×
اجتماعی
شناسه خبر : 212400
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/11/23 ساعت 13:14
پرونده نیلوفر حامدی و الهه محمدی بسته شد/توضیح قوه قضائیه

پرونده نیلوفر حامدی و الهه محمدی بسته شد/توضیح قوه قضائیه

وکلای نیلوفر حامدی و الهه محمدی خبر از عفو این دو خبرنگار و بسته شدن پرونده دادند.

نورنیوز-گروه اجتماعی:  پرتو برهان‌پور و حجت کرمانی وکلای نیلوفر حامدی اعلام کردند موکلشان مشمول عفو شد.

 وکلای نیلوفر حامدی خبر دادند که موکل آنها عفو شد و پرونده این روزنامه‌نگار بسته شد. نیلوفر حامدی که در ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ و پس از فوت مهسا امینی بازداشت شده بود، در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران با اتهامات «همکاری با دولت خارجی متخاصم آمریکا»، «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام»  پس از گذشت ۱۳ ماه از بازداشت موقت غیرقانونی، محاکمه و به ترتیب به ۷، ۵ و یک سال حبس از باب اتهامات مذکور محکوم شد.

این روزنامه نگار در نهایت پس از ۱۷ ماه بازداشت در تاریخ ۲۴ دی ۱۴۰۲، با صدور قرار وثیقه صد میلیارد ریالی از سوی دادگاه تجدیدنظر استان تهران موقتاً از زندان آزاد شد.

پس از تجدیدنظرخواهی صورت گرفته از دادنامه بدوی، طی حکم قطعی صادره از دادگاه تجدیدنظر استان تهران، خانم نیلوفر حامدی از اتهام «همکاری با دولت خارجی متخاصم» تبرئه شد و در نهایت این روزنامه‌نگار درباره سایر اتهامات وارده عفو و پرونده او بسته شد.

شهاب میرلوحی، وکیل الهه محمدی، می‌گوید موکلش مشمول عفو شده و پرونده او بسته شد.

الهه محمدی هفتم مهرماه ۱۴۰۱ و پس از پوشش مراسم خاکسپاری مهسا امینی در سقز، بازداشت شد و ۱۷ ماه بعد را در زندان گذراند.

او 13 ماه پس از بازداشت موقت، در شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی تهران با اتهامات «همکاری با دولت خارجی متخاصم آمریکا»، «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» محاکمه و به ترتیب به 6، 5 و یک سال حبس و در مجموع به 12 سال حبس برای این اتهامات محکوم شد. 

الهه محمدی دی‌ماه ۱۴۰۲ با وثیقه ۱۰ میلیاردتومانی از زندان آزاد شد و سپس در دادگاه تجدیدنظر استان تهران، از اتهام «همکاری با دولت خارجی متخاصم آمریکا» تبرئه و در نهایت این روزنامه‌نگار درباره سایر اتهامات وارده عفو و پرونده او بسته شد.

توضیحات مرکز رسانه قوه قضاییه درباره پرونده نیلوفر حامدی و الهه محمدی

طبق اعلام مرکز رسانه قوه قضاییه پرونده خانم‌ها محمدی و حامدی با نظر موافق کمیسیون عفو در فهرست پیشنهادی عفو ۲۲ بهمن قرار گرفت و با موافقت رهبر معظم انقلاب با فهرست پیشنهادی رئیس قوه قضاییه، این افراد مشمول عفو شدند.

تابستان سال جاری بود که الهه محمدی و نیلوفر حامدی دو محکوم امنیتی با نوشتن نامه‌ای به رئیس قوه قضاییه نسبت به اقدامات خود در سال‌های پیش از دستگیری ابراز ندامت نموده و تقاضای عفو و بخشودگی کردند.

خانم‌ها محمدی و حامدی در نامه‌ای که به رئیس قوه قضاییه نوشته‌اند ضمن ابراز ندامت از رفتار گذشته‌شان متعهد شده‌اند مانند زمان پس از آزادی موقتشان از زندان (ماه‌های گذشته) هیچ رفتار خلاف قانونی مرتکب نشده و نسبت به اقداماتشان در سال‌های گذشته که منجر به صدور حکم محکومیت برای آنان شد نیز ابراز پشیمانی کردند.

پاییز سال جاری سخنگوی قوه قضاییه نیز اعلام کرد، پس از موافقت رئیس قوه قضاییه با ارجاع پرونده این دو نفر به کمیسیون عفو و بخشودگی، مراتب در دادگستری استان تهران پیگیری و پرونده مذکور در کمیسیون عفو استانی بررسی شد. سپس این پرونده با نظر موافق به کمیسیون عفو مرکزی ارسال شده و در این کمیسیون در نوبت رسیدگی قرار دارد.

