×
بین الملل
شناسه خبر : 211739
تاریخ انتشار :

واکنش ها به اظهارات ترامپ درباره کوچاندن مردم غزه

مخالفت قاطع عربستان با اظهارات نتانیاهو درباره کوچاندن مردم غزه

وزارت خارجه عربستان از مخالفت جهانی با اظهارات اخیر «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی درباره نوار غزه تمجید و با هرگونه کوچاندن ملت فلسطین از این منطقه مخالفت کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: وزارت خارجه عربستان در بیانیه ای تاکید کرد که عربستان از موضع‌گیری‌ها در محکومیت و مخالفت با اظهارات نتانیاهو مبنی بر کوچاندن مردم فلسطین از خاک خود تمجید می‌کند.

در این بیانیه آمده است: ذهنیت تندرو و اشغالگرانه معنا و مفهوم خاک فلسطین برای مردم فلسطین و پیوند آنها با این مرز و بوم را درک نمی‌کند.

این بیانیه تاکید کرد که عربستان اینگونه اظهارات را که با هدف منحرف کردن افکار عمومی از جنایت‌های مداوم اشغالگران در غزه مطرح می‌شود، به طور قاطع رد می‌کند

واکنش ها به اظهارات ترامپ درباره کوچاندن مردم غزه

ترامپ برای نخستین بار در 6 بهمن پیشنهاد کوچاندن فلسطینیان به مصر و اردن را مطرح کرد و پس از آن در 16 بهمن  در نشست خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی آن را تکرار کرد.

وی مدعی شد که برای بازسازی غزه آن را کاملا ویران می‌کند و ساکنان آن را به کشورهای همسایه منتقل می‌کند تا در آسایش و آرامش زندگی کنند. این اظهارات او با واکنشهایی همراه بود.

وزارت امور خارجه ایرلند درخواست رژیم صهیونیستی از این کشور را برای پذیرش فلسطینی‌های کوچانده شده از نوار غزه «غیرمفید و آزادهنده» توصیف کرد.

 وزارت امور خارجه ایرلند اعلام کرد که پیشنهاد اسرائیل برای پذیرش فلسطینی‌های کوچانده شده از نوار غزه توسط ایرلند «غیر مفید و آزاردهنده» است.

این خبر در حالی است که در تازه‌ترین موج مخالفت ها با پیشنهاد جنجالی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای کوچاندن اجباری ساکنان نوار غزه، «خوزه مانوئل آلبارس» وزیر امور خارجه اسپانیا پیشنهاد «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را برای پذیرش فلسطینیان از نوار غزه رد کرد.

روسیه، اظهارات ترامپ درباره غزه را پوپولیستی خواند

وزارت خارجه روسیه اظهارات دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را در ارتباط با اینکه رژیم صهیونیستی نوار غزه را پس از جنگ به ایالات متحده تحویل می‌دهد، پوپولیستی خواند.

 ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به سخنان ترامپ، تاکید کرد که هر اظهارنظر پوپولیستی غیر سازنده است و تنش‌ها را افزایش می‌دهد.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که وضعیت غزه از یک تراژدی به یک فاجعه تبدیل شده است.

ترامپ می‌خواهد غزه را «آمریکایی» کند

یک مقام ارشد آمریکایی به میدل ایست آی گفت: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به کشورهای عرب حاشیه خلیج‌فارس فشار خواهد آورد تا از تسلط آمریکا بر نوار غزه حمایت مالی کنند.

 این مقام گفت: پیام این است که «دیگر چیزی را از ایالات متحده به رایگان دریافت نمی‌کنید.» برنامه‌های دولت ترامپ برای عربستان سعودی، قطر و امارات برای به دست آوردن حقوق مالکیت ساحلی در نوار غزه پس از بازسازی و قراردادهایی برای ساخت برج های آپارتمانی به شرکت‌های ساختمانی آنها، در ازای تامین مالی «جابجایی» فلسطینی‌ها و بازسازی غزه خواهد بود.

وزارت خارجه آمریکا به او هشدار داده است که مصر تحت تأثیر قرار نخواهد گرفت. به همین ترتیب، عربستان سعودی در مورد آنچه که لازم است آنها را وادار به تأمین بودجه برای بازسازی غزه کند، به شدت برخورد کرده است. خالد بن بندر بن سلطان آل سعود، سفیر عربستان سعودی در بریتانیا، در مصاحبه‌ای در ژانویه در پاسخ به این سوال که آیا عربستان سعودی بودجه بازسازی غزه را تامین می‌کند، گفت: «برای بازسازی کشور فلسطین، بله. برای بازسازی سرزمینی که اسرائیلی‌ها ممکن است در عرض چند سال دوباره آن را نابود کنند، فکر نمی‌کنم این کار معقولی باشد.»

ترامپ گفته است که پس از تخلیه غزه از فلسطینی‌ها و اتخاذ یک «موقعیت مالکیت طولانی‌مدت» بر این سرزمین، آمریکا آن را به «تفرجگاه خاورمیانه» تبدیل خواهد کرد. جاناتان پانیکوف، یکی از مقامات ارشد سابق اطلاعاتی ایالات متحده که اکنون در شورای آتلانتیک مشغول به کار است، به  میدل ایست آی گفت: این ممکن است منجر به مذاکره شود، اما من ترامپ را جدی می‌گیرم. او و مردانش واقعاً معتقدند که این بهترین راه رو به جلو است.

اما واکنش سرد و گاه غضبناک شرکای عرب خلیج فارس بیش از همه کاخ سفید را تحت فشار قرار داده است. ترامپ تاکید کرد که چشم‌انداز او «از سوی کشورهای همسایه با ثروت فراوان محقق خواهد شد».

«عبدالخالق عبدالله»، تحلیلگر اماراتی، که روابط نزدیکی با خانواده حاکم نهیان امارات دارد، پس از سخنرانی ترامپ، در شبکه ایکس نوشت: ما به تازگی شنیدیم؛ احمقانه‌ترین ایده در مورد غزه از واشنگتن دی سی مطرح شده است. این طرح توسط عربستان سعودی هم رد شد و این کشور بامداد چهارشنبه بیانیه‌ای را صادر کرد که در آن هرگونه تلاش برای آواره کردن فلسطینی‌ها از سرزمینشان رد شد. همچنین بر درخواست عربستان سعودی برای ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی قبل از عادی سازی روابط دیپلماتیک با اسرائیل تاکید کرد.

«بلال صعب» یکی از مقامات سابق پنتاگون در دولت اول ترامپ، به میدل ایست آی گفت: «خلیج فارس در غیاب گفت‌وگوی جدی درباره راه‌حل ۲ دولتی و سرنوشت آتش‌بس فعلی، هیچ پول نقدی به نوار غزه وارد نمی‌کند. وارد کردن شوک در کنار بی بی نتانیاهو بهترین راه برای انجام دیپلماسی در قبال ریاض و ابوظبی نیست».

