×
اجتماعی
شناسه خبر : 211829
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/11/18 ساعت 12:32
رئیس دستگاه قضا: استکبار جهانی دهه‌ها منابع کشور را غارت می‌کرد

رئیس دستگاه قضا: استکبار جهانی دهه‌ها منابع کشور را غارت می‌کرد

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای گفت: انقلاب به پیروزی رسیده و حفظ و تکمیل آن ضروری است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: حجت‌الاسلام غلام‌حسین محسنی‌اژه‌ای، صبح امروز، در دیدار با کارکنان دستگاه قضایی استان لرستان،  گفت: خدا را شاکرم که در این ایام مبارک دهه فجر این توفیق حاصل شد که در این منطقه حضور یابم و امیدوارم بتوانم در مسیر خدمت گام بردارم.

وی اضافه کرد: کسی باور نمی‌کرد که در سال ۵۷ چنین انقلاب بزرگی رخ دهد و یک روحانی بتواند رژیمی را که سال‌ها به مردم ظلم کرده بود، سرنگون کند. آنها تلاش کردند با تبعید، زندان و محدودیت‌های مختلف مانع این حرکت شوند، اما این انقلاب به پیروزی رسید.

رئیس قوه قضائیه ادامه داد: رژیم شاهنشاهی نه‌تنها سقوط کرد، بلکه سلطه استکبار جهانی که دهه‌ها منابع کشور را غارت می‌کرد، از بین رفت. این انقلاب استقلالی بی‌نظیر برای کشور به ارمغان آورد و دست بیگانگان را از سرزمین ما قطع کرد.

رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد: حال که این انقلاب به پیروزی رسیده است، حفظ و تکمیل آن ضروری است. ما باید استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی را حفظ کنیم و این مفاهیم را در جامعه نهادینه سازیم.

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: همه انبیا برای هدایت بشر آمده‌اند و پیامبر اسلام نیز برای رساندن انسان‌ها به کمال مبعوث شد. انقلاب اسلامی نیز حرکتی در همین مسیر است و باید برای تعالی آن تلاش کنیم.

وی اظهار کرد: ماه‌های رجب و شعبان نیز فرصت مناسبی برای خودسازی و تقویت معنویت است. این ایام، ماه‌های رحمت و مغفرت الهی هستند و باید از آنها بهره برد.

رئیس قوه قضائیه افزود: توجه به مردم و رسیدگی به نیازهای آنها از وظایف اصلی مسئولان است. مواسات و کمک به محرومان از اصولی است که انقلاب اسلامی بر آن تأکید دارد.

وی بیان کرد: تمام همت و تلاش خود را معطوف داشته‌ایم که مسائل و مشکلات معیشتی کارکنان دستگاه قضایی را برطرف کنیم. در همین راستا، در این دوره بیشترین جلسات مشترک را با مجلس داشته‌ایم. البته موکداً تاکید داریم که قضات و کارکنان قضایی، به هیچ وجه خدمت‌رسانی به مردم را معطل رفع مشکلاتشان نکنند و کمافی‌سابق و بلکه با مجاهدت بیشتر، به امور و پرونده‌های قضایی مردم رسیدگی کنند.

رئیس قوه قضائیه گفت: مردم بحق توقعاتی را از قوه قضاییه دارند؛ باید نهایت تلاش خود را کنیم تا از جایگاه حقوقی و قانونی که داریم در جهت گره‌گشایی از کار مردم استفاده کنیم؛ مردم توقعات زیادی از ما ندارند؛ مردم انتظار دارند وقتی به ما تظلم‌خواهی می‌کنند با روی باز و گشاده به تظلم‌خواهی آنها رسیدگی کنیم. مردم انتظار دارند در رسیدگی به پرونده‌های قضایی آنها سرعت عمل به خرج دهیم.

وی بیان کرد: ما در قوه قضاییه تمام تلاش خود را مصروف می‌داریم که امور و پرونده‌های قضایی مردم را با سرعت و دقت رسیدگی کنیم. البته گاهی یک فرد تظلم‌خواه که به مرجع قضایی مراجعه می‌کند، ادله و اماره‌ای دال بر اثبات نظر خود ندارد و طبیعتاً رأی منطبق با خواست او صادر نمی‌شود و موجبات نارضایتی او فراهم می‌آید. از سویی دیگر، گاهی افراد با هدف کسب سود، بدون اخذ تضامین و وثایق لازم، پول و سرمایه خود را به دیگری می‌سپارند و او نیز مبادرت به سوءاستفاده و کلاهبرداری می‌کند و از این طریق پرونده‌هایی شکل می‌گیرد که رسیدگی به آنها به سبب حجم وسیع و شاکیان کثیر، زمان‌بر می‌شود.

