×
سیاسی
شناسه خبر : 213290
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/11/30 ساعت 13:54
عارف: مجمع استانداران استان های ساحلی دریای خزر تشکیل شود

در اجلاس نخست وزیران شرکت کننده در همایش اقتصادی خزر:

عارف: مجمع استانداران استان های ساحلی دریای خزر تشکیل شود

عارف تاکید کرد: موافقت نامه همکاری اقتصادی و تجاری بین دولت های ساحلی خزر به عنوان مبنای همکاری های اقتصادی و تشکیل همایش امروز است، مذاکرات روسای هیات ها، توافقات، دیدارهای تجار و مشارکت در پنل های تخصصی با حضور کارشناسان کشورهای ساحلی در این همایش ارزشمند و راهگشای مسیر آینده همکاری های اقتصادی و تجاری در دریای خزر است.

 نورنیوز-گروه سیاسی: معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر تشکیل مجمع استانداران استان های ساحلی دریای خزر گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد که اولین نشست این مجمع را در سال ۲۰۲۵ در یکی از استان های ساحلی خود در کرانه دریای خزر برگزار کند.

 محمدرضا عارف روز سه شنبه در نشست مشترک اعضای سومین همایش اقتصادی خزر ضمن خوشامد به شرکت کنندگان در این همایش گفت: اطمینان دارم که ما می توانیم از این فرصت برای ارتقای همکاری های سودمند متقابل بهره مند شویم.

وی با تاکید بر این که برگزاری سومین همایش اقتصادی دریای خزر، گام مهمی در گسترش همکاری های اقتصادی و تجاری است، اظهار داشت: این همایش، بستر مناسبی را برای مشارکت بخش های دولتی و خصوصی و همکاری بخش های تجاری، صنعتی و علمی کشورهای ساحلی فراهم می سازد. امیدوارم با اجرایی شدن تصمیماتی که امروز اتخاذ می کنیم، شاهد تاثیرات مثبتی در رشد اقتصادی منطقه خزر و افزایش چشمگیر تبادلات تجاری باشیم.

عارف تاکید کرد: موافقت نامه همکاری اقتصادی و تجاری بین دولت های ساحلی خزر به عنوان مبنای همکاری های اقتصادی و تشکیل همایش امروز است، مذاکرات روسای هیات ها، توافقات، دیدارهای تجار و مشارکت در پنل های تخصصی با حضور کارشناسان کشورهای ساحلی در این همایش ارزشمند و راهگشای مسیر آینده همکاری های اقتصادی و تجاری در دریای خزر است.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: پیشنهاد می نمایم برای پیگیری و اجرای تصمیمات در چارچوب همایش اقتصادی دریای خزر وزارت خانه های مسئول اجرای موافقتنامه همکاری اقتصادی و تجاری به عنوان نهاد صلاحیتدار ملی، اجرای تصمیمات و توافقات همایش های اقتصادی را با هماهنگی کانال های دیپلماتیک پیگیری کنند.

وی با بیان این که جمهوری اسلامی ایران از توسعه اقتصاد دریا محور و سرمایه گذاری های مشترک در حوزه های حمل و نقل دریایی و بنادر و دریانوردی استقبال می کند گفت: موضوع حمل و نقل در دریای خزر و کریدورها در منطقه از موضوعات مهمی است که دولت های ساحلی دریای خزر در صدد تقویت آنها هستند. در شرایطی که مسیرهای متنوع ترانزیتی در منطقه مطرح و مورد توجه قرار گرفته است، همکاری بیشتر کشورهای ساحلی دریای خزر ضمن ایجاد فرصتهای بیشتر تجاری و بازارهای گسترده، در کاهش هزینه های ترانزیتی و منافع مشترک، موثر خواهد بود.

عارف افزود: لازم است رایزنی های کارشناسان در زمینه تقویت حمل و نقل چند وجهی و ترکیبی (ریلی - دریایی - جاده ای) در قالب پنج جانبه تقویت شود. در این راستا خوشحالم که اعلام نمایم، جمهوری اسلامی ایران در نظر دارد میزبان کنفرانسی تحت عنوان «بار دریای خزر » در سال ۲۰۲۵ (Caspian Sea ۲۰۲۵ Freight Forum) باشد.