«آنا جیکوبز»، کارشناس خاورمیانه در موسسه کشورهای عربی خلیج فارس در واشنگتن دی سی، می‌گوید که کشورهای حاشیه خلیج فارس به ترامپ "به وضوح" گفته‌اند که اظهارات وی در مورد غزه آغازگر نبوده است. او گفت: آنها برای آوارگی اجباری فلسطینی‌ها هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنند.

هجوم انتقادها شامل اتحادیه عرب بود که پیشنهاد ترامپ را "دستورالعملی برای بی‌ثباتی" خواند.

مشاوران رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه را صرف ماستمالی و تلطیف اظهارات خیره کننده‌تر او کردند. مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، گفت که سخنرانی ترامپ "خصمانه نبود" و در عوض "اقدامی سخاوتمندانه" بوده است - پیشنهاد بازسازی وبه عهده گرفتن مسئولیت بازسازی.

«کارولین لیویت»، سخنگوی کاخ سفید گفت که فلسطینی‌ها فقط به‌طور موقت از این منطقه منتقل می‌شوند و ترامپ متعهد به اعزام نیروهای آمریکایی نیست.

«کریستین کوتس اولریشسن»، محقق خاورمیانه در مؤسسه بیکر دانشگاه رایس، گفت که ترامپ به دور از سرنگونی مذاکرات با کشورهای حاشیه خلیج فارس در مورد تامین مالی بازسازی غزه، ممکن است باعث شده باشد که آنها مواضع خود را سخت‌تر کنند. او به میدل ایست آی گفت: اگر ایده این بود که خلیج‌فارس را شوکه کند، فکر می‌کنم نتیجه معکوس داشت. ترامپ ممکن است فکر کند که فضا را برای امتیاز دادن ایجاد کرده است، اما دستیابی به توافق با رهبران منطقه را دشوارتر کرد.

هشدار خصوصی مصر درباره طرح ترامپ 

به گفته منابع، قاهره یک تلاش دیپلماتیک پشت پرده به راه انداخته است تا از اجرایی شدن طرح ترامپ برای انتقال دسته جمعی فلسطینیان به خارج از نوار غزه جلوگیری کند.

 واشنگتن‌پست نوشت: مصر هشدار داده است که چنین طرحی می‌تواند معاهده صلح این کشور با رژیم صهیونیستی را که سنگ بنای نفوذ آمریکا در خاورمیانه برای چندین دهه است، تضعیف کند.

عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر، علناً به پیشنهاد ترامپ مبنی بر جابجایی بیشتر جمعیت ۲.۳ میلیون فلسطینی غزه و سپردن مسئولیت بازسازی این سرزمین به آمریکا پاسخ نداده است. اما دو مقام مصری که نخواستند نامشان فاش شود، می‌گویند قاهره به دولت ترامپ و اسرائیل روشن کرده است که در برابر چنین پیشنهادی مقاومت خواهد کرد و توافق صلح با اسرائیل - که نزدیک به نیم قرن پابرجاست - در خطر است.

السیسی
 

آنها می گویند که این پیام به پنتاگون، وزارت خارجه و اعضای کنگره ایالات متحده و همچنین متحدان اروپای غربی تل‌آویو از جمله بریتانیا، فرانسه و آلمان ارسال شده است.

یک دیپلمات غربی در قاهره نیز که به دلیل علنی نشدن گفتگوها به صورت ناشناس صحبت می کند، دریافت پیام از مصر را از طریق کانال‌های متعدد تأیید می‌کند. این دیپلمات می‌گوید مصر این طرح را تهدیدی برای امنیت ملی خود می‌داند. این دیپلمات می‌گوید که مصر در اوایل جنگ غزه در اکتبر ۲۰۲۳ ، پیشنهادهای مشابه دولت بایدن و کشورهای اروپایی را رد کرد.

پیشنهادات قبلی به طور خصوصی مطرح شد، در حالی که ترامپ برنامه خود را در یک کنفرانس مطبوعاتی در کاخ سفید در کنار بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد.

مقامات مصری می‌گویند که دولت آنها معتقد است که فلسطینی‌ها برای ادامه بازسازی نیازی به جابجایی ندارند و متعهد به ایجاد یک کشور فلسطینی در غزه، کرانه باختری و شرق بیت المقدس است.

 روزنامه دولتی مصر، الاهرام، در سرمقاله روز پنجشنبه خود هشدار داد که "استقلال کشورهای عربی، وحدت مردم و تمامیت ارضی آنها در معرض تهدید جدی قرار دارد."

همچنین وزارت خارجه مصر  هم با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که اجرای آتش بس در غزه به صورت کامل ضروری است و قاهره هر گونه طرح یا ایده‌ای را که هدف آن حل و فصل مساله فلسطین از طریق اخراج فلسطینیان از سرزمینشان باشد، محکوم می‌کند.

این وزارتخانه افزود که دولت مصر بر اجرای فوری توافق آتش بس و بازسازی نوار غزه بدون خروج فلسطینیان از این منطقه تأکید دارد.

وزارت خارجه مصر همچنین اظهارات برخی از اعضای کابینه رژیم صهیونیستی در خصوص اجرای طرح اخراج فلسطینیان به ویژه از نوار غزه را نقض آشکار قوانین بین‌المللی اعلام و تأکید کرد که اینگونه اظهارات غیر مسئولانه و قابل پیگیری است.

عراق درخواست‌ها برای آواره‌کردن مردم فلسطین را قویا محکوم کرد

وزارت خارجه عراق اعلام کرد این کشور هرگونه درخواست‌ یا تلاش با هدف کوچ اجباری مردم فلسطین از سرزمین‌شان، به‌ویژه از نوار غزه را به شدت محکوم می‌کند.

 وزارت خارجه عراق در بیانیه‌ای طرح جنجالی ترامپ علیه غزه را محکوم و عنوان کرد این بیانگر نقض آشکار قوانین بین المللی و حقوق مسلم مردم فلسطین نسبت به سرزمینشان است.

در این بیانیه آمده است: عراق هرگونه طرحی را که با هدف تخلیه نوار غزه باشد، چه از طریق انتقال اجباری و یا هر راه دیگر را رد می کند.

وزارتخانه یادشده افزود: این طرح‌ها و درخواست‌ها تهدیدی جدی برای ثبات منطقه است و به درگیری‌ها دامن می زند.

در پایان بیانیه آمده است: ما بار دیگر از جامعه بین‌الملل می‌خواهیم که مسئولیت‌های اخلاقی و قانونی خود را برعهده بگیرد و قاطعانه در برابر هرگونه تلاش برای آواره‌کردن فلسطینی‌ها و تلاش برای حفاظت از حقوق مشروع آنها بایستد.

تشکیلات خودگردان فلسطین: اجازه نمی‌دهیم فجایع ۱۹۴۸ و ۱۹۶۷ تکرار شود

سخنگوی ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین گفت مردم فلسطین از یک وجب از خاک سرزمین خود در نوار غزه یا کرانه باختری کوتاه نمی آیند و اجازه نمی‌دهند که فجایع سال های ۱۹۴۸ و ۱۹۶۷ تکرار شود.

این مقام تشکیلات خودگردان تأکید کرد: حقوق مردم فلسطین قابل مذاکره و برگه‌ای برای سازش نیست.

