×
سیاسی
شناسه خبر : 212453
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/11/23 ساعت 17:17
سفیر ایران در فرانسه: برنامه هسته‌ای ما طبق تعهدات بین‌المللی، کاملا صلح‌آمیز است

سفیر ایران در فرانسه: برنامه هسته‌ای ما طبق تعهدات بین‌المللی، کاملا صلح‌آمیز است

سفیر ایران در فرانسه گفت:در خصوص برنامه هسته‌ای ایران نیز تصریح کرد: برنامه هسته‌ای ایران طبق تعهدات بین‌المللی ایران، کاملا صلح‌آمیز می‌باشد همچنین دستاوردهای علمی حاصله در حوزه هسته‌ای ثمره تلاش دانشمندان جوان کشورمان می‌باشد که برای این منظور حتی جان خود را نثار کرده‌اند.

نورنیوز-گروه سیاسی: «محمد امین‌نژاد» سفیر ایران در پاریس طی سخنانی در آیین جشن چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی در ۴۶ سال پیش در خصوص ویژگی‌های منحصر به فرد این انقلاب مانند حکومت مردمی، الهام‌بخش بودن و حمایت از مستضعفان مطالبی را عنوان کرد.

وی با بیان این که «مردم ایران از همان روز پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز هزینه گزافی برای آزادی و استقلال خود پرداخت کرده‌اند»، افزود: به‌رغم هزینه‌های سنگین مادی و انسانی هیچ خللی در اراده مردم ایران حاصل نگردیده است.

امین‌نژاد با اشاره به دستاوردهای ایران در ۴۶ سال گذشته در عرصه‌های داخلی و بین‌المللی، اظهار داشت: در عرصه سیاسی انقلاب مردم ایران در سال ۱۳۵۷ توانست کشور را از وضعیت دنباله‌روی و تاثیرپذیری از قدرت‌های بیگانه خارج سازد و ایران را به یک بازیگر مستقل و اهرم صلح و ثبات در منطقه‌ای که دستخوش بحران‌های مهمی است، سازد.

وی افزود: در بخش اقتصادی و صنعتی نیز ایران که قبل از انقلاب یکی از واردکنندگان عمده حتی محصولات اولیه بود اکنون به یک قدرت صنعتی و کشاورزی مبدل گردیده که به رغم ۴۵ سال تحریم ناعادلانه و غیرانسانی عملا می‌تواند تمام نیازهای خود حتی در زمینه فناوری‌های خاص (مانند عرصه فضایی و هسته ای) را تامین نماید. همچنین در حوزه بهداشت و سلامت نیز ایران که زمانی برای نیازهای خود از حضور پزشکان خارجی استفاده می‌کرد، اکنون نه تنها با تربیت پزشکان متخصص و برقراری نظام پوشش درمانی به این نیاز پاسخ گفته بلکه خود به یکی از مقصدهای درمانی و گردشگری سلامت به ویژه در حوزه چشم پزشکی، درمان سرطان و بیماری‌های قلبی مبدل گردیده است.

به گفته سفیر کشورمان در فرانسه در حوزه آموزش نیز پیشرفت‌های حاصله بسیار چشمگیر است؛ به طوری که میزان بی‌سوادی به ویژه زنان ۱۵ تا ۲۴ سال از ۵۸ درصد در سال قبل انقلاب به یک درصد رسیده است. این در حالی است که جمعیت ایران از ۳۶ میلیون نفر در سال ۱۳۵۷ به ۹۰ میلیون نفر افزایش یافته است. همچنین شمار دانشجویان از ۱۷۵ هزار نفر در قبل انقلاب به ۴ میلیون نفر رسیده است. در قبل انقلاب ۳۱ درصد دانشجویان را دختران تشکیل می‌دادند در شرایطی که امروز بالغ بر ۶۰ درصد دانشجویان را دختران و زنان تشکیل می‌دهند. امروز ایران به پنجمین کشور تربیت مهندس در جهان مبدل گردیده که شمار زیادی از آنان زنان و دختران می‌باشند.

