×
اقتصادی
شناسه خبر : 212038
تاریخ انتشار :

کارت رفاهی متصل به اوراق گام رونمایی شد

امکان خرید 300 میلیونی با کارمزد 6.25 درصد

بانک مرکزی«کارت رفاهی متصل به اوراق گام» با سقف اعتبار فردی 300 میلیون تومان با هدف تامین مالی غیر تورمی خرد خانوارها برای خرید کالاهای بادوام و همگام با تأمین مالی تولید طراحی و عملیاتی شد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: این ابزار تأمین مالی که صبح امروز با حضور رئیس کل بانک مرکزی، وزرای کار رفاه و تأمین اجتماعی و وزرات صنعت معدن و تجارت و مدیران شبکه بانکی رونمایی شد با هدف تأمین مالی خانوار با نرخ پایین و خلق کمتر نقدینگی و تسهیل گری در زمینه تأمین مالی خرد با نرخ پایین طراحی شده است ضمن اینکه هزینه پایین تأمین مالی، خلق نقدینگی کمتر و نیاز به منابع کمتر بانکی در مقایسه با اعطای تسهیلات از جمله مزایای این ابزار جدی تأمین مالی است.

کارت رفاهی متصل به اوراق گام که در گام نخست با عاملیت بانک "رفاه کارگران" اجرایی می‌شود ضمن تسهیل فرایند تأمین مالی خانوارها با توجه به اعتبارسنجی نزد شبکه بانکی؛ با صدور اوراق گام کارایی زنجیره تولید به واسطه تأمین مالی پایدار و کم‌هزینه، به‌طور قابل توجهی افزایش می‌یابد. به عبارت دیگر، اوراق گام صادر شده در این ابزار تعهدی، امکان انتقال در زنجیره تولید و تأمین مالی بنگاه‌های تولیدی (یک یا چند حلقه از زنجیره تولید) را با خلق نقدینگی کمتر دارد.

در چارچوب این ابزار، پس از اعتبارسنجی خانوار در شبکه بانکی کارت رفاهی به اعتبار اوراق گام تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان (پس از کسر میزان استفاده شده از کارت اعتباری مرابحه) برای متقاضی صادر می‌شود. بازپرداخت این اعتبار در اقساط حداکثر ۲۴ ماهه پیش بینی شده است.

بر اساس طراحی انجام شده پس از خرید کالا توسط مشتری با استفاده از کارت رفاهی از پذیرنده ¬های طرف قرارداد بانک، تسویه با پذیرنده¬ها از طریق صدور اوراق گام توسط بانک عامل به ذینفعی شرکت پذیرنده صورت می‌گیرد.

کارت+رفاهی
 


الگوی تأمین مالی بر پایه این ابزار با هدف تأمین مالی خانوار با نرخ پایین و خلق کمتر نقدینگی طراحی شده است و تأمین مالی توأمان خانوارها و بنگاه‌ها با یک ابزار تعهدی (اوراق گام) و افزایش کارایی تأمین مالی در کنار تأمین مالی بنگاه‌های تولیدی که محصولات آنها توسط خانوارها خریداری می¬شود و هزینه پایین تأمین مالی برای خانوار از جمله ویژگی‌های دیگر این ابزار جدید تأمین مالی است ضمن اینکه استفاده از این ابزار خلق نقدینگی کمتری در مقایسه با اعطای تسهیلات در نظام پولی کشور ایجاد می‌کند و نیاز به منابع کمتری از بانک در مقایسه با اعطای تسهیلات وجود دارد.

کارت+رفاهی


نحوه عملکرد و فرایند کارت رفاهی متصل به اوراق گام به این صورت است که ابتدا بانک صادرکننده کارت رفاهی نسبت به عقد قرارداد با پذیرنده‌ها (فروشنده کالا) اقدام می‌کند سپس کارت رفاهی متصل به اوراق گام توسط بانک عامل یا مؤسسات اعتباری با رعایت الزامات اعتبارسنجی به ویژه استعلام وضعیت بدهی غیرجاری و استعلام چک برگشتی، به مشتری (خانوار) اعطا می‌شود.

‏‏‏ مشتری بانک از زمان خرید نسبت به بازپرداخت اقساط طبق جدول اقساط که در بخش بعدی ارائه می‌گردد، اقدام می‌کند، ‏در این مدل، بر اساس توافق مابین بانک و پذیرنده با تجمیع خریدهای صورت گرفته از کارت‌های رفاهی مشتریان در بازه¬های زمانی مشخص حسب توافق، اوراق گام به ذینفعی پذیرنده به عنوان متقاضی گام توسط بانک به وکالت از مشتریان (متعهدین) صادر می‌شود.

‏‏‏در ادامه این فرایند پذیرنده به عنوان بنگاه متقاضی می‌تواند نسبت به انتقال اوراق گام در زنجیره تولید پسین خود به بنگاه‌های متقاضی دیگر اقدام نماید و ‏در نهایت در سررسید اوراق گام، ذینفع نهایی اوراق گام چه در بازار پول و چه در بازار سرمایه باشد، نسبت به دریافت وجه اوراق گام اقدام می¬کند که پرداخت به ترتیب به طور مستقیم و غیرمستقیم توسط بانک پرداخت می‌شود.

