×
سیاسی
شناسه خبر : 213350
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/11/30 ساعت 21:02
دیدار عارف با معاون نخست‌وزیر روسیه

دیدار عارف با معاون نخست‌وزیر روسیه

معاون اول رئیس‌جمهور در دیدار با معاون نخست‌وزیر روسیه گفت: نگاه جمهوری اسلامی ایران به منطقه است و راه‌حل مسائل منطقه‌ای را تنها با کمک کشورهای منطقه جستجو می‌کنیم.

نورنیوز-گروه سیاسی: محمدرضا عارف عصر امروز (سه شنبه) در دیدار با «الکسی اورچوک» معاون نخست‌وزیر فدراسیون روسیه در حاشیه سومین همایش اقتصادی خزر با تاکید بر اینکه اولویت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران توسعه روابط با کشورهای همسایه از جمله کشور  روسیه است، گفت: ایران و روسیه از دیرباز روابط خوب با یکدیگر  داشته‌اند که زمینه را برای توسعه همکاری‌های فی مابین بویژه در سازمان‌ها و اتحادیه‌های منطقه‌ای فراهم می‌کند.

معاون اول‌رئیس جمهور با بیان اینکه نگاه جمهوری اسلامی ایران به منطقه است و راه‌حل مسائل منطقه‌ای را تنها با کمک کشورهای منطقه جستجو می‌کنیم، بر ضرورت تعمیق و گسترش همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌های انرژی، حمل و نقل و  ترانزیت تاکید کرد و ادامه داد: معتقدیم اقتصاد ایران و روسیه می‌توانند مکمل یکدیگر باشند.

وی بر ضرورت فعال‌تر شدن کمیسیون‌های مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور تاکید کرد و گفت: با امضای موافقتنامه تجارت آزاد بستر خوبی برای گسترش همکاری‌ها و ارتباطات منطقه‌ای ایران با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا از جمله روسیه ایجاد شده است.

عارف با اشاره به برپایی نمایشگاه «دستاوردهای علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران» در حاشیه سومین همایش اقتصادی خزر گفت: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای ارزشمندی در فناوری‌های نوین و هایتک به دست آورده است که تنها بخش جزئی از این دستاوردها در این نمایشگاه برای سران و مقامات ارشد کشورهای دعوت شده به سومین همایش اقتصادی خزر به نمایش گذاشته شد و جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد که این فناوری‌ها را در اختیار کشورهای منطقه قراردهد.

«الکسی اورچوک» معاون نخست‌وزیر فدراسیون روسیه با قدردانی از جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری موفقیت آمیز سومین همایش اقتصادی خزر تاکیدکرد: اجلاس‌ها و همایش‌های منطقه‌ای همانند اجلاس کشورهای ساحلی دریای خزر فرصتی خوب و سازنده برای پرداختن به مسائل کشورها، حسن همجواری و دوستی و همچنین ارتقای همکاری‌های اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری کشورهای منطقه است.
معاون نخست‌وزیر فدراسیون روسیه با اشاره به دستاوردها و پیشرفت‌های  ایران در حوزه پزشکی و داروسازی و فناوری‌های روز دنیا، افزود: ایران کشور و  اقتصادی بزرگ با جمعیت بالا است و نمایشگاه «دستاوردهای علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران» در حاشیه سومین همایش اقتصادی خزر به خوبی نشان داد که جمهوری اسلامی ایران به پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در دسترسی به فناوری‌های رقابت‌پذیر روز دنیا و حوزه‌های مخابرات، کشاورزی، تولید مواد و اقلام پزشکی و داروسازی رسیده است که تنها چند کشور در دنیا از این فناوری ها بهره‌مند هستند و من از دیدن این نمایشگاه تحت تاثیر قرار گرفتم. 

وی به عضویت ناظر جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه اوراسیا اشاره کرد و ادامه داد: با امضای موافقتنامه تجارت آزاد می‌توان یک منطقه بزرگ و موثر اقتصادی ایجاد کرد و پس از عضویت ایران در اتحادیه اوراسیا به عنوان عضو ناظر پیش‌بینی می‌شود بازاری بزرگ برای تجار و فعالان اقتصادی منطقه ایجاد شود که به بهبود رفاه شهروندان و توسعه کشورها کمک خواهد کرد.

وی همچنین اهمیت گسترش همکاری‌های دوجانبه و رفع موانع پیش رو را خاطرنشان ساخت و گفت: روسیه آمادگی و عزمی راسخ برای تقویت همکاری‌ها با جمهوری اسلامی ایران دارد.


