×
سیاسی
شناسه خبر : 213417
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/12/01 ساعت 10:21
ظریف به شایعه عزل خود واکنش نشان داد

ظریف به شایعه عزل خود واکنش نشان داد

محمدجواد ظریف گفت: شایع شده که من عزل شده‌ام، به همین خاطر باید زود در جلسه هیات دولت باشم تا این شایعه تقویت نشود؛ البته بدم نمی‌آید اگر این شایعه به حقیقت بپیوندد!

نورنیوز-گروه سیاسی: محمد جواد ظریف  معاون راهبردی رئیس‌جمهور که صبح چهارشنبه به عنوان سخنران آیین افتتاحیه هجدهمین همایش سالانه انجمن علوم سیاسی ایران در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران حضور یافته بود، قبل از آغاز سخنان خود گفت: شایع شده که من عزل شده ام، به همین خاطر باید زود این جلسه را ترک کنم و در جلسه هیات دولت باشم تا این شایعه تقویت نشود؛ البته بدم نمی‌آید اگر این شایعه به حقیقت بپیوندد!

 معاون راهبردی رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به اینکه آنچه در جهان امروز شاهد آن هستیم برداشت از «واقعیت» است و نه خود واقعیت، گفت: امروز موضوع «روایت» بسیار مهم است.

ظریف افزود: عبارت «جامعه بین‌المللی» امر غیرواقع بینانه‌ای است، جهان امروز پسا بین‌المللی است. دولت‌ها دیگر تنها کنشگر جامعه بین‌المللی نیستند و حتی دیگر تنها کنشگران هم نیستند.

معاون راهبردی رئیس جمهور با بیان اینکه امروز در جامعه بین‌الملل فرد به عنوان یک کنشگر مهم مطرح است؛ گفت: آنچه در جهان امروز شاهد آن هستیم برداشت از «واقعیت» است و نه خود واقعیت و لذا امروز موضوع «روایت» بسیار مهم است. 

ظریف در ادامه اظهار داشت: عبارت دیپلماسی عمومی از حدود سال ۱۳۸۰ میلادی در امور سیاسی مورد استفاده قرار گرفت؛ اما پرسش اینجاست که چرا در جهان امروز دیپلماسی عمومی اینقدر مهم شده است؟ به این دلیل که امروز «فرد انسانی» کنشگر عرصه روابط بین‌الملل است یعنی آنچه در ذهن افراد به عنوان واقعیت جا انداخته می‌شود از خود واقعیت مهمتر است.

وی خاطر نشان کرد: دهه ۹۰ میلادی ایران از جنگ عراق فارغ شد و توانست وارد صحنه بین الملل شود و به نقطه‌ای رسیدیم که همه تصور کردند کشور ما در شرایطی قرار گرفته‌ است که می‌تواند به جامعه بین‌الملل بپیوندد، پیش از آن  آخرین باری که ایران در شورای امنیت عضویت داشت، سال ۱۹۵۴ میلادی بود و بنده به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران به عنوان جوان‌ترین رئیس کمیته حقوقی مجمع عمومی ملل متحد انتخاب شدم و این حاصل شانیت ایران بود.

ظریف ادامه داد: از همان زمان اسرائیل با هدایت همین نتانیاهو، روایت امنیتی‌سازی و تهید علیه امنیت جهانی را برسازی کرد و تاکید داشت که ایران ۶ ماه تا دستیابی به بمب اتمی فاصله دارد، بیش از ۳۰  سال از آن روز می‌گذرد آنها هنوز هم می‌گویند که ایران در آستانه دستیابی به بمب اتم است!

معاون راهبردی رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی به دنبال ساخت روایت بسیار بدتری از روایت امنیتی‌سازی علیه ایران است؛ گفت: نتانیاهو امروز «روایت ایران ضعیف» را برسازی می‌کند، این روایت از این جهت خطرناک است که می‌خواهند بگویند ایران ضعیف است و الان موقعیت مناسبی برای هدف قرار دادن ایران است.

وی افزود: آنها ادعا می‌کنند که ایران بازوهای توانمند خود را از دست داده است و لذا به سمت هسته‌ای شدن پیش می‌رود، این روایت غلطی است چرا که ما در ضعیت‌ترین وضع خود نیستیم.

ظریف تاکید کرد: در این شرایط ما وظیفه داریم که «روایت قدرت» بسازیم، جمهوری اسلامی اولین حکومتی است که پس از ۲۲۰ سال حتی یک وجب از خاک ایران را از دست نداد، جمهوری اسلامی ایران نظام ضعیفی نیست.

