×
بین الملل
شناسه خبر : 212525
تاریخ انتشار :

این خبر بروزرسانی می شود ...

ادامه واکنش‌ها به طرح ترامپ برای کوچاندن فلسطینیان/برگزاری نشست 5 جانبه در ریاض

واکنش‌ها به طرح دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درباره کوچاندن اجباری فلسطینیان ادامه دارد و در تازه‌ترین واکنش‌ها نه تنها سراسقف‌ها و روسای کلیساهای شهر قدس اشغالی فراخوانی فوری منتشر کرده‌اند، بلکه چهره‌های برجسته‌ پرتغالی، گروه عربی و دیگر کشورها این طرح را محکوم کرده‌اند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: سراسقف‌ها و روسای کلیساهای شهر قدس اشغالی فراخوانی فوری را برای مقابله با طرح‌های کوچاندن ساکنان نوار غزه منتشر کردند.

 روسای کل اسقف‌ها و روسای کلیساهای شهر قدس با انتشار بیانیه‌ای در واکنش به اظهارات اخیر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا که خواستار کوچاندن فلسطینی‌ها از غزه به کشورهای همسایه همانند اردن و مصر و کنترل کشورش بر نوار غزه شده، فراخوان فوری را برای ایستادگی مقابل طرح‌های کوچاندن جمعی فلسطینی‌های ساکن نوار غزه صادر کردند.

در این بیانیه‌ ضمن هشدار نسبت به خطرات چنین طرح‌هایی، بر اهمیت حمایت از مواضع جدی «عبدالله دوم» پادشاه اردن و «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر و دیگر سرانی که موضع شفاف و ثابتی را در مخالفت با هرگونه تلاش برای بیرون کردن ساکنان غزه از سرزمین‌شان اتخاذ کرده‌اند، تاکید شد.

به گزارش وب‌سایت «العربی الجدید»، همچنین روسای کل اسقف‌ها و روسای کلیساهای شهر قدس در ادامه مخالفت قاطع خود را با خطر قریب‌الوقوعی که پیشنهادها برای کوچاندن اجباری و جمعی فلسطینی‌ها از غزه به همراه دارند، ابراز داشته و این پیشهاد را به منزله حمله و تعرض مستقیم به کرامت انسانی و حقوق اساسی بشر دانستند.

آنها در این بیانیه فراخوان فوری برای مقابله با این طرح‌ها داده و تاکید کردند: ابعاد فاجعه‌ای که در غزه مقابل دیدگان جهانیان قرار گرفته، به منزله نقض آشکار وجدان انسانی و به چالش کشیدن ارزش‌های اخلاقی و دینی است.

آنها در پایان نیز تاکید کردند: ملت فلسطین نباید مجبور به ترک سرزمین خود شده، از ریشه‌های خود جدا شده و از آنچه از خانه و میراث و هویتش در این سرزمین باقی مانده، محروم شود.

انتقاد محمود عباس از طرح کوچاندن فلسطینی‌ها

رئیس‌ تشکیلات خودگردان فلسطین از درخواست‌ها برای کوچاندن فلسطینی‌ها از سرزمین‌ خود انتقاد کرد.

«محمود عباس» رئیس‌ تشکیلات خودگردان فلسطین امروز (شنبه) از درخواست‌ها برای کوچاندن فلسطینی‌ها از سرزمین‌ خود انتقاد و تاکید کرد که هدف از این درخواست‌ها منحرف کردن تمرکز جهان از جنایات جنگی، نسل‌کشی و ویرانی انجام شده در غزه توسط رژیم صهیونیستی است.

عباس در اجلاس اتحادیه آفریقا در آدیس آبابا افزود: اسرائیل در حال سرقت اراضی فلسطینی‌ها و تلاش برای الحاق آن در کرانه باختری و قدس با هدف از بین بردن راه حل دو دولتی است.

وی بر «رد کامل و مطلق» هرگونه درخواست برای کوچاندن فلسطینی‌ها از سرزمین‌شان تأکید کرد و گفت: هر که فکر کند امکان تحمیل معامله قرن جدید یا کوچاندن فلسطینی‌ها وجود دارد، در توهم به سر می‌برد.

«موسی فکی» رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا هم درخواست‌ها برای اخراج سیستماتیک فلسطینی‌ها از سرزمینشان را محکوم کرد.

فکی در جلسه افتتاحیه اجلاس اتحادیه آفریقا در آدیس آبابا گفت: جنگ در نوار غزه در میان سکوت تقریبا کامل قدرت‌های بزرگ جهان ادامه دارد و یکی از ابزارهای آن درخواست برخی برای اخراج سیستماتیک فلسطینیان به خارج از سرزمینشان است.

سفیر فلسطین در لندن: طرح ترامپ نقض آشکار حقوق بین‌الملل است

 حسام زملط در گفت‌وگو با شبکه ۴ تلویزیون انگلیس با اشاره به پیامدهای فاجعه‌بار طرح ترامپ برای آوارگان فلسطینی گفت: «پیشنهاد ترامپ برای اخراج فلسطینیان از غزه، یک جنایت جنگی و نقض صریح کنوانسیون ژنو است. فلسطین قابل معامله نیست و غزه هم فروشی نیست.» وی افزود: «این طرح که با هدف تغییر بافت جمعیتی غزه و اشغال کامل این منطقه مطرح شده، تلاشی آشکار برای پاکسازی قومی است.»

سفیر فلسطین با انتقاد از سکوت انگلیس و اتحادیه اروپا در برابر این پیشنهاد گفت: «دولت‌های اروپایی، به‌ویژه انگلیس، به‌جای محکوم کردن صریح این طرح غیرقانونی، صرفاً به تکرار مواضع کلی درباره راه‌حل دو دولت اکتفا کرده‌اند. این رویکرد، ادامه همان سیاست‌های انفعالی است که از اکتبر ۲۰۲۳ در حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی اتخاذ کرده‌اند.»

وی تأکید کرد: «بنیامین نتانیاهو (نخست وزیر رژیم اسرائیل) و حامیانش در آمریکا با این طرح به‌دنبال اجرای سیاستی هستند که هدف آن حذف کامل فلسطینیان از سرزمین مادری‌شان است. این یک اقدام آشکار برای از بین بردن موجودیت فلسطین و ایجاد واقعیتی جدید بر اساس پاکسازی قومی است.»

زملط با اشاره به سوابق سیاست‌های ترامپ در قبال فلسطینیان، گفت: «این پیشنهاد ادامه همان سیاستی است که ترامپ در قالب طرح «معامله قرن» دنبال کرد. در آن طرح نیز قرار بود بخش‌های مهمی از کرانه باختری، از جمله دره اردن، به اسرائیل واگذار شود و فلسطینیان در چند منطقه جداافتاده و نامرتبط در مرز مصر مستقر شوند. اکنون، طرح کوچ اجباری از غزه نیز ادامه همان سیاست نژادپرستانه و ناقض حقوق بین‌الملل است.»

