×
اجتماعی
شناسه خبر : 212564
تاریخ انتشار :

نورنیوز عدم پرداخت مطالبات داروخانه ها را بررسی می کند

ضرر گرانی دارو در جیب مردم/ چرا مطالبات داروخانه‌ها پرداخت نمی‌شود؟

بحران دارو وارد فاز جدیدی شده است. معاون درمان سازمان تامین اجتماعی در جدیدترین صحبت های خود از افزایش قیمت بیش از400 قلم از داروهای تحت پوشش این سازمان خبرمی دهد و داروخانه ها هم از احتمال قطع همکاری با سازمان های بیمه.

نورنیوز-گروه اجتماعی: کمبود و افزایش قیمت دارو بعد از حذف ارز ترجیحی و اجرای طرح دارویاراز سوی دولت سیزدهم در سال 1401 آغاز شد.

به گفته مسئولان وقت با اجرای طرح دارویار مابه التفاوت قیمت ها را سازمان های بیمه گر پرداخت خواهند کرد و مردم در این زمینه هیچ هزینه اضافی نخواهند پرداخت. با این حال نه تنها قیمت دارو چندین برابر نشد که بسیاری از داروها هم در کشور نایاب شدند.

بحران به گونه ای پیش رفت که صدای اعتراض داروخانه داران هم بلند و با هشدار احتمال ورشکستگی خواستار وصول مطالبات خود از سازمان های بیمه شدند. آنها می گویند: سازمان های بیمه از اجرای طرح دارویار پا پس کشیده اند و این طرح به دلیل نداشتن منابع پایدار مالی برای تامین دارو با شکست مواجه شده است.

***هشدار انجمن داروسازی

به تازگی نیز انجمن داروسازان ایران هشدار داد که عدم پرداخت بدهی دولت سبب «بحران دارویی تمام‌عیار» و «کاهش ذخایر استراتژیک دارویی» کشور می‌شود.

انجمن داروسازان ایران با ارسال نامه‌ای به دبیر شورای عالی امنیت ملی، خواستار تسویه‌ی فوری بدهی‌های دولت به داروخانه‌ها شد.

 این انجمن هشدار داد که تاخیر در پرداخت این مطالبات می‌تواند به «بحران گسترده‌ی دارویی» و «کاهش ذخایر استراتژیک دارو» در کشور منجر شود.

دارو
 

 بر اساس این نامه، سازمان‌های تأمین اجتماعی و هدفمندی یارانه‌ها ماه‌هاست که بدهی‌های خود به داروخانه‌ها را پرداخت نکرده‌اند، که این موضوع فشار مالی قابل توجهی بر داروخانه‌ها و زنجیره‌ی تأمین دارو وارد کرده است.

  در ادامه، این انجمن تاکید کرد که اگر بدهی‌ها پرداخت نشود، داروخانه‌ها مجبور خواهند شد نسخه‌ها را به صورت غیربیمه‌ای پذیرش کنند و قیمت داروها را افزایش دهند.

همچنین، برخی مسئولان صنعت داروسازی هشدار داده‌اند که ادامه‌ی این روند می‌تواند به فلج شدن صنایع دارویی و اختلال در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی منجر شود.

با وجود هشدارهای مکرر، شورای عالی امنیت ملی و سازمان‌های مربوطه تاکنون پاسخی به درخواست‌های انجمن داروسازان نداده‌اند و اعتراضات در این زمینه همچنان ادامه دارد.

***گرانی بیش از ۴۰۰ قلم داروی تحت پوشش تامین اجتماعی

به دنبال افزایش قیمت برخی داروها،‌ معاون درمان سازمان تامین اجتماعی از افزایش قیمت بیش از ۴۰۰ قلم از داروهای تحت پوشش این سازمان خبر داد.

شهرام غفاری در این باره اظهار کرد: به دنبال افزایش قیمت دارو طی چند وقت اخیر، سازمان‌های بیمه‌گر با تاخیر در جریان این افزایش قیمت قرار گرفتند؛ با یک هفته الی ۱۰ روز تاخیر، قیمت‌های جدید داروها در سامانه‌های بیمه‌گر اعمال شد و با توجه به عدم تغییر یارانه‌های دارو، سهم ریالی بیمه‌ها و بیماران افزایش یافت.

وی با اشاره به میزان افزایش قیمت داروها گفت: میزان افزایش قیمت داروها از ۱۰-۲۰ درصد تا چند برابر متغیر است اما در مجموع این افزایش قیمت مشمول بیش از حد ۴۰۰ قلم داروی تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی شده است.

معاون درمان سازمان تامین اجتماعی افزود: اکنون هم سهم بیمه و هم سهم‌بیمه شده افزایش یافته است.

وی اشاره کرد: کمافی‌السابق ۳۰ درصد از قیمت داروهای سرپایی توسط بیمه‌شده و ۷۰ درصد توسط بیمه‌گر و در بخش بستری ۱۰ درصد توسط بیمه شده و ۹۰ درصد توسط بیمه‌گر پرداخت می‌شود؛ البته بسیاری از داروها برای بیماران خاص و مزمن با فرانشیز بسیار اندک و حتی رایگان تحویل می‌شود.