معاون راهبردی رئیس جمهور با ابراز تاسف نسبت به رویکرد برخی افراد که به روایت مدنظر اسرائیل دامن می‌زنند، تصریح کرد: حزب الله، حماس و جهاد اسلامی از طرف ایران عمل نمی‌کنند بلکه برای دستیابی به اهداف مدنظر خود فعالیت می‌کنند که البته از نظر ما اهداف آنها مقدس است و برای رسیدن آنها به هدف کمک هم کرده‌ایم و در آینده نیز کمک خواهیم کرد.

وی افزود: یک روایت مطرح شده این است که اسرائیل اشغالگر و غاصب است و دیگری این است که ایران و اسرائیل دو قدرت هستند که می خواهند بر منطقه مسلط شوند و دعوا بین ایران و اسرائیل است؛ روایت دوم روایت اسرائیل است چرا که می‌خواهد اذهان را از موضوع اصلی منحرف کند. آنها می‌خواهند بگویند که دعوا بر سر فلسطین نیست بلکه دعوای ایران است.

به گزارش ایرنا، ظریف خاطرنشان کرد: باید توجه داشته باشیم که در زمین آنها بازی نکنیم و با قاب روایت اسرائیل عکس نگیریم. حزب الله، جهاد اسلامی و حماس در دهه ۸۰ میلادی تشکیل شد، سالهایی که اسرائیل و شارون تصور می‌کردند تا بیروت را گرفته‌اند و خیال می‌کردند که سازمان آزادی بخش فلسطین را از بین برده‌اند اما آنها نمی‌دانستند که مقاومت حاصل سرکوب و تجاوز است و تا اینها هست، مقاومت نیز به پایان نخواهد رسید.

وی افزود: ایران از مقاومت حمایت کرد و این قدرت معنایی ایران از مقاومت برای کشور قدرت آفرین بود. مقاومت معارض منافع ملی ایران نبوده و نیست بلکه در راستای منافع ملی ایران حرکت می‌کند. امروز باید برای خروج از روایتی که علیه ما ساخته می‌شود برنامه داشته باشیم نه اینکه خودمان آنرا بپرورانیم و تشدید کنیم، باید بازی را عوض کنیم.

ظریف نسبت به نگاه تهدیدمحور علیه موضوعات مختلف ابراز تاسف کرد و گفت: به جوانان، به همسایگان، خانواده و جهان به عنوان تهدید نگاه می‌کنیم، به موضوع حجاب به عنوان یک تهدید نگاه می‌کنیم، این بساطی که بر سر حجاب درست شد که به جایی هم نرسیدند برای این بود که تصور می‌کردند حجاب آخرین سنگر نظام اسلامی است و اگر این سنگر فتح شود دیگر چیزی باقی نخواهد ماند، متاسفانه همه چیز را به عنوان سنگر و تنازع می‌بینیم.

وی افزود: ۴۸ سال است که به ما فشار می‌آورند و ما ایستادگی کرده ایم، کاری که نه پهلوی توانست انجام دهد و نه قاجار؛ ما از خودمان مطمئن هستیم و چه نیازی است که اینگونه عمل و رفتار کنیم. نمی‌گویم که بی تفاوت و خوش‌خیال باشیم، نمی‌گویم تهدیدها را فراموش کنیم اما نگاه تهدید محور نداشته باشیم، به حجاب به عنوان یک مساله اجتماعی برخورد می‌کنیم نه یک موضوع امنیتی، با همسایگان به عنوان شرکای اقتصادی برخورد می‌کنیم نه به عنوان تهدیدهای بالقوه امنیتی و نظامی، با اینترنت به عنوان یک فرصت برخورد می‌کنیم، به شرکت‌های بزرگ به عنوان یک فرصت نگاه می‌کنیم که می‌تواند صادرات کشور را افزایش دهد نه تهدید.

معاون راهبردی رئیس‌جمهور تصریح کرد: باید آینده را بسازیم نه براساس آینده پیش‌فرضی که قصد تحمیل آنرا بر ما دارند. ایران امروز لقمه چرب و نرمی برای بلعیدن توسط آمریکا و اسرائیل نیست، اگر اینطور بود تا حالا ما را زده بودند، آنها هم می‌دانند، چرا خودمان ندانیم، چرا باور نمی‌کنیم که باید براساس یک نگاه آینده برساخته نه یک آینده پیش فرض، جلو برویم.


