×
بین الملل
شناسه خبر : 213101
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/11/29 ساعت 10:58
راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران؛ مذاکره به‌شرط نابودی توانمندی‌های هسته‌ای ایران

نورنیوز اظهارات جدید مشاور امنیت ملی آمریکا در مورد ایران را بررسی می‌کند؛

راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران؛ مذاکره به‌شرط نابودی توانمندی‌های هسته‌ای ایران

سیاست‌های آمریکا علیه برنامه هسته‌ای ایران هرگز درباره جلوگیری از اشاعه تسلیحات هسته‌ای نبوده است. شواهد نشان می‌دهد که هدف اصلی کاخ سفید، متوقف کردن پیشرفت فناوری ایران و حفظ برتری استراتژیک رژیم اسرائیل در منطقه است. اظهارات اخیر مقامات آمریکایی، نشان داد که پیشنهاد مذاکره نه یک فرصت دیپلماتیک، بلکه ابزاری برای مهار توانمندی‌های راهبردی ایران بشمار می‌رود.

نورنیوز-گروه بین الملل: یکی از موضوعاتی که تقریباً به ترجیع‌بند اظهارات دونالد ترامپ در مورد ایران تبدیل شده، قصد واشنگتن برای جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی ایران به سلاح هسته‌ای است. این در حالی است که مقامات عالی ایران بارها بر تعهد خود به استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای تأکید کرده و رهبر معظم انقلاب نیز تولید و استفاده از سلاح هسته‌ای را حرام شرعی دانسته‌اند. بسیاری از تحلیلگران مسائل راهبردی پیشتر بر این واقعیت صحه گذاشته‌اند که ترامپ در ظاهر تأکید دارد که ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد، اما بررسی راهبردهای آمریکا نشان می‌دهد که هدف اصلی واشنگتن نه جلوگیری از اشاعه سلاح‌های هسته‌ای، بلکه نابودی توانمندی‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران است.

8گواهی مشاور امنیت ملی آمریکا بر سیاست واقعی کاخ سفید

اظهارات اخیر مشاور امنیت ملی کاخ سفید واقعیت‌هایی را مشخص کرد که تاکنون کمتر رسانه ای شده بود. مایک والتز در تازه‌ترین اظهارات خود تأکید کرده است:

«رییس جمهور (ترامپ) تمایل دارد هر اقدام لازمی را در این راستا (جلوگیری از دسترسی ایران به سلاح هسته‌ای) انجام دهد؛ همه گزینه‌ها روی میز است. همچنین، اگر آنها بخواهند از برنامه هسته‌ای‌شان صرف‌نظر کنند، مذاکره با ایران خوب است!»

این جمله نشان‌دهنده آن است که واشنگتن تنها در صورتی آماده مذاکره است که ایران به‌طور کامل از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود دست بکشد؛ موضعی که فراتر از یک سیاست منع اشاعه است و هدف اصلی آن جلوگیری از پیشرفت فناوری‌های راهبردی در ایران می‌باشد.

شواهد بین‌المللی: برنامه هسته‌ای ایران در چارچوب صلح‌آمیز

برنامه هسته‌ای ایران به‌عنوان عضو معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) کاملاً تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارد. گزارش‌های متعدد آژانس هیچ نشانه‌ای از انحراف فعالیت‌های هسته‌ای ایران به سمت مقاصد نظامی را نشان نمی‌دهد. با این حال، دولت ترامپ با استفاده از ابزارهای دیپلماتیک و اقتصادی، تلاش کرده است تا برنامه هسته‌ای ایران را به‌عنوان یک تهدید امنیتی معرفی کند، درحالی‌که هیچ مبنای فنی و حقوقی برای این ادعا وجود ندارد.

تحریم‌ها: ابزار فشار برای توقف توسعه فناوری‌های ایران

تحریم‌های غیر قانونی آمریکا بر علیه ایران که ترامپ اخیراً با صدور دستور اجرایی جدید آن را تشدید کرده، بیش از آنکه ابزاری برای فشار بر ایران جهت توقف ادعایی برنامه نظامی هسته‌ای باشد، راهبردی برای کاهش توان علمی، اقتصادی و فناورانه کشور است. این سیاست‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری‌های پیشرفته، ازجمله انرژی هسته‌ای، کاهش یابد و وابستگی ایران به منابع خارجی افزایش پیدا کند. این روند نشان می‌دهد که هدف اصلی دولت ترامپ، حذف ایران از چرخه فناوری‌های پیشرفته و جلوگیری از استقلال علمی و صنعتی آن است.

نقش رژیم اسرائیل: نگرانی راهبردی پشت پرده سیاست‌های آمریکا

سیاست‌های ترامپ در قبال برنامه هسته‌ای ایران ارتباط مستقیمی با تأمین امنیت رژیم صهیونیستی دارد. برخلاف ایران، اسرائیل هرگز به NPT نپیوسته و به‌طور غیررسمی صدها کلاهک هسته‌ای در اختیار دارد، اما آمریکا هیچ‌گونه فشاری برای شفاف‌سازی برنامه هسته‌ای این رژیم اعمال نکرده است. این تضاد آشکار در سیاست‌های واشنگتن نشان می‌دهد که هدف اصلی آمریکا نه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، بلکه حفظ برتری استراتژیک اسرائیل در منطقه و جلوگیری از دستیابی ایران به فناوری‌های پیشرفته است. در واقع، نگرانی اصلی تل‌آویو، قابلیت‌های علمی و صنعتی ایران است، نه فرضیه‌ای مبنی بر تلاش ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای که بارها توسط آژانس رد شده است.

