×
اجتماعی
شناسه خبر : 212850
تاریخ انتشار :

سونامی سرطان در آذربایجان شرقی

دو مقام مسئول در آذربایجان شرقی آمار افزایش ابتلا به سرطان در این استان را نگران‌کننده خوانده و خواستار برنامه‌ریزی برای مقابله با آن شده‌اند.

آذربایجان شرقی با جمعیت بیش از چهار میلیون نفر، دارای افزون بر هشت هزار کارخانه و واحدهای تولیدی و صنعتی آلوده کننده است که در سال های اخیر به دلیل افزایش روزهای آلوده هوا بیش از سایر استان ها در معرض شیوع انواع سرطان ها قرار گرفته است که لازم است مدیران ارشد استان و دست اندرکاران دانشگاه علوم پزشکی فکری عاجل و اقدامات مقتضی برای جلوگیری از انواع سرطان ها اتخاذ کنند.

خازن


شیوع ۵۰ نوع سرطان در آذربایجان شرقی

مدیرعامل انجمن خیریه پژواک (حامی بیماران مبتلا به سرطان در آذربایجان شرقی) ضمن هشدار جدی در خصوص افزایش روزافزون انواع سرطان ها در این استان، یادآور شد: چنانچه همین امروز تصمیمی فوری و انقلابی در این خصوص صورت نگیرد، ۲ تا سه سال آینده شاهد مراجعه انبوهی از بیماران سرطانی به مراکز درمانی خواهیم بود که نظام بهداشت و درمان به هیچ عنوان پاسخگوی این حجم جمعیتی نخواهد بود.

علی اکبر خازن تعداد بیماران سرطانی تحت پوشش انجمن پژواک را بیش از چهار هزار نفر اعلام و اظهار کرد: ۴۵ درصد این افراد ساکن کلانشهر تبریز هستند و ۵۵ درصد نیز ساکن ۲۲ شهرستان دیگر می باشند.

وی با اشاره به آمارهای جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره پیش بینی وجود ۴۵۰ هزار بیمار سرطانی جدید برای سال آینده، افزود: برآوردهای ما نشان می دهد که بین ۱۲ تا ۱۵ هزار نفر از این آمارها به آذربایجان شرقی تعلق می گیرد که آماری بسیار نگران کننده و هشدار دهنده است.

خازن تعداد گونه های سرطان در آذربایجان شرقی بیش از ۵۰ نوع اعلام و اضافه کرد: در میان بانوان سرطان های دهانه رحم، تخمدان، سینه و ریه رتبه های اول و در بین آقایان نیز سرطان معده، ریه، پروستات و دستگاه گوارشی دارای بیشترین فراوانی در استان است که از نظر ابتلا جزو استان های در وضعیت وخیم قرار داریم.

به گفته وی وضعیت شیوع انواع سرطان در آذربایجان شرقی و شهر تبریز بسیار تکان دهنده و نامناسب است به طوری که پارسال در دی ماه تنها پنج نفر به اعضای مورد حمایت انجمن خیریه پژواک اضافه شده بود که این آمار در دی ماه امسال به ۱۰ برابر افزایش یافته است.

خازن میانگین سنی افراد مبتلا به سرطان در آذربایجان شرقی را ۴۰ تا ۶۰ سال اعلام کرد و گفت: بیشترین فراوانی مربوط به سرطان سینه بانوان است که ۲۸ درصد مجموع اعضای انجمن خیریه پژواک را شامل می شود.

وی هزینه‌های درمان بیماران سرطانی را چالش بزرگ نظام سلامت، انجمن‌های حمایتی و خانوارهای درگیر بیان و اضافه کرد: به طور متوسط هر نسخه داروئی بیمار سرطانی بیش از ۳۰۰ میلیون هزینه دارد که این هزینه برای عده‌ای از بیماران به بالای ۹۰۰ میلیون ریال نیز بالغ می‌شود.