گفتنی است ابزار «کارت رفاهی متصل به اوراق گام» پس از تجربه کارت اعتباری مرابحه، در راستای تأمین مالی خرد و خانوارها، در راهکاری خلاقانه در چارچوب توسعه ابزارهای تأمین مالی زنجیره تولید، طراحی شده است تا تأمین مالی خانوار به همراه تأمین مالی بخش تولید به صورت یکپارچه در قالب تأمین مالی زنجیره تولید صورت گیرد.

در این خصوص، ضمن فراهم کردن بستر لازم برای اجرای نرم‌افزاری و سخت‌افزاری آن، شیوه نامه اجرایی کارت رفاهی متصل به اوراق گام در بیست و هفتمین جلسه مورخ ۰۴/‏۱۱/‏۱۴۰۲‬ کمیسیون عملیات پولی و اعتباری تصویب و در جلسه مورخ ۱۰/‏۱۱/‏۱۴۰۲‬ به تأیید هیئت عامل بانک مرکزی رسید که طی بخشنامه شماره ۳۱۰۳۹۶/۰۲ مورخ ۱۹/‏۱۲/‏۱۴۰۲‬ از سوی بانک مرکزی به شبکه بانکی ابلاغ شد ه است.

لازم به ذکر است؛ ابزار کارت رفاهی متصل به اوراق گام، که در حال حاضر توسط بانک رفاه کارگران عملیاتی شده است، می‌تواند به‌عنوان راهکاری مناسب برای تأمین مالی خرد برای خانوارها مورد استفاده قرار گیرد. همچنین این ابزار قابلیت استفاده در تسهیلات تکلیفی و سایر طرح‌های تأمین مالی دارد.

انتظار می‌رود با بهره برداری از این ابزار علاوه بر تأمین مالی خانوارها مبتنی بر اعتبار اوراق گام که تضمین شبکه بانکی را دارد و بدون ایجاد ناترازی برای شبکه بانکی زمینه افزایش عرضه برای تولیدات صنعتی کشور در حوزه محصولات نهایی نظیر حوزه لوازم خانگی فراهم شود. با توجه به ابلاغ شیوه نامه و مستندات فنی کارت رفاهی متصل به اوراق گام به شبکه بانکی، سایر بانک‌های عامل نیز می‌توانند از ظرفیت این ابزار به منظور تسهیل تأمین مالی خانوارها و بنگاه‌ها استفاده کنند.

پرداخت اعتبار خرید ۳۰۰ میلیون تومانی با کارمزد ۶.۲۵ درصد

در همین رابطه رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به رونمایی از کارت رفاهی گفت: این کارت ها دارای سقف اعتبار ۳۰۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۲۴ ماهه و کارمزد ۶.۲۵ درصد است.
محمدرضا فرزین در مراسم رونمایی از کارت رفاهی اظهارداشت: تامین مالی موضوع بسیار وسیعی است که بخش عمده ای از آن به نظام بانکی محول شده است؛ سهم تامین مالی برای رشد و برای خانوار به نظام بانکی محول شده است.

وی با بیان اینکه کاهش فقر و گسترش عدالت موضوعات مورد توجه بانک مرکزی است، افزود: در موضوع گسترش بانکهای تخصصی خوب عمل نکردیم؛ بانک تجاری و تخصصی و ... همه یک کار را انجام میدهند؛ در حال تلاش برای تفکیک بانکها هستیم.

رییس کل بانک مرکزی ضمن اشاره به اینکه باید درباره تامین مالی بلند مدت و توسعه ای برنامه داشته باشیم، گفت: در خصوص تامین‌مالی خرد و‌خانوارها نیز پیشرفت خوبی داشتیم؛ در جلسه مدیران شعب برتر بانکها هم‌ عرض کردم‌سهم‌تامین‌مالی خرد از 12-13 درصد به بالای 22-23 درصد رسیده است.

فرزین با اشاره به تامین مالی خانوار از طریق وام فرزند و‌ ازدواج گفت: اوراق گواهی سپرده خاص را امسال با 250 همت آغاز کرده‌ایم. از این میزان برنامه داریم 200 همت برای صنعت و 50 همت برای کشاورزی محقق شود تا فعالیت‌های تولیدی کشور دچار انسداد مالی نشود. 1150 همت برای تامین مالی امسال اختصاص دادیم؛ بخشی را برعهده اوراق گام گذاشتیم.

او ادامه داد: در دو سه ماه اخیر پیشرفت خوبی در اوراق گام داشتیم؛ تا 100 همت را برای این موضوع برنامه ریزی کردیم؛ بانکها باید بیشتر روی ابزار گام کار کنند؛ ابزاری زنجیره ای است که اثار منفی کمتری در تامین مالی دارد.