پشت پرده پیشنهاد مذاکره آمریکا: فریبکاری دیپلماتیک

والتز در اظهارات خود در کنار اشاره به قصد ترامپ از باصطلاح جلوگیری از دسترسی ایران به سلاح هسته ای تأکید نموده که اگر ایران بخواهد از برنامه هسته‌ای‌ خود صرف‌نظر کند، آن گاه مذاکره با ایران خوب است!

بیان اظهاراتی از این دست ضمن آنکه به روشنی از قصد آمریکا برای نابودی کامل برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران خبر می‌دهد، واقعیت مهم دیگری را نیز در خصوص نیت واقعی آمریکا از اعلام آمادگی برای مذاکره با ایران و ملاقات رؤسای جمهور دو کشور روشن می‌سازد.

هوشمندی ایران در قبال فریب مذاکره

مواضع اخیر مقامات ارشد آمریکایی، بار دیگر صحت موضع مدبرانه رهبر معظم انقلاب را تأیید می‌کند که تأکید داشتند: «مذاکره با آمریکا عاقلانه، هوشمندانه و شرافتمندانه نیست.» پیشنهاد مذاکره‌ای که از سوی دولت ترامپ مطرح می‌شود، نه یک فرصت دیپلماتیک، بلکه ابزاری برای به‌دام انداختن ایران در یک فرآیند فرسایشی است که هدف نهایی آن، تضعیف و مهار توانمندی‌های راهبردی کشور است.

بنابراین، در شرایطی که آمریکا به‌دنبال برچیدن برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران است، سیاست راهبردی جمهوری اسلامی باید مبتنی بر تداوم پیشرفت فناوری، کاهش اثرگذاری تحریم‌ها با بهره گیری از ظرفیتهای داخلی و ایجاد موازنه در برابر فشارهای خارجی باشد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
استقلال و پرسپولیس در لیگ برتر کشتی حضور خواهند داشت
جهش چشمگیر بورس
مرکز آمار: تورم نقطه‌ای در شهریور 45.3 درصد شد
لیگ بی رمق | 6 گل در 7 بازی هفته چهارم لیگ برتر
کرونا در راس ویروس‌های تنفسی در شهریور ماه
سامانه ارز خدماتی آبان‌ماه فعال می‌شود
دورکاری پنجشنبه‌ها در یزد تا پایان سال
اورژانس اجتماعی کمتر از 300 خودرو دارد
وزیر ارتباطات: اتصال منازل و کسب و کارها به فیبر نوری از 100 درصد عبور کرد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 5 مهر + جدول
سایپا پیش‌فروش جدید خود را از امروز کلید زد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 5 مهر 1404
بازگشت قیمت نفت به 70 دلار
واکنش مقاومت عراق به تهدیدات نتانیاهو
پزشکیان: درخواست آمریکا غیرقابل قبول است
صعود والیبال بلغارستان به فینال قهرمانی جهان
مخالفت AFC با درخواست هند برای تغییر محل دیدار با سپاهان
وزیر راه و شهرسازی: مکانیسم ماشه چیز جدیدی نداشت
جنیفر لارنس: آنچه در غزه می‌گذرد «نسل‌کشی» است
وزیر خارجه بحرین: ساختار سازمان ملل باید تغییر کند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 5 مهر1404+ جدول
ماینر غیرمجاز گزارش دهید ، 300 میلیون پاداش بگیرید
نورنما | 5مهر سالروز شکست حصر آبادان گرامی باد
اعتراف زن جوان به قتل خواستگار مجازی
اوباما خواستار تأسیس کشور مستقل فلسطینی شد
رسیدگی به اعتراضات آنلاین جریمه‌های رانندگی توسط هوش مصنوعی
امکان پرداخت کالابرگ با 2 روش
صرفه‌جویی 3.5 میلیارد دلاری در واردات کالاهای اساسی
شکست طرح آمریکا برای ساخت هزاران پهپاد برای مقابله با چین
هشدار چین به جامعه تجاری ژاپن درباره فعالیت‌های مشکوک جاسوسی
اروپا دیوار پهپادی از محل دارایی‌های مسدود شده روسیه می‌سازد
عراق: ایران بارها تاکید کرده مطلقاً قصد داشتن سلاح هسته‌ای را ندارد
لاریجانی: مقاومت مایه افتخار همه جهان اسلام است
افتتاح حساب جدید برای دارندگان بالای 10 حساب ممنوع شد
هشدار رئیس جمهور مصر: هیچ کس نمی‌تواند مصر را مورد تجاوز قرار دهد
روزنامه عبری: صندلی‌های خالی جلوی نتانیاهو جایگاه اسرائیل را نشان داد
کناره‌گیری حدادی از امور اجرایی پرسپولیس
زلنسکی خواستار موشک‌های تاماهاوک از ترامپ شد
تشکیل پرونده قضایی برای برهم‌زنندگان ‌امنیت روانی جامعه
پزشکیان: ایران به ان‌پی‌تی متعهد است
واکنش حماس به سخنرانی نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
شهادت دو مأمور پلیس استان مرکزی در درگیری با سارقان مسلح
انفجار در مرکز داده کره‌جنوبی و اختلال در صدها سیستم دولتی + عکس
اسلامی: آژانس باید حملات به مراکز هسته‌ای ایران را محکوم می‌کرد
درخواست ترامپ برای لغو حق شهروندی آمریکا بر اساس تولد
تا آزادی قدس شریف به حمایت از مقاومت ادامه می‌دهیم
وزیر دفاع پاکستان: اسلام آباد برای تنش زدایی بین ایران و آمریکا نقش‌آفرینی می‌کند
جزئیات اصلاح آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان اعلام شد
شناسایی «دولت فلسطین» کافی است؟
چند واقعیت دربارۀ ماشه
X
آگهی تبلیغاتی