وی افزود: مردم فلسطین از یک وجب از خاک سرزمین خود در نوار غزه یا کرانه باختری از جمله بیت المقدس شرقی کوتاه نمی آیند.

سخنگوی ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین همچنین گفت: مردم و رهبران فلسطینی اجازه تکرار فجایع سال های ۱۹۴۸ و ۱۹۶۷ را نخواهند داد و هر طرحی را برای نابودی مسئله فلسطین خنثی می‌کنند.

اظهارات این مقام فلسطینی در حالی است که «جمیل مزهر» معاون دبیرکل جبهه خلق برای آزادی فلسطین هم از محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین خواست جلسه فوری دبیران کل گروه‌های فلسطینی را برای ناکام گذاشتن طرح های آمریکایی- صهیونیستی برگزار کند.

وی همچنین ما تشکیل حکومت وفاق ملی را برای مدیریت اوضاع در کرانه باختری و غزه و رهبری عملیات بازسازی و امداد و شکستن محاصره خواستار شد.

ترامپ: «اسرائیل» پس از پایان جنگ نوار غزه را به آمریکا خواهد سپرد!

رئیس جمهور آمریکا با تکرار ادعاهای خود درباره به دست گرفتن کنترل غزه، مدعی شد که در پایان جنگ «اسرائیل نوار غزه را به آمریکا خواهد سپرد.»

، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا که اظهارات اخیرش درباره نوار غزه موجی از اعتراضات و انتقادات جهانی را با خود به همراه داشت، بار دیگر با تکرار این ادعا گفت که رژیم صهیونیستی پس از پایان جنگ نوار غزه را به آمریکا تحویل خواهد داد!

وی در شبکه اجتماعی خود موسوم به «تروث سوشال» نوشت: فلسطینیان، افرادی مثل چاک شومر، همین حالا در مناطقی به مراتب امن‌تر و زیباتر با خانه‌های نوساز و مدرن اسکان یافته‌اند. در واقع آنها این فرصت را دارند تا در خوشحالی، امنیت و آزادی زندگی کنند.

ترامپ افزود: آمریکا با تیم‌های توسعه‌ای فوق‌العاده از سراسر جهان به آرامی و با دقت روند بازسازی جایی را شروع خواهد کرد که به یکی از بزرگ‌ترین و چشمگیرترین مناطق روی زمین بدل خواهد شد.

وی همچنین مدعی شد: هیچ سرباز آمریکایی نیاز نیست و ثبات در منطقه حکمرانی خواهد کرد!

گروه+حقوق+بشری+اروپا-خاورمیانه:+این+طرح+حمایت+از+نسل‌کشی+است/مخالفت+آلمان+با+طرح+ترامپ
 

در پی اظهارات و ادعاهای ترامپ درباره مالکیت آمریکا بر نوار غزه، الکساندر گرین، نماینده دموکرات کنگره آمریکا در جریان یکی از جلسات مجلس نمایندگان تمایل خود را برای آغاز روند استیضاح رئیس جمهور این کشور اعلام کرد.

گرین ادعای ترامپ برای کنترل و مالکیت نوار غزه و تبدیل کردن آن به «ساحل مدیترانه» را «پاکسازی قومی» خواند و اضافه کرد که به دلیل اقدامات شنیع پیشنهادی و کارهای شنیع صورت گرفته از سوی ترامپ، طرح استیضاح وی آغاز شده است.

این تحولات در حالی است که الکساندر گرین، نماینده دموکرات کنگره آمریکا در جریان یکی از جلسات مجلس نمایندگان تمایل خود را برای آغاز روند استیضاح دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور خبر داد.

گرین ادعای ترامپ برای کنترل و مالکیت نوار غزه و تبدیل کردن آن به «ساحل مدیترانه» را «پاکسازی قومی» خواند و اضافه کرد که به دلیل اقدامات شنیع پیشنهادی و کارهای شنیع صورت گرفته از سوی ترامپ، طرح استیضاح وی آغاز شده است.

ترامپ نخستین رئیس جمهور تاریخ آمریکاست که دو بار استیضاح شده است. هر دو بار در دوره نخست ریاست جمهوری وی حد فاصل سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ اتفاق افتاد و مجلس سنا آن را رد کرد.

دونالد ترامپ، شامگاه سه‌شنبه در نشست خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در کاخ سفید این طرح را اعلام کرده بود، سخنانی که موجی از اعتراضات و انتقادات جهانی را با خود به همراه داشت.

دولت چین ضمن اعلام مخالفت خود با طرح ترامپ برای تصرف نوار غزه و آواره کردن فلسطینی‌ها به کشورهای دیگر، بر اهمیت اداره فلسطین توسط خود فلسطینیان تأکید کرد.

«لین جیان»، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، در نشست خبری امروز خود در پکن اعلام کرد: معتقدیم که پس از جنگ، فلسطین باید توسط خود فلسطینی‌ها اداره شود.

وی همچنین بر مخالفت پکن با انتقال اجباری مردم غزه تأکید کرد و اظهار داشت: امیدواریم همه طرف‌ها آتش‌بس را به عنوان فرصتی برای راه‌حل دو دولتی و برقراری صلح پایدار در خاورمیانه مورد بهره‌برداری قرار دهند.

موضع امروز پکن در واکنش به اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی بر تصرف نوار غزه و اداره آن توسط ایالات متحده بیان شده است.

محمود عباس: منطقه غزه بخش اصلی سرزمین فلسطین است

محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین اظهارات دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر کوچاندن مردم نوار غزه را محکوم و تاکید کرد که این منطقه غزه بخش اصلی سرزمین فلسطین است.

 محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در واکنش به اظهارات ترامپ درباره نوار غزه گفت: کمپن ها برای چیره شدن بر نوار غزه و کوچاندن مردم فلسطین به خارج از سرزمین خود را به شدت محکوم می کنیم.

محمود+عباس
 

وی تاکید کرد: ضربه زدن به حقوق ملت خود را نمی پذیریم و این فراخوان ها و کمپین ها نقض خطرناک قوانین بین المللی است. حقوق مشروع فلسطین غیرقابل مذاکره است و نوار غزه بخش اصلی سرزمین فلسطین است.

محمود عباس افزود: بدون برپایی دولت فلسطینی به پایتختی قدس و بر اساس راهکار موسوم به «دودولتی»، صلح و ثبات در منطقه محقق نخواهد شد.

ترامپ سه شنبه شب خواستار تخلیه کامل منطقه نوار غزه و کوچاندن اهالی آن به کشورهای عربی همسایه و دیگر مناطق و سیطره آمریکا بر نوار غزه شد.

او فقدان شرایط زندگی در نوار غزه به علت ویرانی‌های گسترده ناشی از حملات ارتش رژیم صهیونیستی را بهانه کرد و به کشورهای عربی همسایه اراضی اشغالی از جمله مصر و اردن دستور داد که از مردم غزه استقبال کرده و به آنها اسکان دهند.

