×
بین الملل
شناسه خبر : 212594
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/11/24 ساعت 18:30
پشت پرده ضرب‌الاجل آمریکا و اسرائیل برای حماس؛آتش‌بس یا آغاز یک جنگ جدید؟

نورنیوز از بحران جدید در سایه ضرب‌الاجل‌های آمریکا و اسرائیل گزارش می‌دهد؛

پشت پرده ضرب‌الاجل آمریکا و اسرائیل برای حماس؛آتش‌بس یا آغاز یک جنگ جدید؟

واشنگتن و تل‌آویو با تعیین ضرب‌الاجل برای آزادی اسرای باقی‌مانده، در تلاش هستند تا معادلات منطقه‌ای را به نفع خود تغییر دهند. اما نقض مکرر آتش‌بس از سوی اسرائیل و واکنش حماس به این اقدامات، بحران را پیچیده‌تر کرده است. در این میان، فشارهای سیاسی و تهدیدهای نظامی، تنش‌های موجود را تشدید کرده و فضای منطقه را بیش از پیش ملتهب ساخته است.

نورنیوز-گروه بین الملل: طی روزهای اخیر، آمریکا و اسرائیل با تعیین ضرب‌الاجل برای آزادی اسرای باقی‌مانده، سعی دارند معادلات منطقه را به نفع خود تغییر دهند. این اقدام نه‌تنها به کاهش تنش‌ها منجر نشده، بلکه احتمال شکل‌گیری بحرانی جدید را افزایش داده است. تاکنون ۱۶ نفر از ۳۳ اسیر حماس آزاد شده‌اند، در حالی که اسرائیل ۶۵۶ فلسطینی را از میان فهرستی نزدیک به ۲۰۰۰ نفر آزاد کرده است. این مبادله، که در نگاه نخست اقدامی انسانی به نظر می‌رسد، به سرعت به ابزاری برای اعمال فشارهای سیاسی و نظامی تبدیل و موجب تشدید تنش میان دو طرف شد.

نتانیاهو با لحنی تهدیدآمیز اعلام کرده که اگر تا ظهر شنبه اسرا آزاد نشوند، آتش‌بس پایان می‌یابد. در همین راستا، وزیر خارجه اسرائیل نیز هشدار داده که در صورت عدم آزادی اسرا، عملیات نظامی گسترده‌ای در غزه آغاز خواهد شد. از سوی دیگر، ترامپ هم با صدور بیانیه‌ای اعلام کرده که اگر اسرا در مهلت مقرر آزاد نشوند، از پایان آتش‌بس حمایت خواهد کرد. این موضع‌گیری‌ها نشان می‌دهد که واشنگتن و تل‌آویو قصد دارند حماس را تحت فشار قرار دهند تا شرایط را به نفع خود تغییر دهند.

نقض آتش‌بس از سوی اسرائیل

اما از زاویه‌ای دیگر، علت اصلی توقف روند تبادل اسرا، نقض تعهدات آتش‌بس از سوی اسرائیل است. گزارش‌ها حاکی از آن است که در طول آتش‌بس، اسرائیل به حملات خود علیه فلسطینی‌ها ادامه داده، کشتار غیرنظامیان را متوقف نکرده و بازگشت آوارگان به شمال غزه را به تأخیر انداخته است. همچنین، ورود تجهیزات امدادی نیز به‌شدت محدود شده، به‌گونه‌ای که بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی نسبت به وضعیت انسانی در غزه هشدار داده‌اند. این اقدامات، علاوه بر افزایش خشم عمومی در جهان اسلام، حتی در میان برخی متحدان غربی اسرائیل نیز انتقاداتی را برانگیخته است.

بازی سیاسی نتانیاهو و واکنش حماس

در داخل اسرائیل، نتانیاهو تلاش می‌کند این بحران را به ابزاری برای بقای سیاسی خود تبدیل کند. او که با اعتراضات داخلی و بحران‌های اقتصادی روبه‌روست، می‌خواهد با تهدید به پایان آتش‌بس، حساسیت عمومی را از مشکلات داخلی منحرف کند. اما در مقابل، حماس با توقف تبادل اسرا پیامی قاطع ارسال کرده است. این اقدام نشان داد که مقاومت فلسطین همچنان بر اصول خود پایبند است و اجازه نخواهد داد که فشارهای خارجی، تصمیمات آن را تحت تأثیر قرار دهد.