فرزین ادامه داد: بانکها خیلی میتوانند روی ابزار گام تمرکز کنند و پیشنهاد میکنم دفتر یا دایره ای برای این ابزار در بانکها تشکیل شود؛ در خصوص اوراق گام نیز علاوه بر بانک رفاه، سایر بانکها هم وارد شوند، این کارت ها سقف اعتبار 300 میلیون تومان با بازپرداخت 24 ماهه و کارمزد 6.25 درصد است که اگر بشود کمتر کنیم و به 4 درصد برسانیم برای مردم ارزانتر تمام می‌شود. انشالله بتوانیم در شب عید شرایط بهتری برای مردم فراهم‌کنیم.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پلمب یک استخر پس از مسمومیت 15 نوجوان همدانی
حمله موشکی بالستیک فراصوت نیروهای مسلح یمن به فرودگاه اللد اسرائیل
دومین لژیونر والیبال ایران در راه ایتالیا
مسابقات رنکینگ جهانی اسکواش؛ اعتمادپور به مدال طلا رسید
تشدید اعتراضات علیه کشتی‌های کروز اسرائیلی در یونان
وزارت کشور متولی مجوزدهی به تاکسی‌های اینترنتی شد
از سرگیری پروازهای مستقیم مسافربری بین روسیه و کره شمالی بعد از 35 سال.
افشای محتوای خصوصی کاربران در گروه‌های تلگرام، خشم کاربران چینی را برانگیخت
عمل جراحی موفق جداسازی دوقلوهای به‌هم‌چسبیده در عربستان +فیلم
گونه‌ای نادر از بارناکل حفار در خلیج فارس کشف شد
ادعای مضحک و عجیب ترامپ درباره اوضاع غزه
تهیه‌کننده «دیالوگ» با قید وثیقه آزاد شد
نخستین دیدار مقامات ناسا و نیروی فضایی روسیه پس از 7 سال
سیاست‌نامه | رمزگشایی از بیانیه 191 کنشگر درباره ایران پساجنگ
عراقچی فردا به تاجیکستان می‌رود
هشدار اقتصاددانان؛ حذف صفرها بدون ثبات، تورم را تکرار می‌کند
سایپا تا 15 شهریور باید خودروهای ناقص کامل کرده و تحویل دهد
آغاز توزیع «دیبا کارت اعتباری» ویژه خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران
ناتوانی غرب در عدم اجرای قوانین بین‌المللی در قبال رژیم صهیونیستی
نشاط ملی با تعطیلات تابستانی ایجاد می‌شود اگر...
دفاع 12 روزه، مرصاد دوم در نبرد منطقه‌ای
افشای طرح‌های جدید ارتش اسرائیل برای تشدید حملات به نوار غزه
وزیر جهاد کشاورزی: تخصیص ارز ترجیحی 28500 تومانی به کالاهای اساسی ادامه دارد
مسدود شدن تونل توحید تهران از ساعت 24 امشب + مسیرهای جایگزین
رئیس‌جمهور به وزارت بهداشت و معاونت علمی رفت
مهاجرانی: تعطیلی یک هفته‌ای فردا در دولت تعیین تکلیف می‌شود
استقلال با آدان گلر اسپانایی به توافق رسید
پیش‌فروش بلیت پروازهای اربعین 1404 از فردا آغاز می‌شود
بازگشت مسعود ریگی به فجر سپاسی با قراردادی یک‌ساله
نمایش ارسال کمک ها به غزه با فشارهای مقاومت اشغالگران
رئیس مجلس در نشست ژنو: جنایات رژیم صهیونیستی کابوسی وحشتناک و تهدیدی جهانی است
وزیر امور خارجه: برنامه مذاکره ای هنوز تعیین نشده است
آنتن‌دهی ضعیف در جاده‌ها و روستاها، محور اصلی سوالات نمایندگان از وزیر ارتباطات
کدام استان‌ها فردا چهارشنبه تعطیل شدند؟
پادشاه اردن هشدار داد: خطر شعله‌ور شدن درگیری بزرگ‌تر در منطقه وجود دارد
بارگذاری فیش حقوقی تیر ماه بازنشستگان کشوری
رشد چشمگیر تردد مسافران از مرزهای چذابه و شلمچه نسبت به سال‌های گذشته
جنگ 12 روزه در سریال‌های تلویزیونی قاب بندی می شود
پشت پرده خاموشی هم زمان تلویزیون‌های «اسنوا» و «دوو»
عضو شورای شهر: بعد از خروج اتباع از کشور، نیروهای پاکبان 80 درصد کاهش داشتند!
شمار شهدای غزه از 60 هزار نفر فراتر رفت
پایتخت چین در تسخیر سیل +فیلم
گزارش تصویری | مراسم بزرگداشت شهدای جنگ تحمیلی 12 روزه
بورس در بحران؛ درمان مقطعی یا اصلاح بنیادین؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 7 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
رمز گشایی از جنایت هولناک در بولوار فرهنگ مشهد
مجوز واردات سگ و گربه صادر شد؛ کالاهای اساسی زندگی انسان‌ها همچنان در صف!
چرایی تأخیر در صدور فیش حقوق بازنشستگان!
وقتی تلویزیون دیگر منبع خبر نیست!؛ گزارش یک افول بی سابقه
قیمت دلار و سایر ارز ها امروز سه‌شنبه 7 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
X
آگهی تبلیغاتی