وی افزود: «در حالی که جامعه جهانی درباره این طرح سخن می‌گوید، جنگ و کشتار در غزه ادامه دارد. این بحث‌ها درباره آینده غزه، در حقیقت نوعی حواس‌پرتی است تا تمرکز افکار عمومی از جنایات رژیم صهیونیستی منحرف شود.»

سفیر فلسطین در لندن در بخش دیگری از سخنانش، به رویکرد نخست وزیر رژیم صهیونیستی در قبال آتش‌بس اشاره کرد و گفت: «نتانیاهو به‌دنبال بهانه‌ای برای ادامه جنگ است. او بارها اعلام کرده که قصد ندارد به مرحله دوم توافق آتش‌بس پایبند بماند و هدفش استمرار تجاوزات نظامی به غزه است. در همین دوره، بیش از ۱۰۰ فلسطینی در غزه و ده‌ها تن دیگر در کرانه باختری به دست نظامیان اسرائیلی کشته شدند.»

زملط افزود: «در حالی که جامعه جهانی از لزوم پایان جنگ سخن می‌گوید، نتانیاهو و حامیانش به‌دنبال ادامه روند تخریب و کشتار هستند و طرح‌های انتقال اجباری نیز در همین چارچوب مطرح شده است.»

این دیپلمات فلسطینی از دولت انگلیس خواست به جای تکرار مواضع کلی، اقدامات عملی در حمایت از حقوق فلسطینیان انجام دهد. وی گفت: «اکنون زمان اقدام است، نه بیانیه‌های دیپلماتیک. لندن باید هرچه سریع‌تر دولت مستقل فلسطین را به رسمیت بشناسد، فروش تسلیحات به رژیم صهیونیستی را متوقف کند و تحریم‌هایی علیه شهرک‌نشینان و نهادهای حامی آنها اعمال کند.»

وی تأکید کرد: «فلسطینیان خواهان صلحی عادلانه و پایدار هستند، اما این صلح تنها زمانی محقق می‌شود که حقوق ملی و تاریخی ما به رسمیت شناخته شود و سیاست‌های اشغالگرانه و نسل‌کشانه متوقف گردد.»

تظاهرات موریتانی‌ها در مخالفت با طرح ترامپ

 شهروندان موریتانی با برپایی تظاهرات در پایتخت این کشور در مقابل سفارت آمریکا تجمع کردند و در مخالفت با طرح دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور در کوچاندن ساکنان نوار غزه به دیگر کشورهای عربی از جمله مصر واردن شعار دادند.

شرکت کنندگان در تظاهرات نواکشوط فریاد زدند« یاوه گویی ترامپ قابل پذیریش نیست» ، « غزه فروشی نیست» ، « غزه برای مردم غزه است» ، « غزه پروردگاری دارد که آن را حفظ می‌کند»

این تظاهرات که به دعوت تشکل غیردولتی«دانشجویان موریتانی برای مبارزه با نفوذ صهیونیسم و دفاع از آرمان‌های عادلانه» برگزار شده بود، شخصیت‌های ملی و مذهبی موریتانی در آن شرکت داشتند. آنان در سخنرانی‌های خود بر لزوم حمایت از آرمان‌های فلسطین با تمام ابزارهای موجود تاکید کردند.

به نوشته روزنامه القدس العربی، سخنرانان تظاهرات دیروز نواکشوط بر اهمیت تحریم اقتصادی و  فرهنگی رژیم صهیونیستی به عنوان یک اهرم فشار در رویارویی با اشغالگری این رژیم تاکید کردند.

شرکت کنندگان در تظاهرات در مقابل سفارت آمریکا در پایتخت موریتانی از مردم جهان خواستند با اقدامات خود نهادهای بین‌المللی را تحت فشار قرار دهند تا موضع عادلانه‌تری در قبال حقوق فلسطینیان اتخاذ کنند.

 عباس: هدف طرح کوچاندن فلسطینیان، تضعیف راه حل دو کشور است

محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین تاکید کرد که طرح‌های کوچاندن فلسطینیان ساکن غزه و تجاوز به حاکمیت کشورهای دیگر، هدفی جز تضعیف راه‌حل دو کشور ندارد.  

 رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین مخالفت کامل خود با کوچاندن فلسطینیان از سرزمین تاریخی خود اعلام و تاکید کرد که معامله قرن جدید رقم نخواهد خورد.

 محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: تاکید می کنیم که هرگونه فراخوان در راستای کوچاندن مردم فلسطین را به طور کامل نمی پذیریم.

او افزود: "هرکس معتقد است که می تواند معامله قرن جدید رقم بزند، متوهم است. تحقق ثبات و امنیت بین المللی نیازمند مشارکت همه برای اجرایی شدن رهکار موسوم به «دو دولتی» است."

محمود عباس افزود: فلسطین به دلیل وتوهای آمریکا موفق به کسب عضویت کامل در سازمان ملل نشد. ملت فلسطین تنها ملت موجود در جهان است که همچنان تحت استعمارگری است.

مولوی عبدالحمید: طرح ترامپ اشتباهی تاریخی است

امام جمعه مسجد مکی اهل سنت زاهدان؛ طرح دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر اخراج فلسطینیان از غزه را ظلم و اشتباهی بزرگ، تاریخی و مغایر با عقل و منطق عنوان کرد و نسبت به تبعات خطرناک اجرای این طرح هشدار داد.

مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی در همایش مشترک دانش‌آموختگی مدارس دینی اهل‌سنت ایرانشهر اظهار کرد: اعلام ترامپ مبنی بر اخراج فلسطینی‌ها از غزه یک ظلم، اشتباهی بزرگ و تاریخی است؛ کدام عقل و منطقی این را می‌پذیرد که از ۲ میلیون جمعیت غزه که نزدیک به ۵۰ هزار نفر از آنها را کشته‌اند و شهرشان را ویران کرده‌اند بخواهند که سرزمین تاریخی و آبا و اجدادی خود را رها کنند و بروند.

وی خطاب به مسوولان آمریکا و رژیم صهیونیستی افزود: اگر شما بخواهید این طرح و تهدید را عملی کنید بدانید که نه‌تنها خاورمیانه بلکه تمام دنیا را به هم می‌ریزید؛ همین کشورهایی که تاکنون بنا بر بعضی مسائل صبر اختیار کرده‌اند هم به صحنه خواهند آمد.
امام جمعه مسجد مکی اهل سنت زاهدان تاکید کرد: کشورهای عربی، اسلامی و بسیاری از کشورهای دنیا به امید صلح عادلانه در قضیه فلسطین صبر کرده‌اند. سرزمین فلسطین متعلق به فلسطینی‌هاست و یهودی‌ها باید به سرزمین خودشان بازگردند.
وی بیان کرد: اگر بخواهید فلسطینی‌ها را از غزه بیرون کنید مردم بی‌سلاح خاورمیانه در مقابل شما می‌ایستند و از بمب‌ها و موشک‌های‌تان که بر سر مردم غزه ریختید پروایی نخواهند کرد؛ بنابراین تاکید می‌کنیم که مرتکب این اشتباه تاریخی نشوید، بلکه دنبال صلح و حل‌ و فصل عادلانه باشید.
مولوی اسماعیل زهی گفت: تمام جهانیان بدانند که تنها راه حل‌ و فصل اختلافات و برون‌ رفت از تمام چالش‌های دنیا عدالت و انصاف است زیرا دنیا در سایه عدالت می‌تواند به زندگی ادامه دهد و اگر عدالت نباشد زندگی برای هیچ‌کسی راحت نخواهد بود.

