×
فرهنگی
شناسه خبر : 212420
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/11/23 ساعت 14:01
مرمت‌ قلعه‌دختر تهران با مجوز میراث‌‌فرهنگی انجام شد

مرمت‌ قلعه‌دختر تهران با مجوز میراث‌‌فرهنگی انجام شد

مرمت قلعه تاریخی دختر در منطقه آهار استان تهران که قدمت آن، به گفته پژوهشگران، به دوره ساسانی بازمی‌گردد درحالی با اعتراض کارشناسان و مرمت‌گران پیشکسوت مواجه شد.

نورنیوز-گروه فرهنگی: مرمت غیراصولی قلعه‌دختر تهران درحالی با انتقاد مرمت‌گران پیشکسوت مواجه شد که «فرامرز پارسی» مرمت‌گر این بنای ساسانی اعلام کرد تمامی مطالعات صورت‌گرفته با مجوز میراث‌فرهنگی صورت گرفته است.

 مرمت قلعه تاریخی دختر در منطقه آهار استان تهران که قدمت آن، به گفته پژوهشگران، به دوره ساسانی بازمی‌گردد درحالی با اعتراض کارشناسان و مرمت‌گران پیشکسوت مواجه شد که فرامرز پارسی در جوابیه‌ای اعلام کرد که هزینه مرمت این بنای تاریخی با مبلغ ۳ میلیارد تومان توسط مردم تامین شد و تمام مطالعات صورت گرفته با مجوز میراث‌فرهنگی بوده است.

«فرامرز پارسی» معمار و مرمت‌گر در رابطه با مرمت‌های صورت گرفته در قلعه‌دختر گفت: بنای تاریخی قلعه دختر باقی مانده از یک بنای نظامی یا به قول دکتر کریمیان آتشگاه درآبان ماه ۱۴۰۰ توسط اینجانب فرامرز پارسی مورد بازدید قرار گرفت.

او گفت: به دلیل اهمیت این بنا که متعلق به دوره ساسانی بوده و بلند‌ترین طاق تاریخی ایران از سطح دریا بوده و خطر تخریب باقی مانده طاق مورد مطالعه مرمتی قرار گرفت این مطالعات با مجوز لازم از طرف میراث فرهنگی انجام شد به دلیل پیچیدگی و حجم بالای تخریب توسط پهپاد و دوربین مخصوص فتوگرامتری برد کوتاه انجام شده و نقشه سه بعدی آن ترسیم شد.

پارسی تاکید کرد: با نمونه برداری از ملات‌ها و انجام آزماش xrd وxrf و بر اساس مطالعات تاریخی انجام شده توسط ماکسیما سیرو و دکتر کریمیان و با حضور باستان‌شناس و توجه به شواهد موجود در بنا و طرح ترسیمی ماکسیما سیرو با اندکی تغییرات به دلیل به‌دست آمدن شواهد جدید طرح مرمت بنا تهیه و ترسیم شد.

به گفته این معمار ایرانی، در تابستان سال ۱۴۰۱ پس از تصویب طرح در میراث فرهنگی عملیات مرمت استحفاظی به شکل تزریق ملات گچ ویژه بر داخل دیوارها وطاق‌ها د پرکردن گودالهای ایجاد شده توسط جویندگان گنج با سنگ و ملات گچ ویژه واترپروف با مقاومت فشاری حدود ۱۵ مگا پاسکال انجام شد کلیه مصالح و آب مورد نیاز توسط قاطر از پای کوه در مسیری نزدیک به دو ساعت کوهپیمایی به قله حمل شد و توسط نیروهای داوطلب این مرمت به انجام رسید.

او گفت: در سال۱۴۰۲ عملیات مرمت تکمیلی بر اساس طرح‌های مصوب آغاز و با تکمیل دیوارها و تهیه قالبهای طاق‌ها طاق‌ها نیز اجرا شدند در سال ۱۴۰۳ عملیات تکمیل نمای بنا بر اساس شواهد موجود در دیوار جنوبی انجام شد و مرمت به پایان رسید.

به گزارش ایلنا ، آنطور که پارسی معتقد است، اهمیت این مرمت به این دلیل است که با مشارکت جامعه محلی و کوهنوردان و معماران و مرمت گران صورت گرفت و هزینه مرمت آن با اعتبار ۳ میلیارد تومان توسط مردم تامین شد.

