×
اجتماعی
شناسه خبر : 212401
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/11/23 ساعت 13:19
آنفلوآنزای نوع A شایع‌ترین عفونت تنفسی

آنفلوآنزای نوع A شایع‌ترین عفونت تنفسی

وزارت بهداشت اعلام کرد که شایع ترین عفونت تنفسی امسال از ابتدای فصل پاییز تا اواسط زمستان آنفلوآنزای نوع A بوده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: آنفلوآنزای نوع A شایع‌ترین عفونت تنفسی امسال است که توسط آزمایشگاه‌های تخصصی از ابتدای فصل پاییز تا اواسط زمستان بررسی و شناسایی شد.

قباد مرادی با اشاره به افزایش موارد عفونت های تنفسی در آبان، آذر و اوایل دی ماه، اظهار داشت: عفونت های تنفسی به تدریج روند نزولی و کاهشی داشته است.

وی با بیان اینکه دمای سرد هوا باعث رشد، تکثیر و انتقال عفونت های تنفسی می شود، افزود: شایع ترین عفونت تنفسی امسال که توسط آزمایشگاه های تخصصی از ابتدای فصل پاییز تا اواسط زمستان بررسی شد، آنفلوآنزای نوع A بود که این ویروس در بین همه گروه های سنی شایع می شود و در سالمندان و افرادی که بیماری زمینه ای دارند، شدیدتر است.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: کودکان هم به ویروس آنفلوآنزا مبتلا می شوند و نباید فراموش کرد که آنتی بیوتیک، درمان آنفلوآنزا نیست و معمولا با درمان های علامتی و استراحت، وضعیت بیماران بهبود می یابد.

مرادی، تجویز و مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک را یکی از اشتباهات رایج و موجب آسیب به فرد و جامعه دانست و گفت: معمولا آنتی بیوتیک های ضد باکتریایی در این موارد ضرورت ندارد جز در مواردی که عفونت های تنفسی ممکن است به خاطر باکتری باشد، مصرف آنتی بیوتیک ضرورتی ندارد.

وی با تاکید بر اینکه مصرف زیاد آنتی بیوتیک موجب ایجاد مقاومت میکروبی می شود، خاطرنشان کرد: مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک ها باعث می شود که در سالهای آینده آنتی بیوتیکی برای بیماری های عفونی که ممکن است درمان شوند، نداشته باشیم؛ بنابراین مقاومت میکروبی در دنیا به عنوان یکی از چالش های آینده مطرح است.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: توصیه جدی و اکید ما پرهیز از مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها است و همکاران ما نیز جز در موارد ضروری، آنتی بیوتیک را برای مردم تجویز نکنند.

مرادی از رعایت آداب تنفسی و بهداشت فردی و اجتماعی به عنوان مهمترین راهکارهای پیشگیری از ابتلا به عفونت های تنفسی در فصول سرد سال یاد کرد و گفت: اگر فردی مبتلا به عفونت های تنفسی شده، در محل های پر ازدحام حاضر نشود و در صورت لزوم به حضور، حتما از ماسک استفاده کنند.

