×
سیاسی
شناسه خبر : 212454
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/11/23 ساعت 17:29

عارف: هوش مصنوعی آینده مردم و دولت را دربرمی‌گیرد

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: توجه به هوش مصنوعی نیازمند اقدامات و فعالیت‌های فرابخشی و با هماهنگی بین دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های مرتبط در راستای تربیت نیروی انسانی، توسعه بازار، ارایه خدمت به حاکمیت و خلق ارزش برای بخش خصوصی و مردم است.

نورنیوز-گروه سیاسی: محمدرضا عارف صبح امروز (سه‌شنبه) در جلسه‌ای در خصوص هوش مصنوعی که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دبیر هیأت دولت، رئیس سازمان اداری و استخدامی و مسئولان دستگاه‌های مرتبط حضور داشتند، با اشاره به برخی چالش‌ها برای ورود فناوری به کشور در گذشته گفت: با راهبردها و حمایت‌های کارگشای مقام معظم رهبری در خصوص اولویت و ضرورت ورود فناوری‌های نوین به کشور و تبع آن در سند چشم‌انداز دیگر چالشی برای ورود فناوری به کشور نداشتیم.

معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: با تلاش دانشگاهیان و به ویژه فرهنگستان علوم در راستای تدوین اسناد و مقالات برای ضرورت، اهمیت و اولویت هوش مصنوعی این موضوع مبنای تصمیمات شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت که این شورا بر اساس تجارب موفق گذشته همانند نانو و سایبر بر ضرورت کار ستادی و تشکیل یک شورای عالی در حوزه هوش مصنوعی، تمرکز، برنامه‌ریزی و اقدام کرد که در این راستا مصوبه مهمی به تصویب اعضای شورا در خصوص تشکیل شورای راهبری هوش مصنوعی رسید و تصمیم‌گیری کلان در زمینه هوش مصنوعی در شورای عالی انقلاب فرهنگی و نهادهای ذی‌ربط به موقع انجام شد و همه اعضا بر تشکیل یک مرکزیتی مقتدر برای پیگیری امور مربوط به آن تأکید اساسی داشته‌اند.

عارف تاکید کرد: هوش مصنوعی ضرورتی است که در سالیان آینده تمام ابعاد زندگی مردم و دولت‌ها را دربرمی‌گیرد و درآینده بخشی وجود نخواهد داشت که به هوش مصنوعی متکی نباشد.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به پیگیری‌های مکرر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور و برگزاری جلسات منظم و مکرر برای تمرکز بر هوش مصنوعی خاطرنشان کرد: با انسجام، انگیزه و نشاط معاونت علمی و فناوری و سایر  دستگاه‌ها پیشرفت‌های خوبی در مدت زمان روی کار آمدن دولت چهاردهم در حوزه هوش مصنوعی شاهد هستیم.

وی ادامه داد: هرگونه هزینه بر روی هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری برای آینده کشور است و در کنار تشکیل شورای راهبری هوش مصنوعی، لزوم ایجاد یک مرکز برای میدان‌داری و اجرایی این حوزه به ویژه در حوزه تسهیلگری در کنار سیاستگذاری‌ها دیده شده است که باید هر چه سریع‌تر در خصوص ایجاد یک سازمان و یا ستاد در کنار شورای راهبری تصمیم‌گیری شود.

 عارف با اشاره به فرایندهای قانونی تشکیل شورا و یا سازمان هوش مصنوعی در کشور خاطرنشان کرد: موفقیت‌های کشور در حوزه نانو و سایبر مرهون اجماع بود و امروز در خصوص هوش مصنوعی نیز راهی جز اجماع و بهره‌گیری و اجرای نظرات همه دستگاه‌ها و بخش‌ها را نداریم.

معاون اول رئیس‌جمهور ضرورت ایجاد یک تشکیلات پویا و فعال در حوزه امور اجرایی هوش مصنوعی با یک مسئول مشخص و پاسخگو و ترکیبی از متخصصین دانشگاهی، بخش خصوصی و حضور وزارتخانه‌های امر در سطوح عالی و برجسته را خاطرنشان ساخت و تأکید کرد: باید امور مربوط به هوش مصنوعی در یک فضای فنی و تخصصی پیگیری شود.

وی تأکید کرد: در یک هماهنگی و تقسیم کار ملی وظیفه هر وزارتخانه در حوزه هوش مصنوعی مشخص شود و کار اصلی این ستاد تسهیل‌گری و حمایت و تخصیص اعتبارات و حمایت‌های مالی به نقش‌آفرینان حوزه هوش مصنوعی است و در کنار آن این ستاد باید نقشی مهم و جدی برای نظارت بر اجرایی شدن برنامه‌های خود و شورای عالی راهبری داشته باشد.

معاون اول رئیس‌جمهور در ابتدای سخنان خود با قدردانی از حضور پرشور مردم در راهپیمایی و جشن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تأکید کرد: حضور مردم در صحنه با وجود مشکلات و گرفتاری‌ها، تعهد و بار مسئولیت همه ارکان کشور را برای خدمت‌رسانی به مردم سنگین‌تر کرد که این‌چنین پای انقلاب خود با همه فرازو نشیب‌ها ایستاده‌اند که امیدواریم توفیق خدمت‌رسانی به این مردم شریف را داشته باشیم.

سیدستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در این جلسه با اشاره به اقدامات این وزارتخانه در تقسیم کار ملی در حوزه هوش مصنوعی گفت: در وزارت ارتباطات جلساتی با حضور همه ذینفعان در خصوص زیرساخت‌های حکمرانی هوش مصنوعی، آموزش و پژوهش، زیرساخت داده و پردازش، تولید و توسعه محصولات فناورانه، توسعه بازار در زیست بوم هوش مصنوعی و ترویج و فرهنگ‌سازی در این حوزه برگزار شده است.

همچنین در این جلسه گزارشی از برگزاری جلسات منظم در خصوص بررسی تشکیل شورای راهبری هوش مصنوعی و همچنین ستاد یا مرکز هوش مصنوعی ارایه شود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ذخیره استراتژیک دارو برای مقابله با مکانیزم ماشه
درمان پیرچشمی در یک ساعت
صربستان حریف والیبال ایران شد
نشست ترامپ با رهبران عرب در نیویورک با موضوع غزه
اسامه حمدان: رهبران حماس ترسی از ترور ندارند
قتل 5 عضو یک خانواده در جنوب کرمان
چراغ سبز روبیو به اسرائیل برای حاکمیت بر کرانه باختری
پرتغال، کشور فلسطین را به رسمیت شناخت
هندبال نوجوانان ایران در یک قدمی فینال آسیا
هشدار عربستان به اسرائیل درباره الحاق کرانه باختری
مخبر: تمامی مکانیسم‌های دشمن و اسنپ‌بک محکوم به شکست‌اند
این قهرمانی‌ها را تقدیم مردم خوب ایران می کنیم
جدول لیگ برتر در پایان هفته چهارم
مراسم یادبود چارلی کرک با حضور ترامپ و ونس
استقبال حماس از به رسمیت شناختن کشور فلسطین
نورنما | تخریب یک نیروگاه هسته‌ای آمریکا
چند نکته درباره بیانیه مهم «شعام»
ایران و اروپا در نیویورک مذاکره می کنند
قهرمانی کشتی فرنگی ایران با 8 مدال برای دومین‌بار در تاریخ+ جدول مدال ها
تبریک قهرمانی تیم ملّی کشتی فرنگی در جهان از سوی رهبر انقلاب
جدایی مدافع جنجالی استقلال
مدال نقره کشتی فرنگی بر گردن علیرضا مهمدی
هرگز کشور فلسطین وجود ندارد
قهرمانی اسماعیلی نابغه کشتی فرنگی ایران در مسابقات جهانی
دستور عارف برای شناسایی عوامل گرانی برخی کالاها
تاکید بن فرحان بر پایان دادن به رنج‌های ملت فلسطین
مسیر رفع ناترازی‌های انرژی با اراده مسئولان به‌زودی به نتیجه می‌رسد
کشتکار به مدال برنز رسید
آزادی گروگان‌ها شرط اصلی بازگشایی سفارت فلسطین در فرانسه
ایران به دنبال راهکارهایی برای خنثی‌سازی تحریم‌هاست
سپاهان (1) - تراکتور (2) | صدرنشینی تراکتور در دقیقه 90
رنگ تیره لباس مدارس یادگیری را مختل می‌کند
منابع کنکور 1405 اعلام شد
حمایت سازمان ملل از به رسمیت شناختن فلسطین
شهادت 3 کودک در حمله پهپادهای اسرائیلی به جنوب لبنان
یک وجب از افغانستان را به آمریکا نمی‌دهیم
سفر عراقچی به وین برای دیدار با مقامات تروئیکای اروپایی
هشدار درباره کاهش بارندگی‌ها؛ پاییز خشک در پیش است
الحوثی: رژیم صهیونیستی به‌دنبال گسترش سلطه بر خاورمیانه است + فیلم
واکنش صهیونیست‌ها درباره به رسمیت شناختن فلسطین توسط بریتانیا:
استقلال (2) - پیکان (2) | استقلال در برزخ +خلاصه بازی
گفتند درباره غزه سکوت کنیم وگرنه جانمان در خطر است! + فیلم
پاپ نسبت به کوچ اجباری مردم غزه هشدار داد
معمای ورود پاکستان هسته‌ای به خلیج فارس!
جشن ملی ایرانیان به دستور رییس جمهور برگزار می شود
دولت فلسطین از سوی انگلیس، کانادا و استرالیا به‌رسمیت شناخته شد
ترکیب نهایی استقلال برای دیدار حساس مقابل پیکان اعلام شد
وفاق ملی از آغاز دولت چهاردهم با هماهنگی بی‌نظیر سه قوه محقق شده است
سارقان موتورسیکلت در محدوده کلانتری گاندی دستگیر شدند
اتحاد کشورهای حامی چندجانبه‌گرایی راه مقابله با یک‌جانبه‌گرایی است
X
آگهی تبلیغاتی