پاسخ دندان‌شکن حماس: مسجدالاقصی مقصد اصلی ماست

 جنبش مقاومت اسلامی حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد: تصاویر نمادین قدس و مسجد الاقصی و حضور گسترده مردم در مراسم تحویل اسرای دشمن، پیامی تازه به اشغالگران و حامیان آنها است که قدس و الاقصی خط قرمز هستند.

در ادامه این بیانیه آمده است: آزادی ششمین گروه از اسرای دشمن تأکیدی است بر اینکه راهی برای آزادی آنان جز از طریق مذاکرات و پایبندی به تعهدات توافق آتش‌بس وجود ندارد.

حماس تاکید کرد: مردم فلسطین، امت اسلام و آزادگان در سراسر جهان شاهد صحنه‌هایی از قدرت، عزت و سربلندی هستند که مقاومت با انجام توافق مبادله شرافتمندانه به نمایش گذاشته است. این توافق، تجلی همبستگی مردم و مقاومت ما است.

در ادامه این بیانیه تاکید شده است: ای قدس! ما سربازان تو هستیم. گواه باش که بر عهد خود پایداریم، در میدان ثابت‌قدم هستیم و در مسیر آزادی پیش می‌رویم. هیچ عقب‌نشینی و سهل‌انگاری وجود ندارد.

حماس تاکید کرد: به تمام جهان می‌گوئیم: هیچ کوچ اجباری و یا مهاجرت جمعیتی جز به سوی قدس وجود ندارد. این پاسخ ما به تمام دعوت‌های ترامپ و حامیانش از نیروهای استعمار و اشغال برای کوچ اجباری و حذف فلسطینی‌ها است.

تاکید مجدد وزیر خارجه مصر برای یک رویکرد فراگیر 

وزیر خارجه مصر در دیدار با رئیس جمهور فرانسه در پاریس مجددا بر تلاش این کشور برای ایجاد رویکرد فراگیری درباره غزه تاکید کرد.

 در بیانیه وزارت خارجه مصر آمده است: بدر عبدالعاطی، وزیر خارجه مصر با امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در حاشیه نشست وزارتی درباره سوریه در پاریس دیدار و درباره تلاش‌های مصر برای تثبیت آتش بس در غزه و تسهیل ورود کمک‌های بشردوستانه به این منطقه صحبت کرد.

عبدالعاطی گفت رویکرد فراگیری که مصر برای ایجاد آن تلاش می‌کند با هدف ارائه کمک‌های عملی از طریق اجرای برنامه‌ها و پروژه‌هایی برای بهبود سریع وضعیت و آواربرداری و بازسازی همراه با تاکید بر لزوم ابقای فلسطینی‌ها در خاک خود است.

رئیس جمهور فرانسه از تلاش‌های مصر برای تحقق ثبات در منطقه و حمایت از امنیت در آن قدردانی کرد.

ماکرون ضمن تاکید بر حمایت فرانسه از این تلاش‌ها از نقش محوری مصر در تعامل با بحران انسانی در غزه و حفظ ابقای فلسطینی‌ها در اراضی خود تقدیر کرد.

وزارت خارجه مصر اخیرا اعلام کرد که قصد دارد یک طرح کاملی را برای بازسازی نوار غزه و ابقای ملت فلسطین در سرزمین خود ارائه کند.

برگزاری نشست ۵ جانبه در ریاض برای مقابله با طرح ترامپ درباره غزه

منابع از یک نشست پنج جانبه در ریاض در ۲۰ فوریه برای مقابله با طرح رئیس جمهور آمریکا درباره غزه خبر دادند.

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع گزارش داد: عربستان رهبری تلاش‌های فوری عربی برای ایجاد طرحی درباره آینده غزه و مقابله با طرح «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای کوچاندن مردم غزه را بر عهده دارد. قرار است ایده‌های اولیه طی نشستی در ریاض با حضور عربستان، مصر، اردن، قطر و امارات در ۲۰ فوریه بررسی شود.

منابع اعلام کردند پیشنهادات احتمالا شامل صندوق بازسازی نوار غزه با رهبری کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و توافقی برای کنار گذاشتن جنبش حماس است.

بر اساس گزارش رویترز عربستان و همپیمانانش در منطقه به خاطر طرح ترامپ برای پاکسازی غزه از فلسطینی‌ها و اسکان بیشتر آنها در اردن و مصر دچار ترس شده‌اند. این در حالی است که قاهره و امان با این طرح مخالفت کرده‌اند و بیشتر کشورهای منطقه نیز معتقدند که این طرح ثبات را بر هم می‌زند.

رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان: سکوت جایز نیست

 رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان از امت اسلامی و جهان عرب خواست که حامی غزه در برابر طرح کوچاندن فلسطینیان باشند که خطرناکترین طرح در تاریخ فلسطین است.

علی قره داغی با بیان اینکه تساهل و کوتاهی در مساله راندن ساکنان غزه، خیانت بزرگ است، گفت: اتحادیه جهانی علمای مسلمان با نگرانی تحولات اخیر در عرصه بین المللی را دنبال می کند، به ویژه طرح رئیس جمهور آمریکا درباره کوچاندن ساکنان غزه به کشورهای همسایه و دیگر کشورها.

وی با اشاره به اینکه این قبیل درخواست ها و طرح ها نقض آشکار قوانین بین المللی و تهدید کننده امنیت و ثبات منطقه و دنیاست، ادامه داد: حمایت از کوچاندن فلسطینیان از غزه از نظر شرعی حرام و خیانت بزرگ به مساله فلسطین است و باید مسلمانان با همه توان سیاسی،َ اقتصادی و نظامی حامی حقوق برادران مظلوم فلسطینی خود باشند.

قره داغی تاکید کرد: همکاری با دشمن اشغالگر بسیار خطرناک است. در برابر این چالشها، وحدت فلسطینیان، جهان عرب و اسلام ضروری است. موضوع فقط به فلسطینیان مربوط نمی شود، بلکه دغدغه جهانی است. کشورهای عربی و اسلامی باید اختلافات را کنار گذارند زیرا مساله حیاتی است.

وی افزود: راندن ساکنان غزه با زور یکی از خطرناکترین مظاهر ظلم جمعی است و سکوت در برابرش و چشم پوشی از آن تحت هر بهانه ای جایز نیست. این نمایانگر تلاش برای نابودی فلسطین و قانون جنگل در قرن بیست و یکم است.

رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان، آمریکا و رژیم صهیونیستی را مسئول کامل اقدامات علیه ملت فلسطین دانست.

