×
بین الملل
شناسه خبر : 213345
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/11/30 ساعت 22:34
نگرانی اروپا درباره اشتباه راهبردی زلنسکی درباره ماجرای معدن

نگرانی اروپا درباره اشتباه راهبردی زلنسکی درباره ماجرای معدن

رسانه انگلیسی گزارش داده مقامات اروپایی و اوکراینی نگران هستند که رئیس‌جمهور اوکراین با تعیین نکردن حق معدن‌کاوی در پیشنهاد آمریکا در ازای کمک‌های مالی و نظامی مرتکب اشتباهی راهبردی شده باشد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: مقامات اروپایی و اوکراینی نگران هستند «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین با ارائه پیشنهاد حق معدن‌کاوی به آمریکا بدون مشخص کردن شرایط دقیق آن، مرتکب اشتباهی راهبردی شده باشد.

یک مقام ارشد اروپایی  که در جریان مذاکرات آمریکا و اوکراین در این باره بوده است، به روزنامه فایننشال تایمز گفت: این پیشنهاد، به‌وضوح، به عنوان یک طعمه برای ترامپ (رئیس‌جمهور آمریکا) ارائه شده است. اما مشخص نبودن جزئیات آن به معنی این است که ترامپ اساسا می‌تواند قیمت خود را برای آن تعیین کند. برخی از نزدیکان زلنسکی از نحوه مدیریت این مسئله ابراز تاسف کردند. کنترل روایت این مسئله از دستشان خارج شده است.

در این میان، یک مقام ارشد اوکراینی هم گفته است رئیس‌جمهور این کشور باید «شفاف‌سازی» می‌کرد که این منابع «به تضمین‌های کمک‌های امنیتی آمریکا در آینده گره خورده است.»

در گزارش فایننشال تایمز در این باره آمده است که تیم زلنسکی در حال حاضر، در تلاش است پیشنهاد متقابل جذابی مطرح کند و رویکرد رئیس‌جمهور آمریکا خشم متحدان اروپایی این کشور را برانگیخته است که آن را با «تاکتیک‌های باج‌خواهی مافیا»،‌«رباخواری»، و «استعمارگری» مقایسه کرده‌اند.

ترامپ سوم فوریه گفته بود که آمریکا انتظار دارد اوکراین در ازای کمک‌های مالی و نظامی واشنگتن، فلزات نادر خود را به آمریکا بدهد. هفته گذشته، روزنامه واشنگتن‌پست با نقل قول از اعضای کنگره گزراش داد که مذاکره‌کنندگان آمریکایی در دیدار با زلنسکی در حاشیه کنفرانس سالانه امنیتی مونیخ به او پیشنهاد کرده‌اند سندی برای انتقال ۵۰ درصد از حق معدن‌کاوی از منابع معدنی استخراج‌نشده اوکراین را به آمریکا بدهد.

زلنسکی گفته از امضای توافقنامه‌ای با واشنگتن درباره دسترسی آن به منابع معدنی کشورش خودداری کرده و استدلالش این بوده است که سند پیشنهادی آن‌ها «به نفع اوکراین مستقل نبوده است.»

پیشتر، فایننشال تایمز گزارش داده بود که رئیس‌جمهور اوکراین پیشنهاد واشنگتن برای تصاحب حدود ۵۰ درصد از حقوق مواد معدنی خاکی کمیاب کشورش را رد کرده و در تلاش برای مذاکره برای یک معامله بهتر است. 

به گفته آشنایان با مذاکرات آمریکا و اوکراین، زلنسکی می‌خواهد ضمانت‌های امنیتی آمریکا و اروپا مستقیماً به هرگونه معامله در مورد ذخایر معدنی مرتبط باشد. او همچنین مشتاق است که سایر کشورها، از جمله کشورهای اتحادیه اروپا، در بهره برداری از منابع طبیعی آینده مشارکت داشته باشند. 

زلنسکی در مونیخ گفت: ما هنوز در حال صحبت هستیم. من مذاکرات مختلفی داشته‌ام. این به نفع امروز ما نیست. به نفع اوکراین مستقل نیست تا با توافق آمریکا همانطور که در حال حاضر وجود دارد موافقت کند. 

یک مقام ارشد اوکراینی به فایننشال تایمز گفت که کی‌یف در تلاش برای مذاکره برای یک توافق بهتر است.


