×
اجتماعی
شناسه خبر : 212178
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/11/21 ساعت 14:44
تاثیر استفاده والدین از تلفن همراه بر فرزندان

تاثیر استفاده والدین از تلفن همراه بر فرزندان

افزایش تماشای صفحات نمایش موقع غذا خوردن و در اتاق خواب با گرایش نوجوانان به محتویات نمایشی بزرگسالان ارتباط دارد

نورنیوز-گروه اجتماعی: در حالی که والدین بخش زیادی از زمانی را که کنار فرزندانشان‌اند، با گوشی خود مشغول‌اند یک مطالعه جدید نشان می‌دهد عادت والدین در استفاده از گوشی در حضور کودکان با دسترسی آن‌ها به محتوای نامناسب برای سنشان ارتباط دارد.

این مطالعه که نویسنده اصلی آن دکتر جیسون ناگاتا، استاد‌یار رشته اطفال دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیا، است و در مجله «بی‌ام‌سی پزشکی اطفال» (BMC Pediatrics) منتشر شده، دریافته است که بین مدت‌ زمان استفاده والدین از موبایل و تبلت و تمایل‌ و دسترسی کودکان به محتوای مخصوص بزرگسالان و تماشای فیلم‌های شهوانی و بازی‌های ویدیویی بزرگسالان، ارتباط وجود دارد.  

به گفته دکتر ناگاتا، «ما می‌خواستیم بررسی کنیم قوانین والدین در مورد استفاده از رسانه‌ها و مواجهه نوجوانان با محتوای مناسب برای بزرگسالان چه ارتباطی دارد، زیرا تحقیقاتی که بتواند به والدین نوجوانان در زمینه استفاده از رسانه‌ها راهنمایی کند، کم است و توصیه‌ها به صورت کلی برای سنین پنج تا ۱۸ سال ارائه می‌شوند؛ در حالی که نوجوانی مرحله‌ای منحصربه‌فرد از رشد است و آن‌ها نه کودک به شمار می‌روند و نه بالغ.»

به گزارش سی‌ان‌ان، ناگاتا و سایر محققان داده‌های مطالعه «توسعه شناختی مغز نوجوانان» (ABCD) روی بیش از ۱۰ هزار نوجوان ۱۲ تا ۱۳ ساله را بررسی کردند.

نوجوانان در این مطالعه به دو سوال پاسخ دادند؛ اینکه «چند وقت یک‌بار فیلم‌های با درجه سنی آر (R-rated)/ ویژه بزرگسالان تماشا می‌کنید؟» و «چند‌وقت یک‌بار بازی‌های ویدیویی با درجه سنی بزرگسال بازی می‌کنید؟» محققان پاسخ‌ها را در مقیاسی از ۰ (هرگز) تا ۳ (همیشه) دسته‌بندی کردند. والدین هم به یک پرسشنامه ۱۴ سوالی پاسخ دادند و میزان موافقتشان را با عباراتی مانند «من سعی می‌کنم زمانی که با فرزندم هستم، استفاده از گوشی و ابزارهای مشابه را محدود کنم» در مقیاسی از ۱ (کاملا مخالفم) تا ۴ (کاملا موافقم) ارزیابی کردند.

نتایج نشان داد با هر واحد افزایش استفاده والدین از گوشی، احتمال مواجهه کودکان با بازی‌های ویدیویی و فیلم‌های بزرگسالان به میزان ۱۱ درصد افزایش می‌یابد.

دکتر کارا آلایمو، استاد ارتباطات در دانشگاه فیرلی دیکنسون در نیوجرسی، می‌گوید این نتایج نشان می‌دهد نظارت و محدود کردن استفاده فرزندان از گوشی و ابزارهای مشابه، حتی اگر سخت و ناخوشایند باشد، ضروری است.

