×
سیاسی
شناسه خبر : 212394
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/11/23 ساعت 13:25
پزشکیان:  سیاحت باعث انتقال تجربه‌ها و شکوفایی و رشد انسان می‌شود

در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران؛

پزشکیان: سیاحت باعث انتقال تجربه‌ها و شکوفایی و رشد انسان می‌شود

پزشکیان گفت: دنیا در حال تغییر است و کسانی که می‌توانند گشت و گذار کرده و نقاط دیگر را ببینند، قطعا رشد می‌کنند. سیاحت کردن و دیدن می‌تواند در تمام زمینه‌های علمی، اقتصادی، صنعتی، انسانی، سیاسی، فرهنگی و غیره می‌تواند انسان را ارتقا دهد.

نورنیوز-گروه سیاسی: رئیس جمهور با اشاره به تاکید قرآن کریم مبنی بر سیر کردن و دیدن جهان گفت: رفتن، دیدن و تجربه کردن باعث شکوفایی، وحدت و انسجام بین انسان‌ها می‌شود. گشت و گذار و سیاحت باعث انتقال تجربه‌ها و دستاوردها و تقویت تعاملات و به اشتراک گذاشتن خوبی‌ها می‌شود، لذا قرآن کریم خیلی بر سیاحت، دیدن، تجربه کردن و آموختن تاکید دارد.

دکتر مسعود پزشکیان صبح امروز سه‌شنبه در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران، با بیان اینکه چه در دوران تبلیغات انتخاباتی و چه الان ما یک حرف درباره کشورمان داریم که آن هم همین سخنانی بود که اینجا عزیزان ما گفتند؛ همه برای ایران و کشورمان. ایران برای همه ما فارغ از هر قوم، سلیقه، باور و اعتقادی است و ما کشورمان را با کمک هم به قدرت، عزت و سربلندی می‌رسانیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه ایران متعلق به همه ماست و سربلندی و عزت آن برای ما و فرزندان این سرزمین با قلب ما گره خورده است، افزود: همه تلاش خود را به کار گرفته و می‌گیریم تا ایران به جایگاهی که باید قرار داشته باشد، برسد.

دکتر پزشکیان با اشاره به تاکید قرآن کریم مبنی بر سیر کردن و دیدن جهان تصریح کرد: رفتن، دیدن و تجربه کردن باعث شکوفایی، وحدت و انسجام بین انسان‌ها می‌شود. گشت و گذار و سیاحت باعث انتقال تجربه‌ها و دستاوردها و تقویت تعاملات و به اشتراک گذاشتن خوبی‌ها می‌شود، لذا قرآن کریم خیلی بر سیاحت، دیدن، تجربه کردن و آموختن تاکید دارد.

رئیس جمهور با بیان اینکه دنیا در حال تغییر است و کسانی که می‌توانند گشت و گذار کرده و نقاط دیگر را ببینند، قطعا رشد می‌کنند، گفت: جدای از اینکه ما از نظر اقتصادی به دنبال توسعه و رونق اقتصاد گردشگری هستیم، به نظرم مهمتر و بالاتر از آن این است که رفتن، سیاحت کردن و دیدن می‌تواند در تمام زمینه‌های علمی، اقتصادی، صنعتی، انسانی، سیاسی، فرهنگی و غیره می‌تواند انسان را ارتقا دهد.

دکتر پزشکیان با اشاره امسال سازمان ملل مبنی بر صلح و امنیت جهانی، با بیان اینکه تحقق این شعار با تقویت ارتباطات دوستانه و صمیمی امکانپذیر است، تصریح کرد: این شعار با تجاوز، قتل، کشتار و تبعیض محقق نمی‌شود، بلکه باید بستری ایجاد کنیم که در آن انسان‌ها بتوانند با صمیمیت کنار هم زندگی کنند. وقتی برویم و کشورهای یکدیگر را ببینیم آن وقت بسیاری از حرف‌هایی که درباره یکدیگر می‌زنیم و دهنیت‌هایی که داریم صحیح نیست.

