×
اقتصادی
شناسه خبر : 212162
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/11/21 ساعت 12:23
در بورس طلا خالی فروشی نداریم/هشدار درباره پلتفرم های فروش طلا

در بورس طلا خالی فروشی نداریم/هشدار درباره پلتفرم های فروش طلا

مدیرعامل بورس کالا با هشدار درباره پلتفرم های فروش طلا گفت:آنچه که پلتفرم‌ها می‌توانند معامله کنند، مصنوعات طلاست و غیر از آن معتبر نیست و پلتفرم‌ها نمی‌توانند اوراق بهادار بفروشند.

نورنیوز-گروه‌اقتصادی: مدیرعامل بورس کالا گفت: در بورس کالا همه شمش‌های طلا تست و ارزیابی می‌شود و بعد گواهی آن صادر می‌شود بنابراین هیچ خالی فروشی در این زمینه وجود ندارد.

سید جواد جهرمی اظهار داشت: آنچه که پلتفرم‌ها می‌توانند معامله کنند، مصنوعات طلاست و غیر از آن معتبر نیست و پلتفرم‌ها نمی‌توانند اوراق بهادار بفروشند و اوراق بهادار مبتنی بر طلا، صرفا باید در بازار سرمایه و بورس معامله شود.

وی در نشست خبری با اصحاب رسانه با محور تشریح نگاهی بر عملکرد و دستاورد‌های بورس کالا ایران گفت: روند سالانه ارزش معاملات بورس کالا نشان‌دهنده رشد در بازار فیزیکی و در بازار معاملاتی بورس کالا است. از ابتدای سال جاری ارزش معاملات بازار مالی ۲ هزار همت هدف گذاری شد که تا تاریخ ۱۹ بهمن ماه تقریبا محقق شده است و تا پایان سال به آن می‌رسیم. سهم ارزش بازار‌های مالی از کل معاملات بورس کالا از ۹ درصد در سال گذشته به ۲۱ درصد در سال جاری رسیده است.

وی افزود: بازار طلا در بورس کالا ارزش بسیاری در این روند و رشد داشته است. امسال در آذرماه رکورد ۲ هزار کیلویی معاملات گواهی سپرده شمش طلا شکسته شد و حتی تا پایان سال ممکن است، مجددا رکورد این معاملات شکسته شود.

مدیرعامل بورس کالای ایران خاطرنشان کرد: تا امروز ۱.۹ میلیارد دلار ارزش معاملات شمش و سکه‌هایی است که در بورس کالا معامله شده است و در شمش طلا معاملات ۱۶ تنی صورت گرفته که معادل بیش از دو میلیون تمام سکه است و این در حالی است که تنها ۳۵۹ کیلوگرم شمش طلا تحویل گرفته شده که نشان از اعتماد با بازار بورس کالا است.

جهرمی گفت: همچنین حجم معاملات شمش نقره ۷.۵ تن و به ارزش بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان بوده است که نشان از رشد معملات گواهی آن نسبت به آغاز معاملات آن در سال جاری دارد.

وی در تشریح برنامه‌های توسعه‌ای پیش رو در بورس کالای ایران به مواردی از جمله ارتقای زیرساخت‌ها، راه اندازی صندوق‌های چند کالایی، توسعه تامین مالی بر پایه انتشار اوراق خرید دین کالایی، تامین مالی معادن فلزات گرانبها با انتشار اوراق سلف موازی، راه اندازی معاملات حق امتیاز مثل مجوز واردات خودرو بر اساس قانون بودجه و مجوز معادن، توسعه دارایی‌های پایه بازار‌های مالی و مشتقه مثل سرب، روی، خودرو و محصولات معدنی و صنعتی و راه اندازی بازار توکن به پشتوانه گواهی سپرده کالایی اشاره کرد.

مدیرعامل بورس کالا در رابطه با معاملات طلا در پلتفرم‌ها گفت: آنچه که اوراق بهادار است، بر اساس قانون باید در بازار سرمایه معامله شود. آنچه که پلتفرم‌ها می‌توانند معامله کنند، مصنوعات طلاست و غیر از آن معتبر نیست چرا که پلتفرم‌ها نمی‌توانند اوراق بهادار بفروشند. حتی خدمات این پلتفرم‌ها با قانون نظام صنفی در تضاد است؛ بنابراین اوراق بهادار مبتنی بر طلا، صرفا باید در بازار سرمایه و بورس معامله شود که امیدواریم این موضوع به راه حل نهایی برسد که در غیر این صورت مکلف هستیم از طریق قانون اوراق بهادار عمل کنیم.

جهرمی ادامه داد: برای تسهیلات شرایط معاملات طلا، از سازمان بورس درخواست کرده‌ایم که زمان معاملات صندوق‌های طلا در بازار سرمایه بیش‌تر شود. همچنین شرایط اجاره گواهی شمش طلا از دارندگان شمش برای کمک به جریان تولید پیشنهاد و به کمیته فقهی ارجاع داده شده که در دست بررسی است.

