×
اقتصادی
شناسه خبر : 212162
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/11/21 ساعت 12:23
در بورس طلا خالی فروشی نداریم/هشدار درباره پلتفرم های فروش طلا

در بورس طلا خالی فروشی نداریم/هشدار درباره پلتفرم های فروش طلا

مدیرعامل بورس کالا با هشدار درباره پلتفرم های فروش طلا گفت:آنچه که پلتفرم‌ها می‌توانند معامله کنند، مصنوعات طلاست و غیر از آن معتبر نیست و پلتفرم‌ها نمی‌توانند اوراق بهادار بفروشند.

نورنیوز-گروه‌اقتصادی: مدیرعامل بورس کالا گفت: در بورس کالا همه شمش‌های طلا تست و ارزیابی می‌شود و بعد گواهی آن صادر می‌شود بنابراین هیچ خالی فروشی در این زمینه وجود ندارد.

سید جواد جهرمی اظهار داشت: آنچه که پلتفرم‌ها می‌توانند معامله کنند، مصنوعات طلاست و غیر از آن معتبر نیست و پلتفرم‌ها نمی‌توانند اوراق بهادار بفروشند و اوراق بهادار مبتنی بر طلا، صرفا باید در بازار سرمایه و بورس معامله شود.

وی در نشست خبری با اصحاب رسانه با محور تشریح نگاهی بر عملکرد و دستاورد‌های بورس کالا ایران گفت: روند سالانه ارزش معاملات بورس کالا نشان‌دهنده رشد در بازار فیزیکی و در بازار معاملاتی بورس کالا است. از ابتدای سال جاری ارزش معاملات بازار مالی ۲ هزار همت هدف گذاری شد که تا تاریخ ۱۹ بهمن ماه تقریبا محقق شده است و تا پایان سال به آن می‌رسیم. سهم ارزش بازار‌های مالی از کل معاملات بورس کالا از ۹ درصد در سال گذشته به ۲۱ درصد در سال جاری رسیده است.

وی افزود: بازار طلا در بورس کالا ارزش بسیاری در این روند و رشد داشته است. امسال در آذرماه رکورد ۲ هزار کیلویی معاملات گواهی سپرده شمش طلا شکسته شد و حتی تا پایان سال ممکن است، مجددا رکورد این معاملات شکسته شود.

مدیرعامل بورس کالای ایران خاطرنشان کرد: تا امروز ۱.۹ میلیارد دلار ارزش معاملات شمش و سکه‌هایی است که در بورس کالا معامله شده است و در شمش طلا معاملات ۱۶ تنی صورت گرفته که معادل بیش از دو میلیون تمام سکه است و این در حالی است که تنها ۳۵۹ کیلوگرم شمش طلا تحویل گرفته شده که نشان از اعتماد با بازار بورس کالا است.

جهرمی گفت: همچنین حجم معاملات شمش نقره ۷.۵ تن و به ارزش بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان بوده است که نشان از رشد معملات گواهی آن نسبت به آغاز معاملات آن در سال جاری دارد.

وی در تشریح برنامه‌های توسعه‌ای پیش رو در بورس کالای ایران به مواردی از جمله ارتقای زیرساخت‌ها، راه اندازی صندوق‌های چند کالایی، توسعه تامین مالی بر پایه انتشار اوراق خرید دین کالایی، تامین مالی معادن فلزات گرانبها با انتشار اوراق سلف موازی، راه اندازی معاملات حق امتیاز مثل مجوز واردات خودرو بر اساس قانون بودجه و مجوز معادن، توسعه دارایی‌های پایه بازار‌های مالی و مشتقه مثل سرب، روی، خودرو و محصولات معدنی و صنعتی و راه اندازی بازار توکن به پشتوانه گواهی سپرده کالایی اشاره کرد.

مدیرعامل بورس کالا در رابطه با معاملات طلا در پلتفرم‌ها گفت: آنچه که اوراق بهادار است، بر اساس قانون باید در بازار سرمایه معامله شود. آنچه که پلتفرم‌ها می‌توانند معامله کنند، مصنوعات طلاست و غیر از آن معتبر نیست چرا که پلتفرم‌ها نمی‌توانند اوراق بهادار بفروشند. حتی خدمات این پلتفرم‌ها با قانون نظام صنفی در تضاد است؛ بنابراین اوراق بهادار مبتنی بر طلا، صرفا باید در بازار سرمایه و بورس معامله شود که امیدواریم این موضوع به راه حل نهایی برسد که در غیر این صورت مکلف هستیم از طریق قانون اوراق بهادار عمل کنیم.

