×
سیاسی
شناسه خبر : 212453
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/11/23 ساعت 17:17
سفیر ایران در فرانسه: برنامه هسته‌ای ما طبق تعهدات بین‌المللی، کاملا صلح‌آمیز است

سفیر ایران در فرانسه: برنامه هسته‌ای ما طبق تعهدات بین‌المللی، کاملا صلح‌آمیز است

سفیر ایران در فرانسه گفت:در خصوص برنامه هسته‌ای ایران نیز تصریح کرد: برنامه هسته‌ای ایران طبق تعهدات بین‌المللی ایران، کاملا صلح‌آمیز می‌باشد همچنین دستاوردهای علمی حاصله در حوزه هسته‌ای ثمره تلاش دانشمندان جوان کشورمان می‌باشد که برای این منظور حتی جان خود را نثار کرده‌اند.

نورنیوز-گروه سیاسی: «محمد امین‌نژاد» سفیر ایران در پاریس طی سخنانی در آیین جشن چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی در ۴۶ سال پیش در خصوص ویژگی‌های منحصر به فرد این انقلاب مانند حکومت مردمی، الهام‌بخش بودن و حمایت از مستضعفان مطالبی را عنوان کرد.

وی با بیان این که «مردم ایران از همان روز پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز هزینه گزافی برای آزادی و استقلال خود پرداخت کرده‌اند»، افزود: به‌رغم هزینه‌های سنگین مادی و انسانی هیچ خللی در اراده مردم ایران حاصل نگردیده است.

امین‌نژاد با اشاره به دستاوردهای ایران در ۴۶ سال گذشته در عرصه‌های داخلی و بین‌المللی، اظهار داشت: در عرصه سیاسی انقلاب مردم ایران در سال ۱۳۵۷ توانست کشور را از وضعیت دنباله‌روی و تاثیرپذیری از قدرت‌های بیگانه خارج سازد و ایران را به یک بازیگر مستقل و اهرم صلح و ثبات در منطقه‌ای که دستخوش بحران‌های مهمی است، سازد.

وی افزود: در بخش اقتصادی و صنعتی نیز ایران که قبل از انقلاب یکی از واردکنندگان عمده حتی محصولات اولیه بود اکنون به یک قدرت صنعتی و کشاورزی مبدل گردیده که به رغم ۴۵ سال تحریم ناعادلانه و غیرانسانی عملا می‌تواند تمام نیازهای خود حتی در زمینه فناوری‌های خاص (مانند عرصه فضایی و هسته ای) را تامین نماید. همچنین در حوزه بهداشت و سلامت نیز ایران که زمانی برای نیازهای خود از حضور پزشکان خارجی استفاده می‌کرد، اکنون نه تنها با تربیت پزشکان متخصص و برقراری نظام پوشش درمانی به این نیاز پاسخ گفته بلکه خود به یکی از مقصدهای درمانی و گردشگری سلامت به ویژه در حوزه چشم پزشکی، درمان سرطان و بیماری‌های قلبی مبدل گردیده است.

به گفته سفیر کشورمان در فرانسه در حوزه آموزش نیز پیشرفت‌های حاصله بسیار چشمگیر است؛ به طوری که میزان بی‌سوادی به ویژه زنان ۱۵ تا ۲۴ سال از ۵۸ درصد در سال قبل انقلاب به یک درصد رسیده است. این در حالی است که جمعیت ایران از ۳۶ میلیون نفر در سال ۱۳۵۷ به ۹۰ میلیون نفر افزایش یافته است. همچنین شمار دانشجویان از ۱۷۵ هزار نفر در قبل انقلاب به ۴ میلیون نفر رسیده است. در قبل انقلاب ۳۱ درصد دانشجویان را دختران تشکیل می‌دادند در شرایطی که امروز بالغ بر ۶۰ درصد دانشجویان را دختران و زنان تشکیل می‌دهند. امروز ایران به پنجمین کشور تربیت مهندس در جهان مبدل گردیده که شمار زیادی از آنان زنان و دختران می‌باشند.

