×
اجتماعی
شناسه خبر : 213445
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/12/01 ساعت 13:05
هزینه سبد معیشت کارگران 23.4میلیون تومان تعیین شد

هزینه سبد معیشت کارگران 23.4میلیون تومان تعیین شد

عضو کمیته دستمزد شورای‌عالی کار گفت: با اعلام رقم سبد معیشت کارگران 23٫441٫664 تومان با توافق شرکای اجتماعی تعیین شد.

نورنیوز-گروه‌اجتماعی: عضو کمیته دستمزد شورای‌عالی کار با اعلام "در جلسه کمیته دستمزد رقم سبد معیشت ۲۳٫۴۴۱٫۶۶۴ تومان با توافق شرکای اجتماعی تعیین گردید."، گفت: ملاک تعیین دستمزدها با تأکید قانون‌گذار، باید رقم سبد معیشت باشد.
محمدرضا تاجیک، عضو کمیته دستمزد شورای‌عالی کار ، در خصوص رقم نهایی سبد معیشت گفت: در جلسه کمیته دستمزد رقم سبد معیشت 23٫441٫664 تومان با توافق شرکای اجتماعی تعیین گردید و پس از دو سال این توافق یک قدم مثبتی بود که با حمایت سه‌جانبه شرکا به یک هدف مشترک رسیدیم.

محمدرضا تاجیک با اشاره به رقم مورد توافق سبد معیشت افزود: رقم مورد توافق برای اقلام خوراکی 91.188.076 ریال و اقلام غیرخوراکی هم 143.228.572 ریال است که در مجموع این رقم سبد هزینه مطابق آمار دی ماه 1403 برابر با 234.416.648 ریال یعنی 23 میلیون و 441 هزار و 648 تومان خواهد شد.

این نماینده کارگری تصریح کرد: با توجه به الزام قانون‌گذار در تبصره 2 ماده 41 می‌بایست برای تعیین دستمزد، هزینه زندگی محاسبه گردد و با توجه به این موضوع کمیته دستمزد ذیل شورای‌عالی کار است و با دستور این شورا فعالیت می‌نماید که پس از برگزاری پنج جلسه کارشناسی به توافق رسیدند.

محمدرضا تاجیک نماینده کارگران در شورای‌عالی کار متذکر شد: ملاک تعیین دستمزدها با تأکید قانون‌گذار، باید رقم سبد معیشت باشد.

تاجیک خاطرنشان کرد: هدف نهایی در تعیین مزد سبد معیشتی خانوار کارگران است و مطابق تبصره 2 ماده 41 می‌بایست مذاکرات مزدی صورت پذیرد و هرساله با مذاکرات و چانه‌زنی‌ها دستمزدها مشخص می‌شود.

تاجیک با ابراز اینکه دستمزد سال 1403 اختلاف زیادی با این رقم سبد معیشتی دارد، ادامه داد: تبعات تعیین دستمزد در چند جلسه شورای‌عالی کار بررسی می‌شود، با توجه به اینکه سبد معیشت دی ماه به این میزان رسیده است و میزان تورم هم بیش از 32 درصد است باید مشخص شود چه‌رقمی را به‌عنوان دستمزد کارگران برای سال 1404 می‌توان تعیین نمود.

این نماینده کارگری با بیان اینکه دولت باید راهکارهای مناسب در این خصوص ارایه دهد، اضافه کرد: دستمزدها باید بر اساس سبد معیشتی تعیین شود هرچند ممکن است امسال یا سال آینده هم این اتفاق نیفتد اما باید از دولت این درخواست را داشت که قانون را اجرا کند.

تاجیک در خصوص طولانی شدن جلسات تعیین دستمزد کارگران در اسفند ماه نیز گفت: خوشبختانه امسال زودتر از سال‌های قبل رقم سبد معیشت مشخص شد.

این نماینده کارگری در شورای‌عالی کار خاطرنشان کرد: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال جاری استفاده از خرد جمعی را به‌‌کار گرفته است، ایشان سعی دارند که اتفاقی رخ دهد تا برای جامعه مفید باشد و لزوماً هدف نمایندگان کارگری هم این است که قدرت خرید کارگران مانند گذشته شود و سفره‌شان مطابق گذشته شود نه اینکه روز به روز کوچک‌تر شود.

تاجیک با اشاره به تورم موجود تصریح کرد: تورم کنونی کارگران را تحت فشار قرار داده است و شرایط معیشتی آنها زیر این حجم از گرانی به بحران در آمده است و همین رقم 9 میلیون تومان برای اقلام خوراکی که تعیین شده، معادل رقمی است که کارگران امسال برای مزد دریافت می‌کنند.

این نماینده کارگری یادآور شد: کنار رقم اقلام خوراکی که مورد نیاز همه افراد جامعه است، باید هزینه مربوط به انرژی و اجاره مسکن و حمل‌ونقل و پوشاک و آموزش و… را هم در نظر گرفت و اگر این رقم امسال حقوق و دستمزد را (در سال آینده) به کارگران بدهند آنها دیگر حتی در چادر هم نمی‌توانند زندگی کنند.