محسنی اژه‌ای اظهار کرد: گاهی علت تاخیر در رسیدگی به برخی از پرونده‌های قضایی ناشی از مشکلاتی است که از ناحیه کارشناسی‌ها ایجاد می‌شود. بر همین اساس قضات ما دقت داشته باشند که کارشناسی در پرونده‌های قضایی طریقیت دارد نه موضوعیت؛ فلذا وقتی در پرونده‌ای ضرورت ارجاع به کارشناسی وجود ندارد، از این کار خودداری شود. همچنین همکاران قضایی ما در زمان ارجاع پرونده‌ای به کارشناسی، به صورت واضح و شفاف، موضوع کارشناسی را از مرجع کارشناسی طلب کنند و به گونه‌ای نباشد که مرجع کارشناسی پاسخ‌های مبهم و دو پهلو ارائه دهد.

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: مقام قضایی وقتی پرونده‌ای را به مرجع کارشناسی ارجاع می‌دهد توجه داشته باشد که آن مرجع، در آن حوزه مجرب و متخصص باشد؛ همچنین به این مهم عنایت داشته باشد که آن مرجع کارشناسی همزمان مسئولیت کارشناسی چندین پرونده را بر عهده نداشته باشد، چرا که در این صورت در ارائه نظر با تاخیر و تعلل مواجه می‌شویم. نکته مهم دیگر آن است که مقام قضایی هنگام ارجاع پرونده‌ای به مرجع کارشناسی، برای این مرجع، زمان مشخصی را جهت استرداد پرونده و ارائه نظر، تعیین کند.

وی گفت: گاهی علت تاخیر در رسیدگی به برخی از پرونده‌های قضایی، ناشی از اعتراضات بلاوجهی است که طرفین پرونده نسبت به نظریات کارشناسی دارند؛ بر همین اساس قضات ما دقت کنند که وقتی اعتراضات طرفین پرونده به نظریات کارشناسی، بلاوجه است، از ارجاع مجدد پرونده به مرجع ثانی کارشناسی، اجتناب کنند؛ همچنین وقتی نظریات دو مرجع کارشناسی با یکدیگر اختلافات فاحش دارند، قضات ما از آن مراجع توضیحات مبسوط بخواهند. این‌ها مواردی است که در اتقان رسیدگی‌ها، رضایتمندی مردم و سرعت عمل و دقت در رسیدگی‌ها مؤثر است و قضات ما باید نسبت به این موارد اهتمام تام داشته باشند.

رئیس قوه قضائیه بیان کرد: قضات ما در صدور قرارهای تأمین کیفری، نهایت دقت را داشته باشند. بارها تاکید کرده‌ایم در مواردی که ضروری نیست برای یک متهم، قرار بازداشت صادر نکنید و قرار وثیقه را به گونه‌ای تعیین نکنید که فرد ولو یک شب به زندان برود؛ اگر شخصی به خاطر هواهای نفسانی این کار را کند واویلاست؛ گاهی یک شب زندان رفتن نیز زندگی یک فرد را زیر و رو می‌کند.

پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، «شاهرخیان» معاون مالی، پشتیبانی و عمرانی قوه قضاییه، به تشریح آخرین تلاش‌ها و اقدامات صورت گرفته در راستای بهبود وضعیت مالی و رفاهی کارکنان دستگاه قضا پرداخت.

رئیس دستگاه قضا وارد لرستان شد

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای، امروز (۱۸ بهمن‌ماه) در سی و هشتمین سفر استانی خود از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا در سفری رسمی و در رأس هیئت عالی قضایی وارد استان لرستان شد.

رئیس دستگاه قضا و سایر مسئولان عالی قضایی در جریان این سفر، برنامه‌هایی را در راستای رفع مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی مردم استان لرستان‌ برگزار خواهند کرد.

دیدار با مسئولان و اقشار مختلف مردم و همچنین حضور در جلسه شورای اداری استان لرستان، از جمله برنامه‌های سفر رئیس دستگاه قضا به این استان است.

رئیس قوه قضائیه: امیدوارم در کنار مسئولین برای بهبود وضعیت لرستان قدمی بر داریم

رئیس قوه قضائیه گفت: امیدوارم در کنار مسئولین برای بهبود وضعیت لرستان قدمی برداریم.

حجت‌الاسلام غلامحسین اژه‌ای صبح امروز ۱۸ بهمن ماه در جریان سفر به لرستان و در بدو ورود به فرودگاه خرم‌آباد، اظهار کرد: خدا را سپاسگزار هستم که در این ایام مبارک دهه فجر و در آستانه میلاد باسعادت حضرت حجت بن الحسن(عج) توفیقی حاصل شد که به استان شهیدپرور، عالم‌پرور و بسیار دوست‌داشتنی که با تقدیم شهدا و علمای بزرگ در مسائل اسلامی پیشتاز بودند، سفر کنم.

وی اضافه کرد: امیدوارم بتوانیم در این سفر استانی تا جایی که مقدور است مشکلات قضائی و حقوقی واحدهای تولیدی را بررسی و با همراهی و همکاری مسئولین، مردم، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، نماینده ولی‌فقیه در لرستان و استاندار و سایر مسئولین استان موضوعاتی که مربوط به قوه است را خودمان برطرف کنیم و موضوعاتی که مربوط به دولت است را به دولتمردان منتقل کنیم.

