×
سیاسی
شناسه خبر : 212492
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/11/23 ساعت 22:32
ایران: اظهارات ترامپ نقض آشکار حقوق بین‌الملل است

ایران: اظهارات ترامپ نقض آشکار حقوق بین‌الملل است

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نامه ای به شورای امنیت و دبیر کل سازمان ملل، اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا را «نگران‌کننده و غیرمسئولانه» دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران قاطعانه این تهدید بی‌پروا را رد و محکوم می‌کند.

نورنیوز-گروه سیاسی: «امیر سعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نامه ای به شورای امنیت و دبیر کل سازمان ملل، اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا را «نگران‌کننده و غیرمسئولانه» دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران قاطعانه این تهدید بی‌پروا را رد و محکوم می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سفیر ایران در سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در نامه خود به رئیس شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل متحد افزود: این اظهارات بی‌پروا و تحریک‌آمیز نقض آشکار حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد، علی‌الخصوص ماده ۲ (۴) است که تهدید یا استفاده از زور علیه دولت‌های مستقل را به صراحت ممنوع کرده است.

ایروانی اضافه کرد: چنین اقدام تحریک‌آمیزی نیز از طریق سیاست موسوم به «فشار حداکثری» که در «یادداشت ریاست‌جمهوری امنیت ملی» مورخ ۴ فوریه ۲۰۲۵ به تفصیل آمده است، تشدید شده و ابعاد گسترده‌تری پیدا کرده است. سیاست مزبور شامل اعمال تحریم‌های یک‌جانبه و غیرقانونی و تشدید خصومت علیه ایران بوده و آشکارا اصول بنیادین و هنجارهای حقوق بین‌الملل را نقض می‌کند.

متن کامل نامه امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران به شورای امنیت و دبیر کل سازمان ملل متحد در خصوص اظهارات دانلد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا به شرح زیر است:

بسم االله الرحمن الرحیم

عالیجناب،

پیرو دستور دولت متبوعم، مکاتبه حاضر جهت جلب توجه شورای امنیت سازمان ملل متحد به اظهارات عمیقاً نگران‌کننده و غیرمسئولانه رئیس‌جمهور ایالات متحده ارسال می‌گردد. وی به‌طور علنی، جمهوری اسلامی ایران را به استفاده از زور تهدید کرده است. به گزارش نیویورک پست، رئیس‌جمهور آمریکا اظهار داشته است: «ترجیح می‌دهم که با ایران بر سر مسائل غیرهسته‌ای به توافقی دست یابم، تا اینکه آن را بمباران کنم. آن‌ها نمی‌خواهند بمیرند؛ هیچ‌کس نمی‌خواهد بمیرد.»

علاوه بر این، وی در مصاحبه‌ای با فاکس نیوز در روز دوشنبه، ۱۰ فوریه ۲۰۲۵، بار دیگر همان لحن جنگ‌طلبانه را تکرار نموده و اعلام کرده است:«ترجیح می‌دهم بدون بمباران ِآن‌ها به توافق دست پیدا کنم.» وی سپس افزود: «دو راه برای جلوگیری از دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای وجود دارد: بمباران یا تکه کاغذی امضاشده.»

این اظهارات بی‌پروا و تحریک‌آمیز نقض آشکار حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد، علی‌الخصوص ماده ۲ (۴) است که تهدید یا استفاده از زور علیه دولت‌های مستقل را به صراحت ممنوع کرده است. چنین اقدام تحریک‌آمیزی نیز از طریق سیاست موسوم به «فشار حداکثری» که در «یادداشت ریاست‌جمهوری امنیت ملی» مورخ ۴ فوریه ۲۰۲۵ به تفصیل آمده است، تشدید شده و ابعاد گسترده‌تری پیدا کرده است. سیاست مزبور شامل اعمال تحریم‌های یک‌جانبه و غیرقانونی و تشدید خصومت علیه ایران بوده و آشکارا اصول بنیادین و هنجارهای حقوق بین‌الملل را نقض می‌کند.

جمهوری اسلامی ایران قاطعانه این تهدید بی‌پروا را رد و محکوم می‌کند. شورای امنیت سازمان ملل متحد نباید در برابر چنین لفاظی آشکاری در خصوص تهدید به استفاده از زور، سکوت اختیار کند. عادی‌سازی تهدید به حمله نظامی یک سابقه خطرناک ایجاد خواهد کرد که باید به‌طور قاطع محکوم شود. جمهوری اسلامی ایران هشدار می‌دهد که هرگونه اقدام تجاوزکارانه، پیامدهای شدیدی خواهد داشت که تمام مسئولیت آن برعهده ایالات متحده خواهد بود.