خازن درمان سرطان را پرهزینه‌ترین بیماری در جهان و ایران دانست و ادامه داد: متاسفانه با افزایش نرخ ارز، این هزینه های بسیار فراتر می‌رود به گونه ای که یکی از رده های آمپول های تزریقی که پیشتر با ۱۶۰ میلیون ریال تامین می شد، اکنون باید با ۶۰۰ میلیون ریال خریداری شود.

وی یکی از خلاء های مهم پیشگیری و مقابله با سرطان را مربوط به اطلاع رسانی و انجام فعالیت های رسانه ای دانست و با تاکید بر اینکه رسانه های گروهی باید انجمن های حمایتی را پشتیبانی کنند، گفت: بدون تردید اگر این تعاملات و همکاری های رسانه ای با مراکز خیریه، درمانی، بهداشتی و دانشگاه های علوم پزشکی و صاحب نظران مربوطه به انجام نرسد، آینده سلامت جامعه با بحران های جدی مواجه خواهد شد.

مدیرعامل انجمن خیریه پژواک رویکرد اصلی و محوری این مجموعه را فعالیت های آموزشی اعلام و اظهار کرد: آموزش های عمومی ما به صورت مستمر و روزانه در حال انجام است و الگوی فعالیت های ما موسسه مهرانه زنجان است تا با ارایه آموزش، حمایت از اعضا و تلاش برای پیشگیری، گام های موثر و مفیدی برای از بین بردن سرطان در آذربایجان شرقی و تبریز برداریم.

خازن ورود به مدارس، آموزش ضمن خدمت کارکنان دولت، حضور در کارخانه ها و مراکز صنعتی و تولیدی، همکاری های با هیات های مذهبی و حضور در مساجد را از جمله اقدامات انجمن خیریه پژواک در استان بیان کرد و افزود: در این راستا به شدت نیازمند همکاری های رسانه ای و نیز استقبال سازمان ها و ادارات دولتی و غیردولتی هستیم تا با آگاه سازی و اطلاع رسانی مسیرهای پیشگیری را هموار ساخته و جریان درمان سرطان ها را علمی و منطقی کنیم.

وی بروز و ظهور بحران های روحی و روانی را از جمله مشکلات فرد مبتلا به سرطان و خانواده او بیان کرد و با اشاره به اینکه رفع این نوع چالش ها جز با مشاوره و راهنمایی های کارشناسانه ممکن نیست، یادآور شد: انجمن پژواک در این خصوص نیز مشاوره های رایگان به اعضای خود ارایه می کند تا این بحران های روحی در کمترین زمان ممکن سپری شود.

خازن کوشش برای ارتقای سواد سلامت را یکی از مهمترین رویکردهای انجمن پژواک نام برد و ادامه داد: باید توجه داشت که چنانچه با انجام مشاوره های علمی زمینه و بسترهای لازم و کافی برای ارتقای سواد سلامت خانوارها به ویژه در حوزه سرطان ها ارتقا یابد، زمان طلائی درمان از دست نرفته و مسیر درستی برای درمان انتخاب می شود.

 کارشناسان علوم پزشکی پرهیز از مصرف دخانیات، سیگار و قلیان، کنترل وزن در حد معمول، داشتن تغذیه سالم و فعالیت بدنی، محافظت از پوست در برابر تابش نور آفتاب شدید، استفاده از وسایل ایمنی در محیط کار و منزل، داشتن زندگی روانی و معنوی سالم و همچنین داشتن زندگی اجتماعی سالم را از عناصر تاثیرگذار در پیشگیری از بروز انواع سرطان ها اعلام کرد و بر تغییر سبک زندگی تاکید فراوان دارند.