درپی این اظهارات، عبداللطیف القانوع، سخنگوی جنبش حماس گفت: مواضع آمریکا درخصوص کوچاندن مردم ما از نوار غزه که جدیدترین آنها اظهارات ترامپ است، برای مردم فلسطین خطرناک بوده و تلاشی شکست خورده برای از بین بردن مساله عادلانه فلسطین است.

وی گفت: ملتی که به مدت ۱۵ ماه در برابر قدرتمندترین ماشین نظامی و جنایتکارترین ارتش ایستادگی کرد و تلاش ها برای کوچاندن را شکست داد در خاک خود پابرجا خواهد ماند و طرح های کوچاندن را نخواهد پذیرفت؛ هرچند که بهای آن سنگین باشد.

القانوع افزود: کشورهای جهان و جامعه بین المللی را به مخالفت با اظهارات ترامپ مبنی بر کوجاندن ملت فلسطین و حمایت از حقوق مشروع این ملت از طریق پایان دادن به اشغالگری و حق تعیین سرنوشت دعوت می کنیم.

اولین گام رژیم صهیونیستی برای اجرای طرح ترامپ

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی دستورالعمل‌هایی را به منظور اجرای طرح جنجالی رئیس جمهور آمریکا برای کوچاندن اهالی نوار غزه صادر کرد.

رادیو ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داد که یسرائیل کاتس، وزیر جنگ این رژیم به ارتش دستور داده است تا برنامه‌هایی را برای فراهم کردن امکان مهاجرت داوطلبانه از نوار غزه تهیه کند.

کاتس در این باره گفت: باید به ساکنان غزه اجازه داده شود که همانند هر نقطه‌ای از جهان از آزادی خروج و مهاجرت برخوردار باشند.

وی افزود: طرح مهاجرت ساکنان غزه شامل امکان خروج از طریق گذرگاه‌های زمینی، به همراه ترتیبات ویژه برای خروج از طریق دریا و هوا خواهد بود.

در همین راستا، ایتمار بن‌گویر، وزیر مستعفی امنیت داخلی رژیم صهیونیستی گفت: از کاتس به دلیل صدور دستورالعمل‌های لازم به ارتش برای فراهم کردن امکان مهاجرت داوطلبانه ساکنان غزه قدردانی می‌کنم.

ایتمار بن‌گویر افزود: طرح کاتس برای اجازه دادن به مهاجرت داوطلبانه ساکنان غزه تأیید می‌کند که راه‌ حل واقعی برای غزه در توهمات مربوط به بازسازی نیست، بلکه در ایجاد تغییر اساسی در واقعیت موجود نهفته است.

وی گفت: نتانیاهو امروز هیچ بهانه‌ای ندارد؛ چراکه ترامپ به طرح آوارگی ساکنان غزه چراغ سبز نشان داد.

اردن تهدید به جنگ کرد

وزیر امور خارجه اردن در اظهاراتی تهدید به ورود کشورش به جنگ در صورت اجرای طرح جنجالی کوچاندن فلسطینی‌ها به این کشور شد.

ایمن الصفدی، وزیر امور خارجه اردن اعلام کرد: در صورت هرگونه تلاش برای کوچ اجباری فلسطینی‌ها به اردن، با تمام توان در برابر آن خواهیم ایستاد.

الصفدی
 

 وی گفت: این اقدام برای اردن به‌منزله اعلان جنگ است و ما خواهیم جنگید.

الصفدی در یک مصاحبه تلویزیونی افزود: برخی مسائل وجود دارند که نمی‌توان در برابر آن‌ها سکوت کرد، زیرا این امر به معنای تضعیف دولت اردن و تضعیف مسئله فلسطینی‌ها برای دستیابی به کشوری مستقل در سرزمین خودشان است.

وی تأکید کرد: کوچاندن فلسطینی‌ها از کرانه باختری و غزه به اردن به معنای انتقال بحرانی است که رژیم اشغالگر آن را ایجاد کرده و تشدید می‌کند و این بحران تنها با پایان یافتن اشغالگری از میان خواهد رفت.

نماینده فلسطین: هیچ قدرتی نمی‌تواند مردم فلسطین را از سرزمین اجدادی خود بیرون کند

نماینده دائم فلسطین در سازمان ملل متحد در واکنش به اظهارات متوهمانه و خطرناک دونالد ترامپ در خصوص کوچاندن اجباری فلسطینیان از نوار غزه گفت، هیچ قدرتی روی زمین وجود ندارد که قادر باشد ملت فلسطین را از سرزمین اجدادی خود بیرون کند.

«ریاض منصور» نماینده فلسطین در سازمان ملل در جریان نشست کمیته‌ای اظهارات خطرناک «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا درباره طرح‌های کوچاندن اجباری فلسطینیان از نوار غزه را محکوم و خاطرنشان کرد، مصر، اردن و شماری از کشورهای دیگر مخالف درخواست کوچاندن فلسطینیان از نوار غزه هستند.

 وی در ادامه افزود، غزه بخشی از اراضی فلسطینی است و فلسطینیان  هرگز سرزمین خود را رها نخواهند کرد.

نماینده فلسطین در سازمان ملل همچنین تصریح کرد، توافق آتش‌بس در غزه بازگرداندن فلسطینیان به منازلشان را باید تضمین ‌کند، نه کوچ آن‌ها را.

وی اظهار کرد: «امیدواریم که آتش‌بس در غزه دائمی شود و تمام سرزمین‌های فلسطینی را در بر گیرد.»

این عضو سازمان ملل همچنین گفت، نوار غزه متعلق به ملت فلسطین است و هیچ کشوری حق تصرف و تسلط بر آن را ندارد.

وی ادامه داد: «کسانی هستند که مصمم به بازسازی غزه هستند و فلسطینیان در رابطه با ماندن در نوار غزه مُصِر هستند. ماندن در نوار غزه تصمیم ملت فلسطین است و هیچکس حق ندارد به ما دیکته کند که چه تصمیمی بگیریم.»

نماینده فلسطین در سازمان ملل تاکید کرد: «کسانی هستند که ادعا می‌کنند به سرزمین خود بازگشته‌اند که دو هزار سال پیش آن را ترک کرده‌اند، پس چرا فلسطینی‌ها حق ماندن در سرزمین خود را نادیده می‌گیرند؟»

وی با اشاره به درخواست برخی از کشورها برای کمک به دولت فلسطین جهت بازسازی نوار غزه، هرگونه ایده پاکسازی قومی یا کوچاندن فلسطینیان از نوار غزه را تحت هر دلیل و شرایطی را به شدت رد کرد.

ریاض منصور همچنین گفت: «هیچ قدرتی روی زمین وجود ندارد که بتواند ملت فلسطین را از سرزمین اجدادی خود بیرون کند.»

رسانه عبری: واشنگتن انتقال سکنه غزه به سومالی و مراکش را بررسی می‌کند

در پی سخنان تحریک‌آمیز ترامپ، شبکه خبری عبری‌زبان گزارش داده که کاخ سفید در حال بررسی انتقال فلسطینیان غزه به سومالی‌لند و پانتلند در سومالی و همچنین مراکش است.