وی تصریح کرد: همچنین جمهوری اسلامی ایران امکان حمایت از شرکت های فنی و مهندسی خود را از طریق صدور ضمانت نامه های حاکمیتی فراهم آورده و پیشنهاد می کنم دولتهای ساحلی دریای خزر از توانایی های بالای فنی و مهندسی شرکتهای ایرانی بهره مند شوند.

عارف افزود: بار دیگر ضمن تکرار پیشنهاد ایجاد مناطق مشترک آزاد تجاری میان کشورهای ساحلی، تاکید داریم همه طرف ها، دیدگاه های خود را در چارچوب مذاکرات پنج جانبه کشورهای ساحلی و دریای خزر مطرح و امکان ایجاد چنین بستری را بررسی نمایند. بر این باوریم که در سایه همکاری بین کشورهای ساحلی و با تصمیم دولت‌های پنج کشور ساحلی، امکان راه اندازی مناطق مشترک آزاد فراهم خواهد شد.ما پیش نویس یادداشت تفاهم همکاری در زمینه ایجاد مناطق آزاد تجاری در دریای خزر را به طور رسمی برای همه کشورهای ساحلی ارسال کرده‌ایم. انتظار داریم از نقطه نظرات سایر کشورها پیرامون این پیش نویس باخبر شویم.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: با توجه به اهمیت استان های ساحلی دریای خزر در گسترش همکاری های اقتصادی و تجاری و به منظور عملیاتی کردن و تسهیل نمودن اجرای تصمیمات در قالب این همایش، پیشنهاد می نمایم «مجمع استانداران استان های ساحلی دریای خزر» تشکیل شود. جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد که اولین نشست این مجمع را در سال ۲۰۲۵ در یکی از استان های ساحلی خود در کرانه دریای خزر برگزار نماید.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران در پنجمین اجلاس سران خزر در آکتائو قزاقستان در سال ۲۰۱۸ پیشنهادی مبنی بر توسعه همکاری گردشگری در دریای خزر مطرح و پیش نویس موافقت نامه ای را در این زمینه به کشورهای ساحلی خزر ارائه نمود. اکنون آماده هستیم بر اساس دیدگاه های مختلف و بررسی ظرفیت های موجود در این زمینه، گفتگو کنیم. فرصت سرمایه گذاری مشترک در این بخش بسیار زیاد است. در سال‌های اخیر سرمایه گذاری خوبی در زمینه توسعه گردشگری در مجاورت سواحل جمهوری اسلامی ایران در دریای خزر در زمینه ساخت هتل و امکانات رفاهی و تفریحی صورت گرفته است.

عارف با تاکید بر این که گسترش صنعت گردشگری در سواحل خزر، امکانات و ظرفیت های خوبی را در جهت رفاه و توسعه منطقه ایجاد می نماید، ادامه داد: تسهیلات روادید برای تردد اتباع کشورهای ساحلی و حمایت از فعالیت بخش خصوصی و سرمایه گذاران، نقش موثری در بهره گیری از این ظرفیتها دارد.همچنین جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای همکاری در زمینه فن آوری های نوین و دانش بنیان و توسعه کاربرد هوش مصنوعی در توسعه پایدار منطقه ای اعلام می نماید. توسعه متوازن و پایدار بر مبنای علم، گسترش تبادل فناوری های پیشرفته میان کشورهای ساحلی دریای خزر نیاز به همکاری نزدیک شرکتهای دانش بنیان کشورهای ساحلی دارد.

وی تصریح کرد: دریای خزر گوهر گرانقدر و میراث مشترک ماست و باید در حفظ آن برای نسلهای آینده تلاش کنیم. توجه به تعادل میان توسعه اقتصادی و حفظ محیط زیست این دریا موضوعی ضروری است.

وی افزود: چالش های پیش روی توسعه پایدار منطقه دریای خزر از جمله کاهش سطح آب دریا، تاثیر عوامل انسانی و طبیعی بر تخریب محیط زیست، آلودگی های نفتی، تخریب زیستگاه های تاریخی گونه های خزری و خطر کاهش منابع آبزیان تنها با انجام کار مطالعاتی گروهی و همکاری متخصصان دانشگاهی و اجرایی همه کشورهای ساحلی دریای خزر برطرف خواهد شد.

