×
فرهنگی
شناسه خبر : 212013
تاریخ انتشار : شنبه 1403/11/20 ساعت 09:31
فوتبال، فساد و سقوط؛ حقیقتی تلخ در «بازی را بکش»

نورنیوز آثار به نمایش درآمده در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را بررسی می کند؛

فوتبال، فساد و سقوط؛ حقیقتی تلخ در «بازی را بکش»

فساد در فوتبال موضوع تازه‌ای نیست، اما کمتر پیش آمده که سینمای ایران آن را با این وضوح و صراحت به تصویر بکشد. بازی را بکش با روایت داستانی واقعی، ما را به قلب یک ماجرای ملتهب می‌برد؛ جایی که برد و باخت‌ها تنها در زمین بازی رقم نمی‌خورند، بلکه پشت پرده، جایی که قدرت و پول به هم می‌رسند، سرنوشت‌ها تغییر می‌کنند.

نورنیوز-گروه‌فرهنگی: این فیلم، بیش از آنکه یک درام ورزشی باشد، روایتی اجتماعی از سیستمی است که به‌جای قهرمان‌سازی، قربانی می‌گیرد.

"بازی را بکش" نه فقط درباره فوتبال، که درباره سیستمی است که در آن حقیقت قربانی می‌شود. محمدابراهیم عزیزی در نخستین تجربه کارگردانی‌اش، سراغ موضوعی حساس و جنجالی رفته که کمتر در سینمای ایران به آن پرداخته شده: شرط‌بندی و فساد در فوتبال. این فیلم با بهره‌گیری از داستانی واقعی، مخاطب را به دل ماجرایی می‌برد که تنها در تیترهای جنجالی روزنامه‌ها خلاصه نشده، بلکه در زمین‌های فوتبال و پشت پرده‌های باشگاه‌ها نفس می‌کشد.

فیلم در روایت خود ریتم خوبی دارد. از همان ابتدا، بدون حاشیه‌روی، موسی (با بازی محسن کیایی) را درگیر مرگ مشکوک برادرش می‌بینیم؛ مرگی که او را به مسیری پر از کشف و حیرت می‌کشاند. آنچه فیلم را از آثار مشابه متمایز می‌کند، پرداخت بی‌پرده به پشت صحنه‌های تاریک فوتبال است. گیلان، با آن استادیوم‌های پرشور و مردمی که با فوتبال زندگی می‌کنند، بستر مناسبی برای این داستان است؛ لوکیشن‌هایی که نه‌تنها جغرافیا، بلکه هویت فیلم را شکل می‌دهند.

بازی‌هایی در زمین فوتبال و سینما

محسن کیایی، که هم در مقام بازیگر و هم تهیه‌کننده در این پروژه حضور دارد، یکی از بهترین نقش‌آفرینی‌هایش را ارائه داده است. موسی، با آن خستگی و خشمی که در چهره و حرکاتش موج می‌زند، شخصیتی است که بین بقا و تسلیم‌شدن در نوسان است. کیایی در قالب مردی که به دنبال حقیقت است، به درستی تلخی و تزلزل این مسیر را منتقل می‌کند. در مقابل، هدی زین‌العابدین چندان درخشش ندارد و گویی هنوز در سایه نقش‌های پیشینش گرفتار مانده است.

اما نقطه قوت فیلم، نه فقط بازی‌ها، بلکه جسارت فیلم‌نامه در به تصویر کشیدن مناسبات پشت‌پرده فوتبال است. سکانس‌هایی که در آن پول‌های کثیف دست‌به‌دست می‌شود، یا جمله‌ای که از برنامه نود در سکانس پایانی شنیده می‌شود، همه نشانه‌هایی از واقعیت‌هایی هستند که فوتبال ایران با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند. این جسارت، چه در اجرا و چه در محتوا، فیلم را به اثری مهم در سینمای اجتماعی ایران تبدیل کرده است.

قضاوتی بر بازی نهایی

کارگردانی عزیزی روان و حساب‌شده است. استفاده درست از تدوین و قاب‌بندی‌های دقیق، به خلق فضای پرتنش فیلم کمک کرده است. یکی از ماندگارترین صحنه‌ها، سکانس گل‌آلودی است که تصویری نمادین از آلودگی فوتبال را ارائه می‌دهد؛ تصویری که پس از پایان فیلم هم در ذهن مخاطب می‌ماند.