رئیس جمهور اضافه کرد: اگر مردم بیایند و ایران را ببینند، درخواهند یافت که ایران آن کشوری که بعضا توصیف می‌کنند و من شرم می‌کنم که بگویم چنین آدم‌هایی چنین حرف‌هایی درباره کشور ما می‌زنند، نیست. ایران ما کشوری با انسان‌هایی صمیمی، دوست‌داشتنی، مهمان‌دوست است و در نقطه نقطه ایران یک صمیمیت و وفاقی جریان دارد که در نقاط دیگر جهان نیست.

دکتر پزشکیان با بیان اینکه دولت آماده است تا در تمامی بسترهای مختلف برای توسعه و آماده‌سازی شرایط لازم در خدمت مردم عزیز و جامعه گردشگری باشد، گفت: ما در دولت تمام توان خود را برای حمایت از گردشگران و سرمایه‌گذارانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، به کار خواهیم گرفت. در عین حال، تلاش خواهیم کرد هر گونه مانع و مشکلی که در زمینه مقررات و قوانین موجود وجود داشته باشد، اصلاح کنیم و راه را برای گسترش این صنعت هموار سازیم.

رئیس جمهور افزود: ما آماده‌ایم تا پذیرای همه مهمانان عزیز باشیم. در تمامی زمینه‌ها، اعم از فرهنگی، صنعتی، کارشناسی، سرمایه‌گذاری و اقتصادی، می‌توانیم همکاری داشته باشیم و برای ارتقای سطح خدمات و تعاملات مشترک گام‌های مؤثری برداریم. این همکاری‌ها نه تنها در زمینه گردشگری، بلکه در تمامی حوزه‌های مورد نیاز کشور می‌تواند تحول و پیشرفت چشمگیری ایجاد کند.

دکتر پزشکیان با تأکید بر اهمیت همکاری‌های بین‌المللی و هم‌افزایی در سطح ملی و جهانی خاطرنشان کرد: دولت همواره در تلاش است تا شرایطی فراهم کند که بتوانیم در تمامی زمینه‌ها، به ویژه در حوزه اقتصادی و سرمایه‌گذاری، ارتباطات مؤثری داشته باشیم و فرصت‌های جدیدی برای رونق اقتصاد ملی ایجاد نماییم.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر جایگاه ویژه انسان در دنیای هستی اظهار داشت: انسان به عنوان انسان، اشرف مخلوقات است. نه انسان ایرانی، نه انسان خارجی، نه انسان عربی، نه انسان انگلیسی و نه هیچ‌کدام از ملیت‌ها و نژادهای دیگر. در حقیقت، تمامی انسان‌ها به عنوان بنی‌آدم در این کره خاکی با هم برابرند. هیچ تفاوت و برتری‌ای از نظر انسانی و اعتقادی بین قوم‌ها، نژادها و ملیت‌ها وجود ندارد. همه ما یکسان و برابر هستیم. خون هیچ فردی از دیگری رنگین‌تر نیست و این تنها انسانیت، صداقت، علم، دانایی و اخلاق است که می‌تواند ملاک برتری در بین انسان‌ها باشد.

دکتر پزشکیان با اشاره به اینکه برتری انسان‌ها بر اساس ویژگی‌های اخلاقی و علمی است ادامه داد: کسی که انسان‌تر است، کسی که در راه رشد و تعالی بشر گام بردارد، کسی که علم و دانایی را به خدمت جامعه‌اش می‌گیرد و کسی که صداقت و راستگویی را سرلوحه زندگی‌اش قرار می‌دهد، اوست که در مسیر برتری قرار دارد. ما در این دنیا باید به این ویژگی‌ها احترام بگذاریم و عالمان، هنرمندان، دانشمندان و سیاستمداران صادق و درستکار را ارج نهیم. در این مسیر باید تلاش کنیم تا فرهنگ احترام به انسانیت و دانایی را در جامعه نهادینه کنیم.

