×
اقتصادی
شناسه خبر : 212143
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/11/21 ساعت 10:31

نورنیوز ازکمبود سیب‌زمینی در میادین میوه و تره‌بارگزارش می دهد؛

چرا سیب‌زمینی در میادین نایاب شد؟مسئولان همچنان تکذیب می‌کنند!

مسئولان از توزیع گسترده و کاهش قیمت سیب‌زمینی خبر می‌دهند، اما گزارش‌های میدانی خلاف این ادعا را نشان می‌دهد. کمبود این محصول در میادین میوه و تره‌بار، کیفیت پایین و افزایش قیمت آن، شهروندان را با مشکلات جدی مواجه کرده است. مردم سئوال می کنند؛ آیا وعده‌های مسئولان درباره بهبود شرایط محقق خواهد شد؟

نورنیوز-گروه اقتصادی:گزارش میدانی خبرنگار نورنیوز از سطح شهر و میادین میوه و تره بار نشان می دهد که با وجود اعلام وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر تعدیل بازار سیب‌زمینی، هنوز کمبود این محصول در غرفه‌های میادین میوه و تره‌بار مشهود است.

مشاهدات خبرنگار نور نیوز حاکیست؛توزیع سیب‌زمینی در میادین میوه و تره بار کاملامحدود بوده وکیفیت محصول نیز مطلوب نیست.
فاطمه اسدی، یکی از شهروندان تهرانی، در میدان میوه و تره بار یوسف آباد درگفت‌وگو با خبرنگار نورنیوز اظهار داشت: «چند روز است که برای خرید سیب‌زمینی به میادین مراجعه می‌کنم، اما موفق به تهیه آن نمی‌شوم. این محصول یکی از مواد غذایی اساسی است و نبود یا گرانی آن مشکلات زیادی برای خانواده‌ها ایجاد کرده است.»
علی حامدی، یکی دیگر از خریداران، نیز از کیفیت پایین محصول گلایه کرد و گفت: «زمانی که در میادین سیب‌زمینی با کیفیت عرضه نمی‌شود، مجبور هستیم از مغازه‌ها با قیمت بالاتر خرید کنیم که این امر منطقی نیست.»
مدیر یکی از میادین دیگر میوه و تره‌بار در منطقه یوسف آباد در پاسخ به سؤال خبرنگار نورنیوز درباره علت کمبود این محصول تصریح کرد: «یا سهمیه سیب‌زمینی به همه میادین نمی‌رسد یا کیفیت مطلوبی ندارد و به دلیل آفت‌زدگی مرجوع می‌شود. برخی از محموله‌های دریافتی ما نیز به‌شدت آغشته به خاک هستند، به‌طوری‌که از ۷۰۰ کیلوگرم سیب‌زمینی، حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ کیلوگرم آن خاک است که برای مصرف‌کنندگان صرفه اقتصادی ندارد.»
 

واکنش مدیرعامل سازمان میادین شهرداری تهران

با وجود گزارش‌های مردمی، مهدی بختیاری‌زاده، مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار، در گفت‌وگو با نورنیوز مدعی شد که هیچ گزارشی از کمبود سیب‌زمینی دریافت نشده است.

او تأکید کرد: «مازاد نیاز روزانه این محصول در میادین عرضه می‌شود و حتی فرآیند پاک‌سازی سیب‌زمینی‌ها قبل از تحویل به توزیع‌کنندگان انجام می‌شود.»
وی میزان توزیع روزانه سیب‌زمینی در میادین را بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن اعلام کرد.

مشکلات توزیع و قیمت‌گذاری

اکبر یاوری، رئیس اتحادیه بارفروشان، در این خصوص به نورنیوز گفت: «قیمت سیب‌زمینی درب انبار ۳۶ هزار تومان است، درحالی‌که سیب‌زمینی‌های ۳۱ هزار تومانی که در میادین توزیع می‌شود، کیفیت پایینی دارند.»
وی همچنین از عدم تحقق وعده واردات ۵۰ هزار تن سیب‌زمینی توسط وزارت جهاد کشاورزی انتقاد کرد و افزود: «اگر تنها ۲۰ هزار تن از این محصول به بازار عرضه می‌شد، انبارهای سردخانه‌ها تخلیه می شد و دیگر شاهد توزیع قطره‌چکانی نبودیم.»
به گفته وی از ۵ اسفند توزیع سیب‌زمینی وارداتی آغاز خواهد شد که می‌تواند وضعیت بازار را بهبود ببخشد.
 

آینده بازار؛ ثبات قیمت یا التهاب بیشتر؟

درحالی‌که شهروندان همچنان با کمبود و قیمت بالای سیب‌زمینی مواجه‌اند، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران هفته گذشته اعلام کرد که روند قیمت این محصول نزولی است. وی اظهار داشت: «کشور در تولید سیب‌زمینی خودکفا است و با توجه به موجودی انبارها و تصمیم برای واردات ۵۰ هزار تن سیب زمینی، قیمت این محصول در میادین به حدود ۳۲ هزار تومان و در خرده‌فروشی‌ها به ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان رسیده است.»

وی همچنین پیش‌بینی کرد که با ورود سیب‌زمینی کشت دوم کرمان در اسفندماه، قیمت‌ها به سطح دو ماه قبل بازگردد.
درحالی‌که مدیران و مسئولان سازمان میادین و جهاد کشاورزی از توزیع مناسب و کاهش قیمت سیب‌زمینی سخن می‌گویند، گزارش‌های میدانی و اظهارات شهروندان خلاف این ادعا را نشان می‌دهد. کمبود عرضه، کیفیت پایین، آلودگی بالای محصول و قیمت‌های غیرمنطقی همچنان مشکلات اصلی مصرف‌کنندگان است.

باید دید که وعده‌های مسئولان مبنی بر کاهش قیمت و افزایش عرضه در هفته‌های آینده تحقق خواهد یافت یا خیر


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
جوزف عون: طرح آمریکا با اصلاحات لبنان به سند ملی تبدیل شد
هوای تهران از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود؛ افزایش تابش اشعه فرابنفش در پایتخت
منچستر یونایتد با شکست لیگ جزیره را آغاز کرد
عکس های منتخب جهان، 17 آگوست 2025
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
رئیس‌جمهور از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم اربعین تقدیر کرد
انفجار تروریستی در قلب شهر حلب سوریه
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
عارف: دولت چهاردهم به دنبال تمرکززدایی و انتقال اختیارات است
کیفیت هوا در تهران به وضعیت ناسالم درآمد
مدیر ChatGPT: کاربران باید همواره دقت پاسخ‌های هوش مصنوعی را تایید کنند
نخست‌وزیر یمن خواستار پایان یافتن بی‌تفاوتی کشورهای عربی شد
توقف ناامیدکننده چلسی در گام اول لیگ برتر
جولانی به تکفیری‌ها تابعیت سوری هدیه کرد
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
X
آگهی تبلیغاتی