×
بین الملل
شناسه خبر : 212594
تاریخ انتشار :

نورنیوز از بحران جدید در سایه ضرب‌الاجل‌های آمریکا و اسرائیل گزارش می‌دهد؛

پشت پرده ضرب‌الاجل آمریکا و اسرائیل برای حماس؛آتش‌بس یا آغاز یک جنگ جدید؟

واشنگتن و تل‌آویو با تعیین ضرب‌الاجل برای آزادی اسرای باقی‌مانده، در تلاش هستند تا معادلات منطقه‌ای را به نفع خود تغییر دهند. اما نقض مکرر آتش‌بس از سوی اسرائیل و واکنش حماس به این اقدامات، بحران را پیچیده‌تر کرده است. در این میان، فشارهای سیاسی و تهدیدهای نظامی، تنش‌های موجود را تشدید کرده و فضای منطقه را بیش از پیش ملتهب ساخته است.

نورنیوز-گروه بین الملل: طی روزهای اخیر، آمریکا و اسرائیل با تعیین ضرب‌الاجل برای آزادی اسرای باقی‌مانده، سعی دارند معادلات منطقه را به نفع خود تغییر دهند. این اقدام نه‌تنها به کاهش تنش‌ها منجر نشده، بلکه احتمال شکل‌گیری بحرانی جدید را افزایش داده است. تاکنون ۱۶ نفر از ۳۳ اسیر حماس آزاد شده‌اند، در حالی که اسرائیل ۶۵۶ فلسطینی را از میان فهرستی نزدیک به ۲۰۰۰ نفر آزاد کرده است. این مبادله، که در نگاه نخست اقدامی انسانی به نظر می‌رسد، به سرعت به ابزاری برای اعمال فشارهای سیاسی و نظامی تبدیل و موجب تشدید تنش میان دو طرف شد.

نتانیاهو با لحنی تهدیدآمیز اعلام کرده که اگر تا ظهر شنبه اسرا آزاد نشوند، آتش‌بس پایان می‌یابد. در همین راستا، وزیر خارجه اسرائیل نیز هشدار داده که در صورت عدم آزادی اسرا، عملیات نظامی گسترده‌ای در غزه آغاز خواهد شد. از سوی دیگر، ترامپ هم با صدور بیانیه‌ای اعلام کرده که اگر اسرا در مهلت مقرر آزاد نشوند، از پایان آتش‌بس حمایت خواهد کرد. این موضع‌گیری‌ها نشان می‌دهد که واشنگتن و تل‌آویو قصد دارند حماس را تحت فشار قرار دهند تا شرایط را به نفع خود تغییر دهند.

نقض آتش‌بس از سوی اسرائیل

اما از زاویه‌ای دیگر، علت اصلی توقف روند تبادل اسرا، نقض تعهدات آتش‌بس از سوی اسرائیل است. گزارش‌ها حاکی از آن است که در طول آتش‌بس، اسرائیل به حملات خود علیه فلسطینی‌ها ادامه داده، کشتار غیرنظامیان را متوقف نکرده و بازگشت آوارگان به شمال غزه را به تأخیر انداخته است. همچنین، ورود تجهیزات امدادی نیز به‌شدت محدود شده، به‌گونه‌ای که بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی نسبت به وضعیت انسانی در غزه هشدار داده‌اند. این اقدامات، علاوه بر افزایش خشم عمومی در جهان اسلام، حتی در میان برخی متحدان غربی اسرائیل نیز انتقاداتی را برانگیخته است.

بازی سیاسی نتانیاهو و واکنش حماس

در داخل اسرائیل، نتانیاهو تلاش می‌کند این بحران را به ابزاری برای بقای سیاسی خود تبدیل کند. او که با اعتراضات داخلی و بحران‌های اقتصادی روبه‌روست، می‌خواهد با تهدید به پایان آتش‌بس، حساسیت عمومی را از مشکلات داخلی منحرف کند. اما در مقابل، حماس با توقف تبادل اسرا پیامی قاطع ارسال کرده است. این اقدام نشان داد که مقاومت فلسطین همچنان بر اصول خود پایبند است و اجازه نخواهد داد که فشارهای خارجی، تصمیمات آن را تحت تأثیر قرار دهد.