در نهایت با نظر موافق این کمیسیون نام محکومان مورد اشاره در فهرست پیشنهادی عفو ۲۲ بهمن قرار گرفت.

با موافقت رهبر معظم انقلاب با فهرست پیشنهادی رئیس قوه قضاییه، این افراد نیز مشمول عفو قرار گرفتند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
سقوط چترباز آمریکایی در کالیفرنیا
قالیباف: خونخواهی امام شهید، آزادی قدس است
دعوت شورای هماهنگی از مردم برای حضور در آیین تشییع قائد شهید امت
اختصاص 16 رام قطار برای مسافران تشییع رهبر شهید در قم
تیم ملی کشتی آزاد جوانان ایران نایب قهرمان آسیا شد
آغاز فروش بلیت قطارهای فوق‌العاده تهران - مشهد
سردار حسن‌زاده: فردا در مراسم تشییع شاهد حضور پررنگ مردم خواهیم بود
محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع در تهران و قم از زبان زبان سردار حسینی
استقلال در پاسخ به سازمان لیگ چه نوشت؟
پروازهای فرودگاه بندرعباس از سر گرفته شد
سرلشکر حاتمی: یقه کسانی که رهبر ما را شهید کردند رها نمی‌کنیم
تلگراف: عزاداران ایرانی خواستار انتقام از دشمنان شدند
انتقاد مقام نروژی از سکوت در برابر جنایات آمریکا
بازتاب گسترده وداع با رهبر شهید در رسانه‌های خارجی
هلال احمر قم با 10هزار و 500 نیرو آماده مراسم تشییع رهبر شهید
قیمت بلیت اتوبوس تهران - قم چقدر است؟
گزارش تصویری عکاسان نورنیوز از مصلی تهران | دل سوختگان
گزارش تصویری عکاسان نورنیوز از مصلی تهران | ردّ اشک، نقش وفاداری
تجلی وحدت ملی در وداع با رهبر شهید؛ حضور میلیونی در نماز بر پیکر مطهر
سلطه جهانی آمریکا در حال فروپاشی است
گزارش لوموند از دومین روز تشییع رهبر شهید
گزارش تصویری برگزاری نماز بر پیکر رهبر شهید
تأکید وزارت امور خارجه بر تداوم مسیر رهبری شهید و صیانت از دستاوردهای ملی
گزارش تصویری شب اول وداع
سردار قاآنی: عاقبت به خیری امام شهید، نتیجه مجاهدت خالصانه‌اش است
ارائه خدمات بیمه‌ سلامت علیرغم اختلال در سامانه
سفیر ایران در چین: عبور از تنگه هرمز مشمول هزینه‌های جدید می‌شود
امباپه: بلدیم فوتبال فیزیکی هم بازی کنیم
گزارش تصویری بعد از ظهر روز اول وداع
پایان سناریوی ربایش در کوهستان‌های زنجان؛ لحظه نجات کودک از صندوق خودرو
میراث زشت در مستطیل سبز؛ پاراگوئه مقابل فرانسه چگونه اخلاق را باخت؟
دریادار ایرانی: مقاومت ایران فراتر از مرزهاست
سرمربی جدید پرسپولیس معرفی شد؛ تارتار روی نیمکت سرخ‌ها
هشتگ «باید برخاست» غوغا کرد
«رژه پیروزی» در میدان مصلی
قالیباف: ملت سربلند ایران، حق‌طلبانه در سوگ رهبر خود ایستاد
مراسم بدرقه میلیونی رهبر شهید در آرامش کامل ادامه دارد
میدری: کارگر و کارفرما در نگاه رهبر شهید دو بالِ یک پیکره بودند
کدام فرودگاه‌ها فردا تعطیل هستند؟
تعطیلی پارکینگ‌های حرم امام رضا (ع)
نگاه تمدن‌ساز به خانواده؛ روایت از اندیشه‌های اجتماعی رهبر شهید
نشت اطلاعات 70 هزار نفر در فضای ابری آی‌بی‌ام
گسترش شهرک‌سازی و تهدید معیشت ساکنان جنوب سوریه
چرا بن گویر نمی تواند از مرزهای اسرائیل خارج شود؟
تغییر مسیر کشتی‌ها در تنگه هرمز
آخرین نماز؛ آنجا که اشک، آمین گفت
سوخت کشور پایدار است؛ مردم نگران نباشند
عادل عبدالمهدی: نقش رهبر شهید در مقابله با نظام سلطه تاریخی است
قیمت گوشت قرمز امروز 14 تیر 1405 + جدول
مراکز اسکان زائران در نزدیکی مصلی تهران کجا هستند؟