در شرایطی که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا ایده جنجالی کوچاندن اهالی غزه به جایی دیگر را مطرح می‌کند، کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی از نقاط احتمالی این برنامه سخن گفت.

سومالی‌لند و پانتلند دو منطقه خودمختار در سومالی هستند که استقلال خود را اعلام کرده‌اند اما به صورت بین‌المللی به رسمیت شناخته نشده‌اند.

 هر دو منطقه مذکور، به همراه مراکش، به حمایت سیاسی آمریکا نیاز دارند، زیرا سومالی‌لند و پانتلند به دنبال به رسمیت شناخته شدن هستند، در حالی که مراکش می‌خواهد مناقشه سرزمینی خود بر سر صحرای غربی را حل کند. این شبکه افزود که هر سه منطقه اکثریت سنی‌مذهب دارند.

این شبکه اسرائیلی همچنین اضافه کرد که جوهره طرح واشنگتن برای تخلیه و بازسازی نوار غزه، احیای این منطقه است، نه الحاق آن توسط ایالات متحده.

گوترش به ترامپ درباره پاکسازی قومی در غزه هشدار داد

دبیرکل سازمان ملل متحد پس از پیشنهاد رهبر آمریکا مبنی بر اسکان مجدد فلسطینی‌ها در جاهای دیگر و تسلط ایالات متحده بر این منطقه جنگ‌زده، به دونالد ترامپ هشدار داد که از پاکسازی قومی در غزه اجتناب کند.

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد در نشستی که از قبل برنامه‌ریزی شده بود در کمیته سازمان ملل گفت: «در جستجوی راه‌حل‌ها، ما نباید مشکل را بدتر کنیم. وفادار ماندن به بستر قوانین بین‌المللی حیاتی است. اجتناب از هرگونه پاکسازی قومی ضروری است.»

او با اشاره به مساله فلسطین گفت: «ما باید راه‌حل دو دولتی را مجددا تأیید کنیم.»

در حالی که گوترش در سخنرانی خود در کمیته «اعمال حقوق مسلم مردم فلسطین» به «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا یا پیشنهاد او درباره غزه اشاره نکرد، «استفان دوجاریک» سخنگوی او به خبرنگاران گفت که «فرضی منصفانه» است که اظهارات گوترش را به‌عنوان پاسخ در نظر بگیریم.

دوجاریک گفت که گوترش  با «عبدالله دوم» پادشاه اردن درباره وضعیت منطقه صحبت کرد.

همچنین «ریاض منصور» نماینده فلسطین در سازمان ملل که از سوی تشکیلات خودگردان فلسطین منصوب شده است، به کمیته مذکور گفت که ملک عبدالله در روزهای آینده در سفر به واشنگتن پیامی هماهنگ از سوی کشورهای عربی به ترامپ ارائه خواهد کرد.

منصور گفت: «ما کشوری جز فلسطین نداریم. غزه بخش گرانبهایی از آن است. ما غزه را ترک نمی‌کنیم. هیچ قدرتی بر روی زمین نیست که بتواند مردم فلسطین را از سرزمین آبا و اجدادی ما از جمله غزه بیرون کند.»

او گفت: «ما می‌خواهیم غزه را بازسازی کنیم. می‌خواهیم آن را دوباره جمع کنیم. و از همه کشورها می‌خواهیم که در این تلاش به ما کمک کنند. ما به دنبال وطن یا کشورهای دیگر نیستیم.»

سازمان ملل مدت‌هاست که دیدگاه ۲ دولتی را تایید کرده و بحث بر سر تشکیل کشور فلسطین، از زمانی که ترامپ در روز سه‌شنبه اظهاراتی جنجالی درباره لزوم انتقال فلسطینی‌های غزه به نقاط دیگر مطرح کرده است، داغ شده است. فلسطینی‌ها خواستار ایجاد کشوری در کرانه باختری، بیت‌المقدس شرقی و نوار غزه هستند، سرزمین‌هایی که در سال ۱۹۶۷ در جنگ با کشورهای عربی همسایه به تصرف رژیم صهیونیستی درآمد.

گوترش گفت: «هرگونه صلح بادوام مستلزم پیشرفت ملموس، غیرقابل برگشت و دائمی به سمت راه‌حل دو دولتی، پایان دادن به اشغالگری و ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی، با غزه به‌عنوان بخشی جدایی‌ناپذیر است.»

دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: «یک کشور مستقل و پایدار فلسطینی که در کنار هم در صلح و امنیت با اسرائیل زندگی کند، تنها راه‌حل پایدار برای ثبات خاورمیانه است.»

کاخ سفید: ترامپ اعزام نیرو به غزه را تأیید نکرده است

سخنگوی کاخ سفید تاکید کرد که رئیس‌جمهور آمریکا نه قولی برای اعزام نیرو به غزه داده و نه با تأمین مالی بازسازی آن موافقت کرده است.

 «کرولاین لویت» سخنگوی کاخ سفید با اشاره به جزئیات دیدار «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا و «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفت: «رئیس‌جمهور ترامپ تعهدی برای اعزام نیرو به غزه نداده است. او همچنین گفته که ایالات متحده هزینه بازسازی غزه را پرداخت نخواهد کرد. دولت او با شرکای منطقه‌ای برای بازسازی این منطقه همکاری خواهد کرد.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) گفته است که ایالات متحده همه گزینه‌ها درباره غزه را بررسی می‌کند.

پنتاگون: گزینه‌ها روی میز است

 «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا گفت، واشنگتن در حال بررسی همه گزینه‌های موجود در مورد نوار غزه است و فعلا از اعلام هرگونه تصمیم مشخص خودداری می‌کند.

رئیس پنتاگون در مصاحبه با شبکه خبری فاکس نیوز گفت، واشنگتن در حال حاضر فاصله زیادی با اعزام نیروهای آمریکایی به غزه دارد و او ترجیح می‌دهد ارتش را به آنجا نفرستد، مگر اینکه کاملا ضروری باشد.

نتانیاهو: ترامپ قصد اعزام نیرو ندارد

در همین حال نتانیاهو گفت ترامپ قصد اعزام نیرو به غزه برای جنگ با حماس را ندارد.

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در پی سخنان تحریک‌آمیز و جنجالی ترامپ که گفته بود غزه را تصرف خواهد کرد تا آنجا را «به جای زیبایی» تبدیل کند، گفت مبارزه با حماس همچنان تعهد این رژیم و رئیس‌جمهور آمریکا درباره اعزام نیرو به غزه برای کمک در این جنگ صحبتی نکرده است.

نتانیاهو به شبکه فاکس نیوز گفت: «فکر نمی‌کنم که او درباره اعزام نیروهای آمریکایی برای تکمیل مأموریت نابودی حماس صحبت کرده باشد. این تعهد ماست. این وظیفه ماست و ما کاملا به آن پایبند هستیم.»

ترامپ سخنانی را در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با نتانیاهو در کاخ سفید مطرح کرد، که موجی از خشم و محکومیت بین‌المللی را برانگیخت.