سفیر ایران در فرانسه همچنین در خصوص پیشرفت‌های حاصله در حوزه روابط خارجی نیز افزود: سیاست خارجی ایران همواره بر اساس احترام قوانین بین‌المللی، تکثرگرایی و اصل حسن همجواری و احترام متقابل بنا گردیده است. ما همواره خواستار روابط متوازن بر اساس احترام متقابل با تمام قدرت‌ها بوده‌ایم و همیشه تک‌جانبه‌گرایی و هر گونه امپریالیسم را رد کردیم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در خصوص برنامه هسته‌ای ایران نیز تصریح کرد: برنامه هسته‌ای ایران طبق تعهدات بین‌المللی ایران، کاملا صلح‌آمیز می‌باشد. دستاوردهای علمی حاصله در حوزه هسته‌ای ثمره تلاش دانشمندان جوان کشورمان می‌باشد که برای این منظور حتی جان خود را نثار کرده‌اند. استفاده از این دانش در زمینه‌های مختلف مانند حوزه سلامت، صنعت یا کشاورزی حق مسلم مردم ایران می‌باشد.

سفیر کشورمان در فرانسه در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع حوادث تلخ نوار غزه و تایید نهادهای بین‌المللی مستقل مبنی بر این که جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت علیه فلسطینیان رخ داده، پرداخت و افزود: ایران همواره همبستگی خود را با مردم فلسطین ابراز نموده و ما معتقدیم که این مردم رنج کشیده حق آن را دارند که در صلح و امنیت به سر برند و این شرط اساسی برای ثبات خاورمیانه می‌باشد.

وی در زمینه سیاست چندجانبه گرایی کشورمان اضافه کرد: در سال های اخیر ایران حضور خود در سازمان‌های بین‌المللی را که عمدتا توسط کشورهای جنوب ایجاد شده را تقویت بخشیده است. در همین حال مناسبات خود با کشورهای مختلف جهان را به طرز متوازنی توسعه داده است. در همین ارتباط ایران در سال ۲۰۲۴ به گروه کشورهای گروه بریکس ملحق شد که ۴۰ درصد جمعیت و ۲۶ درصد تولید ناخالص ملی دنیا را در بر می‌گیرد. این عضویت مرحله ای استراتژیک در زمینه تنوع بخشی به شرکای اقتصادی خود و تقویت نقش ایران در تجارت بین‌المللی می‌باشد. علاوه بر این پیوستن ایران به پیمان شانگهای در سال ۲۰۲۳ نشان دیگری از اراده ایران به تعمیق مناسبات خود با کشورهای آسیایی و اورآسیا می باشد.

امین نژاد در پایان گفت: این روز تنها گرامیداشت رخدادی مهم در گذشته نیست؛ بلکه نمایش پتانسیل عظیم ملت ایران در همزیستی در آرامش و صلح با سایر مردم و ملل دنیاست.

به مناسبت فرا رسیدن چهل ‌و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، سفارت جمهوری اسلامی ایران در فرانسه، مراسمی با حضور سفرای خارجی مقیم پاریس، دیپلمات‌ها، نمایندگان کشورهای خارجی، نهادهای بین المللی حاضر در این کشور، مقامات محلی، نمایندگان رسانه‌ها و اعضای جامعه ایرانی مقیم برگزار کرد.

در این مراسم علاوه بر حضور پر شمار شخصیت‌های سیاسی، جمع کثیری از اندیشمندان، فرهیختگان و دانشگاهیان، فعالان اقتصادی و نیز روسای نمایندگی و نهادهای جمهوری اسلامی ایران مستقر در فرانسه حضور یافتند.

