×
سیاسی
شناسه خبر : 212046
تاریخ انتشار : شنبه 1403/11/20 ساعت 13:52
رزمایش امان-2025؛ نمایش قدرت بومی ایران در برابر تجهیزات غربی

نورنیوز ابعاد و اثرات حضور ایران در رزمایش بین المللی امان۲۰۲۵ را بررسی می کند؛

رزمایش امان-2025؛ نمایش قدرت بومی ایران در برابر تجهیزات غربی

رزمایش بین‌المللی امان-2025 به میزبانی پاکستان، عرصه‌ای برای نمایش توانمندی‌های دریایی جمهوری اسلامی ایران بود. این حضور راهبردی، علاوه بر تحکیم روابط نظامی با پاکستان، پیامی آشکار از اقتدار ایران در منطقه ارسال کرد. در شرایطی که آمریکا و متحدانش به‌دنبال حفظ سلطه بر امنیت دریایی هستند، کشورهای منطقه می‌توانند امنیت خود را بدون دخالت بیگانگان تامین کنند.

نورنیوز-گروه سیاسی: امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به دعوت رسمی فرمانده نیروی دریایی پاکستان برای حضور در رزمایش امان-۲۵ و کنفرانس بین‌المللی گفت‌‌وگوهای «امان» وارد شهر بندری «کراچی» در جنوب این کشور شد.

رزمایش بین‌المللی امان-۲۰۲۵ در شرایطی برگزار می شود که جمهوری اسلامی ایران با حضور فعال خود، نه‌تنها بر اهمیت همکاری‌های نظامی منطقه‌ای تأکید نموده، بلکه پیامی آشکار از استقلال، توانمندی و نقش‌آفرینی خود در امنیت دریایی منطقه ارسال کرده است. این حضور در قالب روابط راهبردی با پاکستان و تعاملات نظامی گسترده‌تر، نشان‌دهنده ارتقای جایگاه ایران در معادلات امنیتی اقیانوس هند و آب‌های پیرامونی است. رزمایش مذکور، فرصتی برای تبادل تجربیات، نمایش قابلیت‌های بومی ایران در حوزه تجهیزات دفاعی و همچنین بسترسازی برای همکاری‌های گسترده‌تر اقتصادی و امنیتی در منطقه‌ای است که همواره تحت تأثیر مداخلات قدرت‌های فرامنطقه‌ای قرار داشته است.

تحکیم روابط راهبردی ایران و پاکستان

حضور ایران در این رزمایش به دعوت رسمی پاکستان، بعد جدیدی از روابط راهبردی دو کشور را نشان می‌دهد. در شرایطی که امنیت مرزی و دریایی به یکی از مسائل کلیدی در روابط تهران و اسلام‌آباد تبدیل شده، این همکاری می‌تواند نقطه عطفی در تعمیق تعاملات نظامی و امنیتی باشد. سفر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران به پاکستان نیز که چندی قبل انجام شد در کنار  دیدارهای مکرر مقامات دفاعی دو کشور، نشان‌ می دهد که دو کشور درکی مشترک از تهدیدات منطقه‌ای دارند و برای ایجاد همگرایی برای مقابله با چالش‌های امنیتی تلاش می کنند. پاکستان به عنوان کشوری که همواره تحت فشارهای آمریکا برای همراهی با سیاست‌های واشنگتن قرار دارد، اکنون به همکاری‌های منطقه‌ای برای تأمین امنیت خود روی آورده است و نقش ایران در این معادله، به عنوان قدرتی مستقل و مقاوم در برابر فشارهای خارجی، بسیار برجسته است.

اقتدار دفاعی ایران در عرصه بین‌المللی

نکته مهم در رزمایش امان-۲۰۲۵، نمایش توانمندی‌های بومی ایران در حوزه دریایی است. برخلاف بسیاری از کشورهای شرکت‌کننده که وابسته به تسلیحات غربی هستند، ایران با شناورهای ساخت داخل در این رزمایش حاضر شده است. این موضوع علاوه بر نمایش اقتدار صنعتی و نظامی، پیام مهمی برای کشورهایی دارد که به دنبال رهایی از وابستگی به نظام سلطه هستند. ایران با حضور فعال در این رویداد، نشان داد که در برابر جنگ روانی و تبلیغات رسانه‌ای غرب مبنی بر ضعف اقتصادی و انزوای سیاسی، همچنان به مسیر استقلال خود ادامه می‌دهد. در این میان، مشارکت در رزمایش‌های بین‌المللی، علاوه بر ایجاد فرصت برای دیپلماسی دفاعی، زمینه‌ساز تعاملات اقتصادی در حوزه صنایع نظامی نیز خواهد بود.

ابعاد اقتصادی و امنیتی

یکی از مهم‌ترین ابعاد این رزمایش، تقویت همکاری‌های دریایی برای تأمین امنیت پایدار مسیرهای تجاری است. در شرایطی که آمریکا و انگلیس همواره از «امنیت دریایی» به عنوان بهانه‌ای برای حضور در منطقه استفاده کرده‌اند، کشورهای منطقه با برگزاری چنین رزمایش‌هایی، نشان می‌دهند که توانایی تأمین امنیت خود را دارند. ایران نیز بارها تأکید کرده که امنیت منطقه را امنیت خود می‌داند و نیازی به حضور بیگانگان وجود ندارد. مشارکت ایران در این رزمایش، در کنار ابتکاراتی مانند صلح هرمز و برگزاری رزمایش‌های مشترک با عمان، عربستان، چین و روسیه، گام مهمی در ایجاد ساختارهای امنیتی مستقل در منطقه محسوب می‌شود.

