×
بین الملل
شناسه خبر : 212799
تاریخ انتشار : جمعه 1403/11/26 ساعت 19:13
تقدیر ریاض از محکومیت اظهارات نتانیاهو درباره تشکیل کشور فلسطین در خاک عربستان

تقدیر ریاض از محکومیت اظهارات نتانیاهو درباره تشکیل کشور فلسطین در خاک عربستان

عربستان سعودی با تقدیر از اقدام کشورهای دوست و برادر در محکوم کردن شدید اظهارات «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر آواره کردن ملت فلسطین از سرزمینشان تاکید کرد: این دیدگاه افراطی و اشغالگرانه، مفهوم و جایگاه سرزمین فلسطین برای فلسطینی‌ها و ارتباط معنوی، تاریخی و قانونی‌شان با این سرزمین را درک نمی‌کند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: به دنبال واکنش گسترده کشورهای عربی و اسلامی به پیشنهاد نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس مبنی بر آواره کردن فلسطینی‌ها از غزه و تشکیل کشور مستقل فلسطین در خاک عربستان سعودی، وزارت امور خارجه عربستان با انتشار بیانیه‌ای منتشر کرد.

در این بیانیه آمده است: عربستان سعودی، از اقدام کشورهای دوست و برادر در محکوم کردن و مردود دانستن کامل اظهارات بنیامین نتانیاهو درباره آواره کردن ملت فلسطین از سرزمینشان و همچنین تاکید آنها بر اولویت بودن مساله فلسطین در میان کشورهای عربی و اسلامی تقدیر می‌کند.

این بیانیه می افزاید: عربستان قاطعانه این گونه اظهارات را که با هدف منحرف کردن افکار عمومی از جنایات متوالی رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه برادران فلسطینی‌مان در نوار غزه از جمله پاکسازی نژادی آنها صورت می‌گیرد، مردود می‌داند.

وزارت امور خارجه عربستان خاطرنشان کرد: این دیدگاه افراطی اشغالگرانه، مفهوم و جایگاه سرزمین فلسطین برای فلسطینی‌ها و ارتباط معنوی، تاریخی و قانونی‌شان با این سرزمین را درک نمی‌کند و ملت فلسطین را اصولا شایسته و سزاوار زندگی کردن نمی‌داند. به همین دلیل نوار غزه را به طور کامل ویران کرده و بدون هیچ گونه احساسات انسانی یا مسئولیت اخلاقی، بیش از ۱۶۰ هزار فلسطینی را شهید و زخمی کرده است که اکثر آنها را زنان و کودکان تشکیل می‎‌دهند.

در این بیانیه آمده است: ملت فلسطین، در سرزمین خود دارای حق است و آنها متجاوز یا مهاجری در آن نیستند که هر زمان که اشغالگران وحشی صهیونیست بخواهند آنها را اخراج کنند.

وزارت امور خارجه عربستان می‎‌افزاید: این نشان می‌دهد که صاحبان این افکار افراط‌ گرایانه کسانی هستند که از طریق رد همزیستی مسالمت‌آمیز مانع پذیرش صلح توسط اسرائیل شدند و طرح‌های صلح مطرح شده توسط کشورهای عربی را رد کردند و ظلم نظام‌مند علیه مردم فلسطین برای بیش از ۷۵ سال و نادیده گرفتن حق، عدالت، قانون و ارزش‌های نهادینه شده در منشور سازمان ملل متحد، از جمله حقوق بشر درباره زندگی شرافتمندانه در سرزمین خودش را سرلوحه کار خودشان قرار دادند.

این بیانیه خاطرنشان می‌کند که عربستان سعودی حق ملت فلسطین را ثابت و غیر قابل تغییر می‌داند که هیچ کسی نمی‌تواند با گذشت زمان، آن را سلب کند و صلح دائمی تنها با بازگشت به منطقه عقل و قبول اصل همزیستی مسالمت آمیز از طریق راه حل دو دولتی محقق خواهد شد.

به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده نخستین بار در تاریخ ۲۵ ژانویه (۶ بهمن) پیشنهاد کرد که مصر و اردن باید مردم غزه را بپذیرند. وی سپس پیشنهاد تسلط آمریکا بر غزه و جابجایی دائمی فلسطینی‌ها از این منطقه را بدون حق بازگشت داد؛ اظهاراتی که بازتاب بسیاری از سوی کشورهای گوناگون و فعالان حقوق بشر داشته است.

طرح ترامپ برای «تصرف»، «مالکیت» و «نقض حاکمیت» مردم غزه که با استقبال نتانیاهو و صهیونیست‌ها مواجه شد، رهبران عربی و حتی غربی را شگفت زده و شوکه کرده است. طرحی که آنچنان به مذاق نتانیاهو خوش آمد که او نیز در اظهاراتی استعماری، از ریاض خواست مردم غزه را به عربستان ببرد و در آنجا دولتی فلسطینی تاسیس شود.

این اظهارات، واکنش تند ریاض را به همراه داشت و وزارت خارجه عربستان در بیانیه‌ای اعلام کرد: ذهنیت تندرو و اشغالگرانه، معنا و مفهوم خاک فلسطین برای مردم فلسطین و پیوند آنها با این مرز و بوم را درک نمی کند.

کشورهای عربی و اسلامی با محکوم کردن پیشنهادهای اخیر نتانیاهو و ترامپ، حمایت خودشان را از عربستان، اردن و مصر اعلام کردند.