دادخواست چهره‌های برجسته‌ پرتغالی در محکومیت طرح آمریکا 

گروهی از چهره‌های برجسته‌ پرتغالی دادخواستی را برای حمایت از فلسطین تهیه کردند که توسط ۶۰۰ شخصیت سیاسی، دانشگاهی، نظامی و جمعی از خبرنگاران به امضا رسید.

این چهره‌ها دادخواست خود را به دولت پرتغال و سازمان ملل ارسال کرده و در آن به ملت فلسطین ادای احترام کرده و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی و پیشنهادات غیر قابل قبول آمریکا را درباره کوچاندن مردم غزه محکوم کردند.

این شخصیت‌های برجسته‌ پرتغالی از دولت خود و اتحادیه اروپا خواستند موضع روشنی اتخاذ کرده، کوچ اجباری ملت فلسطین را رد کرده و این ملت را برای داشتن حق تعیین سرنوشت یاری برسانند.

در این دادخواست، تهدید «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر تصاحب نوار غزه توسط واشنگتن و کوچاندن حدود دو میلیون ساکن آن و تبدیل این منطقه به یک تفرجگاه محکوم شده است.

مخالفت گروه عربی در سازمان ملل با طرح ترامپ

گروه عربی در سازمان ملل مخالفت خود را با کوچاندن مردم غزه اعلام کرد.

«طارق البنای» سفیر کویت و رئیس گروه عربی در سازمان ملل جمعه گفت: گروه عربی به صورت قاطعانه با کوچاندن فلسطینی‌ها از نوار غزه مخالف است. این اقدام نقض بند ۴۹ در توافق چهارم ژنو ۱۹۴۹ است که اخراج ساکنان اصلی از سرزمین خود با زور طی اشغال را ممنوع کرده است.

وی گفت: کشورهای عربی کاملا با این پیشنهاد مخالف هستند. این پیشنهاد چه علیه منفعت فلسطین باشد و چه علیه منافع کشورهای دیگر غیر قابل قبول است.

این سفیر گفت: ما خواهان توقف فوری تجاوزات و نقض‌ها علیه ملت فلسطین در کرانه باختری هستیم.

سفیر کویت تاکید کرد: قطعنامه ۲۷۳۵ شورای امنیت به معنای لزوم توقف دائم جنگ و بازگشت آوارگان به سرزمین خود و مخالفت با هرگونه تغییر در مرزها و هرگونه تغییر جمعیتی در نوار غزه و پایبندی به راه حل تشکیل ۲ دولت برای پایان دائم درگیری است. تمام جهان آتش‌بس دائمی، بازسازی و بازگشت به روند سیاسی را تایید می‌کند.

سفیر کویت گفت: گروه عربی از اجماع بین‌المللی در مخالفت با پیشنهادات کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها قدردانی می‌کند.

طارق البنای درباره مسؤولیت بازسازی غزه گفت: به لندن، ورشو، هیروشیما و ناکازاکی نگاه کنید. تمام این ملت‌ها برای بازسازی شهرهای خود تلاش کردند و مثل بقیه ملت‌ها بازسازی غزه نیز انجام خواهد شد. هیچ راه حلی به جز راه حل تشکیل ۲ دولت وجود ندارد. تاکنون این راه حل تجربه نشده است: پایان اشغال و تشکیل کشور فلسطین. تمام راه حل‌های دیگر شکست خورده است. چرا این راه حل را تجربه نکنیم؟

وی گفت: هیچ جایی برای آوارگان فلسطینی جز در سرزمین خود وجود ندارد.

همچنین «ریاض منصور» سفیر فلسطین در سازمان ملل گفت: هیئت بزرگی از گروه عربی با رئیس شورای امنیت دیدار و مخالفت قاطعانه خود را با کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها از مناطق خود در غزه و کرانه باختری اعلام کرد.

وی گفت: پنجشنبه تمام سفرای گروه عربی با سفرای گروه اروپایی از جمله ۶ تن از اعضای شورای امنیت دیدار کرده و موضوع ثابت خود را درباره پایبندی به اجرای قطعنامه ۲۷۳۵ درباره آتش‌بس دائمی در غزه و مخالفت کامل با کوچاندن اجباری مردم غزه اعلام کرد.

وی گفت: ما خواهان یک موضع عملی از سوی تمام کشورها در نشست آتی درباره راه حل تشکیل ۲ دولت هستیم که در یک کنفرانس بین‌المللی گسترده در نیویورک با نظارت عربستان و فرانسه برگزار می‌شود.

ریاض منصور تاکید کرد: تها خود فلسطینی‌ها می‌توانند درباره خواسته‌هایشان صحبت کنند. زمانی که نیم میلیون فلسطینی در یک شب سرد بیرون می‌مانند تا به سمت خانه‌های منهدم شده خود در شمال غزه حرکت کنند این پیام واضحی است مبنی بر اینکه آنها تنها می‌خواهند به سرزمین و اراضی خود بازگردند.

 بازسازی غزه بدون آواره ساختن فلسطینیان 

وزیر خارجه اردن از برنامه این کشور برای بازسازی غزه بدون آواره ساختن ساکنان آن خبر داد.

بر این اساس، ایمن الصفدی، وزیر امور خارجه اردن اظهار داشت: ما در تلاش هستیم تا بیشترین تعداد ممکن از مجروحان غزه را خارج کنیم و اردن آمادگی خود را برای پذیرش ۲۰۰۰ کودک مجروح اعلام کرده است.

الصفدی گفت: ما بر روی یک پیشنهاد عربی کار می‌کنیم که هدف آن بازسازی نواره غزه بدون کوچاندن ساکنان آن است.

وی با اشاره به اینکه حفظ آتش‌بس اولویت ماست و باید کمک‌های کافی به غزه برسد؛ تاکید کرد: فلسطینی‌ها امید خود را از دست داده‌اند و ما باید با ایجاد یک افق سیاسی، این امید را بازگردانیم.

وزیر خارجه اردن با رد پذیرش آوارگان فلسطینی از سوی کشورش، بیان کرد: اگر رژیم صهیونیستی می‌خواهد در امنیت و صلح زندگی کند، همسایگانش نیز باید در امنیت و صلح زندگی کنند.

ایمن الصفدی افزود: ما باید از فاجعه در خاورمیانه عبور کنیم و به سمت آینده‌ای امن حرکت کنیم.

برگزاری تظاهرات گسترده در مراکش 

 گرچه دولت مراکش ذیل توافقنامه ننگین ابراهیم در دوره نخست سکانداری دونالد ترامپ در کاخ سفید اقدام به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی کردند، اما مردم این کشور همچنان حامی فلسطینیان هستند.

بر این اساس، مردم ۵۶ شهر مراکش با برگزاری ۱۰۵ تظاهرات در مناطق مختلف این کشور بر حمایت قاطع خود از محور مقاومت و آرمان فلسطین تاکید کردند.

