×
سیاسی
شناسه خبر : 213290
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/11/30 ساعت 13:54
عارف: مجمع استانداران استان های ساحلی دریای خزر تشکیل شود

در اجلاس نخست وزیران شرکت کننده در همایش اقتصادی خزر:

عارف: مجمع استانداران استان های ساحلی دریای خزر تشکیل شود

عارف تاکید کرد: موافقت نامه همکاری اقتصادی و تجاری بین دولت های ساحلی خزر به عنوان مبنای همکاری های اقتصادی و تشکیل همایش امروز است، مذاکرات روسای هیات ها، توافقات، دیدارهای تجار و مشارکت در پنل های تخصصی با حضور کارشناسان کشورهای ساحلی در این همایش ارزشمند و راهگشای مسیر آینده همکاری های اقتصادی و تجاری در دریای خزر است.

 نورنیوز-گروه سیاسی: معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر تشکیل مجمع استانداران استان های ساحلی دریای خزر گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد که اولین نشست این مجمع را در سال ۲۰۲۵ در یکی از استان های ساحلی خود در کرانه دریای خزر برگزار کند.

 محمدرضا عارف روز سه شنبه در نشست مشترک اعضای سومین همایش اقتصادی خزر ضمن خوشامد به شرکت کنندگان در این همایش گفت: اطمینان دارم که ما می توانیم از این فرصت برای ارتقای همکاری های سودمند متقابل بهره مند شویم.

وی با تاکید بر این که برگزاری سومین همایش اقتصادی دریای خزر، گام مهمی در گسترش همکاری های اقتصادی و تجاری است، اظهار داشت: این همایش، بستر مناسبی را برای مشارکت بخش های دولتی و خصوصی و همکاری بخش های تجاری، صنعتی و علمی کشورهای ساحلی فراهم می سازد. امیدوارم با اجرایی شدن تصمیماتی که امروز اتخاذ می کنیم، شاهد تاثیرات مثبتی در رشد اقتصادی منطقه خزر و افزایش چشمگیر تبادلات تجاری باشیم.

عارف تاکید کرد: موافقت نامه همکاری اقتصادی و تجاری بین دولت های ساحلی خزر به عنوان مبنای همکاری های اقتصادی و تشکیل همایش امروز است، مذاکرات روسای هیات ها، توافقات، دیدارهای تجار و مشارکت در پنل های تخصصی با حضور کارشناسان کشورهای ساحلی در این همایش ارزشمند و راهگشای مسیر آینده همکاری های اقتصادی و تجاری در دریای خزر است.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: پیشنهاد می نمایم برای پیگیری و اجرای تصمیمات در چارچوب همایش اقتصادی دریای خزر وزارت خانه های مسئول اجرای موافقتنامه همکاری اقتصادی و تجاری به عنوان نهاد صلاحیتدار ملی، اجرای تصمیمات و توافقات همایش های اقتصادی را با هماهنگی کانال های دیپلماتیک پیگیری کنند.

وی با بیان این که جمهوری اسلامی ایران از توسعه اقتصاد دریا محور و سرمایه گذاری های مشترک در حوزه های حمل و نقل دریایی و بنادر و دریانوردی استقبال می کند گفت: موضوع حمل و نقل در دریای خزر و کریدورها در منطقه از موضوعات مهمی است که دولت های ساحلی دریای خزر در صدد تقویت آنها هستند. در شرایطی که مسیرهای متنوع ترانزیتی در منطقه مطرح و مورد توجه قرار گرفته است، همکاری بیشتر کشورهای ساحلی دریای خزر ضمن ایجاد فرصتهای بیشتر تجاری و بازارهای گسترده، در کاهش هزینه های ترانزیتی و منافع مشترک، موثر خواهد بود.

عارف افزود: لازم است رایزنی های کارشناسان در زمینه تقویت حمل و نقل چند وجهی و ترکیبی (ریلی - دریایی - جاده ای) در قالب پنج جانبه تقویت شود. در این راستا خوشحالم که اعلام نمایم، جمهوری اسلامی ایران در نظر دارد میزبان کنفرانسی تحت عنوان «بار دریای خزر » در سال ۲۰۲۵ (Caspian Sea ۲۰۲۵ Freight Forum) باشد.

وی تصریح کرد: همچنین جمهوری اسلامی ایران امکان حمایت از شرکت های فنی و مهندسی خود را از طریق صدور ضمانت نامه های حاکمیتی فراهم آورده و پیشنهاد می کنم دولتهای ساحلی دریای خزر از توانایی های بالای فنی و مهندسی شرکتهای ایرانی بهره مند شوند.