تاجیک ابراز کرد: درخواست ما این است که دولت به مسئله دستمزدها بیشتر وارد شود چرا که برای به گردش درآمدن چرخ تولید مطمئناً باید توان کارگران افزایش یابد تا آنان بتوانند محصول تولیدشده کارفرمایان را خرید نمایند.

این نماینده کارگری گفت: امیدواریم که با تعاملات انجام‌گرفته و برطرف شدن اختلاف نظرها سفره کارگران بزرگ‌تر شود.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
«یک عمر وقف وحدت مسلمانان»؛ فیلم‌های دیده‌نشده از رهبر شهید انقلاب
وزیر خارجه ایتالیا:روسیه در صورت حمله به اروپا بازنده خواهد بود
حمله موشکی اوکراین به بلگورود
تایید خبر تجاوز ارتش تروریستی آمریکا به جزیره لارک
طنین صدای ابوعبیده خواب را از چشم اسرائیل ربوده است
اخبار تایید نشده از شنیده‌شدن صدای انفجار در حوالی جزیره لارک
برد استقلال در دربی خاطره‌انگیز پیشکسوتان در کیش
نجات 5 شهروند گرفتار در آتش‌سوزی ساختمان مسکونی کرج
2 تیراندازی جمعی در آمریکا؛ 3 کشته و 18 زخمی
اردوی تیم ملی فوتبال امید تعطیل شد
واژگونی اتوبوس در گردنه اسدآباد؛ 13 نفر مصدوم شدند
سرقت از عزاداران در بهشت‌زهرا؛ باند سه‌نفره زنان جیب‌بر دستگیر شد
باید به پایان جنگ علیه ایران کمک کنیم
پایگاه آمریکا در بحرین 400 میلیون دلار خسارت دید
حامی ترامپ:او باید از والدین کودکان میناب عذرخواهی کند
ناتو: هیچ تهدید قریب‌الوقوعی از حمله روسیه وجود ندارد
منچستر یونایتد5-2 ایپسویچ/ هت‌تریک فرناندز در اولدترافورد
روسیه حملات ترکیبی در اروپا را تشدید کرده است
هزاران خانواده در غزه همچنان چشم‌انتظار عزیزان مفقود خود هستند
کرملین شرط دیدار پوتین و زلنسکی را اعلام کرد
حادثه تلخ در آبشار بیشه؛ دو خواهر غرق شدند
پروازهای بندرعباس ـ دبی از دوشنبه از سر گرفته می‌شود
یمن:غافلگیری‌های جدید در راه است
نفتکشی در نزدیکی تنگه هرمز هدف پرتابه ناشناس قرار گرفت
استانبول کانون رایزنی‌های امنیتی منطقه
رئال مادرید 4-0 مالاگا/ تلاش کهکشانی‌ها برای دیکته کردن برتری
نورویدئو | جوانان امت اسلامی ، پرچمداران وحدت
دولت چهاردهم در مسیر وفاق با مجلس گام برداشت
ائتلافی که هست، اما نیست؛ بازی تازه واشنگتن
رایزنی ایران و عراق برای کاهش تنش‌های منطقه
دو یار سابق ترامپ علیه جنگ؛ هشدار درباره ورود گزینه اتمی به جنگ ایران
تأکید نماینده ولی‌فقیه در گلستان بر صیانت از وحدت و انسجام ملی
بنادر پهل و لافت قشم شبانه‌روزی شدند
محسن نامجو: بی‌خبر به ایران برگشتم تا پشیمانم نکنند
تاکید پیشمرگه بر تمدید نشدن تفاهم‌نامه اقلیم کردستان و ائتلاف آمریکایی
نخست‌وزیر لبنان: مسئولیت ما پایان دادن به اشغالگری است
مفتی لبنان: امام موسی صدر، اسرائیل را «شر مطلق» می‌دانست
وزارت ورزش از موفقیت تاریخی دختران والیبالیست ایران تقدیر کرد
طرف‌های درگیر لیبی درباره برگزاری انتخابات به توافق رسیدند؟
«نه» ایسلندی‌ها به بازگشت مذاکرات عضویت در اتحادیه اروپا
جنجال در آستانه نشست G20؛ آمریکا به برخی خبرنگاران مجوز نداد
چلسی 4-3 برایتون/ طوفان 7 گُله در استمفوردبریج
عمامه‌گذاری طلاب ایرانی و خارجی با حضور آیت‌الله مکارم شیرازی
فراخوان حمایت از توسعه هوش مصنوعی در نظام پولی و بانکی
پیشنهاد ایران در شانگهای؛ هم‌آوایی رسانه‌ها برای مقابله با روایت‌های جنگ‌طلبانه
مراسم یادبود جعفر حسنخانی برگزار می‌شود
ادای احترام نماینده مجلس مکزیک به مقاومت مردم ایران
تاکید سناتور آمریکایی بر برگزاری انتخابات آزاد در ونزوئلا
کرملین دیدار پوتین با رئیس سیا را تکذیب کرد
رونق موسیقی در دو سال اخیر