ترامپ گفت: «غزه یک ویرانه است. دهه‌ها مرگ را تجربه کرده است. این باریکه نباید بازسازی شود و توسط افرادی که در آن‌جا زندگی کرده و کشته شده‌اند و از آن دفاع کرده‌اند (فلسطینیان) اشغال شود.»

او مدعی شد: «فلسطینیان غزه باید به کشتار در غزه پایان دهند. این مسئله می‌تواند توسط کشورهای همسایه ثروتمند - اسرائیل - برطرف شود. مناطق متعدد می‌تواند برای فلسطینیان ساخته شود.»

با وجود خواست فلسطینیان برای بازگشت به غزه و بازگشت میلیونی آن‌ها به مناطق مختلف غزه، رئیس جمهور آمریکا مدعی شد: «تنها دلیل برای بازگشت فلسطینیان به غزه این است که جایگزینی وجود ندارد. غزه یک خرابه است. غزه بسیار خطرناک است. فلسطینیان می‌توانند به مناطقی زیبا منتقل شوند و در صلح زندگی کنند.»

او در راستای سیاست‌های اشغالگرانه آمریکا افزود: «آمریکا کنترل غزه را در دست خواهد گرفت و با آن کارهای زیبایی خواهیم کرد. ما صاحب آن خواهیم بود و همه ویرانه‌ها را بازسازی خواهیم کرد و منطقه‌ای توسعه یافته خواهیم ساخت که شغل‌های بسیاری برای مردم منطقه (صهیونیست‌ها) فراهم خواهد کرد.»

مسلمانان باید برای مقابله با طرح ترامپ علیه نوار غزه وارد عمل شوند

 کمیته های مقاومت فلسطین طرح «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا برای کوچاندن مردم نوار غزه و کرانه باختری از خاک خود را محکوم کرد و از همه مسلمانان خواست تا برای مقابله با این طرح وارد عمل شوند.

 کمیته های مقاومت فلسطین در بیانیه ای تاکید کرد: اظهارات ترامپ مبنی بر کوچاندن ملت ما از غزه و کرانه باختری در راستای چشم انداز رژیم صهیونیستی برای بیرون کردن مردم فلسطین از خاک خود است.

در این بیانیه آمده است: استقبال ترامپ از بنیامین نتانیاهو، جنایتکار جنگی رژیم صهیونیستی، پاداشی به او و رژیم فاشیست اسرائیل به خاطر جنایت ها، نسل کشی ها و پاکسازی های نژادی است که این رژیم با حمایت های آمریکا و غرب مرتکب شد.

کمیته های مقاومت تاکید کردند: از تمام امت اسلامی می خواهیم که تحرکات عملی و فوری اتخاذ کنند و در برابر خطراتی که ترامپ جنایتکار برای کشور های منطقه، مردم آن و در راس آنها مساله فلسطین ترسیم می کند، متحد شوند.

در این راستا «عبداللطیف القانوع» سخنگوی جنبش حماس  گفت: مواضع آمریکا درخصوص کوچاندن مردم ما از نوار غزه که جدیدترین آنها اظهارات ترامپ است، برای مردم فلسطین خطرناک بوده و تلاشی شکست خورده برای از بین بردن مساله عادلانه فلسطین است.

وی افزود: ملتی که به مدت ۱۵ ماه در برابر قدرتمندترین ماشین نظامی و جنایتکارترین ارتش ایستادگی کرد و تلاش ها برای کوچاندن را شکست داد در خاک خود پابرجا خواهد ماند و طرح های کوچاندن را نخواهد پذیرفت؛ هرچند که بهای آن سنگین باشد.

القانوع ادامه داد: کشورهای جهان و جامعه بین المللی را به مخالفت با اظهارات ترامپ مبنی بر کوجاندن ملت فلسطین و حمایت از حقوق مشروع این ملت از طریق پایان دادن به اشغالگری و حق تعیین سرنوشت دعوت می کنیم.

همچنین «عزت الرشق» عضو دفتر سیاسی جنبش حماس گفت: غزه سرزمین مشاعی نیست که هر طرفی بخواهد در مورد کنترل آن تصمیم گیری کند، بلکه بخشی از خاک اشغالی فلسطین است.

وی تاکید کرد: هرگونه راه حل باید بر پایه پایان دادن به اشغالگری و تحقق حقوق ملت فلسطین باشد؛ نه بر اساس تفکر تاجر املاک و تفکر قدرت و سلطه. اظهارات ترامپ بار دیگری جانبداری کامل آمریکا از اشغالگری و تجاوز رژیم صهیونیستی علیه ملت ما و حقوق مشروع آنهارا ثابت می کند.

الرشق خاطرنشان کرد: ملت فلسطین و نیروهای هوشیار آن با حمایت امت عربی و اسلامی و آزادگان جهان تمام طرح های کوچاندن ملت فلسطین را شکست خواهند داد.

پیش از این «سامی ابو زهری» از رهبران جنبش حماس نیز به اظهارات ترامپ که گفته بود «هیچ گزینه‌ای برای ساکنان غزه جز ترک آن وجود ندارد» واکنش نشان داد و این سخنان را محکوم کرد و آن را توطئه‌ای برای ایجاد آشوب و تنش در منطقه دانست.

ابو زهری تاکید کرد: مردم غزه هرگز اجازه نخواهند داد که این طرح‌ها عملی شوند و آنچه ضروری است پایان دادن به اشغالگری و تجاوزات علیه مردم فلسطین و نه اخراج آنها از سرزمینشان است.

اظهارات ترامپ نسخه جدید اعلامیه بالفور است

جنبش جهاد اسلامی فلسطین اعلام کرد: اظهارات ترامپ درباره بیرون راندن ساکنان غزه نسخه جدید اعلامیه بالفور است.

جنبش جهاد اسلامی فلسطین اعلام کرد: اظهارات ترامپ درباره بیرون راندن ساکنان غزه نسخه جدید اعلامیه بالفور است زیرا حقی به طرفی داده می‌شود که مستحق نیست.

در این بیانیه آمده است: اظهارات ترامپ گواهی بر این است که دولت او نسل کشی و آوارگی و توسعه اشغالگری به زیان کشورهای منطقه و مردم آنرا به پیش می‌برد. نشست جنایتکار جنگی با تاجر زورگو املاک در نیویورک، ماهیت پروژه آمریکایی-صهیونیستی در منطقه ما را آشکار می‌کند.

جهاد اسلامی بیان کرد: مواضع ترامپ و طرح‌های او برای توسعه مساحت اشغالگران صهیونیست به زیان کشورهای اسلامی و آواره کردن ساکنان غزه تحرک خطرناکی است. ملت فلسطین و مقاومت بیش از هر زمان دیگری عزم و اصرار بر مقابله با این توطئه‌ها دارد.

در این بیانیه آمده است: از کشورهای عربی و اسلامی می‌خواهیم که در برابر این پروژه توطئه آمیز که همه ملت‌های منطقه را هدف قرار می‌دهد و گواهی دهنده تهدیدات خطرناک آتی است، ایستادگی کنند.

