×
اقتصادی
شناسه خبر : 213009
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/11/28 ساعت 14:17
جزییات توافق گروه های کارگری با افزایش پایه مزد اعلام شد

نورنیوز ازچالش دستمزد ۱۴۰۴ وتوافق کارگران و کارفرمایان در دقیقه ۹۰ گزارش می دهد؛

جزییات توافق گروه های کارگری با افزایش پایه مزد اعلام شد

افزایش هزینه‌های زندگی و تورم فزاینده، مذاکرات شورای عالی کار را برای تعیین حداقل دستمزد سال آینده به مرحله حساسی رسانده است. در این میان، گروه‌های کارگری با پیشنهاد کارفرمایان برای افزایش پایه مزد موافقت کرده‌اند؛ تصمیمی که می‌تواند معیشت میلیون‌ها کارگر و بازنشسته را تحت تأثیر قرار دهد.

نورنیوزگروه اقصادی: این در حالی است که چالش‌هایی همچون میزان افزایش و نحوه اجرای آن همچنان محل اختلاف است.

در شرایطی که افزایش هزینه‌های زندگی فشار مضاعفی بر دوش کارگران گذاشته است، مذاکرات شورای عالی کار برای تعیین حداقل دستمزد سال آینده وارد مرحله‌ای حساس شده است. در این میان، گروه‌های کارگری با پیشنهاد کارفرمایان برای افزایش پایه مزد موافقت کرده‌اند، پیشنهادی که می‌تواند تأثیر مستقیمی بر معیشت کارگران و بازنشستگان داشته باشد. این تصمیم در حالی گرفته شده که اختلاف‌نظرهایی درباره میزان افزایش و نحوه اجرای آن همچنان پابرجاست.

جزئیات پیشنهاد کارفرمایان و واکنش‌ها

پیشنهاد کارفرمایان که در شورای عالی کار مطرح شده بر افزایش درصدی حداقل دستمزد تأکید دارد. علی باقری، رئیس کمیته مزد شورای عالی کار، درباره این پیشنهاد توضیح داده است که این افزایش در وهله اول برای تقویت توان مالی سازمان تأمین اجتماعی و حمایت از وضعیت معیشتی شاغلان و بازنشستگان در نظر گرفته شده است.
با اجرای این پیشنهاد، حداقل دستمزد کارگران افزایش خواهد یافت و این تغییر می‌تواند اثرات مثبتی بر معیشت آن‌ها داشته باشد. کارفرمایان بر این باورند که این افزایش در کنار سیاست‌های حمایتی دیگر می‌تواند فشارهای اقتصادی بر کارگران را کاهش دهد. با این حال، برخی گروه‌های کارگری نگران هستند که این افزایش به اندازه‌ای نباشد که پاسخگوی تورم و افزایش هزینه‌های زندگی باشد.

الزامات افزایش مزد پایه

سمیه گل‌پور، رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران، در گفت‌وگو با نورنیوز با اشاره به اهمیت حفظ قدرت خرید کارگران، بر لزوم اجرای عادلانه افزایش مزد تأکید کرد و گفت:
"با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری درخصوص حفظ قدرت خرید کارگران، باید افزایش مزد پایه منوط به تقویت واقعی قدرت خرید باشد. کارگران نباید در این میان متضرر شوند."
وی در ادامه با اشاره به نقش دولت در تعیین حداقل مزد افزود:"کارفرمای بزرگ، دولت است. اولین مطالبه صنف کارگری این است که عقب‌ماندگی ۳۵ ساله در مزد پایه که به شکل ناعادلانه‌ای ایجاد شده، جبران شود."
گل‌پور با انتقاد از وضعیت فعلی کارگران و مهاجرت نیروی کار اظهار داشت:"کارگران بزرگ‌ترین سرمایه‌های کشور هستند، اما متأسفانه شاهد از دست دادن این سرمایه‌ها هستیم. امروز با پدیده بیکاری و مهاجرت نیروی کارگری روبه‌رو هستیم که نتیجه مستقیم سیاست‌های نادرست در این حوزه است."
او همچنین به مسئله تأمین اجتماعی پرداخت و گفت:"کارگران سرمایه‌های اصلی تأمین اجتماعی هستند، اما منابعی که متعلق به آن‌هاست، بلوکه شده و بازپرداخت نمی‌شود. صندوق‌های بازنشستگی توسط همین قشر پر می‌شود، اما ۹۵ درصد از قراردادهای کارگران به‌صورت موقت منعقد شده است که این موضوع امنیت شغلی را به خطر انداخته است."

آثار بلندمدت افزایش پایه مزد

افزایش پایه مزد می‌تواند تأثیرات قابل‌توجهی در تقویت منابع مالی سازمان تأمین اجتماعی داشته باشد. این سازمان در سال‌های اخیر با مشکلات مالی متعددی مواجه بوده و تأمین منابع پایدار برای آن یکی از چالش‌های مهم اقتصادی کشور است. با اجرای این افزایش، نه تنها کارگران از سطح دستمزد بالاتری برخوردار خواهند شد، بلکه بازنشستگان نیز از افزایش حقوق بهره‌مند می‌شوند.
کارشناسان اقتصادی بر این باورند که افزایش حداقل دستمزد، اگر به‌درستی اجرا شود، می‌تواند به بهبود وضعیت رفاهی اقشار آسیب‌پذیر و افزایش قدرت خرید کارگران کمک کند. همچنین، این تغییر می‌تواند به کاهش فشارهای مالی دولت در حوزه تأمین اجتماعی منجر شود، زیرا منابع بیشتری برای حمایت از بیمه‌شدگان فراهم خواهد شد.

