×
سیاسی
شناسه خبر : 212092
تاریخ انتشار : شنبه 1403/11/20 ساعت 19:48
مذاکره یا تحمیل؟ پشت پرده راهبردهای آمریکا علیه ایران

نورنیوز الزامات راهبردهای در برابر خنثی سازی فشارها و تهدیدات خارجی را بررسی می‌کند؛

مذاکره یا تحمیل؟ پشت پرده راهبردهای آمریکا علیه ایران

در شرایطی که رژیم صهیونیستی پس از شکست‌های پیاپی به دنبال بحران‌سازی است، جمهوری اسلامی ایران با انسجام داخلی، دیپلماسی منطقه‌ای و تقویت اقتصاد مقاومتی، مسیر مقابله با این توطئه‌ها را ترسیم کرده است.

نورنیوز- گروه سیاسی: رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای در بیانات اخیر خود، با تأکید بر بی‌نتیجه بودن مذاکره با آمریکا، بار دیگر بر این واقعیت تصریح کردند که جمهوری اسلامی ایران در برابر فشارهای خارجی باید به جای پذیرش راهکارهای تحمیلی، راهبردهای مستقل و مبتنی بر ظرفیت‌های داخلی را دنبال کند. تجربه‌ی سال‌های گذشته نشان داده است که دشمنان ایران، به‌ویژه آمریکا، نه‌تنها تمایلی به یک توافق عادلانه ندارند، بلکه مذاکره را ابزاری برای تحمیل خواسته‌های زیاده‌طلبانه‌ی خود می‌دانند. در این میان، صهیونیست‌ها که نقش مهمی در سیاست‌های منطقه‌ای آمریکا ایفا می‌کنند، همواره تلاش داشته‌اند از طریق بحران‌سازی و القای تهدید، ایران را در تنگنای دیپلماتیک و امنیتی قرار دهند.

در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصول عزت، حکمت و مصلحت، مسیر استقلال و پیشرفت خود را دنبال می‌کند، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، در تلاش است تا از شکست‌های پی‌درپی خود در جنگ غزه فرار کند. او که پس از ۱۵ ماه جنگ و جنایت، کشتار ده‌ها هزار فلسطینی و ویرانی گسترده در نوار غزه، نتوانسته اهداف خود را محقق سازد، اکنون در بن‌بست داخلی گرفتار شده و برای باقی ماندن در قدرت، به دنبال ایجاد بحرانی جدید در منطقه است. این رژیم، با تکیه بر حمایت‌های آمریکا و برخی کشورهای غربی، تلاش می‌کند ایران را درگیر سناریوهای جدیدی کند که هدف آن، تضعیف موقعیت منطقه‌ای و بین‌المللی جمهوری اسلامی است.

در چنین فضایی، راهبردهای جمهوری اسلامی باید بر مقابله‌ی فعال با این توطئه‌ها، تقویت توان داخلی، گسترش همکاری‌های منطقه‌ای و بی‌اثر کردن ابزارهای فشار دشمن متمرکز شود. انسجام داخلی، دیپلماسی هوشمندانه، کاهش وابستگی‌های اقتصادی به غرب و روشنگری رسانه‌ای، از جمله اقداماتی است که می‌تواند جمهوری اسلامی را در برابر این فشارها مقاوم‌تر سازد. آنچه در ادامه می‌آید، بررسی الزامات و راهکارهای کلیدی در حوزه‌های سیاسی، سیاست خارجی، اقتصادی و رسانه‌ای است که می‌تواند مسیر حرکت کشور را در مواجهه با این چالش‌ها مشخص کند.

