×
بین الملل
شناسه خبر : 212435
تاریخ انتشار :

اخبار مذاکرات آتش‌بس غزه؛

ترامپ تهدید کرد؛ اسرا آزاد نشوند، جنگ از سرگرفته می‌شود/عصبانیت میانجیگران از تعلل تل‌آویو

رئیس‌جمهور آمریکا روز دوشنبه تهدید کرد که رژیم صهیونیستی به آتش‌بس در غزه پایان دهد و در صورت آزاد نشدن تمامی اسرای باقی‌مانده تا شنبه، جنگ را از سر بگیرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: رئیس‌جمهور ایالات متحده در سخنانی تهدید کرد در صورتی که همه اسرای صهیونیست تا ظهر شنبه آزاد نشوند، به آتش‌بس غزه پایان می‌دهد. او همچنین مصر و اردن را به قطع کمک‌های مالی تهدید کرد.

 پس از اعلام جنبش حماس مبنی بر تأخیر در آزادی اسرا، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا گفت که اگر همه اسرا تا ظهر شنبه آزاد نشوند، خواستار ازسرگیری جنگ خواهد شد؛ او همچنین تهدید به قطع کمک‌های آمریکا به اردن و مصر کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا روز دوشنبه تهدید کرد که رژیم صهیونیستی به آتش‌بس در غزه پایان دهد و در صورت آزاد نشدن تمامی اسرای باقی‌مانده تا شنبه، جنگ را از سر بگیرد. این اظهارات پس از آن مطرح شد که گروه مقاومت حماس اعلام کرد در پی کارشکنی‌ها و عهدشکنی تل‌آویو، آزادی برنامه‌ریزی‌شده اسرا برای روز شنبه را به تأخیر می‌اندازد و این باعث ایجاد تردیدهای جدید درباره دوام این آتش‌بس شکننده شد.

ترامپ در گفت‌وگو با خبرنگاران اذعان کرد که ممکن است رژیم صهیونیستی بخواهد اولتیماتوم او و مهلت ظهر شنبه را نادیده بگیرد و افزود که احتمال دارد با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی صحبت کند. اما او همچنین نگرانی خود را درباره سرنوشت اسرای باقی‌مانده ابراز کرد و پیش‌بینی کرد که بسیاری از آن‌ها در صورت عدم آزادی طی روزهای آینده، زنده نخواهند ماند.

دونالد ترامپ گفت: «تا جایی که به من مربوط می‌شود، اگر همه گروگان‌ها تا ساعت ۱۲ ظهر شنبه بازگردانده نشوند، فکر می‌کنم زمان مناسبی است... من می‌گویم، آتش‌بس را لغو کنید، همه‌چیز منتفی است و بگذارید جهنم برپا شود. باید تا ساعت ۱۲ ظهر شنبه گروگان‌ها آزاد شوند.»

اظهارات او چند ساعت پس از آن بیان شد که جنبش حماس اعلام کرد قصد دارد آزادی بعدی اسیران صهیونیست که برای روز شنبه برنامه‌ریزی شده بود را «تا اطلاع ثانوی» به تأخیر بیندازد و این اقدام را واکنشی به نقض توافق آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی خواند.

ترامپ در تازه‌ترین نشست خود در دفتر بیضی کاخ سفید، از وضعیت جسمانی سه اسیر مردی که روز شنبه آزاد شده بودند، ابراز نارضایتی کرد و گفت که «آن‌ها لاغر و ضعیف شده‌اند و تحت آزارهای روانی قرار گرفته‌اند.»

همچنین به نظر می‌رسید که رئیس‌جمهور آمریکا از حمایت خود از آزادی تدریجی اسرا که تل‌آویو و حماس در چارچوب آتش‌بس بر سر آن توافق کرده بودند، عقب‌نشینی کرده است، با وجود اینکه پیش از اجرایی شدن این توافق در ۱۹ ژانویه، خود او از عوامل اصلی پیشبرد آن بود.

او گفت: «ما می‌خواهیم همه آن‌ها را برگردانند» و آزادی تدریجی اسرا را رد کرد و آن را «قطره‌چکانی» خواند.

هشدار تند ترامپ: حماس متوجه خواهد شد که چه می‌گویم!