همچنین در این مراسم همچنین تصاویر ویدئویی از تاریخ و تمدن کهن ایرانیان همچنین دستاوردهای ایران در حوزه‌های مختلف، از جمله پیشرفت‌های علمی و فناوری، سیاست خارجی و همکاری‌های بین‌المللی در زمینه‌های مختلف، همراه با موسیقی سنتی ایران به صورت زنده برای حاضران به نمایش درآمد و در پایان از مهمانان پذیرایی به عمل آمد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
مازندران در انتظار سامانه بارشی جدید؛ شنا در دریای خزر ممنوع
بازی‌های امشب جام جهانی 2026؛ ساعت بازی آلمان، هلند و ژاپن
واکنش صریح ایتالیا :ما در جنگ ایران مشارکت نداشتیم
جادوی تاکتیکی در خدمت آلمان/پایان طلسم 10 ساله ژرمن ها با ناگلزمان
پشت‌پرده تغییرات نظامی رژیم صهیونیستی در جبهه لبنان؛ تخلیه یا جابه‌جایی؟
پاسخ تأمین اجتماعی به ابهامات متناسب‌سازی بازنشستگان+ نحوه اعتراض
ستاره 80 میلیون یورویی که با دعای مادرش می‌جنگد؛ راز شماره 6 اکوادور چیست؟
روسیه: توافق ایران و آمریکا باید در شورای امنیت تصویب شود
ایران 0 - 3 آمریکا ؛شاگردان پیاتزا حریف قدرت سوم جهان نشدند
نورویدئو | وقتی جنگ نتیجه نداد؛ ترامپ در جست‌و‌جوی پیروزی روی کاغذ
فردا دیدار سرنوشت‌ساز پرسپولیس و چادرملو برای سهمیه آسیا
چراغ سبز اعراب به تفاهم ایران و آمریکا؛ جزئیات بیانیه راهبردی شورای همکاری
حسرت 100 ساله برای 127 کشور؛ کدام تیم‌ها هرگز به جام جهانی نرسیده‌اند؟
پزشکیان: کشور امام حسینی نباید جایگاه فقر، گرسنگی و تبعیض باشد
رونمایی از هفتمین نخست وزیر انگلیس
ایتالیا خبر در اختیار گذاشتن پایگاه برای حمله به ایران را تکذیب کرد
گزارش تصویری| عزاداری عاشورای حسینی در سراسر کشور
مستند تاریخچه انستیتو پاستور ؛ روایت یک قرن بالندگی
آماده باش حشد الشعبی و نیروهای امنیتی درپی انفجار انبار مهمات
بیانیه حماس علیه طرح کوچ اجباری
تنش در نزدیکی تنگه هرمز / نفتکش‌ها تغییر مسیر دادند
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت هفدهم
عراقچی: ایران آماده کمک به مردم زلزله زده ونزوئلا است
اعترافی که تکذیب شد؛ یا تکذیبی که اعتراف بود؟
تداوم هماهنگی‌های تهران و مسقط با محوریت تنگه هرمز
خروج عراق از اوپک؛ از شایعه تا واقعیت
ابراز همدردی پزشکیان و اعلام آمادگی برای کمک به زلزله‌زدگان ونزوئلا
محورهای راهبردی گفت‌وگوی عربستان و آمریکا در منامه
ادعای جنجالی جی‌دی ونس: توافق برای ایجاد کانال نظامی مستقیم میان ایران و آمریکا
وعده رفع اختلال بانکی محقق نشد؛ تداوم مشکلات در همراه‌بانک‌ها
رایزنی وزرای خارجه ایران و ایتالیا
عملیات فرانسه علیه «ناوگان سایه» روسیه با توقیف نفتکش
هشدار عاشورایی انصارالله به حضور اسرائیل در باب‌المندب
خودرو بخریم یا دست نگه داریم؟ / تحلیل سیگنال‌های جدید بازار و آینده قیمت‌ها
افشاگری وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از جنگ اقتصادی علیه ایران
نوراینفو | عواملی که خطر گرمازدگی را افزایش می دهد
درخشش سینماگران ایرانی در فهرست جدید آکادمی اسکار
خط‌ و نشان تازه وزیر خارجه آمریکا در بحرین
پایان 16 سال انتظار در ظهر عاشورا
چالش عجیب اخلاقی در گروه D جام جهانی
چرا بازیکنان جام جهانی جوراب‌های خود را سوراخ می‌کنند؟
واکنش عجیب فیفا به حاشیه نمادهای رنگین‌کمانی در بازی ایران و مصر
آیا شعار علیه آمریکا و آتش‌زدن پرچم ممنوع شده است؟
واکنش قالیباف به ادعای خرید محصولات کشاورزی آمریکا توسط ایران
164 کشته و هزار زخمی در زلزله 7ریشتری کاراکاس؛ هشدار سونامی در کارائیب
ترافیک سنگین در محور چالوس و مرزن‌آباد؛ آغاز موج بازگشت مسافران از عصر امروز
حزب‌الله چگونه گردان زرهی 401 را زمین‌گیر کرد؟
صدور کارت نخبگان آغاز شد؛ نخبگان از چه مزایایی بهره‌مند می‌شوند؟
اهمیت موفقیت ایران در پرونده دارایی‌های مسدودشده
ستاره مراکشی، رکورد «محمد صلاح» را شکست