یکپارچگی در تصمیم‌گیری و پیام واحد داخلی

یکی از مهم‌ترین الزامات در عرصه‌ی سیاست داخلی، ایجاد هماهنگی و یکپارچگی میان مسئولان و نهادهای تصمیم‌ساز است. زمانی که از درون کشور، پیام‌های متناقض درباره‌ی موضوعات کلیدی همچون مذاکره با آمریکا منتشر شود، این امر به ابزار دست دشمنان برای ایجاد شکاف در داخل تبدیل خواهد شد. ازاین‌رو، ضروری است که تمام نهادهای حکومتی بر یک پیام واحد در سیاست خارجی تأکید کنند و از هرگونه اظهارنظر متضاد که می‌تواند موجب تضعیف موقعیت کشور در عرصه‌ی بین‌المللی شود، پرهیز نمایند. تقویت اعتماد عمومی از طریق عملکرد کارآمد و پرهیز از سیاست‌های تنش‌زا در داخل، یکی از ارکان اصلی راهبرد داخلی خواهد بود.

 توسعه‌ی روابط منطقه‌ای و بی‌اثر کردن تحریم‌ها

در شرایطی که آمریکا همچنان به دنبال فشار حداکثری و ایجاد محدودیت‌های اقتصادی علیه ایران است، سیاست خارجی کشور باید بر دو محور اصلی استوار باشد: اول، گسترش همکاری با کشورهای همسایه و قدرت‌های مستقل مانند چین، روسیه و هند؛ دوم، فعال‌سازی ظرفیت‌های اقتصادی منطقه‌ای که تحت تأثیر تحریم‌های غرب قرار ندارند. اجرای سریع‌تر کریدورهای ارتباطی و حمل‌ونقل منطقه‌ای، یکی از اقدامات اساسی در این راستا است که نه‌تنها موجب افزایش همکاری‌های اقتصادی میان کشورهای همسو می‌شود، بلکه وابستگی به سیستم‌های تحت نفوذ غرب را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، دیپلماسی فعال در سازمان‌های بین‌المللی همچون شانگهای، بریکس و اتحادیه‌ی اوراسیا، می‌تواند جایگاه ایران را در معادلات اقتصادی جهانی تقویت کند.

تقویت تولید داخلی، کاهش هزینه‌های دولت و حمایت از بخش خصوصی

تجربه‌ی سال‌های اخیر نشان داده است که کلید حل مشکلات اقتصادی کشور، نه در مذاکره با غرب، بلکه در تقویت بنیان‌های اقتصادی داخلی نهفته است. ازاین‌رو، توجه ویژه به تولید ملی، جلوگیری از خام‌فروشی منابع، و افزایش بهره‌وری اقتصادی، باید در اولویت سیاست‌گذاری‌های کلان قرار گیرد. حمایت از بخش خصوصی، که بارها مورد تأکید رهبر انقلاب قرار گرفته است، یکی از راهکارهای مهم برای مقابله با تحریم‌های خارجی محسوب می‌شود. علاوه بر این، تعمیق همکاری‌های اقتصادی با کشورهای همسایه و سازمان‌های منطقه‌ای، می‌تواند مسیرهای جدیدی برای تجارت و تبادلات مالی ایران باز کند.
در کنار این اقدامات، یکی از ضرورت‌های اساسی برای افزایش پایداری اقتصادی کشور، کاهش هزینه‌های جاری دولت و سایر ارکان حاکمیت است. تدوین برنامه‌های دقیق و قابل اجرا برای کاهش هزینه‌های غیرضروری، افزایش بهره‌وری در نهادهای دولتی و به حداقل رساندن ناترازی‌های مالی در بخش‌های مختلف، می‌تواند تأثیر بسزایی در کنترل تورم و ثبات اقتصادی داشته باشد. این موضوع به‌ویژه در شرایطی که دشمنان تلاش دارند از مشکلات اقتصادی به‌عنوان ابزاری برای فشار بر کشور استفاده کنند، از اهمیت دوچندان برخوردار است.