ترامپ افزود: «بر اساس آنچه در دو روز گذشته دیدم، آن‌ها مدت زیادی زنده نخواهند ماند. شنبه ساعت ۱۲ ظهر، و بعد از آن، بازی کاملاً تغییر خواهد کرد.»

این لفاظی تند و تیز، هشدارهای قبلی ترامپ پیش از ورود به کاخ سفید را یادآوری می‌کند که گفته بود اگر تا ۲۰ ژانویه توافق آتش‌بس حاصل نشود، «جهنم به پا خواهد شد.»

ترامپ در پاسخ به درخواست توضیحات بیشتر در روز دوشنبه گفت: «حماس متوجه خواهد شد که منظور من چیست... این‌ها آدم‌های بیماری هستند، و شنبه ساعت ۱۲ متوجه خواهند شد که چه می‌گویم.»

تاکنون، حماس در مرحله اول توافق، ۱۶ اسیر صهیونیست را در ازای آزادی صدها زندانی امنیتی فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی آزاد کرده است. همچنین، پنج اسیر تایلندی دیگر هم طبق یک توافق جانبی آزاد شده‌اند. در غزه، هنوز ۷۳ نفر از مجموع ۲۵۱ نفری که توسط حماس در حمله ۷ اکتبر گرفته شدند، باقی مانده‌اند. در مجموع، قرار است ۳۳ صهیونیست در مرحله اول این توافق آزاد شوند. مذاکرات درباره آزادی بیشتر اسرا و خروج تدریجی نظامیان اشغالگر از نوار غزه، به‌عنوان بخشی از مراحل بعدی این توافق، در جریان است.

ترامپ همچنین به خبرنگاران در کاخ سفید گفت که می‌تواند کمک به اردن و مصر را متوقف کند و این در صورتی است که این دو کشور آوارگان فلسطینی را که او می‌خواهد از غزه نقل مکان کنند، نپذیرند.

مصر و اردن شرکای امنیتی دیرینه رژیم صهیونیستی هستند و به شدت به حمایت دفاعی و اقتصادی ایالات متحده متکی هستند. ترامپ در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا چنین چیزی را به‌عنوان یک احتمال پیشنهاد می‌کند، گفت: «اگر آنها موافقت نکنند، به‌طور قابل‌توجهی از کمک خودداری می‌کنم.»

هم مصر و هم اردن، مثل سایر کشورهای عربی، پیشنهاد ترامپ مبنی بر کوچاندن همه فلسطینی‌ها از غزه و اسکان آنها در کشورهای دیگر را رد کرده‌اند. طبق طرح ترامپ، کوچاندن فلسطینی‌ها از سرزمین آبا و اجدادی‌اشان، به آمریکا اجازه می دهند نوار را تصاحب کند و آن را بازسازی کند. ترامپ قرار است امروز سه‌شنبه با «عبدالله دوم» پادشاه اردن دیدار کند.

رئیس‌جمهور آمریکا در اظهاراتی که روز دوشنبه در جریان مصاحبه با فاکس‌نیوز مطرح شد، گفت که بر اساس پیشنهاد او برای توسعه مجدد سرزمین‌های جنگ‌زده، فلسطینی‌ها اجازه بازگشت به نوار غزه را نخواهند داشت. این سخنان اما در تضاد با صحبت‌های مقامات خود ترامپ است که مدعی شدند ساکنان غزه فقط به طور موقت جابجا خواهند شد.

ترامپ همچنین افزود که فکر می‌کند می‌تواند با اردن و مصر برای گرفتن آوارگان فلسطینی معامله کند و گفت که آمریکا سالانه «میلیاردها و میلیاردها دلار» به آن دو کشور پول می‌دهد.

ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا فلسطینی‌ها حق بازگشت به غزه را خواهند داشت، گفت: «نه، آنها این حق را نخواهند داشت زیرا مسکن بسیار بهتری خواهند داشت. من در مورد ساختن یک مکان دائمی برای آنها صحبت می‌کنم.»