جهرمی ادامه داد: برای تسهیلات شرایط معاملات طلا، از سازمان بورس درخواست کرده‌ایم که زمان معاملات صندوق‌های طلا در بازار سرمایه بیش‌تر شود. همچنین شرایط اجاره گواهی شمش طلا از دارندگان شمش برای کمک به جریان تولید پیشنهاد و به کمیته فقهی ارجاع داده شده که در دست بررسی است.

وی در رابطه با موضوع خالی فروشی گفت: در بورس کالا همه شمش‌های طلا تست و ارزیابی می‌شود و بعد گواهی آن صادر می‌شود بنابراین هیچ خالی فروشی در این زمینه وجود ندارد.

جهرمی در ادامه با اشاره به موضوع عرضه خودرو در بورس کالا گفت: تحقق این موضوع یک تصمیم حاکمیتی است، اما بورس کالا از آن استقبال می‌کند، با این حال باید ببینیم که چه میزان خودرو در طرف تولیدکننده برای عرضه در بورس کالا وجود دارد چراکه حجم عرضه نقش مهمی در تعادل در بازار و همچنین عرضه مطلوب دارد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تعدیل نیرو و تعطیلی ده‌ها شعبه استارباکس در آمریکا و کانادا
اخراج تیم دوچرخه سواری رژیم اسرائیل از مسابقه تور ایتالیا
سرنوشت مرگبار دو قاتل بعد از بخشیده شدن
مسکو: اسنپ‌بک فاقد اعتبار و قطعنامه 2231 همچنان معتبر است
اعلام اسامی داوران دیدار استقلال و المحرق بحرین
توئیت عبری رهبر معظم انقلاب: نظام خبیث صهیونی منزوی‌ترین و منفورترین دولت دنیاست
ادعای وزیر خارجه آلمان علیه ایران در سازمان ملل
تکذیب شایعه دستور شورای عالی امنیت ملی برای تعیین جانشین مقامات
نورنما | 6 مهر سالروز شهادت سید حسن نصرالله
آلمان برای مقابله با تهدید پهپادها آماده می‌شود
نورنما | واقعیتی تلخ در طنز امیرحسین قیاسی...
سفیر سابق آمریکا: اسرائیل به دنبال تجزیه ایران و ترکیه است
ادامه بهانه جویی تیم هندی؛ درخواست بازی بی طرف !
سخنگوی سپاه: هدف دشمن در هر دو جنگ‌ تحمیلی تجزیه ایران بود
استقرار تیپ نظامی ناتو در مرز با روسیه
کشته و زخمی شدن 89 نفر زیر دست و پا در هند
امید به صعود تیم ملی ایران در جام جهانی 2026
عراقچی: دنبال توافق عادلانه هستیم
هشدار به صهیونیست‌ها: ایرانی‌ها پشت خط هستند
ترامپ به دنبال ارسال نیروی نظامی به پورتلند
عامل مجازی گروهک‌های تروریستی در کرمان دستگیر شد
زلنسکی: از اسرائیل سامانه پاتریوت دریافت کردیم
سید الحوثی: حسن نصرالله کابوس صهیونیست‌ها بود
رشد صددرصدی اعتبارات بخش گردشگری
هشدار مجدد عراقچی نسبت به پیامدهای فعال‌سازی مکانیزم ماشه
لاوروف: بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و استفاده از مکانیسم پس‌گشت غیرقانونی است
ابزار خوشحالی پاشینیان از صلح ارمنستان ـ آذربایجان
المیادین آخرین تصویر از شهید سیدحسن نصرالله را منتشر کرد
کوثری: ایران برنامه‌های موشکی و هسته‌ای را کنار نمی‌گذارد
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی های هفته پنجم
پیکان برابر چادرملو متوقف شد
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود
واردات خودرو در 6 ماه اول سال برابر صفر
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شرح وظایف جدید در شرایط بن‌بست دیپلماسی
حال سعید پیردوست رو به بهبود است
آژیر خطر برای ترامپ؛ رشد چشمگیر نارضایتی در پایگاه جمهوری‌خواهان
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
جاده چالوس یکطرفه شد
دکتر پزشکیان در بازگشت از نیویورک وارد تهران شد
رئیس جمهور لهستان: آماده گشودن فصل نوینی در مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران هستیم
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
چه خبر از آخرین آمار از بازسازی ساختمان‌ها و واحدهای آسیب دیده از جنگ 12 روزه؟
X
آگهی تبلیغاتی