وی تاکید کرد: اگر فردی مبتلا به عفونت های تنفسی شد بهتر است تا پایان دوره بهبودی، استراحت و بهداشت را رعایت کند، زمان عطسه از دستمال استفاده کرده و دستمال را دور بیاندازد، رعایت فاصله اجتماعی به ویژه در افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت شستشوی مداوم دست ها را در پیشگیری از عفونت های تنفسی، مهم ارزیابی کرد و گفت: افرادی که بیماری های زمینه ای دارند و همچنین سالمندان در مقابل این عفونت ها، آسیب پذیرترند بنابراین توصیه می شود این افراد در فصول سرد سال بیشتر این نکات را رعایت و گروه های پرخطر نیز هر سال در ماه های شهریور و مهر، واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
صادق زیباکلام با اعلام جرم جدید بازداشت شد
نورنما | ویدیویی دیده نشده از پدر موشکی ایران و فرمانده هوافضای سپاه
اتحادیه اروپا: از دیپلماسی برای حل پایدار موضوع هسته‌ای ایران حمایت می‌کنیم
عارف: افزایش مبلغ کالابرگ در دستور کار دولت است
تهران گرم‌تر می‌شود
بقائی: تحولات اخیر روند مذاکرات را تحت تأثیر قرار داد
زنگ خطر آنفلوانزا در کشور؛ کرمانشاه و البرز در وضعیت قرمز
آتش‌بس یا بازی فریب؛ چرا ایران نباید جنگ را «تکه‌تکه» ببیند؟
61 درصد صهیونیست‌ها مخالف نامزدی دوباره نتانیاهو
بقائی نشان ادبی دریافت کرد
قالیباف: حرکت علمی و دفاعی کشور متوقف نمی‌شود
آغاز محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های مازندران
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+ جدول
سپاه هیچ صفحه‌ای در «ایکس» ندارد
قیمت نقره امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+جدول
آماده برای «توافق‌سازی»، مقاوم در برابر «تسلیم‌سازی»
چرا رامات دیوید هدف مهم موشک‌های ایران بود؟
هشدار چین درباره بحران ایران و آمریکا؛ راه‌حل فقط دیپلماسی است
محاصره دریایی تجارت ایران را قفل نمی‌کند
بازگشت «آقای خاص» به برنابئو؛ مورینیو سرمربی جدید رئال مادرید شد
فرماندار قشم: هیچ انفجاری در این جزیره رخ نداده است
روسیه از سرنگونی 326 پهپاد اوکراینی خبر داد
تشدید نظارت بر صنعت خودرو و افزایش انطباق تولیدکنندگان
جهش ذخایر سد سفیدرود؛ یک میلیارد مترمکعب آب ذخیره شد
رشد چشمگیر پذیرش استعدادهای درخشان در ارشد و دکتری
جزئیات افزایش نرخ بلیت اتوبوس در مسیرهای مختلف کشور
صادرات 20 قلم کالای دامی به کشورهای همسایه
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+ جدول قیمت ها
روایت پزشکیان از پاسخ رهبر شهید درباره مذاکرات و «نه جنگ نه صلح»
اعلام جزئیات سهمیه ویژه مناطق بحران‌زده و آسیب‌دیدگان جنگ در کنکور
ادامه رکورد شکنی بورس ؛ صعود 52 هزار واحدی شاخص
انتصاب اعضای جدید هیأت مدیره مرکز خدمات حوزه‌های علمیه با حکم رهبر انقلاب
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 20خرداد ؛ تداوم نوسان دلار در کریدور 170 هزار تومانی
انفجار خاموشی که همه چیز را آنلاین می بلعد
برنامه تیم ملی والیبال ایران در لیگ ملت‌های 2026 مشخص شد + جدول زمان ومکان مسابقات
تصمیمات جدید در مورد هزینه های مکالمه تلفن ثابت ؛ تماس های رایگان می‌شوند
سخنگوی دولت: لایحه منع خشونت علیه زنان در حال استرداد است
نوراینفو | مکمل‌ها را چه زمانی مصرف کنیم؟
تهدید ترامپ، پاسخ ایران؛ مسئول خون‌های بیشتر کیست؟
شناسایی و توقیف اموال 47 نفر از شبکه‌های معاند در خراسان شمالی
پایان فرار قاتل یک بانوی باردار در پلدختر
سهمیه ایران در آسیا مشخص شد؛ سه تیم در رقابت‌های AFC
زاخارووا : روسیه آماده کمک به حل تنش ایران و آمریکا است
چرا فرزندانمان به قد ژنتیکی خود نمی‌رسند؟
چرامتناسب‌سازی برای همه بازنشستگان یکسان نیست؟ + جزئیات افزایش حقوق 1405
جزئیات محدودیت جدید آمریکا برای تیم ملی ایران
بحران سیاسی در اکوادور
کمبود 85 قلم داروی ضروری در کشور
تورم آمریکا به بالاترین سطح 3 سال اخیر رسید
قیمت دلار توافقی امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405