×
بین الملل
شناسه خبر : 213442
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/12/01 ساعت 12:54

تردید و نگرانی‌ها درباره سیاست آمریکا مقابل روسیه

شبکه تلویزیونی آمریکایی «ان‌بی‌سی» گزارش داد که برخی کارشناسان و تحلیلگران سیاسی در جدیت مسکو برای مذاکرات صلح تردید دارند. از سوی دیگر خبرگزاری رویترز هم گزارش داد که تغییر قابل توجه در سیاست آمریکا در قبال روسیه خطرات مهمی به دنبال دارد و حذف اروپا و اوکراین از مذاکرات صلح نگران کننده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: ان‌بی‌سی نوشت: «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه در حال انجام اقدامات مربوط به مذاکره است اما از طرفی هنوز فکر می کند که در نهایت می تواند تمام اوکراین را کنترل کند.

چهار مقام اطلاعاتی غربی و دو مقام کنگره آمریکا در مصاحبه ای با «ان بی سی» که نامشان فاش نشد، در همین ارتباط گفتند که همزمان با آغاز مذاکرات مقدماتی مقامات آمریکایی و روسی درباره پایان دادن به جنگ در اوکراین در ریاض عربستان، اطلاعاتی از ایالات متحده نشان می دهد که پوتین همچنان می خواهد تمام اوکراین را کنترل کند.

این مقامات اظهار داشتند که اکنون سندی دال بر این که پوتین واقعا به دنبال یک صلح پایدار باشد، وجود ندارد و تلفات روسیه در میدان جنگ نیز نمی تواند مسکو را برای پایان دادن به این مناقشه تحت فشار قرار دهد. اما از طرفی نیز پوتین ممکن است برای احیای ارتش و نیروهای نظامی خود پیشنهاد صلح را بپذیرد.

تغییر سیاست خطرناک ترامپ در قبال روسیه 

 خبرگزاری رویترز  هم نوشت: تغییر قابل توجه در سیاست آمریکا در قبال روسیه خطرات مهمی به دنبال دارد و حذف اروپا و اوکراین از مذاکرات صلح نگران کننده است.

رویترز نوشت: تقریبا سه سال پیش زمانی که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه حمله به اوکراین را آغاز کرد، جو بایدن رئیس جمهوری وقت آمریکا موضع سختگیرانه ای را در همبستگی با کی یف اتخاذ کرد، با متحدان اروپایی اش سنگر مستحکمی را تشکیل داد و مشاوران کارکشته را موظف به منزوی کردن روسیه از نظر اقتصادی و دیپلماتیک کرد.

اما رویکرد واشنگتن در قبال روسیه روز سه شنبه با دیدار مذاکره کنندگان دو کشور دچار تغییراتی چشمگیر شد.

مذاکرات تنها یک ماه بعد از بازگشت ترامپ به کاخ سفید انجام شد و اوکراین و شرکای ناتو توسط تیمی از مشاوران ترامپ که نسبتا بی تجربه هستند کنار گذاشته شدند.

شتاب ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین نگرانی هایی را درباره توافق صلح با روسیه برانگیخت که می تواند به تضعیف کی یف و امنیت اروپا منجر شود و چشم انداز ژئوپلتیکی این منطقه را تغییر دهد.

بِرِت بروئن مشاور سیاست خارجی دولت باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا گفت: این بسیار نگران کننده است که ترامپ روسیه را تنها در چند روز از یک کشور منزوی به یک شریک ارزشمند تبدیل کرده است.

مذاکرات در ریاض برای اولین بار توسط مقامات آمریکا و روسیه برای بحث درباره مرگبارترین جنگ در اروپا از زمان جنگ جهانی دوم انجام شد. دو طرف درباره تشکیل تیم های مذاکره کننده برای نشست های آینده و همکاری برای احیای روند عادی ماموریت دیپلماتیک که می تواند نشان دهنده گرمی در روابط دو کشور باشد، توافق کردند.