رئیس جمهور افزود: اینکه ما انسان‌ها در این جهان بی‌کران زندگی می‌کنیم، باید برای ما یادآور این حقیقت باشد که همه ما در یک کهکشان بی‌پایان و در مقیاسی غیرقابل تصور زندگی می‌کنیم. کره زمین ما در دل منظومه شمسی است که حتی به اندازه یک نقطه هم در مقیاس کل این کهکشان بزرگ و بی‌پایان نیست. پس چطور می‌توانیم تصور کنیم که با جنگیدن و خونریزی به چیزی دست خواهیم یافت؟ جنگ و کشتار چیزی جز تباهی و ویرانی به دنبال ندارد.

دکتر پزشکیان با اشاره به اهمیت فرصت کوتاه زندگی انسان‌ها اظهار داشت: زمان زندگی انسان‌ها در این دنیا بسیار محدود و کوتاه است. چرا باید این فرصت با ارزش را با خونریزی، خشونت و جنگ‌های بی‌پایان از دست بدهیم؟ طبیعت زیبا و خدادادی که در اختیار ما قرار دارد، برای لذت بردن و حفاظت از آن است. انسان‌ها باید از این زیبایی‌های طبیعی و دستاوردهای بشری برای ساختن دنیایی بهتر استفاده کنند و از این همه موهبت‌های الهی بهره‌مند شوند. فرصت زندگی، فرصتی است که باید در آن به جای تنش و نزاع، به همدیگر کمک کنیم و با هم به سوی دنیایی بهتر حرکت کنیم.

رئیس جمهور در ادامه تصریح کرد: این کهکشان بی‌نهایت که در آن قرار داریم، فرصتی است که برای ما به وجود آمده و باید از آن استفاده کنیم. انسان‌ها باید از زیبایی‌های طبیعت بهره ببرند و با آنچه که طبیعت در اختیار ما قرار داده، عشق و محبت را در این دنیا گسترش دهند. جایز نیست که این فرصت‌ها را به واسطه جنگ و خونریزی از دست بدهیم. جنگ و تجاوز هیچ چیز جز درد، رنج و تباهی به دنبال ندارد. انسان باید به فکر صلح، آرامش و همزیستی مسالمت‌آمیز باشد.

دکتر پزشکیان افزود: در این زمانه که در آن زندگی می‌کنیم، ما در موقعیت منحصر به فردی قرار داریم. این کره خاکی تنها خانه‌ای است که داریم و باید از آن به درستی استفاده کنیم. وقتی در برابر یکدیگر می‌ایستیم، باید به فکر همکاری و همدلی باشیم نه رقابت‌های بی‌پایان. چرا باید به جای همکاری و همیاری، به یکدیگر تجاوز کنیم یا مردم را از سرزمین‌هایشان اخراج کنیم؟ این تنها به تباهی و خشونت منجر می‌شود.

رئیس جمهور تأکید کرد: ما باید از این فرصت محدود زندگی استفاده کنیم و در کنار یکدیگر زندگی کنیم. مهربان باشیم، به همدیگر کمک کنیم و از آنچه که طبیعت و انسان به ما داده‌اند، لذت ببریم. جهان ما به اندازه کافی زیبا و پر از فرصت‌های بی‌پایان است که می‌توانیم از آنها بهره ببریم. بیایید دست به دست هم بدهیم و این فرصت‌ها را از دست ندهیم. در نهایت، این ما هستیم که می‌توانیم با تصمیمات درست خود، دنیای بهتری بسازیم و آن را به میراثی برای نسل‌های آینده تبدیل کنیم.