نظرات

آخرین اخبار
چرا برخی مردان نابارور می‌شوند؟ دانشمندان به سرنخ تازه‌ای رسیدند
باند پزشکی هوشمندی که در حضور باکتری ها آنتی بیوتیک آزاد می کند
ربات‌های باهوش در برابر احساسات انسان کم آوردند
کشف عجیب تاریخی؛ باستان‌شناسان به ردپای یک جامعه مادرتبار رسیدند
دانشمندان هندی پلاستیک را به گرافن ارزشمند تبدیل کردند
وزیرخارجه لبنان: ما نمی پذیریم ایران به جای ما مذاکره کند!
تیراندازی در کارولینای جنوبی / زخمی شدن چندین نفر در مرکز خرید هیوود
انتقاد وزیر ارشاد از مواضع تفرقه‌افکنانه
ارتش اسرائیلی آماده توقف تجاوزات زمینی در لبنان شد
تحرکات تازه واشنگتن در یمن؛ نیروهای آمریکایی وارد حضرموت شدند
نیروگاه برق دیمونا در فلسطین اشغالی طعمه حریق شد
حمله سایبری محدود به چهار بانک؛ عدم افشای اطلاعات مشتریان+بیانیه
بقایی: دشمن با حمله به ایران سرافکنده شد
نخست‌وزیر بریتانیا از توافق احتمالی ایران و آمریکا استقبال کرد
کانادا و ایرلند: آتش‌بس لبنان باید بخشی از توافق احتمالی ایران و آمریکا باشد
پایان محاصره دریایی ایران با بازگشایی تنگه هرمز
غریب‌آبادی: ایران پیروز نبرد یک‌ساله با متجاوزان است
حمله پهپادی حزب الله به مرکز فرماندهی ارتش اسرائیل
تاریخ‌سازی یوکی ایشیکاوا / سامورایی‌ها در صدر امتیازآوران جهان
گام جدید در شفافیت اقتصادی؛ سامانه «صورا» آغاز به کار کرد
معادل جدید کلمه «هدفون» تصویب شد
احتمال تغییر در برنامه امتحانات نهایی
عکس های منتخب ایران، شنبه 23 خرداد 1405
تصادف زنجیره‌ای در اشرفی اصفهانی تهران چند مصدوم داشت
جدال تاریخی ایران و نیوزیلند برای نخستین‌بار در جام جهانی
ضربه امنیتی به داعش در الانبار؛ حامی مالی داعش دستگیر شد
ادعای ترامپ: فردا با ایران توافق می‌کنیم / تنگه هرمز باز می‌شود
ابرنفتکش از محاصره آمریکا گذشت
اورژانس ایران در لیست 10 کشور برتر جهان
آزادراه شهید شوشتری در تهران پس از 18 سال افتتاح شد
نجات نوزاد یک‌ماهه در زاهدان با راهنمایی تلفنی اورژانس 115
تبانی در کاخ سفید؟ / هدیه ویژه وزارت دادگستری به شرکت‌های ترامپ
بحران انرژی در سایه جنگ منطقه‌ای؛ کشاورزان آمریکا زیر فشار اقتصادی
عملیات گسترده الحشد الشعبی برای تعقیب هسته‌های داعش
نظامیان مست آمریکایی در چنگ پلیس ژاپن/ اوکیناوا علیه واشینگتن برخاست
امتحانات نهایی 1405 چگونه برگزار می‌شود؟
اسلام‌آباد؛ میزبان مراسم امضای توافق ایران و آمریکا از طریق ویدئو کنفرانس
نقض آتش بس در لبنان ادامه دارد
توقیف تاکسی سمند با 21 میلیون تومان خلافی در خراسان شمالی
بقائی: برنامه‌ای برای سفر به ژنو یا جایی دیگر ظرف یکی دو روز آینده نداریم
ورزشگاه آزادی مسقف خواهد شد
«من زنده‌ام»؛ روایت مردی که از دل آوار برخاست و تا آخرین نفس برای ایران ماند+ عکس و فیلم
پرواز ناتمام در شرق هند؛ 5 پرسنل نظامی در سقوط هواپیما جان باختند
ترامپ پیام «شریف» درباره نزدیک بودن توافق با ایران را بازنشر کرد
طباطبایی: کسی فریب وحدت‌شکنان را نمی‌خورد
پزشکیان:دولت در سخت‌ترین شرایط لحظه‌ای از پیگیری مشکلات مردم غفلت نکرد
سرلشکر عبداللهی: شهید شادمانی نماد ابتکار و اقتدار در مسئولیت‌های نظامی بود
«دیار مادری» در راه شبکه یک/ بازگشت زیبا بروفه پس از غیبتی طولانی
نهایی شدن اجرای مرحله سوم متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان/پرداخت بدهی از سوی دولت
شکاف 45 درصدی قیمت خودرو از کارخانه تا بازار آزاد