×
بین الملل
شناسه خبر : 213117
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/11/29 ساعت 12:32
وزیر امور خارجه آمریکا: اروپا به مذاکرات صلح اوکراین دعوت می‌شود

وزیر امور خارجه آمریکا: اروپا به مذاکرات صلح اوکراین دعوت می‌شود

وزیر امور خارجه آمریکا نگرانی کشورهای اروپایی از کنار ماندن از مذاکرات اولیه روسیه و آمریکا را رد کرد و گفت که روند مذاکرات هنوز به طور جدی آغاز نشده و اگر مذاکرات پیش برود، اوکراینی ها و سایر اروپایی ها نیز وارد مذاکرات خواهند شد.

 نورنیوز-گروه بین‌الملل: وزیر امور خارجه آمریکا با اشاره به اینکه هنوز روند جدی مذاکرات صلح اوکراین آغاز نشده، اطمینان داد که آن زمان بروکسل و کی یف نیز در این گفت‌وگوها شرکت خواهند داشت.

مارکو روبیو به شبکه خبری سی بی اس گفت که اوکراین و اروپا بخشی از هر "مذاکره واقعی" برای پایان دادن به جنگ خواهند بود. به زعم وی، مذاکرات آمریکا و روسیه که از فردا (۳۰ بهمن) در ریاض آغاز می شود، فرصتی است تا میزان جدیت رئیس جمهور روسیه برای دستیابی به صلح محک زده شود.

این دیپلمات ارشد آمریکا نگرانی کشورهای اروپایی از کنار ماندن از مذاکرات اولیه روسیه و آمریکا را رد کرد و گفت که روند مذاکرات هنوز به طور جدی آغاز نشده و اگر مذاکرات پیش برود، اوکراینی ها و سایر اروپایی ها نیز وارد مذاکرات خواهند شد.

رویترز پیشتر خبر داده بود که مقام های آمریکایی پرسشنامه ‌ای را تحویل مقام های اروپایی داده‌ و از آنان پرسیده اند که چه تعداد نیروی نظامی برای مشارکت در اجرای توافق صلح بین اوکراین و روسیه اختصاص می دهند.

روبیو گفت: رئیس ‌جمهور ترامپ هفته گذشته با ولادیمیر پوتین صحبت کرد که در جریان آن پوتین علاقه‌ اش به صلح را بیان کرد و رئیس ‌جمهور نیز تمایل خود را برای خاتمه دائمی این درگیری و صیانت از حق حاکمیت اوکراین، ابراز کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا ادامه داد: اکنون، بدیهی است که این مکالمه باید همراه با یک اقدام عملی شود، بنابراین هفته ها و روزهای آینده مشخص خواهد کرد که آیا این مذاکرات جدی است یا خیر. در نهایت، یک تماس تلفنی موجب صلح نمی شود.

روبیو خاطرنشان کرد که به دلیل سفر رسمی که از پیش برنامه ریزی شده بود، قرار است در عربستان حضور داشته باشد. او گفت که ترکیب هیأت روسی هنوز نهایی نشده است.

روبیو گفت: در نهایت، در صورت وقوع مذاکرات واقعی، که هنوز به آن مرحله نرسیده ‌ایم، اوکراین نیز باید در مذاکرات حضور داشته باشد زیرا کشوری است که به آن حمله شده است. اروپایی‌ها نیز باید دخیل باشند زیرا پوتین و روسیه را تحریم کرده اند.

وی تاکید کرد: ما هنوز به آن نقطه نرسیده ایم.

روبیو در پاسخ به این پرسش که آیا در جریان تماس تلفنی شنبه (۲۷ بهمن) با سرگئی لاوروف، همتای روس خود، درباره لغو تحریم‌ های علیه روسیه صحبت کرده یا خیر، از تائید این موضوع خودداری و به این گفته بسنده کرد که طرفین "وارد هیچ جزئیاتی نشدند. "

مسکو پس از این تماس اعلام کرده بود که دو طرف در مورد رفع "موانع یکجانبه" ای که دولت بایدن در مسیر روابط با روسیه قرار داده، گفت و گو کردند.

به گزارش ایرنا، روبیو گفت که در گفت و گو با لاوروف، شرایط عملیاتی "دشوار" سفارت آمریکا در مسکو را مطرح کرده است. وی افزود: اگر قرار باشد پیشرفتی در زمینه صلح اوکراین حاصل شود، روسیه و آمریکا به سفارتخانه هایی نیاز دارند که به نحو مناسب قادر به فعالیت باشند.


اخبار مرتبط
اوکراین ممکن است روسی شود
چهارشنبه 1403/12/01 ساعت 13:39
گاردین؛
اوکراین ممکن است روسی شود
گاردین نوشت: در نشست ریاض هیچ اوکراینی و حتی اروپایی حضور نداشت و هنوز هم مشخص نیست که آیا برای نشست‌های بعدی جایی برایشان در نظر گرفته شده است یا خیر. آنها اکنون باید از خود بپرسند که آیا همان مزاحمان در روابط ایالات متحده و روسیه هستند که وزارت امور خارجه آمریکا به آن اشاره کرده است.
سران اروپا درباره مذاکرات ترامپ با روسیه نشست اضطراری برگراز می‌کنند
دوشنبه 1403/11/29 ساعت 12:59
سران اروپا درباره مذاکرات ترامپ با روسیه نشست اضطراری برگراز می‌کنند
بر اساس اعلام کاخ الیزه، رهبران انگلیس، آلمان، ایتالیا، لهستان، اسپانیا، هلند و دانمارک به همراه رئیس شورای اروپا، رئیس کمیسیون اروپا و دبیرکل ناتو در نشستی که رئیس‌جمهور فرانسه میزبان آن خواهد بود، شرکت خواهند کرد.
ترامپ به دنبال آتش‌بس در جنگ اوکراین تا «عید پاک»
دوشنبه 1403/11/29 ساعت 12:08
بلومبرگ؛
ترامپ به دنبال آتش‌بس در جنگ اوکراین تا «عید پاک»
بلومبرگ در گزارش خود نوشت که واشنگتن به مقامات اروپایی گفته است که امیدوار است تا عید پاک (31 فروردین) به توافق آتش بس دست یابد.
نظرات