نظرات

آخرین اخبار
گفت‌وگوی لاوروف با عراقچی با محور برنامه هسته‌ای ایران
خطیب جمعه تهران: دستگاه دیپلماسی کشور باید عزت، اقتدار و حکمت را با هم پیوند دهد
بیشترین شکایات مردمی مربوط به کدام‌ دستگاه هاست؟
ترامپ تحریم‌های روسیه را برای یک سال دیگر تمدید کرد
ماه مبارک رمضان از نگاه رسول خدا(ص)
زلزله 3.7 ریشتری شیرگاه استان مازندران را لرزاند
مسکو: 197 پهپاد اوکراین را منهدم کردیم
آنکارا از آغاز تولید جنگنده و ناو هواپیمابر خبر داد
قمار ترامپ با «دیپلماسی بدون دیپلمات‌ها»
اعلام برنامه اردوی نوروزی تیم ملی فوتبال ایران
از ضرب الاجل ترامپ تا پیام شورای دفاع؛ خط باریک اشتباه محاسباتی
چند توصیه مهم ماه رمضانی؛ این مواد غذایی را از افطار حذف کنید
رئیس سازمان مالیاتی از اجرای کامل قانون مالیاتی سامانه مودیان خبر داد
مهلت ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها تمدید شد
شورای صلح غزه محور رایزنی روبیو و بن زاید
در کشور چند بازیکن بازی‌های رایانه‌ای وجود دارد؟
ضرب الاجل ترامپ؛ وقتی تهدید 15روزه بوی خطای محاسباتی می‌دهد
نیویورک تایمز: ترامپ درباره جنگ با ایران به کسی توضیح نمی‌دهد
بازار خودرو در هفته پیش‌رو افزایشی خواهد بود یا کاهشی؟
تهدید علی کریمی به سوزاندن قرآن
زمان برگزاری جلسه تعیین دستمزد 1405 اعلام شد
قیمت طلای جهانی امروز 1 اسفند 1404
وقتی قدرت به ابزار معامله تنزل می‌یابد
پرسپولیس – خیبر؛ آخرین فرصت اوسمار برای بازگشت به کورس قهرمانی
شهباز شریف: تنها راه صلح پایدار در غزه تشکیل کشور مستقل است
تشخیص هوش مصنوعی در پزشکی چقدر واقعی است؟
کسری تجاری آمریکا به 901 میلیارد دلار رسید
احتمال همکاری نفتی میان ایران و آمریکا
صدور ویزای کشتی‌گیران ایرانی برای حضور در مسابقات رنکینگ آلبانی
آغاز به کار نمایشگاه قرآن از امروز
جدول اوقات شرعی به افق تهران در ماه رمضان
مذاکرات هسته‌ای؛ محور رایزنی معاون وزیرخارجه ایران با سفرای چین و روسیه
نظر رئیس پیشین پلیس راهور در خصوص گواهینامه موتورسیکلت بانوان؛ قابل اجراست
میوه و تره بار هم مشمول اقلام کالابرگ شد
تهران و قاهره به‌سوی برقراری روابط گسترده؛ احتمال تبادل سفیر بین دو کشور
آبِ طلایی؛ پروژه‌ای برای بودجه‌های بی‌پایان؟
مخلوط این شوینده‌ها خطر مرگ را به‌دنبال دارد
روبیو به اراضی اشغال سفر می‌کند
جزئیات کشف 15 کیلو شمش طلا به ارزش 400 میلیارد تومان در مرز پاوه
نگاهی به برنامه‌های افطار تلویزیون
روایت گروسی از آنچه در مذاکرات میان ایران و آمریکا اتفاق افتاد
آنچلوتی خطاب به برزیلی‌ها: 4 سال دیگر می‌مانم
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون جمعه 1 اسفند+ جدول پخش
افزایش نگرانی درخصوص تنگه هرمز قیمت نفت را بالا برد
اعلام برنامه زمان‌بندی بازی‌های دوستانه حریف ایران در جام جهانی
پاسخ ایران در واکنش به تهدیدات آمریکا: در صورت تجاوز قاطعانه پاسخ خواهیم
در زمان روزه‌داری می‌توان خون اهدا کرد؟
وقوع حادثه درمحور شاهین‌شهر/ یک 405 واژگون شد
دیدار ولیعهد عربستان با سناتور آمریکایی پیرامون تحولات منطقه
افزایش 40 درصدی حضور دانش آموزان در المپیادها