مخالفت چین با طرح ترامپ 

به دنبال اظهار نظر دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در مورد برنامه واشنگتن برای تحت کنترل گرفتن باریکه غزه و کوچاندن فلسطینی‌ها، چین اعلام کرد که مخالف انتقال اجباری فلسطینی‌ها از این منطقه است.

لین+جیان+سخنگو+وزارت+امور+خارجه+چین
 

 لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پاسخ به سوالی درباره این طرح ترامپ در یک نشست خبری گفت: پکن همیشه بر این موضوع تاکید داشته است که حاکمیت فلسطینی بر فلسطینی‌ها اصل اساسی برای حکومت غزه پس از جنگ است و ما با انتقال اجباری ساکنان این باریکه مخالفیم.

سکوت «آلبانیز» در برابر سوال خبرنگاران از طرح ترامپ 

یک رسانه استرالیایی نوشت که «آنتونی آلبانیز»، نخست‌وزیر این کشور از پاسخ دادن به سوالی درباره طرح «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر کوچاندن اجباری مردم غزه طفره رفته و فقط بر راه حل دو دولتی تاکید کرده است.

 آلبانیز بار دیگر بر حمایت «دراز مدت» کانبرا از راه‌حل دو دولتی تاکید کرد، اما به صورت مکرر از ارائه دیدگاه خود درباره اظهارات ترامپ در مورد کوچاندن مردم غزه خودداری کرد.

وی در مجلس نمایندگان این کشور به خبرنگاران گفت: من به عنوان نخست وزیر استرالیا قصد ندارم هر روز در مورد اظهارات رئیس جمهوری آمریکا اظهارنظر کنم. وظیفه من حمایت از موضع استرالیا است.

نخست وزیر استرالیا در توجیه ندادن پاسخ صریح و شفاف به سوال خبرنگاران بیان کرد: کاری که ما انجام می‌دهیم این است که وقتی مسائل بین‌المللی مطرح می‌شود، مواضع سنجیده‌ای اتخاذ کنیم، و این کار را به شیوه‌ای انجام می‌دهیم که با ارزش‌های استرالیا سازگار باشد.

انتقاد وال استریت ژورنال از طرح ترامپ

یک روزنامه آمریکایی ضمن انتقاد از طرح رئیس جمهور آمریکا درباره غزه، تاکید کرد که این طرح گیج‌کننده و غیرعملی است.

 چندین دیپلمات باسابقه، طرح دونالد ترامپ برای غزه را گیج‌کننده توصیف کرده‌اند.

کارشناسان عرصه دیپلماسی در آمریکا، طرح مدنظر دونالد ترامپ را غیرقابل اجرا و فاقد حمایت منطقه‌ای دانسته‌اند.

در همین راستا، دان شاپیرو سفیر پیشین آمریکا در تل آویو در دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما، درباره این پیشنهاد گفت: این یک پیشنهاد جدی نیست. اگر قرار باشد اجرایی شود، هزینه‌ای هنگفت از نظر مالی و اعزام نیروهای آمریکایی خواهد داشت، بدون آنکه از حمایت شرکای کلیدی منطقه‌ای برخوردار باشد.

این روزنامه همچنین نوشت که پیشنهاد ترامپ درباره غزه، بازتابی از ذهنیت او به‌عنوان یک تاجر و توسعه‌دهنده املاک است که جهان را به‌مثابه عرصه‌ای برای گسترش نفوذ آمریکا و تثبیت میراث شخصی خود می‌بیند.

واکنش مقامات صهیونیست به اظهارات ترامپ 

مقامات و سیاستمداران رژیم صهیونیستی از اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا مبنی بر کوچاندن مردم نوار غزه از خاک خود و حمایت واشنگتن از تل آویو استقبال کردند.

 ایتامار بن گویر، وزیر مستعفی امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در واکنش به اظهارات ترامپ گفت: تنها راه حل برای ساکنان غزه تشویق به مهاجرت است. اظهارات ترامپ مهم است و تنها راه حل برای غزه تشویق به مهاجرت است. از نتانیاهو دعوت می کنم که از این طرح حمایت کند و آن را فورا اجرایی کند.

او افزود: بعد از رونمایی ترامپ از طرح هایش برای منطقه احتمال بازگشتم به کابینه افزایش یافت.

بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی نیز به استقبال حمایت رئیس جمهور آمریکا از این رژیم رفت و گفت: از رئیس جمهور ترامپ تشکر می کنم.

همچنین امیر اوحانا، رئیس کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی نیز از اظهارات ترامپ استقبال کرد و گفت: صبح جدیدی را آغاز می کنیم.

آویگدور لیبرمن، رئیس حزب اسرائیل بیتنو دیگر سیاستمدار رژیم صهیونیستی بود که از اظهارت ترامپ از جمله کوچاندن اهالی نوار غزه استقبال کرد و گفت: از رئیس جمهور ترامپ به خاطر پایبندی اش کاملش به امنیت اسرائیل و آزادی تمام گروگان ها (اسرای صهیونیست) و ایجاد راه حل عادلانه در غزه از طریق شبه جزیره سینا و همکاری با مصر تشکر می کنم.

او همچنین از موضعگیری ترامپ علیه جنبش حماس و اصرار رئیس جمهور آمریکا بر دنبال کردن سیاست شکست خورده «فشار حداکثری» علیه ایران حمایت کرد و گفت: ترامپ از طریق سینا و ریشه کن کردن حکومت حماس، برای غزه راه حل پیدا کرد. ما از ایستادگی ثابت وی در مقابل تهدیدات ایران تشکر می کنیم.

الی کوهن، وزیر انرژی رژیم صهیونیستی هم به زعم خود اظهارات ترامپ را «ایستادن در کنار حقیقت» خواند و با حمله به گروههای مقاومت در منطقه و ایران، خطاب به ترامپ گفت: "از ایستادگی تو در کنار حقیقت تشکر می کنم. سیاست های تو درخصوص گروه های (به زعم کوهن) تروریستی و ایران منجر به آسایش در خاورمیانه می شود. "

بنی گانتس، وزیر اسبق جنگ و رئیس حزب اردوگاه رسمی رژیم صهیونیستی نیز گفت: پیشنهاد ترامپ بازتاب دهنده روابط عمیق اسرائیل و آمریکا است. ترامپ ایده های قابل توجهی را مطرح کرد. باید این ایده ها را در کنار تحقق اهداف جنگ بررسی کرد.

 یک مسئول سیاسی این رژیم بدون ذکر نام گفت: ترامپ راه حل های تیزهوشانه برای مشکلات اسرائیل که از زمان برپایی با آن ها رو به رو است، مطرح کرد

همچنین امیحای شیکلی، وزیر امور صهیونیست های مقیم خارج از سرزمین های اشغالی نیز اظهارات ترامپ علیه نوار غزه را نابود کننده روند سازش اسلو دانست و گفت: زلزله ای ژئوپلیتیک فرضیه اسلو را از بین برد و این زلزله تمام معادلات در خصوص آینده غزه و درگیری با فلسطینی ها را برهم زد.

