نورنیوز-گروه اقتصادی: در هفته گذشته تحت تاثیر سیاست خارجی ایران مبنی بر ممنوعیت مذاکرات با آمریکا و به دنبال آن احتمال شدت گرفتن تحریم های ایران، قیمت ارز افزایش یافت و به کانال 90 هزار تومان رسید.
این افزایش یکباره قیمت تاثیر بسیار زیادی بر بازار طلا و سکه هم گذاشت. بازار خودروهای خارجی نیز از این گرانی بی نصیب نماند و با اینکه به گفته فعالان ، بازار خودرو رکود دارد اما بازهم تاثیر پذیری این بازار ازنرخ ارز را نمی توان نادیده گرفت.
همچنین کاهش قدرت خرید و رکود بازار، تأثیر خصوصیسازی خودروسازان، تحریمها و تأثیر ترامپ، واردات خودرو و محدودیتها ازعوامل دیگری است که می تواند بر بازار خودروی ایران تاثیر گذار باشد.
البته به گفته فعالان بازار نرخ ارز تنها بر قیمت خودروهای خارجی تاثیر گذاشته ومحصولات داخلی هم تحت تاثیر قرار نگرفته و در کل بازار داخلی ها تحرک ندارو و در رکود است.
***گرانی 3 مونتاژکار
روز گذشته اعلام شد که شرکتهای کرمان موتور، مدیران خودرو و بهمن طی یک هفته گذشته و همزمان با ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، برای چندمین بار در سال جاری به بهانه افزایش هزینه های تولید، قیمت برخی محصولات خود را افزایش دادند.
![ایران+خودرو](https://media.nournews.ir//Photo/25/02/25021101000637_Org.jpg)
در پی این افزایش رسمی قیمت، قیمت محصولات این شرکتها در بازار آزاد هم روند افزایشی پیدا کرده است.
طبق اطلاعیه منتشرشده گروه بهمن در سامانه کدال، قیمت فیدلیتی پرایم تیپ یک با 15 درصد افزایش، فیدلیتی پرایم تیپ 2 با 16 درصد، فیدلیتی پرستیژ تیپ یک با 14 درصد و فیدلیتی پرستیژ تیپ 2 با 13 درصد رشد مواجه شده است. همچنین، دیگنیتی پرایم نیز 2 درصد افزایش داشته اما قیمت دیگنیتی پرستیژ 14 درصد بالا رفته است. البته این در حالی است که به قیمتهای فوق، هزینههای مالیات، شمارهگذاری و بیمه نیز اضافه خواهد شد.
*** وضعیت بازار شب عید خودرو
بازار خودرو در چند ماه گذشته در رکود بود و حتی افزایش قیمت محصولات داخلی، پیش فروش و فروش فوق العاده خودروسازان هم نتوانست این بازار را تکان دهد اما با این حال نزدیکی به عید نوروز و تمایل مردم به احسن کردن خودرو خود امید به رونق معاملات تا عید نوروز را بهبود بخشیده است. البته بالا رفتن قیمت ارز که موجب گرانی خودروهای خارجی شده تحرک بازاررا بیشتر برای خودروهای داخلی به دنبال خواهد داشت تا خارجی.
***کارشناسان چه می گویند؟
یک کارشناس بازار خودرو با بیان اینکه در یک سال گذشته در بازار خودرو افزایش قیمت قابل توجهی نداشتیم، گفت:هر چند در چند ماه گذشته افزایش ۳۰ درصدی قیمت خودروهای کارخانهای را داشتیم، اما بازار خودرو با توجه به نوسان نرخ دلار، نسبت به بقیه بازارها کمترین رشد را داشته است.
سعید موتمنی، افزود: همیشه بازار خودرو و بازار ملک به دنبال آرامش است باید در هر صورت نرخ تورم کنترل شود تا عرضه و تقاضا نیاز بازاررا تامین کند.
وی به قدرت خرید مردم در بازار اشاره کرد و گفت: اکنون تمام بازارها رکود است و مردم قدرت خرید ندارند. باید تورم در یک نقطهای کنترل شود و اگر این اتفاق نیفتد، همه آسیب میبینند.
موتمنی اضافه کرد: نوسان نرخ ارز قدرت تصمیم گیری و خطر پذیری را از مردم گرفته و به دلیل آثار روانی آن بر بازار، نوعی سردرگمی ایجاد کرده است.
اسد کرمی، رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو نیز در این باره می گوید: بازار خودرو در هفتههای منتهی به ایام نوروز داغ می شود.
رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو با بیان اینکه مراجعه مردم به بازار خودرو برای خرید آن آغاز شده است، به این نکته اشاره کرد که افزایش نرخ ارز در هفته های اخیر هنوز تاثیری در بازار خودرو نداشته است و نتوانسته بازار را به اصطلاح تکان دهد.
وی با اشاره قیمت بالای خودروهای وارداتی گفت: قیمت خودروهای وارداتی به خاطر آپشن و کیفیت بالاتر، بالاتر از توان خرید عامه مردم است و از این رو بیشتر تمایل و تقاضا برای خرید به سمت خودروهای داخلی است.
رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو تاکید کرد: با افزایش تقاضا برای خرید در بازار انتظار می رود ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش قیمت در خودروهای داخلی رقم بخورد.
رسول سلیمانی کارشناس بازار خودرو نیز با اشاره به اینکه بازار خودرو در آستانه عید نوروز رونق پیدا می کند، گفت: بازار خودرو در عید متلاطم میشود و وضعیت خرید و فروش بهتر می شود.
سلیمانی با بیان اینکه خودرو متناسب با نرخ ارز رشد نکرده است، گفت: حتی نرخ رشد قیمت خودروها کمتر از نرخ رشد نقدینگی بوده است بازار خودرو از سایر بازارها عقب مانده است.
![واردات+خودرو](https://media.nournews.ir//Photo/24/11/24111101001644_Org.jpg)
***خودرو بخریم یا صبر کنیم؟
حال این سوال پیش می آید که با توجه به نوسانات ارزی و تورم، در این زمان خودرو بخریم یا منتظر تغییرات جدید بمانیم؟
برای مصرفکنندگانی که نیاز قطعی به خودرو دارند، خرید در شرایط کنونی منطقی به نظر میرسد، زیرا با توجه به متغیرهای اقتصادی انتظار کاهش قیمتها چندان واقعبینانه نیست، اما سرمایهگذارانی و معاملهگرانی که بهدنبال سود از نوسانات بازار هستند، باید با دقت بیشتری شرایط را ارزیابی کنند، چراکه تغییر در سیاستهای اقتصادی میتواند مسیر بازار را دگرگون کند.
آینده بازار خودرو به تصمیمات کلان اقتصادی و سیاستهای داخلی و خارجی بستگی دارد و هرگونه تصمیمگیری باید با درنظر گرفتن تمامی این عوامل صورت گیرد.