غفای افزود: «در حال حاضر، داروخانه‌ها ماهانه از سازمان تأمین اجتماعی 1300 همت طلب دارند و 1700 همت هم از محل بودجه دارویار طلب دارند و سازمان هدفمندی یارانه‌ها، بودجه دارویار را از شهریورماه به داروخانه‌ها پرداخت نکرده و تأمین اجتماعی نیز از مردادماه مطالبات داروخانه‌ها را تسویه نکرده است.»

***بدهی دولت به داروخانه ها چقدر است؟

رئیس‌ کل سازمان نظام پزشکی کشور با اشاره به بدهی بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومانی نهادهای مختلف از جمله سازمان هدفمندی یارانه‌ها، بیمه‌ تأمین اجتماعی و سایر بیمه‌ها، از مکاتبه با رئیس جمهوری برای پیگیری پرداخت مطالبات بخش خصوصی خبر داد.

دکتر محمد رئیس‌زاده، رئیس‌ کل سازمان نظام پزشکی کشور در این باره گفت:  در حال حاضر بیش از 15 هزار داروخانه خصوصی کشور از حداقل پنج ماه پیش، حدود 18 هزار میلیارد تومان از سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، 7.8 هزار میلیارد تومان از سازمان تأمین اجتماعی و همچنین 5000 میلیارد تومان از سایر سازمان‌های بیمه‌گر مطالبات تسویه‌نشده دارند و سازمان‌های مذکور هم پرداخت مطالبات را به تأمین منابع از کارفرمایان و کارگاه‌ها منوط کرده‌اند.

وی افزود: این امر منجر به کمبود شدید نقدینگی برای تأمین داروهای جدید، افزایش چک‌های برگشتی داروخانه‌ها و درنتیجه ایجاد مشکلاتی در دسترسی مردم به داروهای ضروری شده است.

رئیس‌ کل سازمان نظام پزشکی کشور ادامه داد:‌ طی نامه‌ای به رئیس جمهور از ایشان درخواست کردم که در راستای تأمین حقوق مردم، دستور پرداخت مطالبات بخش خصوصی را صادر کنند تا اختلال جدی در عرصه تأمین داروی کشور ایجاد نشود.

***واکنش یه آزاد حساب کردن داروهای بیمه تامین اجتماعی

هچنین محمد هاشمی، مشاور رئیس و مدیر روابط عمومی سازمان غذا و دارو سازمان غذا و دارو می‌گوید: تحریم شرکت‌های تأمین اجتماعی از سوی انجمن داروسازان نه‌تنها مشکل را حل نمی‌کند، بلکه می‌تواند منجر به اختلال در تأمین و توزیع دارو و در نتیجه آسیب به بیماران و مردم شود. اقدامات تنش‌زا و غیرقانونی در این شرایط به هیچ‌وجه به نفع سیستم دارویی کشور و مردم نیست.

وی در خصوص امتناع داروخانه‌های خصوصی از پذیرش نسخ تأمین اجتماعی و نسخه پیچی آزاد برای بیمه‌شدگان این بیمه می‌افزاید: «آزاد حساب کردن نسخ تأمین اجتماعی، در شرایطی که مسائل مالی و پرداخت‌ها هنوز به طور کامل حل نشده، می‌تواند فشار مضاعفی به بیماران وارد کند. این اقدامات فارغ از مسائل قانونی به نفع جامعه دارویی و مردم نیستند. برای رفع این مشکلات، پیگیری مطالبات از مسیر‌های قانونی و از طریق نهاد‌های مسئول ضروری است تا حقوق بیماران به خطر نیفتد.

***ورود دولت به دعوای تامین اجتماعی و داروخانه‌ها

سخنگوی دولت در واکنش به گروکشی سازمان تامین اجتماعی در ماجرای عدم پرداخت مطالبات داروخانه‌ها، توضیحاتی داد.

فاطمه مهاجرانی در پاسخ به این سوال که موضع دولت و شخص رئیس جمهور به گروکشی سازمان تأمین اجتماعی از داروخانه‌ها به بهانه مطالباتی که از دولت دارد چیست، اظهار کرد: حوزه دارو جزو حوزه‌هایی است که اصلاً نمی‌شود در گذر زمان با آن برخورد کرد، زیرا موضوع با سلامت و جان مردم مطرح است.

وی گروکشی سازمان تأمین اجتماعی از دولت برای عدم پرداخت مطالبات داروخانه‌ها را رد کرد و افزود: هر طرف، گرفتاری‌های خودش را دارد و اصلاً بحث گروکشی مطرح نیست.

سخنگوی دولت در خصوص نگاه شخص رئیس جمهور به حل و فصل این مشکل، گفت: آقای رئیس جمهور، دستور حل موضوع را داده‌اند و امیدواریم هرچه زودتر شاهد حل مشکل باشیم.

گفتنی است، طبق قوانین موجود، سازمان‌های بیمه‌گر موظفند ظرف ۱۵ روز، ۶۰ درصد و حداکثر تا سه ماه، ۴۰ درصد باقی‌مانده‌ی مطالبات داروخانه‌ها را پرداخت کنند. اما عدم عمل به این تعهدات، داروخانه‌ها را در تنگنای اقتصادی شدیدی قرار داده است. این وضعیت باعث کمبود نقدینگی، افزایش چک‌های برگشتی و کاهش توان شرکت‌های پخش دارو در تأمین نیاز داروخانه‌ها شده است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
پیاتزا 25 والیبالیست را به اردوی تیم ملی دعوت کرد
انتقاد بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه
167 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
X
آگهی تبلیغاتی