دکتر پزشکیان با انتقاد شدید از اقدامات برخی قدرت‌های جهانی و نقض حقوق بشر در نقاط مختلف جهان، اظهار داشت: چگونه ممکن است افرادی که ده‌ها و صدها هزار نفر انسان بی‌گناه را بمباران می‌کنند، در عین حال ادعای حقوق بشر کنند؟ کسانی که مردم بی‌پناه غزه را بمباران کرده و زنان، کودکان، پیرمردان و حتی مدارس و دانشگاه‌ها را هدف قرار می‌دهند، چگونه می‌توانند خود را مدافع حقوق بشر بدانند؟ این در حالی است که همان کسانی که بمباران می‌کنند، ادعا دارند که با تروریست‌ها می‌جنگند. آیا این رفتار در راستای حقوق بشر است؟

رئیس جمهور با اشاره به مظلومیت مردم غزه و دیگر مناطق تحت فشار افزود: یک کودک بی‌گناه که به دنیا آمده است، یا یک زن بیچاره که در منطقه‌ای گرفتار شده، چگونه می‌تواند تروریست باشد؟ این‌ها نه تنها هیچ خطری برای امنیت جهانی ندارند، بلکه قربانیان اصلی جنگ‌هایی هستند که به نام مبارزه با تروریسم به راه افتاده‌اند. کسانی که به نام دفاع از حقوق بشر، مردم بی‌گناه را هدف قرار می‌دهند، در واقع در حال ارتکاب بزرگ‌ترین نقض حقوق بشر هستند.

دکتر پزشکیان همچنین به تاکید بر لزوم صلح و همزیستی مسالمت‌آمیز در سطح منطقه و جهان پرداخت و گفت: ما در این منطقه از جهان به دنبال جنگ نیستیم. ما برادریم و همیشه این را گفته‌ایم که با همسایگان خود در صلح و آرامش زندگی خواهیم کرد. امنیت در منطقه تنها زمانی به وجود می‌آید که دست از خشونت برداریم و به جای قلدری و بمباران، در راه گفتگو و همکاری حرکت کنیم. همان کسانی که در دنیا در حال آماده‌سازی تسلیحات کشتار جمعی و به راه انداختن جنگ‌ها هستند، جنگ و خونریزی را دامن می‌زنند، نه ما.

رئیس جمهور تأکید کرد: ما در ایران همواره معتقدیم که هر کسی که وارد کشور ما شود، مهمان عزیز ماست. این باور نه تنها در مورد ایران، بلکه در مورد همه کشورهای همسایه ما صدق می‌کند. ما همواره خود را مهمان این عزیزان می‌دانیم و امیدواریم این ارتباطات را با حول و قوه الهی، هر روز صمیمی‌تر و عمیق‌تر کنیم.

دکتر پزشکیان در ادامه به اهمیت تقویت روابط فرهنگی، اقتصادی و علمی با کشورهای همسایه و دیگر کشورهای جهان اشاره کرد و گفت: ما می‌خواهیم با همه برادران خود در دنیا در صلح و آرامش زندگی کنیم. هدف ما این است که یک سرزمین و یک کره زمین بسازیم که در آن انسان‌ها در کنار هم زندگی کنند، در رشد و پیشرفت همدیگر را یاری کنند، و در صلح و امنیت در کنار هم به طرف آینده‌ای روشن قدم بردارند. ما به دنبال برقراری ارتباطات فرهنگی، گردشگری، علمی، صنعتی، اقتصادی و سیاسی هستیم که همه این‌ها می‌توانند به همدیگر کمک کنند تا دنیای بهتری بسازیم.

رئیس جمهور در پایان با آرزوی صلح و همزیستی برای تمام انسان‌ها گفت: ما باید تلاش کنیم تا دنیای بهتری بسازیم، دنیایی که در آن انسان‌ها در کنار یکدیگر و در صلح و آرامش زندگی کنند. این هدف ماست، هدفی که تنها با همدلی، احترام متقابل و همکاری می‌توان به آن دست یافت. به امید روزی که تمام انسان‌ها از هر نژاد، قوم و مذهبی در کنار هم زندگی کنند و این کره خاکی به مکانی برای رشد و شکوفایی بشریت تبدیل شود.