واکنش‌های بین‌المللی و چشم‌انداز آینده

تهدیدهای آمریکا و اسرائیل با واکنش‌های گسترده‌ای در سطح بین‌المللی مواجه شده است. بسیاری از کشورها نسبت به ازسرگیری درگیری‌ها و تشدید بحران هشدار داده‌اند. تجربه نشان داده است که فشارهای نظامی و تهدیدات نمی‌توانند مقاومت فلسطین را وادار به عقب‌نشینی کنند، بلکه تنها به افزایش تنش و بی‌ثباتی بیشتر منجر خواهند شد. اکنون کشورهای عربی و مجامع بین‌المللی باید با افزایش فشار بر اسرائیل، این رژیم را وادار به پایبندی به توافق آتش‌بس کرده و مانع از آغاز دور تازه‌ای از خشونت و کشتار شوند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
نقش ورزش هوازی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی در زنان
هشدار متخصص گوارش درباره مصرف خودسرانه داروها
روبات کمک‌یار کادر درمان در میلان آزمایش می‌شود
چطور از خشکی پوست در تمام فصول پیشگیری کنیم؟
نسخه متخصصان برای قلب سالم؛ این عادت‌های غذایی را تغییر دهید
سامانه خورشیدی شناور کانادایی‌ها با حباب هوا یخ را شکست
با این فرمول 90 ثانیه‌ای از حواس‌پرتی نجات پیدا می کنید
ایران (0)- بلژیک (0)/تساوی ارزشمند با درخشش بیرانوند + فیلم
گزارش تصویری| دیدار تیم های فوتبال ایران و بلژیک
هشدار ترکیه درباره احتمال خرابکاری رژیم صهیونیستی در مذاکرات ایران و آمریکا
پیام سردار قاآنی خطاب به سربازان تروریست ارتش رژیم صهیونیستی
وقوع انفجار در دوحه
جولانی درخواست ترامپ را نپذیرفت
سرپرست وزارت دفاع: به دشمن بدعهد اعتماد نداریم
اعتراف ارتش اسرائیل به نقش عملیات شناسایی حزب‌الله در افزایش تلفات
پیروزی هندبال ساحلی ایران برابر آمریکا در دیدار تدارکاتی
بازگشت داور جنجالی به میدان قضاوت جام جهانی
اعلام وضعیت اضطراری در لس‌آنجلس پس از آتش‌سوزی دوباره
بازگشت نساجی به لیگ برتر فوتبال
اهدای پرچم گنبد حرم امام حسین(ع) برای بدرقه رهبر شهید
واکنش تند فدراسیون فوتبال ایران به اظهارات مقام آمریکایی
نماینده روسیه: ایران دارایی‌های مسدودشده خود را بازپس می‌گیرد
وزیر خارجه فرانسه دوشنبه به سوئیس می‌رود
برلین: ترامپ موجب انسداد تنگه هرمز شد
رسانه عبری: اسرائیل در آستانه عقب‌نشینی از جنوب لبنان
اکثریت آمریکایی‌ها خواستار پایان فوری درگیری با ایران هستند
ترامپ: نخست‌وزیر انگلیس کناره گیری می کند
وزیر ارشاد: مذاکره‌کنندگان ایرانی با شجاعت از حقوق ملت دفاع می‌کنند
واقعیت جنگ ایران با روایت پیروزی ترامپ فاصله دارد
حمایت مشاور ترامپ از یادداشت تفاهم ایران و آمریکا
عبور 25 میلیون بشکه نفت از «خط محاصره»
بقایای پیکر شهدای مدرسه شجره طیبه میناب تشییع می شود+زمان مراسم
نشست ایران و آمریکا با حضور میانجی‌ها در بورگن‌اشتوک/توقف مذاکره با تهدید ترامپ+ شروط جدید
اولین شب مراسم عزاداری ماه محرم در جوار محل عروج قائد شهید
نتانیاهو: اشغال جنوب لبنان تا اطلاع ثانوی ادامه دارد
طوفان در آتلانتا؛ اسپانیا دروازه عربستان را 4 بار باز کرد
مذاکرات پرسپولیس با اسکوچیچ در ترکیه پایان یافت
استقلال به شایعات نقل‌وانتقالات واکنش نشان داد
شرکت جدید برای بیمه‌گری در تنگه هرمز تشکیل شد
رئیس‌جمهور: وحدت ملی بزرگ‌ترین دستاورد کشور در شرایط کنونی است
زمان پیش‌ثبت‌نام حج تمتع 1406 اعلام شد
حزب‌الله: امیدی به مذاکرات مستقیم لبنان و اسرائیل در واشنگتن نیست
آخرین وضعیت جسمی شاپور رحیمی
چین جنگنده‌هایش را به نزدیکی تایوان اعزام کرد
اعلام نتایج قرعه‌کشی طرح فروش عادی ایران‌خودرو +آدرس
سقوط هواپیمای کوچک نزدیک واشنگتن؛ 3 اسرائیلی جان باختند
دادستان کل کشور: بیش از 200 پرونده ویژه علیه عاملان جنگ با ایران تشکیل شد
نزدیکی ابوظبی به تل‌آویو؛ زنگ خطر انزوای بیشتر امارات در جهان عرب شد
عضو هیئت عالی بانک مرکزی: نظام بانکی به جراحی جدی نیاز دارد
دستگیری 14 متهم پرونده «شکار مزدور» در چالوس؛ وثیقه سنگین صادر شد