عارف افزود: بار دیگر ضمن تکرار پیشنهاد ایجاد مناطق مشترک آزاد تجاری میان کشورهای ساحلی، تاکید داریم همه طرف ها، دیدگاه های خود را در چارچوب مذاکرات پنج جانبه کشورهای ساحلی و دریای خزر مطرح و امکان ایجاد چنین بستری را بررسی نمایند. بر این باوریم که در سایه همکاری بین کشورهای ساحلی و با تصمیم دولت‌های پنج کشور ساحلی، امکان راه اندازی مناطق مشترک آزاد فراهم خواهد شد.ما پیش نویس یادداشت تفاهم همکاری در زمینه ایجاد مناطق آزاد تجاری در دریای خزر را به طور رسمی برای همه کشورهای ساحلی ارسال کرده‌ایم. انتظار داریم از نقطه نظرات سایر کشورها پیرامون این پیش نویس باخبر شویم.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: با توجه به اهمیت استان های ساحلی دریای خزر در گسترش همکاری های اقتصادی و تجاری و به منظور عملیاتی کردن و تسهیل نمودن اجرای تصمیمات در قالب این همایش، پیشنهاد می نمایم «مجمع استانداران استان های ساحلی دریای خزر» تشکیل شود. جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد که اولین نشست این مجمع را در سال ۲۰۲۵ در یکی از استان های ساحلی خود در کرانه دریای خزر برگزار نماید.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران در پنجمین اجلاس سران خزر در آکتائو قزاقستان در سال ۲۰۱۸ پیشنهادی مبنی بر توسعه همکاری گردشگری در دریای خزر مطرح و پیش نویس موافقت نامه ای را در این زمینه به کشورهای ساحلی خزر ارائه نمود. اکنون آماده هستیم بر اساس دیدگاه های مختلف و بررسی ظرفیت های موجود در این زمینه، گفتگو کنیم. فرصت سرمایه گذاری مشترک در این بخش بسیار زیاد است. در سال‌های اخیر سرمایه گذاری خوبی در زمینه توسعه گردشگری در مجاورت سواحل جمهوری اسلامی ایران در دریای خزر در زمینه ساخت هتل و امکانات رفاهی و تفریحی صورت گرفته است.

عارف با تاکید بر این که گسترش صنعت گردشگری در سواحل خزر، امکانات و ظرفیت های خوبی را در جهت رفاه و توسعه منطقه ایجاد می نماید، ادامه داد: تسهیلات روادید برای تردد اتباع کشورهای ساحلی و حمایت از فعالیت بخش خصوصی و سرمایه گذاران، نقش موثری در بهره گیری از این ظرفیتها دارد.همچنین جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای همکاری در زمینه فن آوری های نوین و دانش بنیان و توسعه کاربرد هوش مصنوعی در توسعه پایدار منطقه ای اعلام می نماید. توسعه متوازن و پایدار بر مبنای علم، گسترش تبادل فناوری های پیشرفته میان کشورهای ساحلی دریای خزر نیاز به همکاری نزدیک شرکتهای دانش بنیان کشورهای ساحلی دارد.

وی تصریح کرد: دریای خزر گوهر گرانقدر و میراث مشترک ماست و باید در حفظ آن برای نسلهای آینده تلاش کنیم. توجه به تعادل میان توسعه اقتصادی و حفظ محیط زیست این دریا موضوعی ضروری است.

وی افزود: چالش های پیش روی توسعه پایدار منطقه دریای خزر از جمله کاهش سطح آب دریا، تاثیر عوامل انسانی و طبیعی بر تخریب محیط زیست، آلودگی های نفتی، تخریب زیستگاه های تاریخی گونه های خزری و خطر کاهش منابع آبزیان تنها با انجام کار مطالعاتی گروهی و همکاری متخصصان دانشگاهی و اجرایی همه کشورهای ساحلی دریای خزر برطرف خواهد شد.

به گزارش ایرنا، معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: از این رو ابتکارات در زمینه بررسی دلایل کاهش سطح آب دریای خزر و کاهش تاثیرات آن بر فعالیت های اقتصادی،تجاری کشتیرانی و تاسیسات بنادر و به طور کلی معیشت مردم ساحل نشین مورد تاکید و حمایت جمهوری اسلامی ایران است.