سفیر ایران در فرانسه همچنین در خصوص پیشرفت‌های حاصله در حوزه روابط خارجی نیز افزود: سیاست خارجی ایران همواره بر اساس احترام قوانین بین‌المللی، تکثرگرایی و اصل حسن همجواری و احترام متقابل بنا گردیده است. ما همواره خواستار روابط متوازن بر اساس احترام متقابل با تمام قدرت‌ها بوده‌ایم و همیشه تک‌جانبه‌گرایی و هر گونه امپریالیسم را رد کردیم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در خصوص برنامه هسته‌ای ایران نیز تصریح کرد: برنامه هسته‌ای ایران طبق تعهدات بین‌المللی ایران، کاملا صلح‌آمیز می‌باشد. دستاوردهای علمی حاصله در حوزه هسته‌ای ثمره تلاش دانشمندان جوان کشورمان می‌باشد که برای این منظور حتی جان خود را نثار کرده‌اند. استفاده از این دانش در زمینه‌های مختلف مانند حوزه سلامت، صنعت یا کشاورزی حق مسلم مردم ایران می‌باشد.

سفیر کشورمان در فرانسه در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع حوادث تلخ نوار غزه و تایید نهادهای بین‌المللی مستقل مبنی بر این که جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت علیه فلسطینیان رخ داده، پرداخت و افزود: ایران همواره همبستگی خود را با مردم فلسطین ابراز نموده و ما معتقدیم که این مردم رنج کشیده حق آن را دارند که در صلح و امنیت به سر برند و این شرط اساسی برای ثبات خاورمیانه می‌باشد.

وی در زمینه سیاست چندجانبه گرایی کشورمان اضافه کرد: در سال های اخیر ایران حضور خود در سازمان‌های بین‌المللی را که عمدتا توسط کشورهای جنوب ایجاد شده را تقویت بخشیده است. در همین حال مناسبات خود با کشورهای مختلف جهان را به طرز متوازنی توسعه داده است. در همین ارتباط ایران در سال ۲۰۲۴ به گروه کشورهای گروه بریکس ملحق شد که ۴۰ درصد جمعیت و ۲۶ درصد تولید ناخالص ملی دنیا را در بر می‌گیرد. این عضویت مرحله ای استراتژیک در زمینه تنوع بخشی به شرکای اقتصادی خود و تقویت نقش ایران در تجارت بین‌المللی می‌باشد. علاوه بر این پیوستن ایران به پیمان شانگهای در سال ۲۰۲۳ نشان دیگری از اراده ایران به تعمیق مناسبات خود با کشورهای آسیایی و اورآسیا می باشد.

امین نژاد در پایان گفت: این روز تنها گرامیداشت رخدادی مهم در گذشته نیست؛ بلکه نمایش پتانسیل عظیم ملت ایران در همزیستی در آرامش و صلح با سایر مردم و ملل دنیاست.

به مناسبت فرا رسیدن چهل ‌و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، سفارت جمهوری اسلامی ایران در فرانسه، مراسمی با حضور سفرای خارجی مقیم پاریس، دیپلمات‌ها، نمایندگان کشورهای خارجی، نهادهای بین المللی حاضر در این کشور، مقامات محلی، نمایندگان رسانه‌ها و اعضای جامعه ایرانی مقیم برگزار کرد.

در این مراسم علاوه بر حضور پر شمار شخصیت‌های سیاسی، جمع کثیری از اندیشمندان، فرهیختگان و دانشگاهیان، فعالان اقتصادی و نیز روسای نمایندگی و نهادهای جمهوری اسلامی ایران مستقر در فرانسه حضور یافتند.

