×
اجتماعی
شناسه خبر : 213408
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/12/01 ساعت 09:40
امکان رصد قیمت داروها از سامانه تیتک/ تخلفات دارویی را گزارش دهید

امکان رصد قیمت داروها از سامانه تیتک/ تخلفات دارویی را گزارش دهید

معاون وزیر بهداشت گفت: امکان رصد قیمت تمامی داروها و جستجوی کمبودهای دارویی در سامانه تیتک وجود دارد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به اقدامات در دست انجام برای عمل به برنامه هفتم توسعه و ذخیره استراتژیک شش ماهه دارو و تجهیزات پزشکی، در عین حال درباره اصلاح قیمت حدود ۳۰۰ قلم دارو که به تدریج انجام می‌شود، توضیح داد.

دکتر مهدی پیرصالحی، با اشاره به تکلیف برنامه پنج ساله هفتم توسعه مبنی بر ذخیره استراتژیک ۶ ماهه دارو، عنوان کرد: سال آینده در وظایف سازمان غذا و دارو دیده شده است که ذخایر استراتژیک برای دارو در نظر گرفته شود، لیست داروها و تجهیزاتی که مورد نظر است در حال احصا بوده تا به صورت یکجا خریداری و ذخیره استراتژیک دارو و تجهیزات ایجاد شود.

وی درخصوص وضعیت کمبودهای دارویی بیماران خاص و صعب العلاج نیز گفت: امسال برای بیماران خاص و سرطانی کمبود چندانی را نخواهیم داشت، اما همواره کمبودهایی به صورت موردی در کشور وجود دارد که تلاش می‌کنیم آن کمبودها نیز به حداقل برسد.

معاون وزیر بهداشت همچنین درمورد تاثیر تحریم‌ها بر تامین دارو و تجهیزات پرشکی گفت: تحریم در حوزه نقل و انتقالات مالی مشکلاتی را برای تامین مواد اولیه و دارو به وجود آورده و به همین دلیل پروسه تامین را با تاخیر مواجه می‌کند، اما با پیش‌بینی‌هایی که از قبل شده است خوشبختانه الان ذخایر مناسبی داریم و کمبود خاصی را در این زمینه نداریم.

معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو همچنین درباره قیمت داروها گفت: امکان رصد قیمت تمامی داروها و جستجوی کمبودهای دارویی در سامانه تیتک وجود دارد.

وی تصریح کرد: سامانه تیتک علاوه بر امکان استعلام اصالت دارو و مواد خوراکی و آرایشی- بهداشتی، قابلیت جستجوی دارو و شیرخشک را نیز دارد. همچنین قیمت داروها از طریق سایت TTAC.IR و اپلیکیشن تیتک مهیاست و افراد می‌توانند از قیمت داروها و یا موجودی آنها مطلع شوند.

وی در مورد اصلاح قیمت دارو طی چندماه اخیر نیز گفت: ۳۸۰۰ قلم دارو در کشور وجود دارد که شامل ۱۲ هزار کد irc می‌شود، از مجموع این تعداد اقلام دارویی با توجه به تغییرات نرخ ارز و نیاز به اصلاح قیمت‌ها، حدود ۳۰۰ قلم برای تغییر قیمت الزام داشتیم که تولید آن با قیمت‌های قبلی برای شرکت‌های تولیدی صرفه اقتصادی نداشت و عملاً باعث بروز کمبود دارویی شده بود.

معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: داروهایی که نیاز به اصلاح قیمت داشته باشند، این روند به تدریج انجام خواهد شد، هر دارو شرایط خاص خود را دارد و بسته به شرایط دارو قیمت آنها اصلاح خواهد شد.

برخورد با گرانفروشی دارو و عدم ارایه فاکتور

سرپرست دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات سازمان غذا و دارو با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه نظارت بر قیمت دارو، بر برخورد جدی این سازمان با تخلفات گرانفروشی و عدم ارائه فاکتور تاکید کرد و از مردم خواست شکایات احتمالی خود را از طریق سامانه‌های مشخص‌شده ثبت کنند تا به سرعت بررسی شود.

دکتر سعید مهرزادی به نظارت‌های دقیق این سازمان بر بازار دارو، تجهیزات پزشکی و محصولات سلامت‌محور اشاره و تاکید کرد که سازمان غذا و دارو به‌طور جدی در پیگیری شکایات و تخلفات برای حفظ سلامت عمومی و حقوق مصرف‌کنندگان فعال است.

وی توضیح داد: ما به‌طور مستمر بازرسی‌هایی از داروخانه‌ها و مراکز عرضه محصولات بهداشتی و تجهیزات پزشکی انجام می‌دهیم تا از صحت کالاها و خدمات اطمینان حاصل کنیم. همکاران ما با دقت و حساسیت بالا، به شناسایی و رفع مشکلات احتمالی پرداخته و از بروز هرگونه خطر برای سلامت مصرف‌کنندگان جلوگیری می‌کنند.

مهرزادی همچنین به رسیدگی سریع به شکایات مصرف‌کنندگان در زمینه گرانفروشی، تقلبی بودن یا تاریخ گذشته بودن محصولات اشاره کرد و افزود: این شکایات به‌دقت بررسی می‌شود و در صورت لزوم، اقدامات قانونی مانند ارجاع پرونده‌ها به کمیسیون‌های تخصصی و تعزیرات اتخاذ می‌شود.