به گزارش ایسنا، رئیس‌جمهور آمریکا هفته گذشته که در کنار نتانیاهو در کاخ سفید ایستاده بود، صدها روزنامه‌نگار حاضر در اتاق را با پیشنهاد اسکان مجدد ۲.۲ میلیون فلسطینی غزه و کنترل قلمرو ساحلی توسط آمریکا و تبدیل آن به «ریویرای خاورمیانه» شوکه کرد. این سخنان موجی از محکومیت‌های بین‌المللی را به همراه داشت. علاوه بر این، ملت فلسطین تاکید دارند که تحت هیچ شرایطی حاضر به ترک وطن خود نیستند.

عصبانیت میانجیگران از تعلل تل‌آویو در آغاز مذاکرات مرحله دوم توافق آتش‌بس غزه 

منابع رسانه‌ای عبری از نارضایتی میانجیگران از تعلل رژیم صهیونیستی در آغاز مذاکرات مرحله دوم توافق آتش‌بس در نوار غزه پرده برداشتند.

 رسانه‌های صهیونیستی گزارش دادند که میانجی‌گران توافق آتش‌بس در نوار غزه به دلیل تعلل و تاخیر رژیم صهیونیستی در آغاز مذاکرات مرحله دوم این توافق، ابراز نارضایتی کرده‌اند.

سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی در این باره گزارش داد: هیئت مذاکره‌کننده اسرائیلی از دوحه بازگشت، این در حالی است که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل به این هیئت دستور داده بود که وارد مباحث مربوط به مرحله دوم توافق آتش‌بس نشود.

ترامپ تهدید کرد؛ اسرا آزاد نشوند، جنگ از سرگرفته می‌شود/عصبانیت میانجیگران از تعلل تل‌آویو
 

روزنامه عبری «معاریو» نیز گزارش داد که نتانیاهو روز سه‌شنبه جلسه‌ای با کابینه امنیتی-سیاسی (کابینه جنگی) برگزار خواهد کرد، که انتظار می‌رود در آن، شروط رژیم صهیونیستی برای پیشبرد مذاکرات مطرح شود.

 بر اساس این گزارش، این شروط شامل تبعید رهبران حماس از غزه، انحلال و خلع سلاح شاخه نظامی این جنبش، و آزادی تمامی اسرای صهیونیست است.

بر اساس توافق اولیه، مذاکرات مرحله دوم قرار بود در روز شانزدهم آتش‌بس، یعنی دوشنبه هفته گذشته آغاز شود. اما اسرائیل در اعزام هیئت مذاکره‌کننده خود به دوحه تأخیر کرد، به طوری که این هیئت روز یکشنبه هفته جاری به قطر رفت، اما درباره موضوع مرحله دوم مذاکرات رایزنی نکرد.

سازمان رادیو تلویزیون رژیم صهیونیستی در این باره افزود که هدف اصلی این هیئت از رفتن به دوحه جلوگیری از ایجاد بحران در مذاکرات بود، اما با توجه به بیانیه‌های اخیر حماس، این تلاش‌ها موفقیت‌آمیز نبوده است.

این رسانه همچنین به نقل از برخی مقامات کشورهای میانجی‌گر (قطر، مصر و آمریکا) که نامی از آن‌ها برده نشده، گزارش داد که این کشورها از رویکرد اسرائیل، به‌ویژه تعویق مذاکرات مرحله دوم، ناراضی هستند.

«ابو عبیده» سخنگوی گردان‌های القسام شامگاه دوشنبه اعلام کرد: تحویل اسیران اسرائیلی که قرار بود روز شنبه آینده آزاد شوند، به دلیل تداوم نقض تعهدات از سوی رژیم صهیونیستی، به تعویق افتاده است.

وی تأکید کرد: این تأخیر تا زمانی که اشغالگران به تعهدات خود عمل کنند ادامه خواهد داشت. مادامی که اشغالگران نیز به تعهدات خود پایبند باشند، ما نیز بر پایبندی خود به مفاد توافق تأکید داریم.

در همین راستا، یکی از رهبران مقاومت فلسطین به شبکه المیادین گفت: حماس ملاحظات زیادی در مورد پایبند نبودن رژیم صهیونیستی به توافق آتش‌بس دارد.

وی تاکید کرد: حماس تمام تعهدات خود را به طور دقیق و به موقع انجام داده است و اشغالگران به مفاد توافق پایبند نبوده و تخلفات زیادی را ثبت کرده‌اند.

