×
بین الملل
شناسه خبر : 212153
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/11/21 ساعت 11:41
حزب الله با صلابت بر خواهد گشت

عبدالباری عطوان*

حزب الله با صلابت بر خواهد گشت

عطوان تحلیلگر عرب به سه توهین اورتگاس شامل تمجید از رژیم صهیونیستی، درخواست عدم مشارکت حزب الله در دولت جدید لبنان و در دست داشتن انگشتری به شکل ستاره داوود اشاره کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل:  «عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب با اشاره به هجمه مقام آمریکایی علیه حزب الله لبنان به تمجید از مقاومت و نقش آن علیه رژیم صهیونیستی پرداخت و خطاب به «مورگان اورتگاس» معاون فرستاده ترامپ به خاورمیانه گفت که حزب الله با صلابت بر خواهد گشت.

به گزارش  رای الیوم، عطوان با اشاره به یاوه گویی «مورگان اورتگاس» معاون فرستاده ترامپ به خاورمیانه علیه حزب الله نوشت: اینکه اورتاگوس به شدت از سوی مقامات لبنانی مورد استقبال قرار گیرد و برای او فرش قرمز پهن کنند؛ آنهم پس از تعدی آشکار به حزب الله به عنوان رکن اساسی لبنان و دخالت آشکار او در حاکمیت این کشور و در اقدامی مغایر با عرف سیاسی و دیپلماتیک، نمایانگر افول لبنان جدید و تبدیل شدن آن به مستعمره آمریکا بدون کرامت، حاکمیت و عزت نفس است.

این تحلیلگر به سه توهین اورتگاس شامل تمجید از رژیم صهیونیستی، درخواست عدم مشارکت حزب الله در دولت جدید لبنان و در دست داشتن انگشتری به شکل ستاره داوود اشاره کرد.

وی افزود: مورگان همه خطوط قرمز را در نشست خبری خود با «جوزف عون» رئیس جمهوری لبنان رد کرد. افتادن مقامات ارشد سابق و کنونی لبنان در آغوش آمریکا و «عاموس هوکشتاین» فرستاده سابق آن و تن دادن به آتش بس شتابزده بدون تاریخ و جدول و تضمین مشخص الزام آور برای خروج نظامیان اسرائیلی از جنوب لبنان و دست کشیدن از میدانهای نفتی و گازی در دریای مدیترانه از جمله میدان «کاریش» و تلاش برای راضی نگه داشتن آمریکا، تاسف بار و دردناک است.

به گفته عطوان، این پیشینه سبب شد که مورگان به طیف اساسی لبنانی یعنی حزب الله و شیعیان تعدی و آشکارا در حاکمیت لبنان دخالت و تعیین تکلیف کند که چه طرفی در دولت مشارکت داده و چه طرفی کنار گذاشته شود.

سردبیر رای الیوم از واکنش ضعیف لبنان به این گستاخی مقام آمریکایی به شدت انتقاد و اضافه کرد: شاید برخی علت این واکنش را ضعیف بودن لبنان و شرایط دشوار آن بدانند و اینکه درافتادن با آمریکا و رئیس جمهور آن که همانند گاو خشمگین رفتار می کند، به صلاح نیست؛ اما همین مواضع است که لبنان را به وضع فلاکت بار رسانده است.

وی اظهار داشت: رژیم اشغالگر بیش از ۱۵۰۰ بار طبق تاکید شیخ «نعیم قاسم» دبیرکل حزب الله آتش بس را نقض کرده است، اما آمریکا به عنوان حامی اصلی این رژیم و رئیس کمیته نظارت بر آتش بس کوچکترین انتقادی از آن نکرده است. حملات این رژیم به لبنان ادامه دارد.

عطوان نوشت: امیدواریم که ملت لبنان پس از این همه تعدی و حملات، به اهمیت مقاومت اسلامی حزب الله پی ببرند. این مقاومت بود که جنوب لبنان را در سال ۲۰۰۰ آزاد کرد و در در سال ۲۰۰۶ اسرائیل را شکست داد و در آستانه نابودی رژیک اشغالگر با حملات به تل آویو، حیفا، قیساریا، صفد و عکا در روز یکشنبه بزرگ بود و چهار میلیون شهرک نشین را مجبور به رفتن به پناهگاه کرد.

این تحلیلگر ادامه داد: این دستاورد با آمدن هوکشتاین به بیروت برای نجات رژیم اشغالگر و تحمیل آتش بس شتابزده به یغما رفت. به خانم مورگان مژده می دهیم که مقاومت شکست نخورده و همچنان برقرار و قوی با مردانی دلاور است و به طور حتم قوی تر از قبل با بازیابی صفوفش و تمسک به میراث (سید)حسن نصرالله تا به وظیفه ربانی و اخلاقی علیه رژیم اشغالگر عمل می کند و یقین داریم که این اقدامات تحریک آمیز آمریکا و اسرائیل و کرنش برخی از لبنانی ها این بازگشت را تسریع خواهد کرد.