طبق این مطالعه، استفاده مکرر از گوشی و ابزارهای مشابه هنگام غذا خوردن و استفاده زیاد از آن‌ها قبل از خواب با افزایش مواجهه با محتوای بزرگسالان ارتباط زیادی دارد.

والدین چطور استفاده فرزندشان از گوشی را محدود کنند؟

برای والدینی که در نظارت و مدیریت مدت‌ زمان استفاده فرزندشان از گوشی مرددند، الگو بودن در استفاده از گوشی و ابزارهای مشابه می‌تواند نقطه شروع خوبی باشد. کودکان رفتار والدینشان را تقلید می‌کنند، بنابراین اگر بزرگ‌ترها دائم گوشی دست بگیرند، نوجوانان نیز به این کار تمایل بیشتری خواهند داشت.

دکتر ناگاتا می‌گوید: «والدین باید خودشان به آنچه توصیه می‌کنند، عمل کنند. اگر در خانواده قانون این است که گوشی سر میز شام ممنوع است، والدین نیز باید به آن پایبند باشند.»

دکتر آلامو والدین را تشویق می‌کند درباره میزان استفاده‌شان از گوشی در حضور فرزندانشان تامل کنند و از خود بپرسند آیا کارشان با گوشی واقعا مهم است یا فقط یک بالاپایین‌ کردن بیهوده و بی‌هدف است. همچنین بهتر است زمانی از موبایل استفاده کنند که کودکان خواب‌اند یا به مدرسه رفته‌اند.

برای استفاده نوجوانان از گوشی حدومرز بگذارید

ناگاتا تاکید کرد بین آنچه نوجوانان قبل از خواب تماشا می‌کنند و گرایش به محتوای بزرگسالان ارتباط وجود دارد، بنابراین برای استفاده از صفحه نمایش موقع خواب یا غذا‌ خوردن کودکان و نوجوانان باید قوانین روشن و قاطعی وضع کرد.

از طرفی مطالعه نشان داد تنبیه فرزندان با محروم کردن از گوشی، آن‌ها را به سمت محتوای نامناسب سوق می‌دهد. ناگاتا این موضوع را به میل نوجوانان به استقلال و واکنش منفی آن‌ها به محدودیت‌های سختگیرانه نسبت می‌دهد.

دکتر آلامو هم هشدار می‌دهد: «وقتی کودکان بترسند والدینشان گوشی‌هایشان را از آن‌ها بگیرند، ممکن است زمانی که در فضای مجازی دچار مشکل می‌شوند، مثلا هدف اخاذی اینترنتی قرار می‌گیرند، از والدینشان کمک نگیرند.»

این در حالی است که بررسی‌ها نشان می‌‌دهد که فرزندانی که از گوشی به‌عنوان پاداش استفاده می‌کردند، کمتر به سمت محتوای نامناسب می‌رفتند. دکتر ناگاتا پیشنهاد می‌کند والدین برای مدیریت استفاده از صفحه‌نمایش از روش‌های تشویقی بهره ببرند تا فرزندانشان را به عادات سالم‌تری در استفاده از رسانه‌ها تشویق کنند.