ادامه واکنش‌ها به طرح ترامپ برای کوچاندن فلسطینیان
 

تظاهر کنندگان همچنین طرح ننگین ترامپ برای پاکسازی قومی فلسطینیان از اراضی آبا و اجدادی آنها را محکوم کرده و خواستار تشکیل کشور مستقل فلسطین شدند.

این تظاهرات در حالی برگزاری می‌شود که دولت مراکش تاکنون مواضع قاطعی در مخالفت با نسل کشی فلسطینیان در غزه بر نداشته است.

مراکش از جمله کشورهای عضو اتحادیه عرب است. اتحادیه عرب در نظر دارد به زودی نشست اضطراری را در قاهره، پایتخت مصر پیرامون طرح پاکسازی قومی فلسطینیان برگزار کند.

مکرون: راه حل اقدام سیاسی است

رئیس‌جمهور فرانسه گفت که امکان کوچ اجباری مردم غزه وجود ندارد و باید به فلسطینی‌ها و همسایگان عرب این کشور احترام گذاشت.

در بحبوحه خشم جهانی نسبت به پیشنهاد دونالد ترامپ برای «تسلط» بر غزه، امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، خواستار احترام به فلسطینی‌ها و همسایگان عرب آنها شد و ایده رئیس‌جمهور آمریکا درباره کوچ اجباری گسترده فلسطینی‌ها از سرزمینشان را رد کرد.

ماکرون در مصاحبه‌ با شبکه CNN که روز پنجشنبه در کاخ الیزه و پیش از نشست هوش مصنوعی این هفته ضبط شد، اظهار داشت: «نمی‌توانید به دو میلیون نفر بگویید: "حالا حدس بزنید چه اتفاقی می‌افتد؟ شما باید نقل مکان کنید."»

او افزود: «راه‌حل صحیح، یک معامله ملکی نیست؛ بلکه یک اقدام سیاسی است.»

ادامه واکنش‌ها به طرح ترامپ
 

ماکرون در ادامه مصاحبه خود با اشاره به اختلافات خود با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، تصریح کرد: «من همیشه مخالفت خود را با نتانیاهو تکرار کرده‌ام. بار دیگر تأکید می‌کنم که چنین عملیات گسترده‌ای که گاهی غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهد، راه‌حل درستی نیست.»

رییس‌جمهور عراق خواستار تشکیل کشور فلسطین شد

رئیس‌جمهور عراق در دیدار با رئیس امارات در ابوظبی بر حمایت عراق از مردم فلسطین برای برپایی یک کشور مستقل تاکید کرد.

«عبداللطیف رشید»، رئیس‌جمهور عراق، روز چهارشنبه در ابوظبی با «محمد بن زاید»، رئیس‌ امارات، دیدار کرد.

طبق بیانیه دفتر ریاست‌جمهوری عراق، رشید در این ملاقات از حمایت‌های دولت و مردم امارات از عراق و مردم آن از زمان تغییرات در این کشور قدردانی کرد.

۲ طرف در مورد راه‌های تقویت روابط ۲جانبه و توسعه همکاری‌های مشترک در زمینه‌های مرتبط با منافع متقابل تبادل نظر کردند.

رشید و بن زاید همچنین بر لزوم تقویت هماهنگی متقابل و حمایت از تلاش‌ها به منظور تحکیم امنیت و ثبات و هماهنگی مواضع در سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی تأکید کردند.

رئیس‌جمهور عراق به موضع ثابت کشورش در قبال مسئله فلسطین اشاره کرد و بر حمایت از مردم فلسطین برای تأسیس یک کشور مستقل تأکید نمود و افزود که این موضوع پیش از آنکه یک مسئله اسلامی یا عربی باشد، یک موضوع انسانی است.

رشید همچنین بر حق ملت سوریه در تعیین سرنوشت خود از طریق یک دولت فراگیر که نمایانگر آرمان‌های مردم سوریه باشد، تأکید کرد و اعلام کرد که عراق مخالف هرگونه مداخله خارجی در امور سوریه است.

پیشنهاد مصر برای بازسازی نوار غزه بدون اخراج فلسطینیان

یک منبع مصری طرحی برای بازسازی نوار غزه بدون اخراج ساکنان باریکه پیشنهاد داده است.  

یک منبع مصری در گفت وگو با تلویزیون العربی اعلام کرد یک کنفرانس پنج جانبه میان رهبران کشورهای مصر، قطر، عربستان، امارات و اردن پیش از کنفرانس عربی در قاهره برگزار خواهد شد. 

وی افزود: قاهره طرحی برای بازسازی غزه در ۳ تا ۵ سال بدون اخراج ساکنان این منطقه پیشنهاد داده است. 

منبع مصری گفت: پیشنهاد مصر در مورد غزه شامل اقدام در دو مرحله برای آواربرداری و احداث مجتمع‌های مسکونی است. 

وی تاکید کرد پیش بینی می‌شود اعلام جزئیات پیشنهاد مصر برای بازسازی نوار غزه هفته آینده اعلام شود. 

منبع مصری افزود پیشنهاد مصر برای غزه چشم اندازی برای بازسازی این منطقه ایجاد خواهد کرد که از رفح در جنوب غزه آغاز شده و به مناطق شمالی پایان خواهد یافت. 

وی همچنین گفت این پیشنهاد با مشارکت کشورهای عربی، اتحادیه اروپا و آمریکا اجرا خواهد شد.

 جانسون: «مار-ئه-لاگو» برای اسکان مردم غزه عالی است

 بوریس جانسون، نخست وزیر اسبق انگلیس با تمسخر طرح دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای کوچاندن اجباری ساکنان نوار غزه به اردن و مصر، گفت که عمارت مشهور ترامپ در فلوریدا موسوم به «مار-ئه-لاگو» مکان فوق‌العاده‌ای برای اسکان اهالی نوار غزه است.

نخست وزیر اسبق انگلیس که در اجلاس جهانی دولت به میزبانی دوبی صحبت می‌کرد، گفت که در سفر کاری اخیرش به فلوریدا، به این نتیجه رسیده است که «مار-ئه-لاگو» چه عمارت باشکوهی است.

وی خطاب به ترامپ افزود: اگر می‌خواهید میلیون‌ها نفر را آنجا اسکان بدهید، مکان کاملا شگفت‌انگیزی برای این کار است

طرح ترامپ برای کوچاندن ساکنان غزه جنایت ضد بشری است

 اولیورکورتن (Olivier Corten) استاد حقوق بین الملل در دانشگاه بروکسل در مصاحبه با تارنمای اروپایی یورونیوز گفت: اگر صدها هزار فلسطینی به اجبار سرزمین خود را ترک کنند، این به معنای تبعید خواهد بود.

این استاد دانشگاه گفت: گرفتن کنترل اراضی یک کشور بدون توافق یا سازش آن کشور، به معنای اشغال آن خواهد بود. اگر از قوه قهریه استفاده شود، مفهوم آن به تعدی تغییر می کند.