وی در رابطه با موضوع خالی فروشی گفت: در بورس کالا همه شمش‌های طلا تست و ارزیابی می‌شود و بعد گواهی آن صادر می‌شود بنابراین هیچ خالی فروشی در این زمینه وجود ندارد.

جهرمی در ادامه با اشاره به موضوع عرضه خودرو در بورس کالا گفت: تحقق این موضوع یک تصمیم حاکمیتی است، اما بورس کالا از آن استقبال می‌کند، با این حال باید ببینیم که چه میزان خودرو در طرف تولیدکننده برای عرضه در بورس کالا وجود دارد چراکه حجم عرضه نقش مهمی در تعادل در بازار و همچنین عرضه مطلوب دارد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
حمله حزب‌الله به مواضع ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
ترامپ: پنج کشور خواستار توقف درگیری‌ها و فشار بر نتانیاهو شدند
عزیزی: ایران مانع مذاکرات با آمریکا نیست
انفجارهای شدید در شمال عراق
حازم قاسم: سفارتخانه‌های فلسطین باید صدای مردم غزه در جهان باشند
قاآنی: مقاومت از هرمز تا باب‌المندب کمربند امنیتی می‌سازد
تداوم وضعیت فعلی تنگه هرمز هزینه سنگینی برای اقتصاد جهانی دارد
ادعای ترامپ درباره نتانیاهو؛ به او گفتم مقابل ایران تنها خواهی ماند
یزد 19 خرداد تعطیل شد؛ امتحانات طبق برنامه برگزار می‌شود
چرا جنگنده‌های اسرائیل وارد آسمان ایران نشدند؟
پایان کابوس دختران سنندجی؛ نامادری سنگدل راهی زندان شد
وزیر صمت: اجازه اختلال در زنجیره تأمین و کمبود کالا را نمی‌دهیم
افزایش شمار شهدای لبنان به 3637 نفر
تغییر تازه در پروازهای حج؛ بازگشت حجاج ایرانی به تهران از سر گرفته شد
مرحله سوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان امسال اجرا می‌شود
عارف: دشمن ناچار به التماس مجدد برای آتش‌بس شد
جهش گردشگری اسپانیا؛ جنگ خاورمیانه بازار سفر را تغییر داد
منبع امنیتی اسرائیل: تصور نمی‌کردیم ایران تهدید خود را عملی کند
جایزه بین‌المللی برای هدی زین العابدین در گرجستان
ایران دوست وفادار لبنان است
هدف مذاکرات پایان جنگ و ایجاد امنیت پایدار است، نه عادی‌سازی با آمریکا
هزینه سنگین درگیری با ایران برای رژیم صهیونیستی؛ تا این لحظه 171 میلیون دلار
معافیت مالیاتی برای خسارت‌دیدگان جنگ
بازگشت وحید امیری به پرسپولیس+ جزئیات و عکس
قالیباف:هدف مذاکرات با آمریکا عادی‌سازی روابط نیست
دولت هزینه برخی عوارض ملکی را کاهش داد
تبریک عراقچی به پاشینیان
عکس های منتخب جهان، 8 ژوئن 2026
دیدار اردوغان و رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا در استانبول
واکنش ایران به تحریم‌های اروپا
بازنشستگان حکم حقوقی خود را چگونه دریافت کنند؟
نتانیاهو به توقف تبادل آتش با ایران اعتراف کرد
بقایی: نیرویی که برای تسلط بر دیگران آفریده بودند، دیگر از فرمانشان خارج شده است
آتش‌سوزی در نفتکش نزدیک سواحل عمان
نوراینفو | چگونه از روان کودک مراقبت کنیم؟
آسمان کشور به شرایط عادی بازگشت
رحمان بی رحم با کامبکی دیدنی در فینال
اعلام نحوه قیمت‌گذاری بر لوازم خانگی
آمریکا بیش از 100 مقام نیکاراگوئه را تحریم کرد
رئیس سابق اطلاعات اسرائیل: رهبر ایران پیام قدرت و اعتماد به نفس به مردمش داد
لبنان: اسرائیل 3491 بار آتش‌بس را نقض کرد
انصارالله: اجازه قلدری نتانیاهو در منطقه را نمی‌دهیم
صالحی: کنار هم بودن ایران و لبنان فقط همدردی نیست، یک ضرورت دفاعی است
پزشکیان پیروزی حزب پاشینیان در انتخابات ارمنستان را تبریک گفت
ادامه حملات پهپادی حزب‌الله؛ خودروهای لجستیکی ارتش اسرائیل یکی‌یکی شکار می‌شوند
قالیباف: پاسخ ایران به نقض آتش‌بس، قاطع و میدانی است
اسلامی: ایران در تولید رادیودارو در جمع کشورهای پیشرو جهان قرار دارد
لاوروف: روسیه آماده مذاکره صادقانه با اوکراین است
شهباز شریف: غرب آسیا در آستانه خطر؛ فقط دیپلماسی راه نجات است
هشدار صریح به تل‌آویو و واشنگتن؛ اگر خطا کنید، جهنم در انتظار شماست