لزوم مقابله با راهبرد سلطه‌جویانه آمریکا

تاریخ نشان داده که آمریکا و متحدانش، همواره از بسترهای امنیتی برای تحمیل سیاست‌های خود بر کشورهای منطقه استفاده کرده‌اند. تجربه مذاکرات هسته‌ای و کارشکنی‌های مداوم غرب، ثابت کرده که سیاست‌های واشنگتن در قبال ایران، چیزی جز تلاش برای تضعیف و محدودسازی توانمندی‌های جمهوری اسلامی نیست. در این شرایط، تقویت توان دفاعی، حضور در رزمایش‌های بین‌المللی و همکاری‌های منطقه‌ای، نه‌تنها ابزاری برای بازدارندگی است، بلکه پاسخی به سیاست‌های سلطه‌جویانه‌ای است که امنیت منطقه را به گروگان می‌گیرند.

رزمایش امان-۲۰۲۵ فرصتی برای ایران است تا ضمن نمایش اقتدار نظامی خود، بسترهای همکاری‌های منطقه‌ای را گسترش دهد. در شرایطی که نظام سلطه به دنبال اعمال فشارهای اقتصادی و امنیتی علیه ایران است، چنین مشارکت‌هایی نه‌تنها باعث تقویت جایگاه ایران در معادلات منطقه‌ای می‌شود، بلکه پیام روشنی از مقاومت، استقلال و توانمندی دفاعی جمهوری اسلامی را به جهان ارسال می‌کند. امنیت دریایی، امروز به یکی از ارکان اصلی تعاملات بین‌المللی تبدیل شده و ایران با حضور در این عرصه، نشان داده که نه‌تنها بازیگری منفعل نیست، بلکه یکی از تعیین‌کنندگان نظم جدید منطقه‌ای خواهد بود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ثبت سرعت 2.9 گیگا‌بیتی 5G همراه اول در بیرجند
دستور دادستانی برای تعیین تکلیف پارکینگ‌های متخلف تا پایان مهر
نگرانی صنعت پتروشیمی از کاهش تخصیص گاز در زمستان جاری
خیابانی در تهران به نام «فریدون شهبازیان» شد
دادن مجوز واردات برنج و نهاده‌ها به افراد خاص منجر به انحصار می‌شود
سالگرد شکست حصر آبادان؛ آغاز تغییر موازنه و بلوغ مقاومت
استقلال و پرسپولیس در لیگ برتر کشتی حضور خواهند داشت
جهش چشمگیر بورس
مرکز آمار: تورم نقطه‌ای در شهریور 45.3 درصد شد
لیگ بی رمق | 6 گل در 7 بازی هفته پنجم لیگ برتر
کرونا در راس ویروس‌های تنفسی در شهریور ماه
سامانه ارز خدماتی آبان‌ماه فعال می‌شود
دورکاری پنجشنبه‌ها در یزد تا پایان سال
اورژانس اجتماعی کمتر از 300 خودرو دارد
وزیر ارتباطات: اتصال منازل و کسب و کارها به فیبر نوری از 100 درصد عبور کرد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 5 مهر + جدول
سایپا پیش‌فروش جدید خود را از امروز کلید زد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 5 مهر 1404
بازگشت قیمت نفت به 70 دلار
واکنش مقاومت عراق به تهدیدات نتانیاهو
پزشکیان: درخواست آمریکا غیرقابل قبول است
صعود والیبال بلغارستان به فینال قهرمانی جهان
مخالفت AFC با درخواست هند برای تغییر محل دیدار با سپاهان
وزیر راه و شهرسازی: مکانیسم ماشه چیز جدیدی نداشت
جنیفر لارنس: آنچه در غزه می‌گذرد «نسل‌کشی» است
وزیر خارجه بحرین: ساختار سازمان ملل باید تغییر کند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 5 مهر1404+ جدول
ماینر غیرمجاز گزارش دهید ، 300 میلیون پاداش بگیرید
نورنما | 5مهر سالروز شکست حصر آبادان گرامی باد
اعتراف زن جوان به قتل خواستگار مجازی
اوباما خواستار تأسیس کشور مستقل فلسطینی شد
رسیدگی به اعتراضات آنلاین جریمه‌های رانندگی توسط هوش مصنوعی
امکان پرداخت کالابرگ با 2 روش
صرفه‌جویی 3.5 میلیارد دلاری در واردات کالاهای اساسی
شکست طرح آمریکا برای ساخت هزاران پهپاد برای مقابله با چین
هشدار چین به جامعه تجاری ژاپن درباره فعالیت‌های مشکوک جاسوسی
اروپا دیوار پهپادی از محل دارایی‌های مسدود شده روسیه می‌سازد
عراق: ایران بارها تاکید کرده مطلقاً قصد داشتن سلاح هسته‌ای را ندارد
لاریجانی: مقاومت مایه افتخار همه جهان اسلام است
افتتاح حساب جدید برای دارندگان بالای 10 حساب ممنوع شد
هشدار رئیس جمهور مصر: هیچ کس نمی‌تواند مصر را مورد تجاوز قرار دهد
روزنامه عبری: صندلی‌های خالی جلوی نتانیاهو جایگاه اسرائیل را نشان داد
کناره‌گیری حدادی از امور اجرایی پرسپولیس
زلنسکی خواستار موشک‌های تاماهاوک از ترامپ شد
تشکیل پرونده قضایی برای برهم‌زنندگان ‌امنیت روانی جامعه
پزشکیان: ایران به ان‌پی‌تی متعهد است
واکنش حماس به سخنرانی نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
شهادت دو مأمور پلیس استان مرکزی در درگیری با سارقان مسلح
انفجار در مرکز داده کره‌جنوبی و اختلال در صدها سیستم دولتی + عکس
اسلامی: آژانس باید حملات به مراکز هسته‌ای ایران را محکوم می‌کرد
X
آگهی تبلیغاتی