ایندیپندنت
نظرات

آخرین اخبار
سدهای تهران چقدر آب دارند؟
مراسم یادبود شهدای خانوادهٔ رهبر شهید انقلاب
پنتاگون آمار واقعی تلفات آمریکا در جنگ اخیر را پنهان می‌کند
اینترنت بین‌الملل به روال قبل از دی ماه 404 بازگشت
نگرانی تازه دانشمندان از اثرات نامرئی و کمتر شناخته‌شده آلودگی هوا
اطلاعیه مخابرات درباره اتصال کامل اینترنت؛ مودم را دوباره راه اندازی کنید
بازگشایی فرودگاه بین‌المللی تبریز ؛ 10 فرودگاه کشور شبانه‌روزی شد
همه چیز درباره کارت سوخت؛ از روش استفاده تا صدور
گفت‌وگوی تلفنی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران و تنش‌های لبنان
بازگشت 210 واحد صنعتی قم به چرخه تولید پس از جنگ رمضان
روند شیوع طاعون نشخوارکنندگان کوچک در حیات وحش کاهشی شد
بیانیه وزارت امور خارجه در رابطه با نقض آشکار آتش‌بس از سوی آمریکا
6 پیشنهاد کلیدی ایران برای همگرایی منطقه‌ای آب و انرژی
رقابت چین و آمریکا برای اعزام فضانورد به ماه
فرانسه: اتحادیه اروپا باید علیه رژیم صهیونیستی اقدام شدید انجام دهد
آغاز انتقال زائران ایرانی از عرفات به مشعر و منا
پزشکیان: ایران آماده کمک به پایان جنگ و کاهش تنش‌های منطقه‌ای است
وزیر میراث‌فرهنگی: مردم، کانون اصلی قدرت ایران هستند
دبیرکل سازمان ملل خواستار کاهش تنش‌ها در جهان شد
تردد ایمن 25 فروند کشتی در تنگه هرمز تحت نظارت سپاه
تأکید رئیس‌جمهور بر اصلاح الگوی مصرف در نظام آموزشی
گزارش انگلیس از انفجار در یک نفتکش در نزدیکی سواحل عمان
حزب‌الله: حمایت همه‌جانبه آمریکا از حملات اسرائیل به لبنان ادامه دارد
تأکید وزیرخارجه چین بر احیای منشور ملل متحد و تقویت سازمان ملل
وزیر خارجه پاکستان در شورای امنیت: دیپلماسی نشانه ضعف نیست
تأکید وزیر تعاون بر نقش تأمین مالی غیرنقدی در کاهش بیکاری
پیروزی تیم ایران آبی مقابل ایران سبز در اردوی ترکیه
نتانیاهو: عملیات نظامی اسرائیل در لبنان افزایش می یابد
تأکید رئیس‌جمهور بر وحدت مسلمانان در گفت‌وگو با رهبران منطقه
تقدیر باقری از تلاش‌های عراق برای حفظ امنیت خاورمیانه
سنتکام: اسکورت کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز در دستور کار ما نیست
پزشکیان: عید قربان نماد کرامت انسانی و ایستادگی در برابر ظلم است
سخنان جنجالی سفیر آمریکا؛ لغزش زبانی یا اعتراف به یک پروژه جدید؟
تعداد شهدای لبنان به 3 هزار و 213 نفر رسید
تأکید ایران و عمان بر تقویت همکاری‌های پایدار در جهان اسلام
انصارالله: حملات اسرائیل به لبنان برای اخلال در مذاکرات اسلام‌آباد است
انتقاد جان بولتون از دولت ترامپ درباره تنگه هرمز
فراجا در آماده‌باش کامل برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین
تأکید ایران و ترکیه بر توسعه روابط و همکاری‌های منطقه‌ای
هشدار حماس درباره اجرای طرح «خط نارنجی» اسرائیل در نوار غزه
رشد شاخص اهدای عضو در کشور
نشست امنیتی تل‌آویو با محوریت ایران و لبنان برگزار شد
عارف از آغاز روند دسترسی قانون‌مند و آزاد به فضای مجازی خبر داد
پایان همکاری ماجدی با کمیته جوانان فدراسیون فوتبال
تهران و قاهره خواستار گشایش فصل تازه در روابط منطقه‌ای شدند
اتصال جهانی اینترنت ایران آغاز شد ؛ چه اپراتورهای تاکنون متصل شده اند؟
قالیباف به ایران بازگشت ؛ موضوع سفر به قطر چه بود؟
تجاوز اسرائیل از خط زرد عبور کرد
نورنما | عید سعید قربان ، جشن تقرب عاشقان حق مبارک
رایزنی مصر و قطر درباره کاهش اختلافات در مذاکرات ایران و آمریکا