همچنین دکتر صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، پیش از آغاز سخنان رئیس جمهور، به ظرفیت‌های عظیم ایران در حوزه‌های مختلف گردشگری اشاره کرد و اظهار داشت: ایران با تاریخ غنی، فرهنگ متنوع و جاذبه‌های بی‌نظیر، یکی از مقاصد برجسته گردشگری در جهان است. از گردشگری زیارتی و توریستی گرفته تا گردشگری صنعتی، تاریخی و میراثی، این سرزمین مهد فرصت‌های فراوان است که می‌تواند در ارتقای اقتصاد و جذب گردشگران بین‌المللی نقشی کلیدی ایفا کند.

وزیر میراث فرهنگی با اشاره به اهداف دولت چهاردهم در جذب 15 میلیون گردشگر در سال آینده افزود: دولت در مسیر تحقق این هدف گام‌های مؤثری برداشته است و در همین راستا، شاهد رشد 18 درصدی حضور گردشگران خارجی در کشور هستیم که نشان‌دهنده علاقه‌مندی جهانی، به ایران و جاذبه‌های آن است.

دکتر صالحی امیری همچنین بر نقش سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در رونق صنعت گردشگری تأکید کرد و گفت: سرمایه‌گذاران خصوصی به‌عنوان محرک اصلی گردشگری در کشور به شمار می‌روند. وزارت میراث فرهنگی با ابلاغ رئیس جمهور در سه حوزه سیاست‌گذاری، حمایت و نظارت فعالانه عمل می‌کند و هدف‌گذاری ما جذب سرمایه‌گذاران برای توسعه این بخش است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه، اتحاد ملی را به‌عنوان یکی از ارکان اساسی پیشرفت و توسعه ایران دانست و افزود: برای ساخت کشوری آباد و سربلند، همبستگی داخلی ضروری است. تنها با همکاری و همدلی است که می‌توانیم ایران را به قله‌های پیشرفت و توسعه برسانیم.

دکتر صالحی امیری همچنین با انتقاد از رسانه‌های غربی که با انتشار اخبار نادرست به دنبال پروژه‌ ایران‌هراسی هستند، گفت: قدرت ایران در مردم، امام، رهبری و تمدن آن نهفته است. ایران هزاران سال پیش به دنیا آمده و همچنان با همدلی و اتحاد، می‌توانیم کشور را در مسیر توسعه قرار دهیم.

همچنین در حضور رئیس جمهور، آقای ایون ویلکو مدیر بخش اعضای وابسته سازمان گردشگری ملل متحد، استاندار خراسان جنوبی و نماینده مردم شهر طبس، از اهالی روستای اصفهک از توابع شهرستان طبس که به ثبت جهانی رسیده بود، تقدیر و تجلیل به عمل آمد.

خاطر نشان می‌شود که رئیس جمهور پیش از آغاز سخنان خود، از غرفه‌های هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی بازدید به عمل آورد. در این بازدید، رئیس جمهور ضمن گفتگو با فعالین و دست‌اندرکاران حوزه گردشگری و صنایع دستی، از آخرین توانمندی‌ها و پیشرفت‌های کشور در این بخش مطلع شد. این نمایشگاه فرصتی برای معرفی ظرفیت‌ها، جاذبه‌ها و نوآوری‌های داخلی در صنعت گردشگری و صنایع دستی بود و رئیس جمهور با حضور در غرفه‌ها، از نزدیک با تلاش‌ها و دستاوردهای فعالین این عرصه آشنا شد.