به گزارش ایرنا اورتگاس معاون «استیون ویتکاف» نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه روز پنجشنبه پس از دیدار با «جوزف عون» رئیس جمهوری لبنان در کاخ بعبدا در جمع رسانه‌ها حاضر شد و در موضعی تحریک آمیز گفت: اسرائیل حزب الله را شکست داد و ما از این بابت قدردان آن‌ها هستیم!

اورتگاس در ادامه با دخالت آشکار در امور داخلی لبنان، افزود: ما بر عدم مشارکت حزب‌الله در دولت جدید لبنان به هر نحوی تاکید می‌کنیم.


نظرات

آخرین اخبار
ادعای مقام کاخ سفید: به رغم حملات جدید، موضع آمریکا درباره توافق با ایران تغییر نکرده است
حمله آمریکای متجاوز به بهانه سقوط بالگرد آپاچی/ شنیده شدن صدای انفجار در سیریک و قشم
نامه عراقچی به اعضای شورای حکام ؛ از تکرار اشتباه سال گذشته جلوگیری کنید
فریب اطلاعات پزشکی فضای مجازی را نخورید
نیمی از نفت ایران در ازای مشارکت در بازسازی
آمریکای متجاوز: حملات علیه ایران را آغاز کرده ایم
زنبورها با مغزی به اندازه کنجد فکر می‌کنند
هشدار یک منبع آگاه نظامی به دشمن درباره شرارت جدید
ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت منقضی شده است
مستند افشاگرانه و حمایت قاطع گروه دوستان منشور ملل متحد از ایران
علی باقری: هدف آمریکا علیه ایران هرگز محقق نمی‌شود
آمادگی برای صدور ویزای شرکت‌کنندگان خارجی در مراسم تشییع رهبر شهید
دستورات ویژه وزیر راه و شهرسازی برای سفرهای اربعین و بازگشت حجاج
هند مجوز استارلینک را در سایه نگرانی‌های امنیتی متوقف کرد
توضیح الجزیره به نقل از منبع ایرانی درباره سقوط بالگرد آمریکایی
المطلع: ایران معادله بازدارندگی جدیدی در منطقه ایجاد کرد
وزیر انرژی آمریکا : درگیری با ایران پیچیده‌تر از پیش‌بینی‌ها بود
مخبر: 100 شب پایداری مردم، نقشه‌های شوم دشمن را بی‌اثر کرد
رای شورای امنیت سازمان ملل به بررسی بازگشت تحریم‌ها علیه ایران
بازگشایی سفارت هلند در تهران
وزیر فرهنگ: ‏قطع اینترنت جز با احراز شرایط اضطراری مجاز نیست
ادعای ترامپ درباره سرنگونی بالگرد آپاچی آمریکا توسط ایران
حمله به مقر کردهای جدایی‌طلب در اربیل
پرونده قضایی و انضباطی دانشجویان متخلف در تجمعات دی‌ماه در حال رسیدگی است
ترامپ و خطای هرمز؛ بازی با آتشی که پاسخ دارد
وزیر خارجه انگلیس: خواستار مذاکرات موفق ایران و آمریکا هستیم
رنجبر: شهید طهرانچی مدیری تحول‌گرا بود
رد پیشنهاد 150 میلیونی رئال برای آلوارس
ایران: با پایان شرایط جنگی و رفع تهدیدات، زمینه راستی‌آزمایی فراهم می‌شود
شوک بزرگ در اردوی ازبک‌ها؛ماشاریپوف جام جهانی را از دست داد
سی‌ان‌ان ادعای ترامپ علیه ایران را تکرار کرد
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از زبان مادر قربانی
جزئیات جلسه ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب
بقائی: عملیات پرچم دروغین آمریکا به معامله یک میلیارد دلاری ختم شد
هشدارعراقچی نسبت به هرگونه خطای احتمالی دشمن در خلیج فارس
جزئیات جدید ترمیم نمرات امتحانات نهایی اعلام شد
الجزیره: تقلای ترامپ برای توافق با ایران، بیانگر شکاف میان آمریکا و اسرائیل است
پزشکیان: باید راه رانت و فساد در نظام اداری بسته شود
طوفان و تندباد شدید در پایتخت
کالاس: بازگشت به جنگ تمام‌عیار بهای سنگینی برای منطقه دارد
امسال آسمان کشور 68 درصد بیشتر بارید
گروسی در مناظره‌های ژنو میان نامزدهای دبیرکلی سازمان ملل شرکت نکرد
قالیباف: ما زبان دیپلماسی را ترجیح می‌دهیم ولی زبان‌ غیردیپلماسی را روان‌تر صحبت می‌کنیم
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 19 خرداد 1405
درخواست روسیه برای خروج سلاح‌های هسته‌ای آمریکا از اروپا
غریب‌آبادی: شورای حکام نباید محل سفیدشویی تجاوز نظامی باشد
مراسم تشییع دو شهید نیروی پدافند هوایی ارتش برگزار شد
بازگشت بیش از 20 هزار حاجی به کشور تاکنون
سیتی‌بانک: احتمال افت 20 درصدی قیمت طلا در تابستان
قیمت بنزین سوپر وارداتی در بورس انرژی مشخص شد