واکنش‌های بین‌المللی و چشم‌انداز آینده

تهدیدهای آمریکا و اسرائیل با واکنش‌های گسترده‌ای در سطح بین‌المللی مواجه شده است. بسیاری از کشورها نسبت به ازسرگیری درگیری‌ها و تشدید بحران هشدار داده‌اند. تجربه نشان داده است که فشارهای نظامی و تهدیدات نمی‌توانند مقاومت فلسطین را وادار به عقب‌نشینی کنند، بلکه تنها به افزایش تنش و بی‌ثباتی بیشتر منجر خواهند شد. اکنون کشورهای عربی و مجامع بین‌المللی باید با افزایش فشار بر اسرائیل، این رژیم را وادار به پایبندی به توافق آتش‌بس کرده و مانع از آغاز دور تازه‌ای از خشونت و کشتار شوند.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
موج دهم پاسخ پرقدرت نیروهای مسلح ایران به سرزمین‌های اشغالی است +فیلم
جاده چالوس یک‌طرفه شد
از هشدار تا حمله: فاصله‌ای به‌اندازه یک دروغ
صهیونیست‌ها از ترس موشک‌های ایران در مترو می‌خوابند
بازدید شهردار تهران از آخرین وضعیت خدمت‌رسانی به شهروندان تهرانی
متن کامل پیام تصویری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران +فیلم
بیانیه سپاه پاسداران در خصوص موج دهم حملات موشکی ایران
اطلاعیه شماره 2 فرماندهی امنیت سایبری
هشدار کمبود سوخت در اسرائیل
نحوه فعالیت شعب بانک ها در شهر تهران اعلام شد
تصمیم شورای عالی بورس در خصوص فعالیت بورس‌ها طی سه روز کاری آینده
حمله موشکی ایران به «بت‌یام»: خسارات سنگین و احتمال فروپاشی 22 ساختمان
نوراینفو| هشدار شورای عالی امنیت ملی
انهدام 28 فروند هدف متخاصم/ شکار پهپاد هرمس با شلیک دقیق پدافند هوایی
شکار پهپادهای متخاصم اسرائیل در آسمان اصفهان
نشست شورای امنیت ملی آمریکا به ریاست ترامپ درباره جنگ اسرائیل و ایران
اسرائیلی‌ها ممنوع‌الخروج شدند
واکنش بقائی به مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: لطفاً توجیه‌گر تجاوز نشوید!
صدا و سیما: واتساپ را حذف کنید
اطلاعیه رژیم صهیونیستی درباره کاهش زمان هشدار پیش از حملات موشکی ایران
دومین اطلاعیه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در زمینه سوخت‌
تاریخ اعزام مشمولان اعزامی پایه خدمتی تیر ماه تغییر کرد
انهدام پهپاد انتحاری هاروپ در ملایر
بازگشایی دوطرفه محور هراز
کریس مورفی: ترامپ بدون مجوز کنگره نمی‌تواند به جنگ با ایران وارد شود
ب‍یانیه جبهه اصلاحات ایران در محکومیت جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران
مراحل پایانی ترمیم خطوط لوله آسیب‌دیده در «میدان قدس» تهران
تشییع پر شکوه پیکر شهدای حمله رژیم صهیونیستی در قم
سلاح بی‌صدای صهیونیست‌ها در میدان نبرد
خطوط 110، 113 و 114 تبدیل به کانال رسمی «بله» شد
مردم استفاده از تجهیزات هوشمند متصل به اینترنت را به حداقل برسانند
فرصت مجدد برای بازپرداخت اقساط وام بانک‌ها بدون جریمه
اندرزگوی تهران هدف حمله رژیم صهیونیستی؛ خسارت‌ها جبران می‌شود
پدر تکواندوکار نوجوان به فرزند شهیدش پیوست
استقرار 17 جایگاه سیار سوخت‌رسانی در تهران
نوراینفو | تا امروز کجاها رو زدیم؟!
بهای گزاف جنگ احمقانه ترامپ با ایران
سفیر ایران در ژنو: حملات به زنان و کودکان نقض آشکار حقوق بشری است
امتحانات باقی‌مانده دانش‌آموزان فعلا برگزار نمی‌شود
نوراینفو | چگونه اخبار جعلی را شناسایی کنیم؟
حمله به صدا و سیما، چرا؟
غرب و نقض حقوق بین‌الملل
خلیج فارس در آستانه انفجار؟؛ پیامدهای ورود ترامپ به درگیری مستقیم
لیست جدید شهدای حملات ظالمانه رژیم صهیونیستی +اسامی شهیدان
چند نکته در مورد جنگ تجاوزکارانه اسرائیل
جاده چالوس دوطرفه شد
بانک مرکزی: بانک‌ها در حال ارائه خدمات به مردم هستند
اعترافات عامل موساد دستگیر شده در البرز: 10 سال است آموزش می‌بینم +فیلم
اطلاعیه سپاه: «آمان» و «موساد» را هدف گرفتیم
استوری کریم انصاری‌فرد در تقدیر از سحر امامی +عکس
X
آگهی تبلیغاتی