کلید واژگان
آمریکااوکرایناروپا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سقوط یک هواپیمای باری ترکیه در گرجستان +فیلم
در غروب نفوذ، اروپا تور می‌افکند
اعلام سقف جدید نرخ ارز نهاده‌های دام و طیور
جزئیات جدید از شبکه جاسوسی وابسته به آمریکا، اسرائیل و عربستان در یمن
یک ایرانی برترین مربی زن جوان سال آسیا 2025 شد
طالبان پاکستان مسئولیت بمب‌گذاری مرگبار در اسلام‌آباد را بر عهده گرفت
تشکیل پرونده قضایی برای منتشرکنندگان کشف 74 جسد در سد کرج
قالیباف:تنها سند بالادستی و میثاق ما برنامه هفتم است
فرود اضطراری پرواز تهران–استانبول در تبریز برای نجات بیمار
فشارهای بین‌المللی برای خلع سلاح حزب‌الله
پول در دو راهی لمس و لمس‌ناپذیری
پدر مرحوم صابر کاظمی: پیام تسلیت رهبری برای ما قوت قلب بود
میدری خبر داد: پنجره واحد خدماتی حمایتی در آذر ماه رونمایی می‌شود
تعجب رسایی از جوابیه قوه قضاییه
پزشکیان: باید معیشت مردم را حل کنیم
اسناد شخصی دکتر مصدق به آرشیو ملی ایران سپرده شد
51 درصد خانواده‌های تهرانی اجاره‌نشین‌ هستند
درگذشت استاد برجسته نوازندگی بالابان و سرنا
سقوط یک بالگرد نظامی در نزدیکی مرز آذربایجان و گرجستان + فیلم
آخرین وضعیت شبنم نعمت‌زاده بعد از مرخصی زندان
لاریجانی: فرماندهی رهبر انقلاب ورق جنگ را برگرداند
وزیر دفاع پاکستان: کشور در وضعیت جنگی است
انتقاد قالیباف از ارائه سبد کالا به جای اجرای کالابرگ الکترونیک
فرود اضطراری پرواز تهران–استانبول در تبریز
وقتی یک دهه هشتادی نامزد «گرمی» شد
بازگشت پژمان جمشیدی به ایران شاید هفته آینده/ احضار چند نفر در پرونده جمشیدی
تسلیت رهبر معظم انقلاب به خانوادۀ صابر کاظمی
اعزام معلم به 17 کشور در قالب «سفیران آموزشی»
افزایش قیمت طلا و سکه امروز سه‌شنبه 20 آبان + جدول
موج بارش‌ها از شنبه آغاز می‌شود
علی لاریجانی: تمامی اهداف دولت و دیپلماسی بر لغو تحریم‌ها متمرکز است
تکذیب خبر کشف 74 جسد در سد کرج
حراج سکه طلا فردا برگزار می‌شود + جزییات و لینک سایت
درج نرخ مصرف کننده روی کیسه‌های برنج اجباری شد
رسوایی بی‌بی‌سی؛ از ترامپ تا غزه
نورنما | هوش مصنوعی در 1942 میلادی
وضعیت دما و بارش تا پایان آذرماه چگونه خواهد بود؟
وزیر نیرو: وضعیت سوخت نیروگاه‌ها مناسب است
ترامپ کنترل کنندگان ترافیک هوایی را تهدید کرد
ممنوعیت فعالیت «اسکای نیوز» امارات در سودان
انتقاد قالیباف از کندی بهینه‌سازی و واردات 6 میلیارد دلاری بنزین
واکنش حماس به اعدام اسرای فلسطینی
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 20 آبان 1404
برق‌گرفتگی در مدرسه لنگرود، دانش‌آموز به بیمارستان منتقل شد
پیام رئیس جمهور در پی درگذشت احمد بالدی جوان اهوازی
مخالفت مصر با سناریوی انتقال نیروهای حماس
تدارک آمریکا برای ایجاد پایگاه نظامی در غلاف غزه
سفر توکایف به مسکو؛ امضای بیانیه شراکت جامع و تمرکز بر پروژه هسته‌ای
اعلام آمادگی پاکستان برای ادامه مذاکرات با طالبان
علت مرگ ببر و شیر پارک حیات‌وحش «مایا» چه بود؟
X
آگهی تبلیغاتی