چالش‌های پیش رو 

با وجود موافقت اولیه گروه کارگری با پیشنهاد افزایش پایه مزد، چالش‌های متعددی در مسیر اجرای این تصمیم وجود دارد. مهم‌ترین چالش، تعیین میزان افزایش و نحوه اجرای آن است. گروه‌های کارگری تأکید دارند که این افزایش باید متناسب با نرخ تورم و هزینه‌های زندگی باشد تا تأثیر ملموسی بر معیشت کارگران داشته باشد.
از سوی دیگر، برخی از کارفرمایان نگرانند که افزایش بیش‌ازحد حداقل دستمزد می‌تواند به افزایش هزینه‌های تولید منجر شده و در نهایت باعث کاهش اشتغال شود. در این میان، نقش دولت به‌عنوان تنظیم‌کننده این تعادل بسیار حائز اهمیت است.
در هفته‌های آینده، مذاکرات برای نهایی کردن رقم افزایش دستمزد ادامه خواهد داشت. آنچه مشخص است، این است که نتیجه این مذاکرات تأثیر مستقیمی بر معیشت میلیون‌ها کارگر و بازنشسته خواهد داشت و نحوه اجرای این تصمیم می‌تواند تعیین‌کننده آینده اقتصادی بخش بزرگی از جامعه باشد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
بقائی: تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران غیراخلاقی و غیرقانونی است
ترامپ: جنگ با ایران به زودی پایان می‌یابد
پزشکیان: غیورمردان نیروهای مسلح، پیرو علی(ع) هستند/خدا پیروزی‌تان را استوار کند
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
انتقاد دموکرات‌های سنا از ترامپ؛ دلیل جنگ با ایران را توضیح بده
گزارش تصویری اختصاصی نورنیوز ازتشییع پیکر 35 شهید جنگ رمضان در تهران
حنظله شرکت صهیونیستی «استرایکر» هک کرد
آیا تهران توانایی غرق کردن ناو آبراهام لینکلن را دارد؟
آماده‌باش کارخانه‌های نان صنعتی برای تأمین نیاز شهرهای مسافرپذیر
خبر تخلیه منازل اطراف مساجد در اسلام‌آبادغرب تکذیب شد
خروج آمریکایی‌ها از منطقه نشانه تاثیر ضربات موفق ایران است
2 بانک بزرگ دنیا در قطر و دبی تخلیه شدند
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
سردار فدوی: ترامپ آتش‌بس می خواهد
نیویورک تایمز: آسیب به پایگاه‌های آمریکا جدی است
جهاد کشاورزی: توزیع کالاهای اساسی در کشور روال عادی دارد/کمبودی نداریم
وزرای خارجه روسیه و مصر توقف فوری درگیری‌ها را خواستار شدند
واکنش استارمر به بمباران میناب: از دیدن آن تصاویر نگران هستیم
ممنوعیت راهپیمایی روز جهانی قدس در انگلیس!
باوجود خبر احتمال آزادسازی ذخایر؛ نفت همچنان در مسیر صعود
شل و توتال خطاب به مشتریان: گاز نداریم
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
اردوغان: رژیم صهیونیستی عامل جنگ منطقه است
ناکامی موساد و سیا با حضور گسترده مردم ایران در خیابان ها
حملات امروز اسرائیل به لبنان ده‌ها شهید و زخمی به‌جا گذاشت
هشدار یک موسسه اعتبارسنجی نسبت به بسته ماندن تنگه هرمز
تمدید مهلت حذف و اضافه دانشگاه الزهرا (س)
انهدام یک باند مرتبط با دشمن آمریکایی-صهیونی در خوزستان
رویین تن: کادر درمان همواره در شرایط جنگی رشادت می‌کنند
بقایی: بانک اهداف ایران هر روز بروزرسانی می‌شود
تحلیلگر چینی: آمریکا و اسرائیل در جنگ علیه ایران شکست خورده‌اند
احتمال انجام بزرگترین آزادسازی ذخایر نفتی
وزیر دادگستری: آمریکا در باتلاقی گیر افتاده که نمی‌تواند از آن خارج شود
کپی‌برداری آمریکا از پهپاد ایرانی شاهد136
اتحادیه اروپا 19 مقام و نهاد ایرانی را تحریم کرد
شهرک نشینان صهیونیست: دیگر بیش از این نمی‌توانیم توان تاب بیاوریم
تماس‌های تلفنی پوتین با سران امارات و جمهوری آذربایجان
دو کشتی صهیونیستی در تنگه هرمز مورد هدف آتش سپاه قرار گرفت
رهایی گروگان در شهرستان فنوج
مشکلی در تامین دارو، تجهیزات پزشکی و شیر خشک نداریم
بی‌اعتمادی مسکو به ترامپ درپی حمله آمریکا در میانه مذاکرات
بی‌توجهی مجامع بین‌المللی به زیست‌بوم خلیج فارس
معاریو: حزب‌الله زنده است
مدافع برزیلی چادرملو: مردم ایران فوق‌العاده هستند
شلیک بیش از 850 موشک از سوی حزب الله به سمت سرزمین‌های اشغالی
مشاور سخنگوی وزارت امور خارجه: هیچ مذاکره‌ای با آمریکا انجام نخواهد شد
خبر خوش به فرهنگیان؛ پرداخت حقوق زودتر از موعد
اسپانیا سفیر خود را از اسرائیل فراخواند
سردار تنگسیری: اجازه عبور از تنگه هرمز در اختیار ایران است
نمی‌گذاریم حتی یک لیتر نفت به نفع آمریکا و شرکای آنها از تنگه هرمز عبور کند