همچنین در این مراسم همچنین تصاویر ویدئویی از تاریخ و تمدن کهن ایرانیان همچنین دستاوردهای ایران در حوزه‌های مختلف، از جمله پیشرفت‌های علمی و فناوری، سیاست خارجی و همکاری‌های بین‌المللی در زمینه‌های مختلف، همراه با موسیقی سنتی ایران به صورت زنده برای حاضران به نمایش درآمد و در پایان از مهمانان پذیرایی به عمل آمد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وداع سپاهان از جام‌حذفی؛ کولاک خیبر در نقش جهان
نورنما | یلداتان مبارک و زندگی‌تان پر از بهانه‌های شاد باد
نگرانی مقامات واشنگتن و تل‌آویو از تجدید قوای حماس و حزب‌الله
گزارش وزیر نفت از کاهش مصرف روزانه بنزین
قیمت‌گذاری شرکت ایران‌مال آغاز شد
احتمال اعلام وصول بودجه 1405 در روز سه‌شنبه/ حضور پزشکیان در مجلس
مدارس 4 شهرستان خراسان رضوی فردا غیرحضوری شد
آمریکا سومین نفتکش ونزوئلا را توقیف کرد
ساعت کاری ادارات سیستان و بلوچستان تا نیمه فروردین اعلام شد
راز مفقودی زن 33 ساله فاش شد
روسیه، مذاکره مستقیم با اوکراین را رد کرد
دو حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
ماکرون به مرتس خیانت کرد
نورنما | حلول ماه رجب و میلاد امام محمد باقر (ع) مبارک
واکنش مهاجرانی به اظهارات قالیباف درباره احتمال استیضاح وزرا
برف و باران در جاده‌های 3 استان/ خسارت های سیلاب در 431 شهر و روستای چهار استان/فوت 8 نفر
مراکز شماره‌گذاری پلیس فردا طبق روال عادی فعالیت می‌کنند
اسلامی: در زمینه رادیودارو، پلاسما و پرتودهی به پیشرفت‌های خوبی دست یافته‌ایم
بدعت آمریکا تهدیدی برای نظم جهانی است؟
فردا فعالیت بانک‌ها از چه ساعتی آغاز می‌شود؟
مدیرعامل توانیر: برای نخستین‌بار رشد تقاضای برق کشور 3 درصد کاهش یافت
دادگستری تهران نسبت به افزایش پیامک‌های جعلی هشدار داد
سرلشکر موسوی: راه مقاومت و قوی­تر شدن را انتخاب کرده‌­ایم
سانفرانسیسکو در تاریکی فرو رفت
مهاجرانی: فردا مدارس و ادارات با 2 ساخت تاخیر آغاز به کار می‌کنند
پادکست؛ اَبَر طوطی یا اَبَر انسان؟
رفیع‌زاده: مصوبه اصلاح ساختار وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شد
عارف: راهی جز استفاده از اقتصاد دیجیتال نداریم
مرحله پایانی معوقات متناسب‌سازی1403 حقوق بازنشستگان کشوری پرداخت شد
تورم سالانه به 41 درصد رسید؛ کالاها پیشتاز گرانی
واکنش‌ تانک روس به احتمال رقابت با حسن یزدانی
نورنما | گربه‌ها با هنر و هنرمند مشکل دارن!
کشف زمین خواری 30 هزار متری به ارزش 3 همت در غرب تهران
آغاز تحویل 460 هزار قطعه انواع سکه پیش فروش از امروز
تقویت مخازن سدهای جنوب کشور در پی سیلاب‌های اخیر
اجرای لایحه اخبار جعلی و سند تسهیم درآمد محتوا بر بازگشایی تلگرام تقدم قانونی دارد
تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی استان مرکزی در زمستان
بانک مرکزی معامله تتر با بابک زنجانی را رد کرد
کشف 15 تن چوب قاچاق و پلمب واحد متخلف در آمل
آیا ایران محور اصلی سفر نتانیاهو به آمریکا است؟
موافقت کابینه سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی با طرح جدید شهرک سازی در کرانه باختری
ممنوعیت تردد در محور چالوس تا چهارشنبه
نشنال اینترست: آمریکا پهپاد ایرانی شاهد را «کپی» کرده است
انفجار امروز خرم‌آباد مربوط به امحای مهمات جنگ 12روزه است
یلدا؛ گفتگوی نور و انسان
9 اثر منقول تاریخی همدان ثبت ملی شد
6 کشته و 42 زخمی در سانحه مرگبار اتوبوس در بغلان افغانستان
ادعای بیروت درباره پایان مرحله نخست خلع سلاح مقاومت
افزایش آلودگی هوای تهران تا اواخر هفته
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 30 آذر 1404+ جدول
X
آگهی تبلیغاتی