کورتن افزود: تنها چیزی که می تواند مطابق با قوانین بین المللی باشد کمک آمریکا برای بازسازی نوار غزه است. این اتفاق به موجب توافقی که به طور موقت ساکنان نوار غزه را از این منطقه دور می کند، رخ خواهد داد اما این اصلا چیزی نیست که درباره آن صحبت می شود.

استاد دانشگاه بروکسل تاکید کرد که هیچ کشوری نمی خواهد میزبان صدها هزار یا حتی میلیون ها نفر در کشور خود باشد. وادار کردن این کشورها برای میزبانی از فلسطینی های ساکن نوار غزه، تمامیت ارضی آنها را نقض می کند.

کورتن گفت: مفاد احتمالی قوانین بین المللی، تحریم های نظامی و غیرنظامی خواهد بود. دشوار می توان تصور کرد که علیه آمریکا از قوه قهریه استفاده شود. اما در هر صورت، تلاش برای آزاد کردن نوار غزه از اشغالگری آمریکا در راستای قوانین بین المللی خواهد بود.

دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس: جهان عرب معامله ترامپ را قبول نمی‌کند

رئیس‌جمهور فرانسه تأکید کرد که هرگونه طرح کارآمد برای بازسازی غزه نباید به معنای بی‌احترامی به مردم یا کشورها باشد. او همچنین با اشاره به خواست فلسطینیان برای ماندن در سرزمین خود و امتناع اردن و مصر از پذیرش شمار زیادی از پناهجویان غزه، بر لزوم احترام به این واقعیت تأکید کرد.

جاسم البدیوی» دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس نیز در فعالیت‌های نشست سران دولت‌ها در دبی گفت: موضوع معامله درباره دونالد ترامپ برای ما جدید نیست. در دوره نخست ریاست جمهوری وی نیز این صحبت‌ها را شنیده‌ایم. حقیقت مهم این است که آرمان‌های واضحی درباره مسئله فلسطین و قطعنامه‌های بین‌المللی وجود دارد که بر حق ملت فلسطین برای تعیین سرنوشت خود در خاک خود تاکید می‌کند.

وی افزود: ترامپ نظر خود را بیان می‌کند و ما در جهان عربی نیز نظر خود را بیان می‌کنیم. ترامپ معامله‌ای دارد که جهان عربی آن را قبول نمی‌کند. مواضع و پاسخ‌ها کاملا واضح و آشکار بوده است. کوچاندن اجباری مردود است.

اخیرا و بعد از اجرایی شدن آتش بس در غزه، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا طرح کوچاندن فلسطینی‌ها از نوار غزه به کشورهای دیگر از جمله مصر و اردن را مطرح کرد که با مخالفت گسترده عربی و بین‌المللی مواجه شد.

همچنین ترامپ تهدید کرده که اگر مصر و اردن با استقبال از ساکنان نوار غزه مخالفت کنند کمک‌ها به این ۲ کشور را قطع خواهد کرد.

اندیشمند مصری: به جهنم که کمک‌های آمریکا به مصر قطع می‌شود

 «مصطفی الفقی» اندیشمند مصری در پاسخ به تهدید «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای قطع کمک ها به مصر در صورت نپذیرفتن ساکنان نوار غزه در خاک این کشور گفت: باید با قاطعیت و قدرت به ترامپ پاسخ داد و به جهنم که کمک‌های آمریکا به مصر قطع شود.

 مصطفی الفقی در برنامه «یحدث فی مصر» در شبکه تلویزیونی «ام بی سی مصر» تاکید کرد: کمک‌های نظامی آمریکا به مصر که ارزش آن به حدود ۱.۳ میلیارد دلار می‌رسد «مبلغ کلانی، نیست» و مصر می‌تواند در صورت ضرورت از آن چشم پوشی کند.

این اندیشمند مصری گفت: ترامپ، حرف‌های بی‌اساسی می‌زند که باعث ارعاب ما نمی‌شود. باید با قاطعیت و قدرت به او پاسخ داده شود. به جهنم که کمک‌های آمریکا قطع شود.

مصطفی الفقی افزود: مصر توانایی مقابله با هرگونه فشار خارجی را دارد.

الفقی با ابراز نارضایتی از اقدامات ترامپ درباره مسئله فلسطین گفت: من باور نمی‌کنم که ترامپ رئیس جمهور آمریکا است و آنچه او می‌خواهد علیه فلسطینی‌ها انجام دهد بدتر از پاکسازی قومی است و هرگونه تلاشی برای آواره کردن فلسطینی‌ها یا انکار و نادیده گرفتن حقوق آنها عواقب ناگواری برای کل منطقه خواهد داشت.

این اندیشمند مصری در پایان گفت وگوی خود از رژیم صهیونیستی خواست تا با توقف تجاوزگری و نقشه هایش برای آواره کردن فلسطینی ها، به طور جدی در راستای تشکیل کشور فلسطینی اقدام کند.

اردوغان: تاخیر در تشکیل کشور فلسطین منطقه را بی‌ثبات می‌کند

رئیس‌جمهور ترکیه تاکید کرد هرگونه تاخیر در تشکیل کشور فلسطین، بی‌ثباتی بیشتر را به وجود می‌آورد.

«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه گفت: تاخیر در تشکیل کشور مستقل فلسطین و دارای حاکمیت در مرزهای ۱۹۶۷ ممکن نیست. هرگونه طرح یا پیشنهاد یا پروژه‌ای که به تشکیل کشور فلسطین آسیب بزند غیرقانونی محسوب می‌شود و منجر به جنگ و خونریزی بیشتر می‌شود.

اردوغان که به اندونزی سفر کرده است، در ادامه گفت: هرگونه تاخیر در تشکیل کشور فلسطین ‌جنگ‌ها و بی‌ثباتی بیشتر را به وجود می‌آورد. تا زمانی که فلسطینی‌ها احساس امنیت نداشته باشند، ملت‌ها و کشورهای دیگر ثبات نخواهند داشت.

طبق گزارش الجزیره، اردوغان گفت: ما از موضع اندونزی درباره مسئله فلسطین قدردانی کرده و با هم برای بازسازی غزه تلاش خواهیم کرد.

پکن: غزه متعلق به فلسطینیان است

سخنگوی وزارت امور خارجه چین در نشستی خبری بر مخالفت کشورش با طرح رئیس‌جمهور آمریکا برای کوچاندن اجباری مردم غزه تاکید کرد.

وزارت امور خارجه چین، هم مخالفت خود با طرح «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای «کوچاندن اجباری» فلسطینیان از خانه‌های خود در غزه را تکرار کرد.

خبرگزاری فرانسه با انتشار این مطلب گزارش داد که «گوئو جیاکون» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در یک نشست خبری در این‌باره گفت: غزه متعلق به فلسطینیان و بخش جدایی‌ناپذیر قلمرو فلسطین است. ما با کوچاندن اجباری مردم غزه مخالفیم.

واکنش چین در پی این مطرح می‌شود که پس از اجرایی‌شدن آتش‌بس در غزه و در حالی که میلیون‌ها فلسطینی در حال بازگشت به خانه‌های خود در غزه هستند، رئیس‌جمهور آمریکا طرح کوچاندن فلسطینی‌ها از نوار غزه به کشورهای دیگر از جمله مصر و اردن را مطرح کرد که با مخالفت گسترده کشورهای عربی و بین‌المللی مواجه شد.

