاتبات ضد و نقیض اتفاق افتاده، خواستار اعلام نظر نهایی شده. طبیعی است که سازمان مانند همیشه به نظر نهایی دادستانی عمل خواهد کرد.

آخرین اتفاق‌ها چه بوده است؟

همان‌طور که خبر دارید توکن درج اطلاعیه‌ها در کدال را هیئت‌مدیره قبلی در اختیار هیئت مدیره فعلی گذاشت و آن‌ها هم صورت‌جلسات را منتشر کردند. حتی آگهی ثبت هیئت مدیره جدید را هم قوه قضائیه منتشر کرد.

شما تأییدیه دادید؟

عرض کردم ما شأن تأیید یا رد نداریم.

پس اگر کسی یا کسانی نتایج مجمع را درست یا قانونی ندانند، چه کار باید کرد؟ یعنی همه چیز تمام شده؟

نه همه چیز تمام نشده. افرادی که احساس می‌کنند حقی ضایع شده یا مقرراتی نقض شده، می‌توانند اقدام حقوقی بکنند که عرض کردم دو شکل دارد: برگزاری مجمعی دیگر یا شکایت به مرجع قضائی.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
دستور وزیر کشور برای پیگیری حادثه زاهدان/عارف و اژه‌ای پیام دادند، مولوی عبدالحمید بیانیه
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
نصب سیستم اعلان عمومی آژیر هشدار در تهران آغاز شد
X
آگهی تبلیغاتی