او معتقد است، مشارکت جامعه محلی تضمینی برای حفاظت از این بنای تاریخی است.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اصلاحات اقتصادی ممکن است؟
قالیباف: ملت ایران در دفاع از تمامیت ارضی مماشات نمی‌کند
احضار سفرا و روسای نمایندگی‌های اروپایی به وزارت خارجه
طوفان سیاسی در پاریس
عامل جنایت برج زعفرانیه پای میز محاکمه
آتش سوزی 8 هکتار زمین در دامنه قله دماوند+فیلم
رشد تولید و رکوردشکنی در صادرات نفت
طرح ملی هوش مصنوعی در دستور کار امروز نمایندگان مجلس
آغاز مذاکرات توافق صلح غزه در مصر
جهان پس از 7 اکتبر
دوباره عادل دوباره دوشنبه‌شب‌ها
اقتصادنگار | صف 6میلیون نفری پشت در ایران‌خودرو
مکانیسم ماشه و سه راهی سرنوشت‌ساز
ژاپن، اسرائیل را تهدید کرد
برنامه پخش رقابت‌های مهم ورزشی امروز چهارشنبه 16 مهر
حماس: اسیران اسرائیلی آزاد خواهند شد اما اقدامات متقابل لازم است
فرمان توسعه پایدار ایران در دست کودکان است
وضعیت آب و هوا امروز 16 مهر + وضعیت استانها
آغاز واریز باقیمانده پاداش بازنشستگان فرهنگی سال 1403
نخستین خودروهای هیبریدی سال آینده تولید می شود
2 کشور اسلامی؛ مقصد اولین سفر خارجی پاپ جدید
کشف یک شهر باستانی در آمازون
چین 38 میلیارد دلار ابزار تراشه از غیرآمریکایی ها خرید
بهترین زمان برای دریافت هر ویتامین چه زمانی است؟
کاکائو ناجی مبتلایان به فشار خون بالا شد
ترکی الفیصل: برای پایان دادن به جنگ غزه هنوز باید صبر کنیم
معاون دبیرکل سازمان ملل خواستار آتش‌بس فوری در غزه شد
سرایا القدس: اسرای دشمن تنها با پایان جنگ غزه آزاد می‌شوند
هشدار کرملین به اروپا درباره مصادره غیرقانونی دارایی‌ های روسیه
خلیل الحیه: کاملاً آماده توقف جنگ هستیم
نوراینفو| پاسخ به 3 شبهه دربارۀ طوفان‌الاقصی
الحوثی: حمله اسرائیل به عربستان ناممکن نیست
پوتین: اوکراین به دنبال حمله به اهداف غیرنظامی در عمق خاک روسیه است
صالح حردانی : قول جبران می‌دهیم!
یونیسف: هر 17 دقیقه، یک کودک در غزه کشته یا زخمی می‌شود
پزشکیان: ایران آماده ارتقای همکاری‌های دوجانبه با ساحل عاج است
حماس ادعای «اسکای نیوز» را تکذیب کرد
پرداخت ماهانه 2 میلیون تومان به مادران
امسال 650 هزار قطعه سکه در مرکز مبادله ایران تخصیص داده شد
نورنما | پرنده شکاری بر ستون کاخ آپادانا
پیگیری تمرینات پرسپولیس در غیاب ملی پوشان
نتایج و جدول لیگ آزادگان پس از پایان مسابقات هفته هفتم
سازمان ملل: باب دیپلماسی با ایران هرگز بسته نمی‌شود
گذرگاه | جنگ 12 روزه، دو جنبه سازنده و مخرب آن
مسکو: اروپا و ناتو خواستار حمله اوکراین به تاسیسات هسته‌ای روسیه هستند
قیمت سکه پیش فروشی از بازار آزاد چقدر پایین تر است ؟
نامه عوام فریبانه ترامپ به خانواده‌های اسیران صهیونیست
واکنش عراقچی به اظهارات اخیر رئیس جمهور آمریکا
پول‌پاشی گانتس برای سرکوب حامیان فلسطین در غرب فاش شد
نتایج دوره بدون آزمون کارشناسی ارشد1404 دانشگاه آزاد اعلام شد
X
آگهی تبلیغاتی