×
اقتصادی
شناسه خبر : 212143
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/11/21 ساعت 10:31
چرا سیب‌زمینی در میادین نایاب شد؟مسئولان همچنان تکذیب می‌کنند!

نورنیوز ازکمبود سیب‌زمینی در میادین میوه و تره‌بارگزارش می دهد؛

چرا سیب‌زمینی در میادین نایاب شد؟مسئولان همچنان تکذیب می‌کنند!

مسئولان از توزیع گسترده و کاهش قیمت سیب‌زمینی خبر می‌دهند، اما گزارش‌های میدانی خلاف این ادعا را نشان می‌دهد. کمبود این محصول در میادین میوه و تره‌بار، کیفیت پایین و افزایش قیمت آن، شهروندان را با مشکلات جدی مواجه کرده است. مردم سئوال می کنند؛ آیا وعده‌های مسئولان درباره بهبود شرایط محقق خواهد شد؟

نورنیوز-گروه اقتصادی:گزارش میدانی خبرنگار نورنیوز از سطح شهر و میادین میوه و تره بار نشان می دهد که با وجود اعلام وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر تعدیل بازار سیب‌زمینی، هنوز کمبود این محصول در غرفه‌های میادین میوه و تره‌بار مشهود است.

مشاهدات خبرنگار نور نیوز حاکیست؛توزیع سیب‌زمینی در میادین میوه و تره بار کاملامحدود بوده وکیفیت محصول نیز مطلوب نیست.
فاطمه اسدی، یکی از شهروندان تهرانی، در میدان میوه و تره بار یوسف آباد درگفت‌وگو با خبرنگار نورنیوز اظهار داشت: «چند روز است که برای خرید سیب‌زمینی به میادین مراجعه می‌کنم، اما موفق به تهیه آن نمی‌شوم. این محصول یکی از مواد غذایی اساسی است و نبود یا گرانی آن مشکلات زیادی برای خانواده‌ها ایجاد کرده است.»
علی حامدی، یکی دیگر از خریداران، نیز از کیفیت پایین محصول گلایه کرد و گفت: «زمانی که در میادین سیب‌زمینی با کیفیت عرضه نمی‌شود، مجبور هستیم از مغازه‌ها با قیمت بالاتر خرید کنیم که این امر منطقی نیست.»
مدیر یکی از میادین دیگر میوه و تره‌بار در منطقه یوسف آباد در پاسخ به سؤال خبرنگار نورنیوز درباره علت کمبود این محصول تصریح کرد: «یا سهمیه سیب‌زمینی به همه میادین نمی‌رسد یا کیفیت مطلوبی ندارد و به دلیل آفت‌زدگی مرجوع می‌شود. برخی از محموله‌های دریافتی ما نیز به‌شدت آغشته به خاک هستند، به‌طوری‌که از ۷۰۰ کیلوگرم سیب‌زمینی، حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ کیلوگرم آن خاک است که برای مصرف‌کنندگان صرفه اقتصادی ندارد.»
 

واکنش مدیرعامل سازمان میادین شهرداری تهران

با وجود گزارش‌های مردمی، مهدی بختیاری‌زاده، مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار، در گفت‌وگو با نورنیوز مدعی شد که هیچ گزارشی از کمبود سیب‌زمینی دریافت نشده است.

او تأکید کرد: «مازاد نیاز روزانه این محصول در میادین عرضه می‌شود و حتی فرآیند پاک‌سازی سیب‌زمینی‌ها قبل از تحویل به توزیع‌کنندگان انجام می‌شود.»
وی میزان توزیع روزانه سیب‌زمینی در میادین را بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن اعلام کرد.

مشکلات توزیع و قیمت‌گذاری

اکبر یاوری، رئیس اتحادیه بارفروشان، در این خصوص به نورنیوز گفت: «قیمت سیب‌زمینی درب انبار ۳۶ هزار تومان است، درحالی‌که سیب‌زمینی‌های ۳۱ هزار تومانی که در میادین توزیع می‌شود، کیفیت پایینی دارند.»
وی همچنین از عدم تحقق وعده واردات ۵۰ هزار تن سیب‌زمینی توسط وزارت جهاد کشاورزی انتقاد کرد و افزود: «اگر تنها ۲۰ هزار تن از این محصول به بازار عرضه می‌شد، انبارهای سردخانه‌ها تخلیه می شد و دیگر شاهد توزیع قطره‌چکانی نبودیم.»
به گفته وی از ۵ اسفند توزیع سیب‌زمینی وارداتی آغاز خواهد شد که می‌تواند وضعیت بازار را بهبود ببخشد.
 

آینده بازار؛ ثبات قیمت یا التهاب بیشتر؟

درحالی‌که شهروندان همچنان با کمبود و قیمت بالای سیب‌زمینی مواجه‌اند، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران هفته گذشته اعلام کرد که روند قیمت این محصول نزولی است. وی اظهار داشت: «کشور در تولید سیب‌زمینی خودکفا است و با توجه به موجودی انبارها و تصمیم برای واردات ۵۰ هزار تن سیب زمینی، قیمت این محصول در میادین به حدود ۳۲ هزار تومان و در خرده‌فروشی‌ها به ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان رسیده است.»