فاش شدن جزئیات عدم پایبندی اسرائیل به مفاد آتش‌بس غزه 

یکی از رهبران فلسطینی در گفت‌وگو با المیادین ملاحظات حماس درباره پایبند نبودن رژیم صهیونیستی به توافق آتش‌بس را توضیح داد.

 یکی از رهبران مقاومت فلسطین روز دوشنبه به المیادین گفت: «حماس ملاحظات زیادی در مورد پایبند نبودن رژیم صهیونیستی به توافق آتش‌بس دارد.» 

این رهبر فلسطینی به المیادین گفت: یکی از مهمترین دلایل پایبند نبودن اسرائیل، تخلفات روزانه مانند ادامه پرواز هواپیماهای شناسایی است. 

وی با بیان اینکه تیراندازی به سمت فلسطینی‌ها در مدت اجرای توافق ادامه داشت و تانک‌ها از مسافت مجاز فراتر رفتند، خاطرنشان کرد: این تخلفات علاوه بر ممانعت از ورود کاروان‌ها، جلوگیری از ورود تجهیزات سنگین و برخی تجهیزات پزشکی بوده است.

این رهبر فلسطینی توضیح داد که واضح است که «اسرائیل با توجه به تأکید بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی بر طرح آوارگی و پاکسازی قومی، متعهد به اجرای مرحله دوم نخواهد بود». 

حماس: به تعویق انداختن آزادی اسرا یک پیام هشدار برای اشغالگران است 

حماس تاکید کرد که تمام تعهدات خود را به طور دقیق و به موقع انجام داده است و خاطرنشان کرد که اشغالگران به مفاد توافق پایبند نبوده و تخلفات زیادی را ثبت کرده‌اند.

تخلفات ذکر شده در این بیانیه شامل تاخیر در بازگشت آوارگان به شمال نوار غزه، هدف قرار دادن فلسطینیان با گلوله باران و تیراندازی و کشتار بسیاری از آنها در مناطق مختلف نوار غزه و ممانعت از ورود ملزومات سرپناهی مانند چادرها و خانه‌های پیش ساخته، سوخت و سازوکارهای آواربرداری برای بیرون آوردن اجساد است. این تخلفات همچنین شامل تاخیر در ورود داروها و لوازم مورد نیاز بیمارستان‌ها برای نوسازی بیمارستان‌ها و بخش بهداشت است. 

این جنبش با اشاره به اینکه «تخلفات اشغالگران را شمارش کرده و به محض وقوع در اختیار میانجی‌گران قرار داده است، اما اشغالگران به نقض‌های خود ادامه می‌دهند»، خواستار «پایبندی دقیق به توافق و عدم تن دادن به گزینشی عمل کردن با ارائه موارد کم‌اهمیت و تاخیر و ممانعت از موارد فوری و مهم‌تر» شد.

حماس تاکید کرد که به تعویق انداختن آزادی اسرا یک پیام هشدار برای اشغالگران و فشار برای پایبندی دقیق به مفاد توافق است. 

این جنبش توضیح داد که «حماس عمداً این اعلامیه را پنج روز کامل قبل از تاریخ تحویل اسرا اعلام کرد تا به واسطه‌ها فرصت کافی برای تحت فشار قرار دادن اشغالگران جهت اجرای تعهداتشان داده شود و در صورتی که اشغالگران به تعهدات خود پایبند باشند، درها را برای اجرای به موقع مبادله باز نگه می‌دارند»

درخواست برای ادامه دادن مذاکرات دوحه

رئیس جناح اپوزیسیون رژیم صهیونیستی خواستار ادامه مذاکرات با هدف بازگرداندن اسرای صهیونیست از نوار غزه شد.

ترامپ تهدید کرد؛ اسرا آزاد نشوند، جنگ از سرگرفته می‌شود/عصبانیت میانجیگران از تعلل تل‌آویو
 

«یائیر لاپید» رئیس جناح اپوزیسیون رژیم صهیونیستی گفت که کابینه این رژیم باید مذاکرات برای تداوم توافق تبادل اسرا را ادامه دهد.

طبق گزارش شبکه الجزیره، لاپید که از کارشکنی نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در مسیر تداوم توافق آتش‌بس شاکی است، خطاب به نتانیاهو گفت: به دوحه برو و تمامی اسرای ما را به اسرائیل بازگردان.

وی در ادامه به نتانیاهو نسبت به از دست رفتن فرصت و زمان هشدار داد.

گوترش: باید مانع تجدید درگیری‌ها در غزه شویم

دبیرکل سازمان ملل بر لزوم تلاش برای جلوگیری از آغاز دوباره حملات در غزه و ضرورت پایبندی ۲ طرف توافق آتش‌بس به تعهدات خود و ازسرگیری مذاکرات تاکید کرد.

ترامپ تهدید کرد؛ اسرا آزاد نشوند، جنگ از سرگرفته می‌شود/عصبانیت میانجیگران از تعلل تل‌آویو
 

 «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل امروز (سه‌شنبه) تاکید کرد: ما باید به هر قیمتی مانع ازسرگیری اقدامات خصمانه در غزه شویم چراکه این امر می‌تواند به یک فاجعه بزرگ منجر شود.

به گزارش شبکه خبری «الجزیره»، گوترش در ادامه اظهار کرد: هر ۲ طرف باید به تعهدات خود در توافق آتش‌بس کاملا پایبند بوده و مذاکرات را به شکل جدی ازسربگیرند.

 

 


اخبار مرتبط
تحویل سه اسیر اسرائیلی در خان یونس/هدیه قسام به دختر اسیر/پیام قسام به اشغالگران
شنبه 1403/11/27 ساعت 13:47
در چارچوب مرحله ششم مبادله اسرا بین جنبش حماس و رژیم صهیونیستی؛
تحویل سه اسیر اسرائیلی در خان یونس/هدیه قسام به دختر اسیر/پیام قسام به اشغالگران
در چارچوب مرحله ششم مبادله اسرا بین جنبش حماس و رژیم صهیونیستی، امروز سه اسیر صهیونیست با 369 اسیر فلسطینی مبادله شدند.«ساشا الکساندر توروبانوف» و «ساگی دیکل حن» و «یائیر هورن» اسرای اسرائیلی هستند که امروز آزاد شدند. نیروهای قسام در محل تبادل اسرا در جنوب غزه مستقر و صلیب سرخ هم به محل تحویل اسرای صهیونیست در خان یونس مستقر هستند.
تل‌آویو باز تهدیدکرد؛ اسرا آزاد نشوند، جنگ را از سر می‌گیریم/ فراخوان ارتش رژیم اسرائیل
چهارشنبه 1403/11/24 ساعت 14:49
تل‌آویو باز تهدیدکرد؛ اسرا آزاد نشوند، جنگ را از سر می‌گیریم/ فراخوان ارتش رژیم اسرائیل
وزیر خارجه رژیم صهیونیستی بدون توجه به عدم پایبندی تل‌آویو به مفاد توافق با مقاومت فلسطین، تهدید کرد که اگر جنبش حماس اسرای اسرائیلی را آزاد نکند، این رژیم جنگ در غزه را از سر می‌گیرد در همین راستا هم ارتش رژیم صهیونیستی نیروهای ذخیره را فراخوانده است.
نفس‌های آخر آتش‌بس در نوارغزه؟
چهارشنبه 1403/11/24 ساعت 09:29
احمد زیدآبادی*
نفس‌های آخر آتش‌بس در نوارغزه؟
درخواست ترامپ، ابطال توافق آتش‌بس جاری در نوارغزه است؛ توافقی که بر تحویل تدریجی اُسرا در قالب مبادلۀ آنها با زندانیان فلسطینی و جابه‌جایی ارتش اسرائیل در مناطق اشغالی نوارغزه تأکید دارد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تهیه‌کننده «دیالوگ» با قید وثیقه آزاد شد
نخستین دیدار مقامات ناسا و نیروی فضایی روسیه پس از 7 سال
سیاست‌نامه | رمزگشایی از بیانیه 191 کنشگر درباره ایران پساجنگ
عراقچی فردا به تاجیکستان می‌رود
هشدار اقتصاددانان؛ حذف صفرها بدون ثبات، تورم را تکرار می‌کند
سایپا تا 15 شهریور باید خودروهای ناقص کامل کرده و تحویل دهد
آغاز توزیع «دیبا کارت اعتباری» ویژه خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران
ناتوانی غرب در عدم اجرای قوانین بین‌المللی در قبال رژیم صهیونیستی
نشاط ملی با تعطیلات تابستانی ایجاد می‌شود اگر...
دفاع 12 روزه، مرصاد دوم در نبرد منطقه‌ای
افشای طرح‌های جدید ارتش اسرائیل برای تشدید حملات به نوار غزه
وزیر جهاد کشاورزی: تخصیص ارز ترجیحی 28500 تومانی به کالاهای اساسی ادامه دارد
مسدود شدن تونل توحید تهران از ساعت 24 امشب + مسیرهای جایگزین
رئیس‌جمهور به وزارت بهداشت و معاونت علمی رفت
مهاجرانی: تعطیلی یک هفته‌ای فردا در دولت تعیین تکلیف می‌شود
استقلال با آدان گلر اسپانایی به توافق رسید
پیش‌فروش بلیت پروازهای اربعین 1404 از فردا آغاز می‌شود
بازگشت مسعود ریگی به فجر سپاسی با قراردادی یک‌ساله
نمایش ارسال کمک ها به غزه با فشارهای مقاومت اشغالگران
رئیس مجلس در نشست ژنو: جنایات رژیم صهیونیستی کابوسی وحشتناک و تهدیدی جهانی است
وزیر امور خارجه: برنامه مذاکره ای هنوز تعیین نشده است
آنتن‌دهی ضعیف در جاده‌ها و روستاها، محور اصلی سوالات نمایندگان از وزیر ارتباطات
کدام استان‌ها فردا چهارشنبه تعطیل شدند؟
پادشاه اردن هشدار داد: خطر شعله‌ور شدن درگیری بزرگ‌تر در منطقه وجود دارد
بارگذاری فیش حقوقی تیر ماه بازنشستگان کشوری
رشد چشمگیر تردد مسافران از مرزهای چذابه و شلمچه نسبت به سال‌های گذشته
جنگ 12 روزه در سریال‌های تلویزیونی قاب بندی می شود
پشت پرده خاموشی هم زمان تلویزیون‌های «اسنوا» و «دوو»
عضو شورای شهر: بعد از خروج اتباع از کشور، نیروهای پاکبان 80 درصد کاهش داشتند!
شمار شهدای غزه از 60 هزار نفر فراتر رفت
پایتخت چین در تسخیر سیل +فیلم
بورس در بحران؛ درمان مقطعی یا اصلاح بنیادین؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 7 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
رمز گشایی از جنایت هولناک در بولوار فرهنگ مشهد
مجوز واردات سگ و گربه صادر شد؛ کالاهای اساسی زندگی انسان‌ها همچنان در صف!
چرایی تأخیر در صدور فیش حقوق بازنشستگان!
وقتی تلویزیون دیگر منبع خبر نیست!؛ گزارش یک افول بی سابقه
قیمت دلار و سایر ارز ها امروز سه‌شنبه 7 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
ترامپ در حضور نخست‌وزیر انگلیس: شهردار لندن انسان ناخوشایندی است! +فیلم
جمهوری اسلامی استحکام بی‌نظیر پایه‌های نظام و کشور خود را به دنیا نشان داد+ فیلم کامل
پرتاب یک بمب دست‌ساز به داخل کابین یک خودروی نظامی اسرائیلی+ ویدیو
«رفع محاصره غزه»؛ شرط جدید مجلس برای مذاکره با غرب
سرگردانی بازنشستگان نیروهای مسلح برای دریافت کارت حساب پشتیبان
خدمات‌رسانی مواکب اربعین در مرز خسروی از 10 مرداد آغاز می‌شود
وزن سنگین سیاست
نوراینفو | نبرد خاموش با ناتوی اطلاعاتی در جنگ تحمیلی 12 روزه
ابعاد طرح کریدور داوود
تغییر نام 9 معبر به نام شهدای اقتدار
زلزله مدیریتی در استقلال؛ یک عضو دیگر از هیئت مدیره رفتنی شد
نقد درون‌ گفتمانی در حکمرانی
X
آگهی تبلیغاتی