بر همین اساس افرادی که سابقه فامیلی ابتلا به سرطان دارند به ویژه در سرطان های شایع مثل دستگاه گوارشی، پستان و رحم، افرادی که در معرض عوامل خطر محیطی شغلی مرتبط با سرطان هستند، افرادی که سابقه ابتلا به سرطان دارند باید به صورت دوره ای جهت بررسی در خصوص ابتلا یا عدم ابتلا مورد معاینه و آزمایش های اختصاصی قرار بگیرند.


رسولی

سرطان پستان در استان رو به افزایش است

کنشگر، استاد دانشگاه و عضو هیات علمی گروه پرستاری داخلی جراحی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر اینکه شیوع انواع سرطان در آذربایجان شرقی طی سال های اخیر روند بسیار نگران کننده ای به خود گرفته است، گفت: متاسفانه این بیماری در بین بانوان رو به تزاید گذاشته و سرطان پستان به یکی از عوامل مرگ و میر در استان تبدیل شده است.

دکتر الهه سیدرسولی وزن زیاد و چاقی، استرس، سوابق خانوادگی مثبت را از عوامل اصلی خطرآفرین در بروز انواع سرطان ها به خصوص سرطان پستان در بین بانوان دانست و افزود: توصیه می شود خانم ها از سنین بالای ۲۰ سال نسبت به معاینه پستان حساسیت داشته و معاینات لازم را حداقل به صورت ماهانه انجام دهند.

به گفته وی قرمزی پوست، کشیدگی به داخل، تغییر در نوک پستان ها، ترشحات به جز شیر مادر، چروک شدن پوست اطراف پستان، درد و هر گونه تغییر ظاهری از جمله علایم مشکوک به بروز بیماری سرطان در بین بانوان می باشد که ر صورت بی توجهی به آن می تواند عوارض نامناسبی در پی داشته باشد.

سیدرسولی انجام ماموگرافی بعد از ۴۰ سالگی در بین بانوان را بسیار مهم خواند و با تاکید بر مراجعه خانم ها در این سنین به پزشکان متخصص، یادآور شد: این نوع معاینات زیر نظر پزشک باید سالی یک بار و حداقل دو سال یکبار صورت بگیرد.

وی که خود تجربه ابتلا به سرطان سینه را دارد، گفت: با وجود اینکه در خانواده ما کسی مبتلا به این نوع سرطان و سایر بیماری های مربوطه نبود، اما من به عنوان اولین نفر مبتلا شده و تمام مراحل درمان اعم از شیمی درمانی، رادیوگرافی و سایر مسیرها را طی کردم.

سیدرسولی یکی از آسیب ها و چالش های مهم در بروز و ابتلا به سرطان را نوع برخوردهای خود فرد و خانواده بیماری عنوان و اضافه کرد: نقش خانواده در بهبود، تقویت و روحیه دهی به بیمار بسیار تاثیرگذار و غیر قابل کتمان است و باید به هر طریق ممکن و با مشاوره های مختلف نسبت به این موضوع مهم وارد عمل شد تا بیمار بیش از رنج بیماری از نظر روحی و روانی دچار لطمه نشود.

وی حمایت اعضای خانواده در مواجهه با سرطان را بسیار اساسی و موضوعی محوری در درمان آن دانست و با بیان اینکه سرطان قابل درمان است به شرطی که در موعد مقرر و پیش از عود شدن توده تشخیص داده شود، اظهار کرد: باید توجه داشت که هر سرطانی منجر به مرگ نمی شود و هر توده ای بدخیم نیست.