با این حال، حتی قبل از مذاکرات، سیاستمداران اروپایی، ترامپ را متهم کردند که هفته گذشته با رد عضویت اوکراین در ناتو و توهم بازپس گیری ۲۰ درصد از خاک خود، به طور رایگان امتیازاتی به مسکو داده است. برخی، ترامپ را به دلیل آنچه که مماشات با روسیه توصیف کردند، مورد انتقاد شدید قرار دادند.

رویترز افزود: حذف اوکراین از نشست روز سه شنبه، عقبگرد شدید از شعار بایدن و ناتو درباره اوکراین است. رئیس جمهوری پیشین آمریکا و اعضای ناتو پیشتر گفته بودند که «هیچ توافقی درباره اوکراین بدون مشارکت این کشور وجود ندارد».

سه منبع گفتند که ایالات متحده پیشنهاد کرده است ظاهرا در ازای کمک های نظامی آمریکا، مالکیت ۵۰ درصد مواد معدنی حیاتی اوکراین را در اختیار بگیرد. برخی از منتقدان این درخواست ترامپ را به اخاذی تشبیه کرده اند.

جو اوچینکلاس عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا درباره مذاکرات طرف های آمریکایی و روسیه گفت: روسیه در دور اول پیروز شد.

وی در مصاحبه با رویترز اظهار داشت: کرملین روابط دیپلماتیک دوجانبه را بدون اوکراین و ناتو عادی سازی کرد و در ازای بدست آوردن چنین امتیازی، چیزی نداد.

رویترز به نقل از سه مقام اطلاعاتی غربی مدعی شد که هیچ مدرک جدیدی دال بر تغییر اهداف پوتین مشاهده نشده است و قصد دارد تمام سرزمین‌هایی را که نیروهای روسیه در راستای اهداف بلندمدت گسترش سلطه این کشور در داخل اروپا تصرف کرده‌اند، حفظ کند.

مذاکرات ریاض پایانی بر  «ناتو»   

«مایکل مالوف» تحلیلگر پیشین وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)  هم گفت که برگزاری مذاکرات میان مقامات آمریکا و روسیه در ارتباط با جنگ اوکراین، می‌تواند پایانی برای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) باشد.

تردید+و+نگرانی‌ها+درباره+سیاست+آمریکا+مقابل+روسیه
 

این تحلیلگر آمریکایی معتقد است که پایان ناتو به این معنی است که در نهایت اروپا ممکن است اتحادهای دفاعی و منطقه ای را ایجاد کند، اما دیگر نمی تواند میان ۳۲ کشور یک اتحاد منسجم نظامی برقرار کند.

وی تاکید کرد که با توجه به شرایط موجود کشورهای اروپایی هرگز نمی توانند در مورد موضوعی به اتفاق نظر برسند. همان طور که در حال حاضر نیز هیچ انسجامی در اتحادیه اروپا و ناتو وجود ندارد.

مالوف تصریح کرد که مذاکرات ریاض نشان داد که روسیه و آمریکا (و نه اروپا و اوکراین) شریک های استراتژیک حیاتی برای پایان دادن به این مناقشه هستند.

این تحلیلگر آمریکایی افزود: واشنگتن دیگر قصد ندارد از جنگ های اروپا حمایت کند. تمرکز بیشتر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا بر گرینلند، پاناما، کانادا خود گواه این موضوع است.

وی با اشاره به این که ترامپ یک فرد فعال اقتصادی و تاجر است، گفت که او ترجیح می‌دهد اختلافات با دشمنان و مخالفین خود را از طریق رقابت اقتصادی و همکاری حل کند.

مقامات روسیه و آمریکا در ریاض، پایتخت عربستان سعودی در ارتباط با دستیابی به راه‌حلی برای پایان درگیری در اوکراین به‌عنوان بزرگ‌ترین بحران امنیتی در اروپا پس از جنگ جهانی دوم، گفت‌وگوهایی در سطح عالی انجام دادند.