مقابله با جنگ شناختی و انسجام‌بخشی داخلی

جنگ شناختی، یکی از ابزارهای کلیدی غرب برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی در ایران است. رسانه‌های غربی تلاش می‌کنند با برجسته‌سازی مشکلات داخلی، یأس و ناامیدی را در جامعه گسترش دهند و این تصور را القا کنند که بدون مذاکره با آمریکا، مشکلات اقتصادی حل نخواهد شد. در این شرایط، رسانه‌های داخلی وظیفه دارند ضمن روشنگری درباره‌ی فریبکاری‌های غرب، واقعیت‌های عهدشکنی و زیاده‌خواهی آن‌ها را برای افکار عمومی تبیین کنند. باید به مردم نشان داده شود که مذاکره، از دیدگاه غرب، ابزاری برای تحمیل خواسته‌ها است، نه مسیری برای تأمین منافع متقابل. همچنین، رسانه‌ها باید بر انسجام ملی تأکید کنند و از شکل‌گیری دوقطبی‌های کاذب که می‌تواند موجب تضعیف وحدت داخلی شود، جلوگیری نمایند.
برای خنثی‌سازی فشارهای خارجی، ایران باید با انسجام داخلی، تقویت دیپلماسی منطقه‌ای، کاهش وابستگی اقتصادی به غرب و روشنگری رسانه‌ای، راهبردی مستقل را دنبال کند. حمایت از بخش خصوصی، کاهش هزینه‌های دولت و مقابله با جنگ شناختی، ایران را در برابر توطئه‌های دشمنان مقاوم‌تر و مقتدرتر خواهد ساخت.


اخبار مرتبط
عربستان سعودی میانجی مذاکرات ایران و آمریکا می‌شود؟
دوشنبه 1403/11/29 ساعت 10:37
نورنیوز بررسی می‌کند؛
عربستان سعودی میانجی مذاکرات ایران و آمریکا می‌شود؟
گزارش‌های اخیر نشان می‌دهند که عربستان سعودی قصد دارد نقش میانجی را بین ایران و آمریکا ایفا کند. درحالی‌که روابط تهران و واشنگتن همچنان پرتنش است، ریاض تلاش دارد با بهره‌گیری از روابط نزدیک خود با ترامپ، مسیر دیپلماسی را هموار کند. اما اهداف و منافع عربستان از این میانجی‌گری چیست؟ آیا ایران حاضر به پذیرش این نقش برای ریاض خواهد بود؟
راه جایگزین/تشکیل جبهه فراگیر علیه ترامپ ممکن است؟
دوشنبه 1403/11/29 ساعت 09:50
احمد زیدآبادی*
راه جایگزین/تشکیل جبهه فراگیر علیه ترامپ ممکن است؟
جمهوری اسلامی به طور رسمی اعلام کرده است که حاضر به مذاکره با دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا نیست، زیرا طبق نظر نهادهای حاکم، وی نه به دنبال توافقی متوازن بلکه در پی تحمیل شرایط خود به تهران است.
مذاکره با امریکا و توجه به لایه‌های متفاوت آن !؟
شنبه 1403/11/27 ساعت 08:54
سیدعطا‌‌الله مهاجرانی*
مذاکره با امریکا و توجه به لایه‌های متفاوت آن !؟
هیچ کس با نفس مذاکره با دشمن از بنیاد مخالف نیست. دلایل متعدد و متنوع تاریخی و دینی و عقلانی و تجربی می‌توان برشمرد که دشمنان با یکدیگر مذاکره کرده‌اند. اما مذاکره با آمریکا از چنان اهمیت و حساسیتی برخوردار است که باید جهات مختلف و لایه‌های متفاوت آن را با دقت و تأمل سنجید و بررسی کرد.
نظرات