وی ادامه داد: هدف ما ایجاد فضایی امن و قابل اعتماد برای مصرف‌کنندگان است. در صورتی که تخلفی شناسایی شود، به سرعت برخورد قانونی صورت خواهد گرفت تا سلامت مردم تهدید نشود.

مهرزادی همچنین از همکاری نزدیک سازمان غذا و دارو با دیگر نهادهای مسئول در این حوزه خبر داد و افزود: این همکاری‌ها علاوه بر برخورد با تخلفات، شامل ارتقای سطح آگاهی عمومی و بهبود فرآیندهای نظارتی نیز می‌شود.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، مهرزادی به اقدامات انجام‌شده در حوزه نظارت بر قیمت دارو در فصل پاییز  اشاره کرد و از برخورد جدی این سازمان با تخلفات گرانفروشی و عدم ارائه فاکتور خبر داد و بیان کرد: در یک سال گذشته، ۱۹۸۰ شکایت در این زمینه ثبت شده که از این تعداد، ۶۱۹ مورد پس از بررسی، مورد پذیرش قرار گرفته و اقدامات قانونی لازم برای آن‌ها انجام شده است.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، وی تأکید کرد: سازمان غذا و دارو به‌طور مستمر نظارت‌های خود را افزایش داده است و نتایج نشان می‌دهد که تخلفات در حال کاهش است. مردم می‌توانند شکایات خود را از طریق سامانه‌های مشخص‌شده ثبت کنند تا به سرعت مورد بررسی قرار گیرد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
کوبا: اقدامات آمریکا علیه ونزوئلا غیرقابل قبول است
سلامت جسمی عمران خان خوب است
توافق آنکارا و اسلام‌آباد برای اکتشاف نفت و گاز در پاکستان
257 خبرنگار شهید در غزه
کاهش 25 درصدی نیروهای یونیفیل آغاز شد
بارش پاییزی تهران 96 درصد کمتر از حد نرمال
پوتین: تحریم‌های غرب شکست خورده‌اند
وزیر فرهنگ : سینما روایتگر مقاومت و گفت‌وگوی ملت‌هاست
نماینده ایران در اجلاس لاهه: تحریم‌های یکجانبه مصداق جنایت علیه بشریت است
نورنما | فوران آتشفشان خاموش در اتیوپی
نامه مشترک ایران، روسیه و چین درباره قطعنامه 2231 و پایان بررسی موضوع ایران در شورای امنیت
ونزوئلا مجوز ازسرگیری پروازهای اخراج مهاجران از آمریکا را صادر کرد
هشدار پاپ لئو درباره حمله آمریکا به ونزوئلا
پنتاگون ادعا کرد؛ توانمندی هسته‌ای ایران نابود شده است
نارضایتی مردم از قیمت خودروهای مونتاژی
ترامپ: حل‌وفصل بحران اوکراین آسان نیست
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از اواسط هفته آینده
سازمان ملل خواستار کاهش تنش در دریای سیاه شد
ابلاغ شیوه نامه نگهداری از حیوانات خانگی؛ به زودی
اسرائیل جسد یک اسیر دیگر خود را تحویل گرفت
ویتکاف همراه با داماد ترامپ به دیدار پوتین آمد
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 11 آذر 1404
کدام استان ها روز چهارشنبه 12 آذرماه دورکار و مدارس مجازی شدند
خبر بد در اردوی پرسپولیس
انتقال 18 زندانی ایرانی از کویت و گرجستان نهایی شد
قیمت‌گذاری خودروهای مونتاژی در اختیار شورای رقابت است
زهرا رحیمی؛ پرچمدار کاروان ایران در بازی‌های پاراآسیایی جوانان
پیشروی مجدد ارتش رژیم صهیونیستی در جنوب سوریه
تقدیر رئیس جمهور از راه‌اندازی سامانه ویژه ناشنوایان در آتش‌نشانی کاشان
رویکرد ترامپ، روسیه را به بهترین دوست هند تبدیل کرد
تعطیلی مدارس 3 شهرستان آذربایجان‌شرقی برای چندمین روز متوالی
بارش باران و برف در ارتفاعات پایتخت/هوای تهران سه درجه سرد می‌شود
وزارت خارجه واردکننده خودرو شد
شناسایی 62 درصد مبتلایان HIV در سال گذشته/ انتقال از مادر به نوزاد صفر شد
«پاپ لئو» تجاوزگری رژیم اسرائیل را محکوم نکرد
پوشش دربی با 16 دوربین
چرا نتانیاهو به دنبال مهندسی ترس است؟
مدارس و دانشگاه‌های قم چهارشنبه غیرحضوری شد
انگلیس: گذرگاه‌ها برای ارسال فوری کمک‌های بشردوستانه به غزه باز شود
مدارس و دانشگاه‌های اردبیل فردا تعطیل اعلام شد
تصمیم مهم سران قوا برای کالاهای اساسی
خطر غرق‌شدگی در گرداب خودی و غیرخودی
سام درخشانی هم استعفا کرد
گروسی: آژانس هنوز از تاسیسات آسیب‌دیده ایران بازدید نکرده است
درخواست نتانیاهو از سوریه برای ایجاد منطقه خالی از سلاح
آتش در توسکستان مهار شد
عیادت عارف و نماینده رهبری از معاون رئیس جمهور + علت حادثه مشخص شد+اعلام زمان خاکسپاری
رئیس سی‌و‌هفتمین نمایشگاه کتاب تهران منصوب شد
عوارض شهری از تاکسی‌های اینترنتی غیرقانونی اعلام شد
مترو و اتوبوس رایگان برای بانوان در روز زن
X
آگهی تبلیغاتی