این اظهارات در حالی صورت می گیرد که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا پس از تماس های تلفنی جداگانه با روسای جمهوری روسیه و اوکراین گفت که مسکو و کی یف هر دو به دنبال توقف جنگ هستند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
طرح صلح احتمالی واشنگتن برای پایان جنگ روسیه و اوکراین
حملات اسرائیل به غزه/ شهادت 21 نفر دیگر/تخریب کامل برج مسکونی «السوسی»
کنسرت قربانی باز هم تمدید شد
شمار قربانیان زلزله افغانستان به 3 هزار نفر افزایش یافت
سن سکته قلبی در ایران 10 سال پایین‌تر از اروپا
کاراته‌کاها 6 مدال در چین درو کردند
پزشکیان: با منابع موجود، چه، کجا و چگونه بکاریم، اولویت اول جهاد کشاورزی است
حکم قطعی قصاص برای قاتل خبرنگار ایرنا صادر شد
قیمت مرغ در بازار به زودی کاهش می‌یابد
رشد 19 هزار واحدی شاخص کل بورس تهران در آغاز هفته
مراکش اولین تیم آفریقایی صعودکننده به جام جهانی 2026 شد
آغاز مانور چندملیتی بریکس با مشارکت ایران و اندونزی
اژه‌ای در دیدار با عمار حکیم: ملت ایران بیش از هر زمان دیگری متحد است
دیدار لاریجانی و عمار حکیم با محوریت همکاری‌های ایران و عراق
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 15 شهریور 1404 + جدول
سخنگوی آموزش و پرورش: در سال تحصیلی جدید کمبود معلم نداریم/آموزش مجازی فقط در شرایط اضطرار
کاهش خاموشی‌ها تا آخر شهریور ماه
قیمت دلار امروز شنبه 15 شهریور 1404
هشدار رئیس سابق موساد علیه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی
دومین خرید لالیگایی تراکتور کیست؟
سقف وام‌های بانکی افزایش یافت
2700 نفر در تصادفات شهریور ماه جان باختند/ثبت 166 میلیون سفر تابستانی در کشور
عبور مصرف روزانه بنزین از مرز 140 میلیون لیتر
تخت‌جمشید امروز میزبان ارکستر ارمنستان است
وحدت کلید پیروزی جهان اسلام
عارف به دیدار معاون اول‌های دولت‌های قبل رفت
استقلال در آستانه جذب یک مهاجم خارجی از بین دو گزینه
نورنما | اجرای زیبای آهنگ باران می‌بارد امشب، با فلوت توسط جنگلبان
رونمایی از ربات‌های هوشمند دو طبقه پست در کشور
پوتین: روسیه پیشتاز تولید موتورهای هوایی و موشکی است
شناسایی و دستگیری قاتل مشهدی پس از 14 سال فرار
صندوق بازنشستگی فولاد و صندوق بازنشستگی کشوری تجمیع می شوند
ام‌باپه دومین گلزن تاریخ فرانسه شد
قیمت خودرو امروز پنجشنبه 13 شهریورماه 1404 + جدول
سازمان بازرسی به ناترازی انرژی ورود کرد
پوستر نوستالژیک مس رفسنجان برای دیدار دوستانه با پرسپولیس
زلنسکی: پوتین خودش به کی‌یف بیاید
کنگره باید اختیارات جنگی ترامپ را محدود کند
پزشک قلابی با 15 شاکی/ قربانیان؛ زنان مبتلا به بیماری خاص
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(78) «بهمن»
رئیس پارلمان لبنان: طرح انحصار سلاح ارتش صلح داخلی را تضمین می‌کند
آغاز نشست شورای حکام آژانس از دوشنبه با محوریت ایران
عربستان بار دیگر سیاست‌های کوچ اجباری فلسطینی‌ها را محکوم کرد
هالیوود و روایت جنجالی علیه ایران + فیلم
بیشتر می‌کشیم؛ راهبرد تهاجمی واشنگتن
دولت ترامپ خرید دیپلمات‌های ایرانی در نیویورک را محدود کرد
عمار حکیم: ایران سنگر خط مقدم جهان اسلام است
وزارت خارجه اردن: اخراج فلسطینی‌ها از غزه نقض حقوق بشر است
چرا اسرائیل در روز نخست نبرد، به استراتژیست‌ها شلیک کرد نه موشک‌ها؟
جامعه موسیقی ایران در سوگ درگذشت هوشمند عقیلی
X
آگهی تبلیغاتی