رئیس قوه قضائیه گفت: امید می‌رود در کنار همه مسئولین بتوانیم قدمی برای بهبود استان برداریم.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پرواز هفتگی تبریز–باکو–مشهد از سر گرفته شد
فرودگاه رامون از سوخت‌رسان های آمریکا تخلیه شد
آخرین پرده جام جهانی 2026؛ جام قهرمانی به مسی می‌رسد یا نسل طلایی اسپانیا؟
ادعای وزیر انرژی آمریکا: ترامپ همچنان به‌دنبال توافق با ایران است!
میلاد محمدی به لیگ بلاروس پیوست
هواشناسی: موج گرما و وزش باد شدید در راه است
سردار قاآنی: جبهه مقاومت بر پیمان خود پایبند است
سقوط دیپلماسی در دولت ترامپ
وزیر راه: شریان‌های تجاری هرمزگان فوری بازسازی می شوند
عضو دفتر سیاسی انصارالله: آمریکا بزرگ‌ترین بازنده جنگ با یمن خواهد بود
وزیر نیرو : ارائه خدمات حیاتی در شرایط جنگی، اولویت ماست
به صدا در آمدن آژیرهای قرمز در اسرائیل در پی احتمال سقوط موشکها
بیانیه پایانی اجلاس وزرای فرهنگ سازمان همکاری شانگهای امضا شد
نقره قهرمانی آسیا به شناگران ایرانی رسید
قلعه‌نویی: باید در جام ملت‌ها، مدعی قهرمانی باشیم/مسئولیت نتایج جام جهانی را می‌پذیرم
تمام محورهای آسیب‌دیده هرمزگان بازگشایی شد
تلاش تل‌آویو برای ترمیم تصویر مخدوش خود در آمریکا
تکذیب گزارش آمریکا مبنی بر تخلیه فرودگاه و بندر عقبه از سوی اردن
ترامپ خواستار اضافه شدن ایران به تحریم‌های روسیه شد
انهدام کنترل شده بمب‌های عمل‌نکرده در ارتفاعات تهران فردا انجام می‌شود
پیش‌فروش بلیت قطارهای اربعین از فردا آغاز می‌شود
یاوه گویی بن گویر علیه ایران
نورنما | صحنه هایی از سیل مرگبار و ناگهانی در ویتنام
هشدار قوه قضاییه؛ حبس و جریمه در انتظار ناقضان امنیت ملی+ جزئیات
ترامپ پست‌هایش را هم پولی می‌کند!
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت سی‌ و دو
سقف قیمت بلیت پرواز اربعین اعلام شد
8 نقطه ممنوعه برای نگهداری موبایل
تجاوز مجدد آمریکا به جنوب ایران/ حمله موشکی دشمن به آبادان/انهدام پهپاد از سوی ارتش
زمان برگزاری صد و پنجاه و یکمین حراج شمش طلا اعلام شد+ شرایط
شب سخت اوکراین؛ شلیک بیش از 40 موشک و 120 پهپاد به کی‌یف
ایران 1 - 3 ترکیه / تیم ملی والیبال لیگ ملت‌ها را با باخت تمام کرد
قائم‌پناه: حمله به زیرساخت ها روایت آمریکایی است که از حقوق بشردوستانه دم می زند
پهپاد ساقط‌شده در اطراف عین‌خوش دهلران شناسایی شد
چگونه سیاست‌های آمریکا نفوذ چین در خلیج فارس را افزایش داد؟
اهدای اعضای نوجوان 13 ساله تبریزی؛ چند بیمار به زندگی بازگشتند
بازداشت مربی استقلال در فرودگاه؛ ماجرای 80 هزار دلار چه بود؟
دبیرکل اتحادیه عرب: تنها راه‌حل، بازگشت به مذاکره است
چالش‌های آمریکا در رویارویی دوباره با ایران
آخرین وضعیت جاده‌های هرمزگان از زبان وزیر راه؛ هیچ انسداد کاملی نداریم
آمریکا و عربستان در آستانه توافق هسته‌ای
دستور مهم رئیس‌جمهور در وزارت نفت؛جمع‌آوری گازهای فلر با سرعت بیشتری انجام شود
آخرین وضعیت تنگه هرمز؛ هیچ مجوزی برای تردد صادر نمی‌شود
آغاز دور جدید فروش بدون قرعه کشی محصولات ایران خودرو/ زمان + لینک
وزیر نیرو: اولویت تامین انرژی با استان های درگیر جنگ است
سازمان انرژی اتمی حمله به سایت دارخوین را محکوم کرد
مذاکرات میان باشگاه استقلال و رامین رضاییان به کجا رسید؟
تعیین تکلیف 3405 ملک فاقد سند دستگاه‌های اجرایی استان تهران
راز قتل پسر جوان در کارگاه آهنگری فاش شد؛ اعتراف تکان‌دهنده متهم
بانک مرکزی: فعلاً خبری از افزایش سود بانکی نیست