×
فرهنگی
شناسه خبر : 212883
تاریخ انتشار : شنبه 1403/11/27 ساعت 12:51
آغاز اجراهای خیابانی چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر

آغاز اجراهای خیابانی چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر

اجراهای خیابانی این جشنواره همزمان با نیمه شعبان در پهنه رودکی و برخی مراکز پایتخت آغاز شد.

نورنیوز-گروه فرهنگی: دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر گفت: اجراهای خیابانی این جشنواره همزمان با نیمه شعبان در پهنه رودکی و برخی مراکز پایتخت آغاز شد.

رضا مهدوی دبیر این دوره از جشنواره درباره اهمیت اجراهای موسیقی ملی در جشنواره چهلم اظهارداشت: بنده از سال گذشته تاکنون بر چهار بخش مهم در جشنواره تاکید داشتم؛ اجراهای خیابانی یا برون سالنی که مردم بتوانند به شکل دیگری هم در این جشن مهم موسیقی به لحاظ فرهنگ شنیداری سهیم باشند.

وی گفت: این نوع اجراها تعریف خاص ندارد، کافی است از رسمیت و تشریفات کاست و به مفهوم و فراگیری برای توده مردم در سطح وسیع و ملی برای وفاق هر چه بیشتر مردم اندیشید تا انسجام ملی و اسلامی به مرور از این راه هم تحقق بیابد.

مهدوی افزود: بر همین اساس از روز گذشته و همزمان با نیمه شعبان اجراهایی در پهنه رودکی توسط گروه خراسانی به سرپرستی ابراهیم سلم آبادی صورت گرفت و قرار است امروز در پنجمین روز جشنواره گروه‌هایی نیز در کهریزک استان البرز و روز بعد در کهریزک تهران اجراهایی را داشته باشند.

دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر درباره حمایت از گروه‌های بانوان در این جشنواره اظهارداشت: پرداختن به اجراهای ویژه موسیقی بانوان سرزمینمان در گونه‌های مختلف حاکی از توان، دانش، تجربه، حکمت و معنویت است؛ از لالایی مادران تا اجراهایی که با شاخص علمی در تراز جامعیت مفهومی موسیقی می گنجد.

وی گفت: خوشبختانه این بخش مهم از سال گذشته احیا شد و امسال با اجراهای قابل توجهی با تنوع گونه شاهد هنرنمایی‌هایی توام با آیین مداری بودیم. از تالار وحدت تا دیگر تالارهای معتبر جایگاه حقیقی دختران و زنان موسیقیدان ایرانی است.

مهدوی افزود: مسئله دیگر حضور تمام قد کودکان و نوجوانان مستعد کشور است که از سال گذشته طراحی و اجرایی شدن آن را سرلوحه قرار دادم و خوشبختاته در جشن چهلم شاهد استقبال خوبی بودیم و همینطور اجراهایی در سطح مطلوب که بیان‌کننده نکات مهمی است و آن اینکه باید بیشتر از گذشته به نسل نو امیدوار بود چراکه این دختران و پسران ایران سرشار از تکنیک، هوش و قابلیت هستند. هر چقدر این جشن موسیقی فجر به جوانگرایی بیندیشد، آینده‌اش مستدام‌تر خواهد بود.

این مدرس موسیقی با اشاره به جایزه باربد در جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر اظهارداشت: موضوع رقابت و داوری را باید بیش از پیش جدی تلقی کرد و در چابک‌سازی جوایزی همچون باربد با بستر مناسب‌تر، ساز و کار جدی را تمهید کرد و ضمن ایجاد انگیزه بیشتر برای شرکت جوانان در گونه‌های مختلف موسیقی، زمینه برای حضور شرکت‌کنندگان از دیگر کشورها و داوری آنان‌ توسط استادان نخبه ایرانی فراهم شود.

به گزارش ایرنا، چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی، ریاست احمد صدری و مدیریت اجرایی محمدعلی مرآتی به همت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری دفتر موسیقی ارشاد، انجمن موسیقی ایران و بنیاد فرهنگی هنری رودکی، از ۲۳ تا ۲۹ بهمن‌ ماه در تهران و ۲۱ استان برگزار می‌شود.


نظرات

آخرین اخبار
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است
شکست نابغه ایرانی در تورنمنت تنیس میلیون‌دلاری
ناکامی ترامپ در استفاده دو پایگاه برای حمله به ایران