نظرات

آخرین اخبار
بررسی راهکارهای تسهیل خدمات کنسولی در دیدار مقامات ایران و افغانستان
وزیر خارجه عمان: سیاست انزوای ایران شکست خورده است
نقض مجدد تفاهمات؛ واشنگتن محاصره دریایی ایران را کلید زد
آتش‌سوزی گسترده در ارتفاعات بلوار رسول اعظم(ص) شیراز
استارمر خواستار از سرگیری آتش‌بس ایران و آمریکا شد
بازداشت یک فرد مسلح در نزدیکی ساختمان کنگره آمریکا
توافق ایران و تاجیکستان بر توسعه همکاری‌های حمل‌ونقل و ترانزیت
استقلال در حال بررسی میزبانی از بازی‌های آسیایی در بصره
حمله پهپادی و موشکی یمن به فرودگاه ابها در پاسخ به بمباران صنعا
نقشه راه جدید ایران و روسیه برای اتصال شبکه‌های برق
اخبار جنگ در جنوب کشور؛ تکذیب خبر انفجار در لار و سیریک
نشست علنی مجلس شورای اسلامی برگزار شد
گفتگوی تلفنی وزرای امورخارجه ایران و قبرس
مخالفت قاطع سازمان بین‌المللی دریانوردی با طرح ترامپ برای دریافت عوارض از تنگه هرمز
سنتکام از آماده‌سازی برای اعمال مجدد محاصره دریایی خبر داد
شنیده شدن صدای انفجار در جده
تقویت پیوند اقتصادی ایران و چین
کریم آدیمی در یک‌قدمی نیوکمپ
کنایه عراقچی به ترامپ: در دریافت عوارض از تنگه هرمز ما منصف تر خواهیم بود!
وزیر آموزش و پرورش: بازنگری در محتوای آموزشی و کتاب‌ها آغاز شد
سقوط ذخایر استراتژیک نفت آمریکا
اعتراض گسترده در یمن به حمله عربستان به فرودگاه صنعاء
قدردانی عارف از عملکرد نهادهای امدادی در مراسم وداع رهبری
محکومیت حمله به فرودگاه صنعا توسط وزارت امور خارجه ایران
ائتلاف سعودی حمله موشکی یمن را تأیید کرد
انصارالله: حمله به فرودگاه صنعا، نقض آشکار حاکمیت یمن است
علی‌اف: جمهوری آذربایجان در حال بررسی خروج کامل از شورای اروپا است
تشدید تنش‌های سایبری؛ فنلاند سفیر روسیه را احضار کرد
واکنش باشگاه استقلال به شایعات جدایی یاسر آسانی
مکرون: اروپا باید برای دفاع از خود آماده باشد
واکنش وزیر صمت به قطعی برق صنایع
چرا وزارت صمت نقشی در تعیین قیمت‌ خودرو ندارد؟
بسته 120 میلیون یورویی اروپا برای تقویت پدافند هوایی مولداوی
تعطیلی فرودگاه‌های یمن
روسیه از تبادل جدید اسرا با اوکراین خبر داد
مجلس خبرگان: پیام راهبردی رهبر انقلاب یادآور پیوند ناگسستنی مسیر ملت با مکتب عاشورا بود
پزشکیان: ایران و روسیه یکجانبه‌گرایی و تلاش برای تحمیل اراده بر دیگر ملت‌ها را نمی‌پذیرند
ارتش متجاوز آمریکا: اجرای محاصره دریایی علیه ایران را از اواخر امروز آغاز می‌کنیم
تمهیدات ویژه مترو و اتوبوسرانی برای مراسم بزرگداشت «رهبر شهید»
هشدار هواشناسی تهران؛ خودداری از تردد غیر ضروری در فضای باز
ادعاهای ضدایرانی اروپا درباره تنگه هرمز
انتقاد تند سناتور آمریکایی از سیاست‌های ترامپ
توضیحات بانک مرکزی درباره فرآیند واردات
پوتین: پیروزی در انتظار روسیه است
دعوت از قهرمانان 2010 برای حمایت از اسپانیا
ایران دومین تولیدکننده بزرگ نفت اوپک در ماه ژوئن شد
قطر حملات به اردن، بحرین و کویت را محکوم کرد
تسهیلات ویژه گمرک برای ترخیص کالا ابلاغ شد
مهرداد محمدی با فولاد خوزستان قرارداد بست
خونخواهی؛ چند پیشنهاد برای یک خواست ملی