مخالفت شدید ریاض با طرح نتانیاهو 

 شرکت کنندگان در نشست مجلس وزرای عربستان سعودی به ریاست محمد بن سلمان ولیعهد این کشور با موضع‌گیری‌های مقامات رژیم صهیونیستی در خصوص کوچ اجباری مردم فلسطین از سرزمین خود مخالفت کردند.

در این نشست که آخرین تحولات منطقه و جهان بررسی شد تاکید شد که صلح دائم جز با پذیرش اصل همزیستی مسالمت‌آمیز و تشکیل ۲ دولت محقق نمی‌شود.

وزرای سعودی اضافه کردند که مسأله فلسطین برای این کشور اولویت دارد.

پیشتر نیز وزارت خارجه عربستان سعودی با صدور بیانیه‌ای مخالفت قاطع خود را با سخنان وقیحانه نتانیاهو مبنی بر اختصاص دادن بخشی از خاک عربستان برای تشکیل کشور فلسطین اعلام کرده بود.

نخست‌وزیر لبنان: طرح ترامپ درباره غزه توهمی  بیش نیست 

 نواف سلام نخست وزیر لبنان هم به طرح رئیس جمهور آمریکا علیه نوار غزه واکنش نشان داد و  تاکید کرد که طرح دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها از نوار غزه به اردن و مصر یک طرح خیالی و غیراخلاقی است.

ادامه واکنش‌ها به طرح ترامپ
 

سلام تصریح کرد: چگونه می‌توان کشور فلسطین را در کشور عربستان ایجاد کرد؟ ما به همکاری‌های عربی بیشتر برای مقابله با چنین پروژه‌هایی نیاز داریم. طرح صلح کشورهای عربی بر اساس راه حل ۲ دولتی بنا شده و هیچ راه کار دیگری وجود ندارد.

 طرح موضوع غزه از سوی چین در شورای امنیت 

 نماینده چین در شورای امنیت قصد دارد امروز چهارشنبه موضوع غزه را در جریان رایزنی‌های غیرعلنی اعضای شورای امنیت مطرح کند.

به گفته این منابع، نماینده چین در شورای امنیت دیروز سه‌شنبه در همین راستا به نگرانی‌های سفرای کشورهای عرب در مورد تحولات اخیر مربوط به غزه گوش فرا داد.

دبیرکل اتحادیه عرب: هیچ‌کس نمی‌تواند غزه را بخرد

دبیرکل اتحادیه عرب با بیان اینکه رئیس جمهور آمریکا می‌خواهد همه چیز را از فلسطینی‌ها بگیرد، تأکید کرد نه ترامپ و نه هیچ کس دیگری نمی‌تواند غزه را بخرد.

 «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب درباره نشست فوق‌العاده این اتحادیه پیرامون نوار غزه گفت در این نشست یک طرح عربی در مقابل پیشنهاد «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا بررسی خواهد شد. این طرح بر اساس اجماع فلسطین و حمایت عرب‌ها و بین‌المللی خواهد بود.

احمد+ابوالغیط+دبیرکل+اتحادیه+عرب
 ابوالغیط امروز سه‌شنبه با بیان اینکه «ما در دوره‌ای از رویارویی بسیار خطرناک در تاریخ درگیری عربی و اسرائیل هستیم»، تأکید کرد: هیچ راه‌حلی بدون توافق فلسطینی - فلسطینی وجود ندارد.  کشورهای عربی درباره راه‌حل دو دولتی توافق نظر دارند. جهان عرب در مورد سرزمین فلسطین هیچ‌گونه امتیازدهی نخواهد کرد. موضع رهبری عربستان در قبال مسأله فلسطین تاریخی و ثابت است.

او تصریح کرد: ترامپ یا هیچ کس دیگری نمی‌تواند نوار غزه را بخرد. ترامپ می‌خواهد همه چیز فلسطینی‌ها را از بین ببرد. اگر رئیس جمهور آمریکا طرح معامله قرن را دوباره مطرح کند آن هم مردود خواهد بود.

دبیرکل اتحادیه عرب همچنین گفت، هیچ‌گونه ارتباطی با جنبش حماس وجود ندارد،‌ ارتباط و رایزنی تنها با تشکیلات خودگردان فلسطین وجود دارد. 

وی تصریح کرد فروپاشی توافق آتش‌بس در غزه به نفع «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی است. 

حماس: مردم غزه طرح ترامپ را خنثی می‌کنند

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) تاکید کرد که طرح اخراج مردم فلسطین از غزه به نتیجه نخواهد رسید و با موضع یکپارچه فلسطینی، عربی و اسلامی که تمامی طرح های کوچ اجباری را رد می کند مواجه خواهد شد.

این جنبش با صدور بیانیه‌ای بار دیگر اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر کوچ اجباری مردم فلسطین از نوار غزه به بهانه بازسازی را رد کرد.

حماس اظهارات ترامپ را نژادپرستانه و دعوت به پاکسازی قومی با هدف از بین بردن مساله فلسطین و نادیده گرفتن حقوق ثابت فلسطینی‌ها دانست.

ادامه واکنش ها به طرح ترامپ
 

حماس افزود که مردم فلسطین در غزه در مقابل بمباران و حملات [رژیم صهیونیستی] محکم ایستاده‌اند و در سرزمین خود ثابت قدم باقی خواهند ماند و همه طرح‌های کوچ اجباری و تبعید را خنثی خواهند کرد.

بیانیه حماس تاکید کرد که همانگونه که رژیم اشغالگر با انجام حملات و کشتارها نتوانست دستاوردی داشته باشد، از طریق طرح‌های انحلال و کوچ اجباری نیز به دستاوردی نخواهد رسید.

حماس همچنین گفت که به توافق آتش‌بسی که رژیم اشغالگر اسرائیل متعهد به آن است، پایبند است، توافقی که توسط میانجی‌ها (مصر، قطر و آمریکا) حمایت و تضمین شده و جامعه جهانی شاهد آن است.

حماس تاکید کرد که رژیم اشغالگر اسرائیل، طرفی است که به تعهدات خود پایبند نبوده و مسئولیت هرگونه نقض یا تاخیر متوجه این رژیم است.

تاکید دوباره روسیه بر حمایت خود از تشکیل یک کشور فلسطینی

وزارت خارجه روسیه هم بر حمایت خود از حل مناقشه خاورمیانه از طریق تشکیل کشور مستقل فلسطین تاکید کرد.

میخائیل بوگدانوف معاون وزیر امور خارجه روسیه در یک کنفرانس خبری بر تعهد مسکو به تلاش برای دستیابی به صلح و ثبات در منطقه خاورمیانه تاکید کرد.

وی گفت: روسیه از هر طرحی برای حل مناقشه اسرائیل و فلسطین و تضمین ثبات در خاورمیانه از طریق ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی حمایت می کند.