نظرات

آخرین اخبار
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح به دشمن در کویت و اردن
برقراری امنیت در همه مرزها/ هیچ‌ خللی در تردد زائران ایجاد نشده است
قرارداد اجاره می‌تواند بالاتر از حد افزایش 25 درصد امضا شود؟
مخبر: شعله‌های آتش آمریکا دامن همه جهان را می‌گیرد
شرط ترامپ برای توافق هسته‌ای با عربستان
امضای اسناد مشترک همکاری ایران و عراق
بازگشایی پناهگاه‌ها در اراضی اشغالی از بیم حملات احتمالی ایران
محدودیت ترافیکی کندوان و آزادراه تهران-شمال جمعه 2 مرداد
دیالوگ تاریخی مسی و یامال پس از شکست آرژانتین
جزییات قتل هولناک شاگرد میوه فروشی در مشهد
نیمی از جمعیت جهان نباید در برابر بحران‌های منطقه سکوت کنند
آمادگی کامل زیرساخت‌های مرز خسروی برای میزبانی از زائران اربعین
معاون وزیر جهاد کشاورزی: ذخایر کالاها در امن‌ترین وضعیت ممکن است
هلاکت 2 تروریست در درگیری مسلحانه مرزبانان هنگ مرزی
مرسدس‌بنز در آستانه حذف از بازار ایالات متحده
حمایت کرملین از حق هسته‌ای صلح‌آمیز ایران و عربستان
بیانیه هشدارآمیز حنظله؛ شبکه آب، برق و ترابری آمریکا در خط مقدم حملات بعدی
چرا بزرگترین شرکت هواپیمایی هند بازگشت به اسرائیل را به تعویق انداخت؟
تحرکات دیپلماتیک عمان در دریای سرخ
واکنش وزارت امور خارجه ایران به واگذاری پایگاه نظامی انگلیس به آمریکا
توقف اعزام‌های دولتی عتبات؛ مسیر کربلا در اختیار کاروان‌های خصوصی
الزیدی و پیام ترامپ!
تولد نوزاد 5650 گرمی درهفتمین زایمان مادر کرمانشاهی
تنگه باب‌المندب، کابوس جدید بازارهای جهانی؛ قیمت نفت به 99 دلار رسید
سونامی تعدیل در آلمان؛ خداحافظی با 6 هزار نیروی کار در امپراتوری پورشه
ابلاغ الگوی جدید هم‌ترازی رشته‌های تحصیلی؛ پایان ابهامات آزمون های استخدامی
یورش شهرک‌نشین های صهیونیست به صحن‌های مسجدالاقصی
بازار لوازم خانگی؛ چرا مردم تعمیر را به خرید ترجیح می‌دهند؟
واکنش روبیو به موضع «چشم در برابر چشم» وزیر امور خارجه ایران
نورنما | شادی غم انگیز مردم جنگ زده غزه از پیروزی تیم فوتبال اسپانیا
فینال جام جهانی 2026 تکرار می شود !
پایان ماجراجویی 4 آدم‌ربا پس از ربودن کودک یزدی
پیش بینی وضعیت آب و هوا استان مازندران فردا جمعه 2 مرداد
پایان عمر باتری‌های لیتیومی؛ رونمایی از شاهکار جدید چینی‌ها در قلب انرژی هسته‌ای
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 1 مرداد+ جدول قیمت ها
پیش‌بینی هوای تهران؛ کاهش نسبی دما و رگبار در ارتفاعات
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 1 مرداد 1405
اقدام قاطع مرزبانان در مواجهه با تروریستها
سیدبندی لیگ قهرمانان آسیا اعلام شد + سیدبندی گل‌گهر
تسهیل آتش بس در دستور کار اسلام آباد
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز پنجشنبه 1 مرداد 1405
راز سقوط بازار کار؛ چه بر سر اقتصادهای بحران‌زده آمد؟
جزئیات ترور وحشتناک شهردار مکزیکی در قلمرو کارتل‌های مواد مخدر
سرقت مسلحانه 40 هزار دلاری در معامله صوری
رکورد 420 میلیون تنی پکن؛ رمزگشایی از رکورد بی‌سابقه تولید نفت چین
واکنش ایران به تهدید آمریکا برای حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی
شعله‌های سرکش آتش 2 هزار هکتار از اراضی فرانسه را بلعید
پیش بینی قیمت دلار و ارز پنجشنبه 1 مرداد؛ دلار زیر سایه مذاکرات و تنش‌ها
سناریوهای تازه ایران برای دفاع از کشور
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 1 مرداد + جدول