×
بین الملل
شناسه خبر : 213005
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/11/28 ساعت 13:38
کنفرانس امنیتی مونیخ؛ امنیت جهانی به‌روایت قدرت‌های غربی

نورنیوز از تضادها و چالش‌های کنفرانس امنیتی مونیخ گزارش می‌دهد؛

کنفرانس امنیتی مونیخ؛ امنیت جهانی به‌روایت قدرت‌های غربی

کنفرانس امنیتی مونیخ بار دیگر صحنه‌ای برای نمایش اختلافات غربی‌ها و اولویت‌بندی‌های خاص در سیاست بین‌الملل بود. درحالی‌که بحران‌های انسانی و امنیتی در مناطق مختلف جهان در حال گسترش است، این نشست بار دیگر نشان داد که تصمیم‌گیرندگان اصلی، بیش از آنکه به امنیت جهانی بیاندیشند دغدغه منافع خود را دارند.

نورنیوز-گروه بین‌ الملل: نشست سالانه کنفرانس امنیتی مونیخ، امسال در شرایطی برگزار شد که حادثه امنیتی اخیر در این شهر، توانایی آلمان در تأمین امنیت داخلی خود را زیر سؤال برده است. درعین‌حال، بررسی محورهای اصلی نشست و ترکیب شرکت‌کنندگان نشان می‌دهد که این اجلاس همچنان تحت تأثیر نگاه یک‌جانبه‌گرایانه کشورهای غربی قرار دارد. موضوعات اصلی مطرح‌شده، شامل جنگ اوکراین و اختلافات تجاری میان آمریکا و اروپا، درحالی‌که برخی از مهم‌ترین بحران‌های جهانی از دستور کار نشست حذف شده‌اند، نشان‌دهنده رویکرد خاص برگزارکنندگان است.

ادامه سیاست‌های یک‌جانبه غرب

یکی از نکات مهم در نشست امسال، ترکیب شرکت‌کنندگان بود که عمدتاً از مقامات کشورهای غربی و متحدان آن‌ها تشکیل شده است. این مسئله، پرسش‌هایی درباره میزان جامعیت این اجلاس در بررسی چالش‌های امنیتی جهان ایجاد کرده است. تمرکز مباحث بر جنگ اوکراین، درحالی‌که نماینده‌ای از روسیه به‌عنوان یکی از طرف‌های درگیر در نشست حضور نداشت، نشان‌دهنده رویکرد یک‌سویه آن بود. در این نشست، کشورهای غربی بار دیگر بر ادامه حمایت نظامی از اوکراین تأکید کردند، درحالی‌که هم‌زمان، آمریکا حمایت خود را مشروط به امتیازات اقتصادی و بهره‌برداری از منابع معدنی این کشور کرده است.

در کنار این موضوع، اختلافات تجاری میان آمریکا و اروپا از دیگر محورهای مهم نشست بود. اروپا درحالی سیاست‌های اقتصادی آمریکا را مورد انتقاد قرار می‌دهد که خود در هماهنگی با واشنگتن، تحریم‌هایی را علیه برخی کشورها اعمال می‌کند. این تضاد در سیاست‌گذاری‌ها، نشان‌دهنده پیچیدگی روابط درون بلوک غرب و چالش‌هایی است که این کشورها در هماهنگ‌سازی منافع خود با آن روبه‌رو هستند.

چالش نادیده‌گرفته‌شده فلسطین

درحالی‌که بحران فلسطین یکی از مسائل مهم امنیت بین‌المللی محسوب می‌شود، این موضوع در نشست مونیخ جایگاه چندانی نداشت. وضعیت انسانی در نوار غزه، که با کمبود شدید منابع و تخریب گسترده مواجه است، همچنان یکی از دغدغه‌های بین‌المللی است. بااین‌حال، این مسئله در دستور کار نشست مونیخ قرار نگرفت و بحث‌های امنیتی بیشتر معطوف به موضوعات دیگری شد.

در کنار وضعیت غزه، روند گسترش شهرک‌سازی‌ها در کرانه باختری و ادامه تنش‌های منطقه‌ای نیز از مسائلی است که تأثیر مستقیمی بر امنیت خاورمیانه دارد. اما نشست مونیخ، به‌جای پرداختن به این بحران، بر مسائل دیگر متمرکز بود که نشان‌دهنده رویکرد انتخابی در بررسی چالش‌های جهانی است.

نگاه متفاوت به اشغالگری و مناقشات منطقه‌ای

یکی دیگر از نکات قابل‌توجه در نشست امسال، بی‌توجهی به موضوع اشغالگری در مناطق مختلف جهان بود. پایان مهلت آتش‌بس در لبنان و ضرورت خروج نیروهای اشغالگر از این کشور، در کنار ادامه حضور نظامی در بخش‌هایی از سوریه، ازجمله موضوعاتی است که بر امنیت منطقه‌ای تأثیرگذار است. بااین‌حال، این نشست بر این مسائل تمرکز نکرد و درعوض، به مباحثی پرداخت که بیشتر با اولویت‌های سیاست خارجی کشورهای غربی همسو بود.

علاوه بر این، چالش‌هایی مانند تحریم‌های اقتصادی که برخی کشورها را با مشکلات جدی مواجه کرده است، نیز در این اجلاس به‌طور جدی موردبحث قرار نگرفت. درحالی‌که سازمان ملل و برخی نهادهای بین‌المللی تحریم‌ها را عاملی برای افزایش بحران‌های انسانی می‌دانند، نشست مونیخ نسبت به این مسئله واکنشی نداشت.

چالش‌های پیش روی نظم بین‌المللی

آنچه از محتوای نشست امسال مونیخ می‌توان دریافت، استمرار رویکردی است که مسائل جهانی را از زاویه دید خاصی مورد بررسی قرار می‌دهد. تمرکز بر برخی چالش‌ها و نادیده گرفتن بحران‌های دیگر، این پرسش را مطرح می‌کند که آیا این نشست واقعاً در راستای امنیت جهانی حرکت می‌کند یا بیشتر در جهت تأمین منافع برخی بازیگران خاص قرار دارد؟

با توجه به تحولاتی که در عرصه بین‌المللی در جریان است، به نظر می‌رسد که نیاز به یک رویکرد جامع‌تر و متوازن‌تر در بررسی چالش‌های امنیتی جهان وجود دارد. نشست‌هایی مانند مونیخ، اگر بتوانند از نگاه‌های محدود فراتر روند و موضوعات کلیدی امنیت بین‌الملل را بدون جهت‌گیری خاص مورد بررسی قرار دهند، می‌توانند نقش موثرتری در شکل‌دهی به سیاست‌های آینده جهانی داشته باشند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
اخراج ژنرال ارشد چین و 8 مقام نظامی دیگر به‌اتهام فساد
X
آگهی تبلیغاتی