آخرین اخبار
ایران1 - 1مصر ؛ بازهم رامین رضاییان ناجی ایران شد؛ کی روش جواز صعود ایران را امضا می کند؟
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 6 تیر 1405 / دلار قوی، طلا را عقب راند
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 6 تیر 1405 + وضعیت استانها
برنامه مسابقات ورزشی امروز 6 تیر 1405+ جدول پخش
شب بزرگ جام جهانی 2026 ؛ طوفان خروس‌ها و شکست سنگین عراق 10 نفره
متخصصان تغذیه: شکر به‌خودی‌خود سمی نیست
انفجار در سیریک پس از حمله آمریکا؛ سپاه مواضع نیروهای آمریکایی را هدف گرفت
هشدار پزشکان درباره سکته مغزی خفیف؛ انسداد موقت اما خطرناک
گرمازدگی را جدی بگیرید؛ تأخیر درمان به اندام‌های حیاتی آسیب بزند
پژوهش جدید راز بیماری نادر «MKD» را فاش کرد
این نوشیدنی‌ها قند خون را به‌سرعت بالا می‌برند
سازمان غذا و دارو درباره شامپوهای غیرمجاز هشدار داد
تکرار ادعای وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران
پرسپولیس ( 1) - چادرملو (2) / پرسپولیس به آسیا هم نرسید+ فیلم
کمک تحقیرآمیز دولت تروریست آمریکا به دولت غربگرای لبنان
بورکینافاسو روابط دیپلماتیک با فرانسه را قطع می‌کند
برگزاری یکصد و هجدهمین شب تجمعات خودجوش مردمی در سراسر کشور
حزب‌الله: توافق دولت لبنان با اسرائیل را نمی‌پذیریم
نتانیاهو توافق با لبنان را «دستاورد بزرگ» خواند
کهورک زاهدان دوباره داغ‌ترین نقطه ایران شد؛ دما به 50 درجه رسید
ادعای مقام‌های اسرائیلی درباره دستیابی به توافق چارچوبی با لبنان
از میدان جنگ تا میز مذاکره؛ هرمز تعیین‌کننده بازی جدید
ترامپ اروپا را به تعرفه 100 درصدی تهدید کرد
ششمین شب عزاداری حسینی در جوار محل شهادت قائد شهید برگزار شد
نورنما | شهادت امام سجاد(ع) وارث نهضت عاشورا تسلیت باد.
سرلشکر رضایی: اگر آمریکا و اسرائیل جنگ جدیدی آغاز کنند، تلفات وسیع خواهند داد
گروسی بار دیگر خواستار بازرسی‌های آژانس در ایران شد
ادامه شکنجه اسرای فلسطینی در زندان‌های اسرائیل
درخشش نوجوانان تکواندو کار ایران؛ دو مدال نقره به کاروان کشور رسید
ادعای رسانه‌ها درباره توافق تاریخی لبنان و اسرائیل
نگرانی کشورهای عربی خلیج فارس از پیامدهای توافق احتمالی ایران و آمریکا
کشته های زلزله ونزوئلا به 920 تن افزایش یافت
گزارش دیده‌بان حقوق بشر علیه دولت ترامپ؛ او تهدیدی برای دموکراسی است
بیانیه مقاومت اسلامی: ادعای اشغال ارتفاعات علی‌الطاهر صحت ندارد
دبیرکل سازمان ملل: اجرای گزینشی قوانین، نظم جهانی را از بین می‌برد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه ایران با همتایان رومانی، مصر، امارات، پاکستان و انگلیس
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت امام جماعت مسجد ابوذر قرائت شد
پایان انتظار برای نیمکت تیم ملی هندبال؛ کلاییچ هدایت ایران را بر عهده گرفت
هشدار زرد هواشناسی برای اردبیل؛ رگبار و احتمال سیلاب از شنبه شب
موج گرمای بی‌سابقه اروپا قربانی گرفت؛ زندگی در چند کشور مختل شد
سخنگوی سپاه: تنگه هرمز سرزمین ایران است و هیچ ارتباطی با آمریکا ندارد
حمله دوباره اوکراین به نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا؛ تأسیسات برق آسیب دید
جایزه اورول 2026 به «رونویسی» و «فرار از کابل» رسید+ اسامی برندگان
تیم ملی ایران 2 - 3 ژاپن/واگذاری بازی به سامورایی ها
چه استان هایی فردا دیرتر از معمول کار خود را آغاز می کنند؟
اعتراف جان بولتون به نگهداری غیرقانونی اسناد محرمانه امنیتی
اختلافات خانوادگی به قتل جوانی ختم شد+ جزئیات حادثه
هشدار تهران به شورای همکاری خلیج فارس؛ ثبات منطقه را قربانی نکنید
پاسخ تند مشاور رهبر انقلاب به شورای همکاری خلیج فارس
استاندارد یورو 6 کافی نیست؛ خودروهای داخلی همچنان پرمصرف‌اند