به گزارش ایرنا، معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: از این رو ابتکارات در زمینه بررسی دلایل کاهش سطح آب دریای خزر و کاهش تاثیرات آن بر فعالیت های اقتصادی،تجاری کشتیرانی و تاسیسات بنادر و به طور کلی معیشت مردم ساحل نشین مورد تاکید و حمایت جمهوری اسلامی ایران است.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
برنامه کامل پخش زنده مسابقات ورزشی امروز 21 آبان + ساعت والیبال
چرا وزارت بهداشت سگ‌های پرسه‌زن را عقیم نمی‌کند؟ + فیلم
السودانی: مشارکت 55 درصدی مردم عراق، نشانه پویایی دموکراسی است
دستور مادورو برای بسیج سراسری ملت ونزوئلا از نخستین ساعات بامداد
برنامه امروز مسابقات ورزشکاران ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 21 آبان 1404 + وضعیت استان‌ها
80 درصد دیابتی‌ها نوع دو، چاق‌اند
فروریختن پل هونگچی در چین +فیلم
کاهش کلسترول بد با ژن درمانی
نجات جان سربازان جنگی با مکمل «روی»!
دکمه لایک و شیر فیس بوک در سایت‌ها حذف می شود
انجام نخستین جراحی روباتیک سکته را از راه دور
وزیر امور راهبردی رژیم صهیونی استعفا کرد
جوسازی و ادعای جدید وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران
عضو شورای شهر تهران: پلمب پاساژ علاالدین محتمل است
جزییات حادثه خروج هواپیمای تفریحی از باند فرودگاه نوشهر/ تلفات جانی گزارش نشد
پژمان جمشیدی به ایران بازگشت / احضار چند نفر در پرونده جمشیدی
توبیخ نتانیاهو در دادگاه به دلیل طفره رفتن از پاسخ به قاضی
ائتلاف بزرگ شیعیان عراق: دولت جدید در زمان قانونی تشکیل می شود
ادای احترام وحید شمسایی و کادر فنی تیم ملی فوتسال ایران به حضرت علی(ع) پس از قهرمانی+فیلم
نورنما |اعماق رازآلود آسمان
تکرار ادعای «نابودی توان هسته‌ای ایران» از سوی ترامپ!
ایران اقدام تروریستی در پاکستان را محکوم کرد
جایگزین شدن پرچم اسرائیل با پرچم فلسطین در جام جهانی شمشیربازی
ایران و عربستان توافقنامه حج تمتع 1405 را امضا کردند
نخست وزیر هند: عاملان انفجار در دهلی نو به سزای اعمالشان خواهند رسید
بانوی کاراته‌کای ایران طلا گرفت
«مهسا بهشتی» در ریاض طلایی شد
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 20 آبان 1404
زمان فروش فوق‌العاده محصولات سایپا اعلام شد+جدول فروش
ورود ناو هواپیمابر آمریکا به حوزه دریای کارائیب
تبریک رئیس جمهور و نخست وزیر عراق به مناسبت برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور
فاطمه صادقی در کاراته طلایی شد
هشدار روسیه به آمریکا درباره آزمایش تسلیحات هسته‌ای
نتانیاهو در جریان جلسه محاکمه به اتهام فساد مالی سرزنش شد
توقف واردات موز تکذیب شد
دستگیری یک شهروند آلمانی به اتهام تلاش برای ترور مرکل و شولتس
موشک کروز روسیه می‌تواند یک ایالت آمریکا را از نقشه محو کند
نوار غزه عملا در آستانه تقسیم‌شدن است
قطع عضو 6 هزار نفر فلسطینی با حملات رژیم اسرائیل
ناو هواپیمابر آمریکا وارد کارائیب شد
تشکیل پرونده قضایی برای یک بلاگر
تقدیر السودانی از مردم عراق/ کمیساریا: انتخابات با موفقیت برگزار شد
مسی: بارسلونا بخشی از زندگی‌ام است/دلم برایش تنگ می شود
دبیرکل حزب‌الله: مقاومت تضمینی برای حاکمیت لبنان است
درخواست بیش از 2 هزار سال زندان برای امام اوغلو
هوای پایتخت 4 درجه سرد می‌شود
شبکه ضدامنیتی آمریکایی اسرائیلی، متلاشی شد
آغاز پرداخت مطالبات داروخانه‌ها و مراکز طرف قرارداد
اعلان جنگ ترامپ علیه دستگاه قضایی آمریکا
X
آگهی تبلیغاتی