آخرین اخبار
قالیباف: اف-35 مجسمه‌ای از تفرعن ارتش آمریکا بود
پرداخت 26 هزار میلیارد تومان برای تامین تجهیزات پزشکی
معاریو: نتانیاهو عامل فروپاشی روابط اسرائیل با آمریکا است
خاطره علیرضا داودنژاد از علی لاریجانی
عبور تولید نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور از 2 هزار مگاوات
اینفانیتنو: تمام تیم‌ها در جام جهانی شرکت می‌کنند
شهادت سردار علی محمد نائینی سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
تمدید تعلیق پروازهای کی‌ال‌ام به دوبی، ریاض و دمام
مواضع آمریکا در منطقه هدف قرار گرفته شد
میوه شب عید در بازار تامین شده است
ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور
هشدار عراقچی به انگلیس در خصوص همکاری‌های این کشور با آمریکا برای حمله به ایران
میادین را خوب اداره نمی‌کنید آقا!
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب به رئیس جمهور درپی شهادت وزیر اطلاعات
بسته شدن تنگه هرمز به کشاورزان آمریکایی ضربه مهلک وارد کرد
شکاف‌ در پایگاه حامیان ترامپ بر سر جنگ با ایران
تشییع پیکر 12 شهید حمله هوایی به مناطق مسکونی دورود
برنامه سرویس‌دهی مترو در ایام نوروز
نشانه‌های فرسایش در ناوگان دریایی آمریکا از نگاه اکونومیست
167 کتاب به یاد دانش‌آموزان میناب در نمایشگاه بین‌المللی مینسک توزیع شد
100 هزار اسناد محرمانه مدیر ارشد موساد افشا شد
برگزاری ویژه برنامه تحویل سال نو در میدان انقلاب
پیشگیری دربرابر آتش‌سوزیهای احتمالی در دوران جنگ
هیچ کمبودی در تامین کالای اساسی وجود ندارد
آینده بازار انرژی در گرو مدت و شدت درگیری در غرب آسیا
تشکیل «ستاد مردمی پشتیبانی از دفاع رمضان»
مروری بر فیلم‌های نوروزی سینما
راهکارهای تغذیه ای برای مبتلایان به فشار خون در روزهای جنگ
آمریکا و رژیم صهیونیستی ماهیت خبیث و مستکبرانه خود را آشکار کردند
وضعیت بارش‌ها در هفته اول سال
مفتی اعظم روسیه شهادت علی لاریجانی را تسلیت گفت
کدام کشورها امروز را عید فطر اعلام کردند؟
29 اسفند؛ روزی که ثروت ملی به نام ایران ثبت شد
نخست‌وزیر اسپانیا: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران غیرقانونی است
سال تحویل ساعت چند است؟
مراکز معاینه فنی تهران در ایام تعطیلات نوروز فعال است
نماینده کنگره آمریکا: آمریکا درحال تبدیل شدن به یک کشور منفور بین‌المللی است
وال استریت ژورنال: موشک‌های آمریکایی از خاک کشورهای حوزه خلیج فارس پرتاب می‌شوند
هشدار امارات به اتباع خود؛ فورا پناه بگیرید
اعتراض ایران به افشای غیرمجاز اطلاعات حساس پادمانی از سوی گروسی
مخالفت سران اتحادیه اروپا برای اعزام نیروهای نظامی خود به جنگ در خاورمیانه
مخالفت شدید کنگره با درخواست 200 میلیارد دلاری پنتاگون
قیمت واقعی نفت در بازار معاملات چند است؟
ماجرای پیامک ارسالی به برخی کاربران با نام سازمان اطلاعات سپاه چه بود؟
بانک بزرگ آمریکایی تعدیل نیرو را کلید زد
اطلاعیه مهم سپاه درمورد ناو هواپیمابر جرالد آر فورد ارتش تروریستی امریکا
سقف سوختگیری روزانه به 30 لیتر برگشت
سپهبد شهید حسین سلامی: به لوله‌های تاد اعتماد نکنید
بولتون: مدیر اطلاعات ملی آمریکا باید به جو کنت بپیوندد و از دولت ترامپ استعفا دهد
سران کشورهای عربی به ذخایر طلای خود چوب حراج زدند