همچنین پس از آن، رئیس جمهوری آمریکا در اظهاراتی با اشاره به طرح خود مبنی بر انتقال و اسکان فلسطینی‌های نوار غزه در مصر و اردن، این دو کشور را تهدید کرد که در صورت خودداری کردن از پذیرش این موضوع با اقدام‌های تنبیهی از سوی واشنگتن مواجه خواهند شد.

تهدید ترامپ پس از آن مطرح شد که وزارت خارجه مصر بعد از دیدار بدر عبدالعاطی وزیر امور خارجه این کشور با مارکو روبیو همتای آمریکایی او در بیانیه‌ای اعلام کرد که قاهره هیچ مصالحه‌ای که حقوق فلسطینیان را نقض کند، نخواهد پذیرفت.

رئیس جمهوری آمریکا بعد از صدور این بیانیه از سوی وزارت امور خارجه مصر، قاهره و امان را تهدید کرد که در صورت امتناع از پذیرش فلسطینیان نوار غزه، کمک‌های دولت آمریکا به این دو کشور را متوقف خواهد کرد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تداوم تحرکات نظامیان صهیونیست در جنوب سوریه
پایان پلمب فدراسیون ژیمناستیک؛ تغییر مدیریت و آغاز فعالیت دوباره
پیام رئیس‌جمهور ایران به چین و تاکید بر تقویت همکاری‌های گردشگری و صنایع‌دستی
مدیرعامل کنترل کیفیت هوا: داده‌های سایت‌های خارجی قابل اعتماد نیست
288 هزار خانواده فلسطینی در غزه در سرما و باران رها شده‌اند
ناصر مسعودی خواننده‌ی پیشکسوت گیلان درگذشت
مجری آمریکایی فاکس‌نیوز : نتانیاهو دشمن تمدن غرب است
قطار مرگبار در چین 11 کارگر را زیر گرفت
ایستگاه مترو مریم مقدس شنبه افتتاح می‌شود
نیروی دریایی آماده پاسخ پشیمان‌کننده به هر تجاوز احتمالی است
تورم در یک قدمی 50 درصدی شدن
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 6 آذر 1404+ جدول
مدرسه تلویزیونی جایگزین آموزش مجازی مدارس می‌شود
زلزله 6.6 ریشتری غرب اندونزی را لرزاند
آمریکا بررسی مهاجرت افغان‌ها را موقتاً متوقف کرد
پیام تبریک شمخانی به مناسبت هفتم آذر: دریا اگر لازم شود، میدان تصمیم خواهد بود
مقامات سوریه پس از تیراندازی درعا را منع تردد شبانه اعمال کردند
تورم سالانه آبان 1404 به 40.4 درصد رسید
کار و زندگی؛ دو عقربه، هزار روایت
شهادت یک مرزبان اهل سنت در حمله تروریستی سراوان
ترامپ از ژاپن خواست اختلاف با چین را تشدید نکند
معاون وزیر بهداشت: ای کاش خودروسازها بساطشان را جمع می‌کردند
ترامپ خواستار بازبینی کامل پناهندگان افغانستانی در آمریکا شد
از کل‌کل خیابانی تا قتل؛ پرونده جنجالی مرگ دختر جوان در شهرری
حمله پهپادی به میدان گازی کورمور در سلیمانیه+فیلم
اصلاح قیمت بنزین با هدف کنترل تورم و حمایت از معیشت است
نقدی بر طرح اصلاح قانون مهریه
پشت پرده تصمیم دولت استرالیا علیه ایران
قدم‌های کوچک برای حل مشکلات بزرگ
آغاز ثبت‌نام قطعی حج 1405 از 15 آذر
در هراس از نشانه‌گیری حزب‌الله
فرود از آسمان
تاکید وزیران خارجه ایران و فرانسه بر ضرورت کاهش تنش‌ها و تقویت صلح بین‌المللی
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |پنجشنبه 6 آذر
مظنون احتمالی تیراندازی در واشنگتن یک تبعه افغانستان است
پشت پرده 70 سال تصمیم‌های بنزینی؛ چرا همیشه دیر و پرهزینه؟
ساپینتو: نبردیم اما به شاگردانم افتخار می‌کنم
خروج آیفون‌ از بن بست / مصوبه‌ای تازه برای آیفون داران
پشت پرده تحرکات جدید؛ آیا اسرائیل دوباره به فکر حمله افتاده؟+فیلم
نامه ایران به شورای امنیت درباره نقش محوری آمریکا در تجاوز اسرائیل به تهران
آتش‌سوزی در یک ساختمان 9 طبقه در ولیعصر
رونالدو به اصفهان می‌آید؟
برنامه مسابقات ورزشی امروز پنجشنبه 6 آذر1404
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 6 آذر + وضعیت استان ها
سلاح سبز علیه آلزایمر؛ امیدی از دل طبیعت
قارچ دوست جدید قلب شما
هوش مصنوعی پیدا کردن اشیا به کمک نابینایان آمد
تجربه‌ای منحصربه‌فرد در خانه‌های هوشمند آینده
چرا هوش مصنوعی هرگز به خلاقیت انسان نمی‌رسد؟
پلیس آمریکا زن خویشاوند سخنگوی کاخ سفید را دستگیر کرد
X
آگهی تبلیغاتی