 


 


ایرنا
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
شرکت سازنده چت‌جی‌پی‌تی پیشنهاد 100 میلیارد دلاری ماسک را رد کرد
2 زخمی در حمله پهپاد اسرائیلی به محل آواربرداری در مرکز نوار غزه
«صدف ساوه شمشکی» بهترین جایگاه ایران در اسکی آلپاین جهان را کسب کرد
نور ویدیو | اولین همایش نخبگان افغانستانی در تهران
حزب‌الله برای تجمع مردمی در مسیر فرودگاه بیروت فراخوان داد
شورای نگهبان: «تحقق عدالت» از اهداف جمهوری اسلامی ایران است
دبیرکل ناتو: اروپا راهبرد مشخص درباره اوکراین ارائه کند
تحول دیجیتال در صنعت حمل‌ونقل؛ نقش خودروهای متصل در آینده جاده‌ها
از هر 7 نفر در کشور یک نفر به میگرن مبتلا می‌شوند
بلوغ جریان دانشجویی در طرح مطالبات صنفی
مظنونان قتل دانشجوی دانشگاه تهران بازداشت شدند
کشف بقایای ساختمان 2 هزار ساله زیر یک اداره
گزارش تصویری | اولین همایش نخبگان افغانستانی
غافلگیری اروپا از رویکرد ترامپ نسبت به روسیه
سکه چند؟
عذرخواهی وزیر علوم به‌خاطر قتل دانشجو/استعفای مدیرکل خوابگاه‌ها/دستگیری افراد‌ مظنون
دولت مخالف تفکیک وزارت راه و شهرسازی
اطلاعیه هیات مدیره ایران‌خودرو درباره رای شورای رقابت
AFC با درخواست پرسپولیس مخالفت کرد
تیراندازی کاپ آسیا؛ سیدپور مدال نقره گرفت
10 اسفند؛ آغاز ثبت‌نام میان‌دوره‌ای خبرگان رهبری
آیا رونالدو مقابل پرسپولیس بازی می‌کند؟
تحویل سه اسیر اسرائیلی در خان یونس/هدیه قسام به دختر اسیر/پیام قسام به اشغالگران
قاتلان خانواده لارستانی حکم اعدام گرفتند/ ماجرا چه بود؟
ادامه واکنش‌ها به طرح ترامپ برای کوچاندن فلسطینیان/برگزاری نشست 5 جانبه در ریاض
نامزدهای نهایی شعر فجر معرفی شدند
طارمی از اینتر جدا می‌شود
آغاز توزیع برنج تنظیم بازاری در تهران
شاخص بورس 57 هزار واحد ریخت
آغاز اجراهای خیابانی چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر
آغاز پیش فروش سکه از فردا
یک غایب استقلالی دیگر در شهرآورد/محروم شدن یک بازیکن
ابتلای هزار مورد تب دنگی در کشور
بارزانی: اجازه نمی‌دهیم امنیت ایران تهدید شود
خروج آرام بازار خودرو از رکود/ نرخ ارز در بازار داخلی اثری نداشت
پیام کوبنده قاهره به تل آویو؛ شما ارتش مصر را خوب نمی شناسید
ناآرامی‌های مشکوک در لبنان/واکنش‌ها به ناآرامی‌‌ها
کارمندان کارمعین هم به مرخصی بدون حقوق می‌روند
بندر باگامویو؛ دروازه راهبردی جدید عربستان سعودی به‌سوی قاره آفریقا
آخرین وضعیت پرونده چای دبش/صدور کیفرخواست متهمان یکی از بانک‌های تسهیلات دهنده
انتقاد از عملکرد «ایلان ماسک» در کاخ سفید/نگرانی از اخراج هزاران کارمند در آمریکا
آغاز توزیع سیار سیب زمینی
راز جنایت در در تفرجگاه برفی مشهد/پسر 17 ساله قربانی شد
طرح ترامپ برای غزه واقعی یا رؤیاپردازی
نقشه جدید اسرائیل در مرز لبنان؛ تثبیت اشغال یا تدابیر امنیتی؟
تهاجم تحریرالشام را به بشار اسد اطلاع داده بودیم
توطئه آمریکایی علیه بیروت و غزه
بررسی تفکیک وزارت راه و شهرسازی این هفته در مجلس
فرعون شنا بلد نبود!
سونامی سرطان در آذربایجان شرقی
X
آگهی تبلیغاتی