ایران، به‌عنوان عضوی مسئول در سازمان ملل متحد که متعهد به حفظ صلح، امنیت و همکاری بین‌المللی است، قاطعانه از حاکمیت، تمامیت ارضی و منافع ملی خود در برابر هرگونه اقدام خصمانه دفاع خواهد کرد.

موجب امتنان خواهد بود چنانچه مکاتبه حاضر به‌عنوان سند شورای امنیت ثبت و توزیع گردد.

احترامات فائقه را تجدید می‌نماید.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پیش بینی قیمت طلا و دلار تا پایان سال ؛ ریسک معامله چقدر است؟
هشدار نارنجی هواشناسی؛ سامانه بارشی جدید در راه شمال و غرب کشور
رقابت شدید الهلال و الاتحاد برای جذب لواندوفسکی
صنعت خودروسازی جهان در چاله جنگی ترامپ
جدول پخش فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون
مابه‌التفاوت افزایش حقوق بازنشستگان چه زمانی پرداخت می شود؟
ایروانی: شورای امنیت نباید در برابر تهدیدهای مکرر ترامپ بی‌تفاوت بماند
واکنش تند لهستان به رفتار صهیونیست‌ها با فعالان بین‌المللی
ادمه رایزنی‌های مصر با عربستان و قطر برای مهار تنش
7 مزایای حیاتی زایمان طبیعی برای مادر و نوزاد
کاهش 70 درصدی پیوند اعضا پس از جنگ؛ 27 هزار بیمار چشم‌انتظار هستند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت + جدول
تنگه هرمز؛ ابعاد حقوقی ترتیبات جدید در پرتو تجاوز و تغییر بنیادین اوضاع
فرمانده ارتش پاکستان امروز وارد تهران می شود ؛ ادامه رایزینی ها با ایران
با سنگر‌های استیجاری سنتکام چه باید کرد؟
صدور کیفرخواست آمریکا علیه رائول کاسترو
از حمله مرگبار شامپانزه‌ها تا سکوی قهرمانی؛ روایت یک قهرمان کشتی
فهرست نهایی مصر برای جام جهانی اعلام شد؛ صلاح در اندیشه درخشش مقابل ایران
عقب‌نشینی دولت ترامپ؛ تحریم‌های گزارشگر ویژه سازمان ملل لغو شد
شرایط سنی برای شرکت در کنکور دانشجو معلمان اعلام شد
سامانه فراموشی
استون‌ویلا فاتح لیگ اروپا شد
جنگ و تاب‌آوری انرژی
سناتور دموکرات: جنگ ترامپ علیه ایران بالاترین درجه شکست است
هلاکت دو تروریست مسلح در پاسخ قاطع پلیس
انقاتد شدید اتحادیه اروپا از یورش به ناوگان صمود
انتقاد شدید سناتور آمریکایی از رفتار «نفرت‌انگیز» بن‌گویر با فعالان ناوگان صمود
فرانسه؛ پایتخت حقوق بشر یا پناهگاه رسوایی‌های خاموش؟
نماینده دموکرات: اقدامات دولت ترامپ برای آزادی ملت‌ها نیست
استرالیا و نیوزیلند سفرای اسرائیل را احضار کردند
اجرای حکم اعدام دو عضو هسته تروریستی تجزیه‌طلب + جزئیات اعترافات
ترکیه حمله اسرائیل به ناوگان «صمود» را به شدت محکوم کرد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 31 اردیبهشت 1405 + جدول پخش
هاآرتص: رفتار بن‌گویر با فعالان ناوگان «صمود» رسوایی آشکار است
تلاش واشنگتن برای حذف نامزدی نماینده فلسطین در مجمع عمومی
لاوروف: روسیه و چین از هرج و مرج در دنیای چندقطبی جلوگیری می‌کنند
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت+ وضعیت استان ها
خبر خوب برای والدین: راهی برای کاهش خطر اوتیسم و بیش‌فعالی پیدا شد!
4 نشانه پنهان فراموشی که از آن‌ها بی‌خبرید!
حقیقتِ پشت پرده روغن‌های سویا و آفتابگردان در ابتلا به سرطان
تولد جوجه‌ها در پوسته سه‌بعدی؛ گامی برای بازگشت پرندگان منقرض شده
ناله ارواح از دل کیهان/ چرا صدای سیاره زحل ترسناک است؟
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر