×
فرهنگی
شناسه خبر : 212426
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/11/23 ساعت 14:21
سازمان اوقاف: حق شکایت از دست‌اندرکاران فیلم آنتیک را محفوظ می‌دانیم

سازمان اوقاف: حق شکایت از دست‌اندرکاران فیلم آنتیک را محفوظ می‌دانیم

سازمان اوقاف و امور خیریه از ساخت و نمایش فیلم آنتیک در جشنواره فیلم فجر انتقاد کرد و گفت که حق پیگیری قضایی و شکایت از دست‌اندرکاران این فیلم را برای خود محفوظ می‌داند.

نورنیوز-گروه فرهنگی:  سازمان اوقاف و امور خیریه با صدور بیانیه‌ای از فیلم سینمایی «آنتیک» به عنوان یک فیلم شانه تخم‌مرغی یاد کرد و نمایش آن را اهانت به اصالت امام‌زادگان دانست.

 این سازمان امروز، سه شنبه 23 بهمن با صدور بیانیه ای ساخت و نمایش فیلم سینمایی «آنتیک» را در جشنواره فیلم فجر، توهین به اصالت امامزادگان در فضای مجازی و رسانه‌ای کشور دانست و آن را محکوم کرد.

در این بیانیه آمده است: تقریبا هفته‌ای نیست که توسط عوامل ساخت یک فیلم سینمایی یا یک مجموعه تلویزیونی از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، درخواست مجوز فیلمبرداری در فضای معنوی و معماری ایرانی ـ اسلامیِ چشمگیر یکی از امامزادگان و بقاع متبرکه نشود. این در حالی است که انتخاب فضای کالبدی امامزادگان به عنوان لوکیشن یا مکان فیلمبرداری به صورت کاملا خودجوش از سوی فیلمسازان پیگیری می‌شود و سازمان اوقاف و امور خیریه هیچ مشوق یا تبلیغ خاصی در این زمینه در نظر نگرفته است.

بنابراین رابطه نزدیک امامزادگان به عنوان یکی از پایگاه‌های معنوی، فرهنگی و اجتماعی با سینمای کشور رابطه‌ای دیرینه و ریشه‌دار و پرمعنی است و نشان از آن است که فیلمسازان برای روایت یک داستان که در بطن جامعه اتفاق می‌افتد، به درستی مکانی را برمی‌گزینند که پناهگاه مردمان این مرز بوم است اما چندی است که با اکران فیلم سینمایی «آنتیک» در جشنواره فیلم فجر بحث هایی در زمینه داستان این فیلم و توهین به اصالت امامزادگان در فضای مجازی و رسانه‌ای کشور مطرح شده است.

بر اساس این بیانیه، سازمان اوقاف و امور خیریه بر خود لازم می داند اجمالا چند نکته مهم را در این زمینه گوشزد کند. یکی این که جای تاسف است که فیلمی تا این حد سطحی و بی‌ارزش ساخته می‌شود که نه تنها بر رونق سینمای ایران نمی‌افزاید بلکه با برهم زدن جو هنری و فرهنگی جامعه باعث ریزش مخاطبان آن هم می‌شود. از نظر ما فیلم سنیمایی «آنتیک» که به اذعان همه منتقدان، یک فیلم شانه تخم مرغی و پر از لودگی و فقر طنز با داستانی تقلیدی و کاملا بی‌ارزش و ملغمه‌ای از سخافت و رکاکت است، توهین به شعور مردم ایران محسوب می‌شود.

سازمان اوقاف افزود: حکایت محبوبیت و مرجعیت و زیارت امامزادگان و بقاع متبرکه در بین مردم ایران مربوط به امروز و دیروز نیست. بلکه ریشه در قرن ها پیش دارد. همین ریشه دار بودن آداب زیارت و این انس و الفتِ دیرینه است که با وجود همه تلاش های دشمنان، دورِ معنویِ بقاع متبرکه در همه ادوار تاریخ بعد از اسلام بدون هیچ تزلزلی همواره در تسلسل بوده است. حضور میلیونی و روزافزون مردم در لیالی قدر، ایام محرم، لحظات تحویل سال و سایر مناسبت های ملی و مذهبی مطلبی نیست که بر کسی پوشیده باشد.

در این بیانیه همچنین آمده است: آمار امدادها و دستگیری از فقرا و نیازمندان و کمک به حادثه دیدگان سیل و کرونا و حوادث غیرمترقبه دیگر که به طفیلی وجود پربرکت امامزادگان در همین چند سال اخیر انجام شده از فرط فراوانی قابل احصا نیست. گزارش دیگر فعالیت های فرهنگی، اجتماعی و قرآنی امامزادگان نیز شرحی مبسوط دارد و در این مقال نمی گنجد.

به گزارش ایرنا، سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: سازمان اوقاف و امور خیریه ضمن محکوم کردن محتوای موهن فیلم «آنتیک» حق پیگیری قضایی و شکایت از سازندگان این فیلم را برای خود محفوظ می‌داند.


نظرات

آخرین اخبار
دارایی‌های ایران در قطر آزاد شد؛ خبر مهم پزشکیان از بازگشت 6 میلیارد دلار
احتمال شنیده شدن صدای انفجار کنترل‌شده در شرق اصفهان
استفاده از کارت سوخت دیگران بنزین 5 هزار تومانی را فعال می‌کند
کاهشی شدن نرخ بیکاری نسبت به سال گذشته
جام جهانی 2026 همه رکوردها را شکست؛ انفجار گل، تماشاگر و درآمد
صعود دانشگاه آزاد در رتبه‌بندی جهانی
اعلام جزئیات بیمه اربعین؛ از درمان تا غرامت فوت
نخستین نشست کمیته مشترک تنگه هرمز میان ایران و عمان برگزار شد
عاشورا؛ سرچشمه قیام ملت‌ها
هوای تهران در شرایط قابل‌قبول قرار گرفت
نظامیان اسرائیلی: هیچ دستور عقب‌نشینی از لبنان دریافت نکرده‌ایم
موج برکناری در جام جهانی 2026؛ تاکنون چند مربی استعفا دادند؟
حمل‌ونقل کالا در بندر شهید رجایی به شرایط پیش از جنگ رمضان بازگشت
زلزله 5.5 ریشتری استان سیچوان چین را لرزاند
آمادگی کامل آتش‌نشانان در مصلی؛ بازدید میدانی مدیرعامل سازمان
طوفان و ریزگرد ادارات سه شهرستان سیستان را تعطیل کرد
نهاد قضا کجاست و کجا باید باشد؟
فراتر از یک رهبر؛ چرا مراسم تشییع آیت‌الله خامنه‌ای به یک نقطه عطف تاریخی تبدیل خواهد شد؟
مسافت سفر عامل حذف ایران از جام جهانی 2026 بود؟
طالبان: ده‌ها نفر در حمله به شرق افغانستان جان باختند
استعفای رئیس فدراسیون فوتبال عربستان در پی حذف از جام جهانی
قیمت دلار توافقی امروز دوشنبه 8 تیر 1405
مراسم وداع در مصلای تهران 38 ساعت ادامه دارد+ جزئیات جدید
صعود در آخرین نفس؛ کانادا اولین تیم راه‌یافته به یک‌هشتم نهایی جام جهانی شد
ادعای اکسیوس: واشنگتن و تهران بر سر توقف حملات به توافق رسیدند
سقوط سنگین بیت‌کوین در نیمه نخست 2026
دولت اقتصادگرا در بغداد و فرصت جدید برای تهران
حزب‌الله: نقض مداوم آتش‌بس از سوی اسرائیل بی‌پاسخ نخواهد ماند
از رفع تحریم تا توسعه
مسکو به دنبال ادامه مذاکرات با آمریکا درباره پرونده اوکراین
سیاه‌بازی دشمن و ضرورت تغییر نگاه ما
تلفات سنگین حملات هوایی پاکستان در افغانستان
مخالفت گسترده لبنانی‌ها با توافق دولت این کشور با رژیم صهیونیستی
قیمت نفت صعودی شد
جای خالی «بهشتی»
ترافیک نیمه‌سنگین در محورهای منتهی به تهران
جزئیات تعطیلی کارگران بخش خصوصی در ایام تشییع رهبر شهید انقلاب
قیمت گوشت قرمز امروز 8 تیر 1405 + جدول
شاخص کیفیت هوای یزد قرمز شد
دوفوریتی | امان از تبعیض فریاد از نابرابری
ضرورت الگوبرداری تهران از تجربه زلزله ونزوئلا
نوراینفو | اضطراب پنهان چه نشانه‌هایی دارد؟
مهلت ثبت‌نام در آزمون‌های نهایی ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی تمدید شد
جزئیات جدید افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد
آغاز ثبت نام زائران اربعین در سامانه سماح از فردا + نشانی سایت
ژاپن صدرنشین شد، ایران در رده 14+ جدول لیگ ملت های والیبال
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز دوشنبه 8 تیر 1405+ جدول
بورس کالا میزبان پذیره‌نویسی سی‌وچهارمین صندوق طلا شد
برنامه بازی‌های امشب جام جهانی 2026؛ نبرد سلسائو و سامورایی ها
قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 8 تیر 1405؛ آغاز هفته با افت قیمت