×
اقتصادی
شناسه خبر : 213455
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/12/02 ساعت 09:00
اقتصاد در هفته‌ای که گذشت

نورنیوز بررسی کرد

اقتصاد در هفته‌ای که گذشت

در هفته گذشته نوسان در برخی از بازارهای کشور ادامه داشت. نگاهی اجمالی می‌اندازیم به فراز و فرود قیمت‌ها در هفته‌ای که گذشت.

نورنیوز-گروه اقتصادی: هر چند نوسانات در برخی از بازار ها وجود داشت اما در کشو حوزه اقتصاد آرام بود.

بازار طلا و ارز

بازار طلا و ارز در این هفته آرام بود. قیمت دلار که در دوهفته گذشته بالاتر از کانال 90 هزار تومان رفته بود این هفته کاهش یافت و به کانال 70 هزار تومان برگشت. دو هفته گذشته تخت تاثیر خبرهای مذاکرات ایران و آمریکا و احتمال تشدید تحریم های آمریکا علیه ایران بازار ارز دچار نوسان شدید شده بود اما در نهایت آرام گرفت.

 قیمت طلا که هم به طبع از نرخ ارز روند صعودی به خود گرفته بود در نهایت کاهش یافت. قیمت طلای 18 عیار در آخرین روز معاملات هفته کاری به هر گرم 6 میلیون و 788 هزار تومان رسید.

قیمت سکه هم این هفته نوسان زیادی نسبت به دو هفته گذشته نداشت و درپایان معاملات روز چهارشنبه به 77 میلیون تمان رسید.

البته در این هفته هم بانک مرکزی اقدام به پیش فروش سکه کرده بود که این روند بر قیمت ها در بازار و کاهش حباب تا حدودی هم موثر بود.

بازار بورس

 در هفته جاری بازار بورس گاهی سوار بر نرخ صعود بود و گاهی سقوط.بورس چند هفته است است که در مسیر کاهشی قرار دارد اما این هفته بجز اکثرروزهای کاری، تالار شیشه ای قرمز پوش بود.

در جریان معاملات  روز چهارشنبه شاخص کل بورس تهران با ثبت ۱۲۸۸۸ واحد افزایش به ۲۷۳۲۲۲۷ واحد رسید که این افزایش معادل ۰.۴۷ درصد رشد را نشان داد.

هر چند نوسان بازار سرمایه این هفته هم زیاد بود اما در نهایت این بازارهنوز بازده و روند کلی معاملات مثبت تلقی می شود.

کالاهای اساسی

اما در بازار کالاهای اساسی علاوه بر افت و خیز قیمت سیب زمینی که در این هفته هم ادامه داشت گرانی قیمت برنج هم خبر روز بود.

افزایش قیمت برنج تحت تاثیرنوسانات نرخ ارز و احتکار و کاهش عرضه موجب گرانی قیمت در بازار شد. گرانی قیمت برنج در حدی بود که برخی اقلام برنج ایرانی تا 200 هزار تومان هم قیمت خورده بود که این موضوع موجب واکنش دولت هم شد به طوری که وزیر جهاد کشاورزی این قیمت را کاذب ذکر کرد. البته برنج خارجی نیز هم از این افزایش قیمت بی نصیب نماند. با این حال برای کاهش قیمت ها توزیع برنج تنظیم بازاری در دستور کار دولت قرار گرفت.

***بازار خودرو

در هفته جای دراین بار نرخ ارز بر قیمت خودروهای خارجی تاثیر گذاشته بود.به طوری که 3 مونتاژکار، به بهانه افزایش نرخ ارز و افزایش هزینه های تولید، قیمت برخی از محصولات خود را گران کردند.

البته بازارخودروهای داخلی همچنان در رکود به سر می برد و گرانی قیمت خارجی ها بر داخلی ها تاثیری نداشت. با این حال نوسانات خودروهای خارجی وجود داشت.

بر این اساس، قیمت فیدلیتی پرایم تیپ یک با 15 درصد افزایش، فیدلیتی پرایم تیپ 2 با 16 درصد، فیدلیتی پرستیژ تیپ یک با 14 درصد و فیدلیتی پرستیژ تیپ 2 با 13 درصد رشد مواجه شده است. همچنین، دیگنیتی پرایم نیز 2 درصد افزایش داشته اما قیمت دیگنیتی پرستیژ 14 درصد بالا رفته است. البته این در حالی است که به قیمت‌های فوق، هزینه‌های مالیات، شماره‌گذاری و بیمه نیز اضافه خواهد شد.

همچنین در این هفته هم سایپا قیمت جدید محصولات خود برای ایام عید را اعلام کرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
جنپو به تمرینات استقلال اضافه شد
اسناد گسترده‌ای از دخالت آمریکا و اسرائیل در ناآرامی‌های ایران وجود دارد
لغو گسترده پروازها به سرزمین‌های اشغالی از ترس موشک‌های ایرانی