وی همچنین پیش‌بینی کرد که با ورود سیب‌زمینی کشت دوم کرمان در اسفندماه، قیمت‌ها به سطح دو ماه قبل بازگردد.
درحالی‌که مدیران و مسئولان سازمان میادین و جهاد کشاورزی از توزیع مناسب و کاهش قیمت سیب‌زمینی سخن می‌گویند، گزارش‌های میدانی و اظهارات شهروندان خلاف این ادعا را نشان می‌دهد. کمبود عرضه، کیفیت پایین، آلودگی بالای محصول و قیمت‌های غیرمنطقی همچنان مشکلات اصلی مصرف‌کنندگان است.

باید دید که وعده‌های مسئولان مبنی بر کاهش قیمت و افزایش عرضه در هفته‌های آینده تحقق خواهد یافت یا خیر


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ماجرای عجیب مردی که با خوردن یک همبرگر ساده مُرد!
5 تکنیک کاربردی برای مقابله با استرس در زندگی روزمره
حماس بدون اکسیژن هم زنده می ماند
تانک‌های آبرامز استرالیا در راه اوکراین
اعتراف ترامپ به نارضایتی‌های اقتصادی مردم آمریکا
حماس: طرح ساخت شهرک‌ جدید در شرق قدس، در چارچوب پروژه الحاق است
حضور مقامات اروپایی در گفت‌وگوهای نمایندگان آمریکا و اوکراین
بیانیه دفتر نتانیاهو درباره نشست الناقوره
دیدار نفت و گاز گچساران - پیکان به تعویق افتاد
رکورد تقاضای ثبت نام در ایران خودرو شکست!/فردا آخرین مهلت ثبت نام
هشدار درباره یخ‌زدگی کنتورهای آب
هشدار بغداد و رم درباره تبعات هرگونه تنش جدید علیه ایران
سفیر آمریکا: درباره غزه و ایران اختلافی با اسرائیل نداریم
کاهش بیش از 50 درصدی ابتلا به آنفلوانزا در کرمانشاه
نخست‌وزیر مصر: اسرائیل باید فوری و بدون قیدوشرط از خاک لبنان خارج شود
فرد توهین‌کننده به رئیس‌جمهور شهید احضار شد
حمله توپخانه‌ای به مدرسه محل اسکان آوارگان فلسطینی
کدام مدارس شنبه 29 آذرماه تعطیل هستند؟/نام استانهایی که کار ادارات با تاخیر آغاز می شود
بیانیه سفارت آمریکا در لبنان درباره نشست کمیته ناظر بر آتش‌بس
عکس های منتخب ایران، جمعه 28 آذر 1404
مدودف: اجلاس اتحادیه اروپا «نشست دزدها» است
ربیعی: 37 درصد جوانان در سن کار، نه شاغلند و نه محصل
رشد بیت‌کوین و اتریوم در معاملات امروز
حماس: نشست میامی باید به اجرای کامل آتش بس منجر شود
تکرار ادعاهای بی‌اساس آمریکا علیه ونزوئلا
اوکراین: به نفت‌کش روسیه در آب‌های مدیترانه حمله کردیم
بارش‌های گسترده و کاهش دما؛ موج بعدی بارش‌ها از راه می‌رسد/افزایش شمار جانباختگان به 7 نفر
واکنش چین به فروش تسلیحات آمریکا به تایوان
بهانه جدید تل‌آویو برای اعزام نیرو به کرانه باختری
طالبان: هرگونه تجاوز به افغانستان با پاسخ قاطع روبه‌رو می‌شود
عضو دفتر پزشکیان: نقد گذشته لازم است اما به شرط ادب
دستگیری مرد متجاوز به 35 زن در لباس تعمیرکار
تحریم‌های جدید لندن در پرونده خشونت‌های سوریه
جان‌ باختن کودک 6 ساله در سیلاب روستای مهرگی سیریک
الحکیم: عراق نه میدان جنگ دیگران خواهد بود و نه خط تماس به نیابت از دیگران
روایت‌هایی از دیدار سیاسیون با رئیس‌جمهوری
آغاز پرداخت حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی+جزییات
بیانیه تند باشگاه پرسپولیس/ آنچه در تبریز رخ داد، عبور از مرز انسانیت و عقده‌گشایی بود
تجمع میلیونی در صنعا در حمایت از قرآن کریم و فلسطین
پیروزی چهارگله پرسپولیس در بازی تدارکاتی مقابل عقاب
روسیه بشار اسد را به سوریه تحویل نمی‌دهد
«بهار شیراز» اول زمستان به تلویزیون می‌آید
بازدهی هفتگی؛ چرخش سرمایه ها به کدام سمت؟
یورش اشغالگران به نمازگزاران در مسجد الاقصی
افتتاح نخستین فروشگاه مشترک همراه اول و دیجی‌کالا در قلب بازار دیجیتال تهران
بازی لیگ برتر فوتسال برای دومین بار لغو شد
آغاز پرداخت حقوق آذر ماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی
واکنش مخبر به حواشی نشست فعالان سیاسی خراسان‌جنوبی با پزشکیان
تماس تلفنی وزیر خارجه قبرس با عراقچی
اقتصاد جهانی به سود چه کسانی می‌چرخد؟
X
آگهی تبلیغاتی