انتقاد کره شمالی از طرح ترامپ برای تصاحب غزه

کره شمالی هم از طرح دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای تسلط بر نوار غزه و اسکان مجدد ساکنان فلسطینی آن انتقاد و اعلام کرده است که حاکمیت ملی نمی تواند مشمول مذاکره با واشنگتن باشد.

خبرگزاری مرکزی کره شمالی(کی سی ان ای)، در گزارشی در تارنمای خود بدون ذکر نام ترامپ از این طرح انتقاد کرد.

خبرگزاری مرکزی کره شمالی در این گزارش اعلام کرد که به دلیل پیشنهادات جنجالی آمریکا، جهان اکنون مانند یک ظرف غذا در حال جوشیدن است.

در این گزارش آمده است که طرح های پیشنهادی برای غزه به وضوح نشان‌دهنده جاه‌طلبی تهاجمی آمریکا برای تسلط بر جهان و عزم این کشور برای موفقیت از طریق کشتار و دزدی است.

خبرگزاری کی سی ان ای با اشاره به اقدامات دولت ترامپ برای تصاحب گرینلند، ادعای آن در مورد کانال پاناما و تغییر نام اخیر خلیج مکزیک به خلیج آمریکا افزود که این موضوع و اقدامات محدود به نوار غزه نیست.

به گزارش نورنیوز، رئیس جمهوری آمریکا ۲۵ ژانویه (۶ بهمن ۱۴۰۳) طرح انتقال ساکنان غزه به کشورهای همسایه مانند مصر و اردن را مطرح کرد که با واکنش منفی هر دو کشور و سایر کشورهای عربی و سازمان‌های منطقه‌ای و بین المللی مواجه شد و مدتی بعد نیز، طرح تصاحب غزه از سوی آمریکا را مطرح کرد.

رئیس جمهوری آمریکا اولین بار در کنفرانس خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به عنوان نخستین میهمان خارجی خود، طرح جنجالی غزه را فاش کرد که خشم فلسطینیان را برانگیخت. او بر این موضوع تاکید کرد که فلسطینی‌ها از غزه خارج شده و مصر و اردن آن‌ها را بپذیرند.

اظهارات بی‌سابقه، تاریخی و غیرمنتظره ترامپ در چهارم فوریه ۲۰۲۵ (۱۶ بهمن ۱۴۰۳) درباره غزه مبنی بر اینکه آمریکا باید غزه ویران شده از جنگ را تصرف، کنترل، توسعه و حفظ کند و در آن «مالکیت طولانی مدت» داشته باشد، واکنش‌های جهانی را به همراه داشته است.


نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جوانی 17 ساله در مشهد با ضربات چاقو به قتل رسید
نواف سلام: با مقامات ایران برای بازگشت لبنانی‌ها در ارتباطیم
فروش بیش از 13 هزار قطعه انواع سکه در حراج هفتاد و هشتم
میلیاردر متواری در ارومیه دستگیر شد
توطئه جدید علیه ایران؛ پشت پرده اظهارات گروسی در مونیخ!
حدود 55.8 درصد هزینه‌ها پایتخت‌نشینان صرف مسکن می‌شود
12 درصد از کل جمعیت ایران سالمندان هستند
نماینده حزب‌الله درخواست رسیدگی به موضوع فرودگاه بیروت را داد
میدری: کالابرگ اسفند تا پیش از ماه رمضان به خانوارها ارائه می‌شود +مبلغ کالابرگ
نخست‌وزیر لهستان: اروپا باید درباره اوکراین دست بجنباند
عراق درباره فعالیت داعش در مرزهای سوریه ابراز نگرانی کرد
گفت‌و‌گوی وزیران خارجه ایران و لبنان
کمیته انضباطی مدیران روابط عمومی سپاهان و پرسپولیس را احضار کرد
شرکت سازنده چت‌جی‌پی‌تی پیشنهاد 100 میلیارد دلاری ماسک را رد کرد
2 زخمی در حمله پهپاد اسرائیلی به محل آواربرداری در مرکز نوار غزه
«صدف ساوه شمشکی» بهترین جایگاه ایران در اسکی آلپاین جهان را کسب کرد
نور ویدیو | اولین همایش نخبگان افغانستانی در تهران
حزب‌الله برای تجمع مردمی در مسیر فرودگاه بیروت فراخوان داد
شورای نگهبان: «تحقق عدالت» از اهداف جمهوری اسلامی ایران است
دبیرکل ناتو: اروپا راهبرد مشخص درباره اوکراین ارائه کند
تحول دیجیتال در صنعت حمل‌ونقل؛ نقش خودروهای متصل در آینده جاده‌ها
از هر 7 نفر در کشور یک نفر به میگرن مبتلا می‌شوند
بلوغ جریان دانشجویی در طرح مطالبات صنفی
مظنونان قتل دانشجوی دانشگاه تهران بازداشت شدند
کشف بقایای ساختمان 2 هزار ساله زیر یک اداره
گزارش تصویری | اولین همایش نخبگان افغانستانی
غافلگیری اروپا از رویکرد ترامپ نسبت به روسیه
سکه چند؟
عذرخواهی وزیر علوم به‌خاطر قتل دانشجو/استعفای مدیرکل خوابگاه‌ها/دستگیری افراد‌ مظنون
دولت مخالف تفکیک وزارت راه و شهرسازی
اطلاعیه هیات مدیره ایران‌خودرو درباره رای شورای رقابت
AFC با درخواست پرسپولیس مخالفت کرد
تیراندازی کاپ آسیا؛ سیدپور مدال نقره گرفت
10 اسفند؛ آغاز ثبت‌نام میان‌دوره‌ای خبرگان رهبری
آیا رونالدو مقابل پرسپولیس بازی می‌کند؟
تحویل سه اسیر اسرائیلی در خان یونس/هدیه قسام به دختر اسیر/پیام قسام به اشغالگران
قاتلان خانواده لارستانی حکم اعدام گرفتند/ ماجرا چه بود؟
ادامه واکنش‌ها به طرح ترامپ برای کوچاندن فلسطینیان/برگزاری نشست 5 جانبه در ریاض
نامزدهای نهایی شعر فجر معرفی شدند
طارمی از اینتر جدا می‌شود
آغاز توزیع برنج تنظیم بازاری در تهران
شاخص بورس 57 هزار واحد ریخت
آغاز اجراهای خیابانی چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر
آغاز پیش فروش سکه از فردا
یک غایب استقلالی دیگر در شهرآورد/محروم شدن یک بازیکن
ابتلای هزار مورد تب دنگی در کشور
بارزانی: اجازه نمی‌دهیم امنیت ایران تهدید شود
خروج آرام بازار خودرو از رکود/ نرخ ارز در بازار داخلی اثری نداشت
پیام کوبنده قاهره به تل آویو؛ شما ارتش مصر را خوب نمی شناسید
ناآرامی‌های مشکوک در لبنان/واکنش‌ها به ناآرامی‌‌ها
X
آگهی تبلیغاتی