بازی را بکش فیلمی است که نمی‌ترسد حقایق تلخ را نشان دهد. پایان تلخش، سرنوشت محتوم شخصیت‌هایی را رقم می‌زند که یا در این سیستم غرق می‌شوند یا قربانی‌اش می‌شوند. این فیلم شاید پاس گل بزرگی به سینمای اجتماعی ایران داده باشد، اما آیا کسی هست که آن را به گل تبدیل کند؟


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
عراقچی: همسایگان ما اولویت ما هستند
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تساوی میلان و یوونتوس در بازی حساس
سخنان نتانیاهو درباره حملات شدید به لبنان بیشتر جنبه «نمایش قدرت» دارد
«دریچه آتش بس یازمینه جنگ»
قدردانی سفیر ایران از دولت و مردم پاکستان برای میزبانی مذاکرات با آمریکا
جهش بی‌سابقه «کرک‌اسپرد» بنزین
عزم اسلام‌آباد برای ادامه ترانزیت کالا به ایران
درس امروز قالیباف به ترامپ؛ چه کسی کارت‌هایش تمام شده!؟
برقراری سفر رسمی چارلز سوم به ایالات متحده پس از بررسی‌های امنیتی
معاون رئیس‌جمهور : به هراقدام جنگی پاسخی چهار برابری خواهیم داد
وزارت خارجه ایران: عراقچی به روسیه سفر کرد/دیدار با پوتین در سن‌پترزبورگ
البوسعیدی رایزنی با عراقچی را مُثمر ثمر خواند
اعلام جزئیات فروش ارز به زائران حج
اینتر یک قدم دیگر به قهرمانی نزدیک شد
نفتالی بنت: نتانیاهو باید کنار برود
شگفتی از معماری ذخیره‌سازی نفت از سوی ایران
هشدار صنعا درپی جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان
انتشار بیانیه منتسب به مظنون تیراندازی مراسم شام خبرنگاران کاخ سفید
تشکیل حزبی جدید برای رقابت با نتانیاهو در انتخابات
انتقاد عضو شورای شهر از تبلیغ جوایز میلیاردی در پیامک‌های شهرداری
اسلام‌آباد: به تلاش‌های خود برای پیشبرد صلح در منطقه ادامه خواهیم داد
کشته و زخمی شدن چند نظامی اسرائیل در حمله پهپادی به جنوب لبنان
اولیانوف: آمریکا اخاذی در برابر ایران را کنار بگذارد
نورنما | یادآوری یک نوای خاطره‌برانگیز از زبان کودکان دهه هشتاد
انتشار دستخطی از شهید علی لاریجانی از روزهای پایانی عمرش + تصویر
افزایش منابع قرض الحسنه اشتغال در سال 1405/ سهم هر استان چقدر است؟
برگزاری اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها 9 اردیبهشت در تهران + جزئیات
برگزاری آزمون دکتری دانشگاه آزاد به‌صورت مجازی
نمایشگاه مجازی کتاب تهران چقدر تخفیف برای خریداران در نظر گرفته است؟
هاآرتص: موج خودکشی در نیروهای اسرائیلی؛ 11 مورد در کمتر از یک ماه
یورش پلیس به باند برادران قاچاقچی فروش سلاح
تجزیه‌طلبان با انتقاد از ترامپ به مزدوری و اختلاس اعتراف کردند
آمار شهدای لبنان از مرز 2 هزار و 500 نفر گذشت
صعود سخت چلسی به فینال جام‌ حذفی
عارف: آیین‌نامه جدید برای تعیین نرخ سوخت نیروگاه‌ها تصویب شد
تمام فرضیات ترامپ درباره ایران اشتباه از آب درآمد
مخبر: با کمک نخبگان می توان فرآیند بازسازی را کمتر کرد
سایت مصری از تیم ملی فوتبال ایران حریف تیم کشورش نوشت
ترامپ: جنگ با ایران به زودی پایان خواهد یافت
حزب‌الله: نه روی دیپلماسی شکست‌خورده حساب باز می‌کنیم و نه دولت
آغاز پرداخت حقوق کادر درمان بعد از چند روز وقفه
اعلام آخرین نرخ بیکاری؛ کاهش یا افزایش؟
دستگیری جاسوس موساد در لرستان
آزمون جامع دکتری به‌صورت مجازی برگزار می‌شود+ جزئیات
وزیر دفاع مالی در حمله‌ای مسلحانه کشته شد
جلالی زمان سفر عراقچی به مسکو را اعلام کرد/دیدار با پوتین در دستور کار
خبرخوش برای جاماندگان کالابرگ؛ ثبت‌نام تمدید شد/ اعتبار از کی افزایش می‌یابد؟
ارائه اختیارات ویژه به گمرکات در شرایط جنگی/ ترخیص 3.2 میلیون تن کالای وارداتی از 13 بندر
ابلاغ بسته حمایتی دولت از واحدهای فناور جنگ‌زده/ آغاز طرح «کارت امید مادر»