آریه درعی، رهبر حزب شاس از اظهارات ترامپ در حمایت از رژیم صهیونیستی استقبال کرد و خطاب به او گفت: تو به لطف موضع ثابت خودت نسبت به حق اسرائیل در مقابله با تمام دشمنانش بسیار موفق خواهی بود.

شلومو کرعی، وزیر ارتباطات رژیم صهیونیستی نیز با ستایش از دیدار «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی و ترامپ و حمایت واشنگتن از تل آویو گفت: دیدار ترامپ و نتانیاهو منحصر به فرد است و ثابت می کند که چه کسی عملا و نه تنها در حد شعار در کنار اسرائیل می ایستد.

 مالزی موضعش در قبال غزه را حفظ می‌کند

 نخست وزیر مالزی به دنبال طرح «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا برای کوچاندن مردم غزه، تاکید کرد که مهم است تا مالزی موضعش در قبال غزه را همانند سایر کشورهای مسلمان حفظ کند.

 انور ابراهیم در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا کشورش متعهد به بازسازی غزه است، اعلام کرد که مالزی موضع خود در قبال آزادی فلسطین به عنوان یک کشور مسلمان را رها نخواهد کرد.

وی در دانشگاه اسلامی بین‌المللی کشورش بیان کرد: مالزی با نگرانی‌های خود درباره غزه، موضع خود در قبال این مساله را تغییر نخواهد داد. این مهم است که مالزی موضع خود را همانند سایر کشورهای اسلامی حفظ کند.

هفته گذشته نخست وزیر مالزی اعلام کرد که این کشور متعهد به ساخت یک مدرسه، بیمارستان و مسجد به عنوان بخشی از کمک اولیه خود به تلاش‌ها برای بازسازی غزه است


اخبار مرتبط
افزایش تغییر رویکرد عربستان علیه رژیم صهیونیستی
دوشنبه 1403/11/29 ساعت 12:16
رای الیوم؛
افزایش تغییر رویکرد عربستان علیه رژیم صهیونیستی
رویکرد مقامات عربستان سعودی به شکل بی سابقه‌ای علیه رژیم اشغالگر قدس در قالب اقدامات دیپلماتیک افزایش یافته و این اوج ناخرسندی عربستان در پی طرح دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای کوچاندن فلسطینیان از اراضی شان و تن دادن به عادی سازی روابط با تل آویو خود را نشان می دهد.
ادامه واکنش‌ها به طرح ترامپ برای کوچاندن فلسطینیان/برگزاری تظاهرات در شهرها
یکشنبه 1403/11/28 ساعت 14:35
این خبر بروزرسانی می شود ...
ادامه واکنش‌ها به طرح ترامپ برای کوچاندن فلسطینیان/برگزاری تظاهرات در شهرها
واکنش‌ها به طرح دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درباره کوچاندن اجباری فلسطینیان ادامه دارد بطوریکه در آنگلستان، آفریقای جنوبی در حمایت از مردم غزه تظاهرات برپا شد و
روزنامه عبری: جای طرح ترامپ در سطل زباله است
پنج‌شنبه 1403/11/25 ساعت 16:26
روزنامه عبری: جای طرح ترامپ در سطل زباله است
نوشت: طرح ترامپ از هر زاویه‌ای که مورد بررسی قرار می‌گیرد، ناقص است، باور اینکه ارتش اسرائیل نوار غزه را از ساکنانش خالی می‌کند و تفرجگاهی آمریکایی در خاورمیانه در آنجا احداث می‌شود، بی‌اساس و غیر قابل تحقق است و تنها جای مناسب برای چنین طرحی، سطل زباله است.
برگزاری نشست اضطراری وزرای سازمان همکاری اسلامی‌ برای تصمیم‌گیری درباره کوچاندن مردم غزه
یکشنبه 1403/11/21 ساعت 10:52
عراقچی در گفتگوی تلفنی با دبیرکل سازمان همکاری اسلامی‌ و وزرای امور خارجه چند کشور مطرح کرد؛
برگزاری نشست اضطراری وزرای سازمان همکاری اسلامی‌ برای تصمیم‌گیری درباره کوچاندن مردم غزه
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه در خصوص تحولات فلسطین اشغالی و طرح خطرناک مشترک رژیم صهیونیستی و آمریکا برای کوچاندن اجباری مردم فلسطین با دبیرکل سازمان همکاری اسلامی‌ و وزرای امور خارجه کشورهای مصر، تونس، ترکیه و پاکستان به صورت تلفنی رایزنی و گفتگو کرد و پیشنهاد برگزاری نشست اضطراری وزرای سازمان همکاری اسلامی‌ درباره این موضوع را داد.
نتانیاهو: تشکیل کشور فلسطین، شکست بزرگی برای ماست
جمعه 1403/11/19 ساعت 09:55
نتانیاهو: تشکیل کشور فلسطین، شکست بزرگی برای ماست
نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت تشکیل کشور فلسطین شکستی برای این رژیم است.
وزیر دفاع آمریکا: اسرائیل به تسلیحات بی سابقه مجهز می‌شود
پنج‌شنبه 1403/11/18 ساعت 09:01
وزیر دفاع آمریکا: اسرائیل به تسلیحات بی سابقه مجهز می‌شود
وزیر دفاع دولت ترامپ اعلام کرد که رژیم صهیونیستی به سلاح‌های جدیدی تجهیز خواهد شد.
بقایی: با طرح پاکسازی غزه و تملک آن توسط آمریکا قاطعانه مخالفیم
پنج‌شنبه 1403/11/18 ساعت 08:32
بقایی: با طرح پاکسازی غزه و تملک آن توسط آمریکا قاطعانه مخالفیم
سخنگوی وزارت امور خارجه با حمایت از مواضع اصولی بسیاری از کشورها و مجامع بین‌المللی در مخالفت قاطع با طرح ترامپ در مورد غزه، خواستار موضع‌گیری صریح و منسجم سازمان همکاری اسلامی در این خصوص شد.
تهدید مصر به قطع روابط با «اسرائیل» در صورت کوچاندن فلسطینیان به سینا؛ مقام سابق صهیونیست: نابودی حماس غیر ممکن است
جمعه 1402/09/17 ساعت 09:12
تهدید مصر به قطع روابط با «اسرائیل» در صورت کوچاندن فلسطینیان به سینا؛ مقام سابق صهیونیست: نابودی حماس غیر ممکن است
پایگاه خبری آمریکایی آکسیوس تاکید کرد که مصر به آمریکا و رژیم صهیونیستی هشدار داده که کوچاندن فلسطینیان به سینا در نتیجه عملیات نظامی کنونی این رژیم در جنوب غزه، ممکن است به قطع شدن روابط این کشور با رژیم صهیونیستی منجر شود.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ایران تولیدکننده خالص‌سازی هلیوم از گاز طبیعی می‌شود
اوج گیری اختلافات آمریکا و اروپا: چالش‌های جدید در مذاکرات صلح اوکراین
همتی 12 اسفند استیضاح می‌شود
فرزین به روسیه رفت
ایران طرح کوچ اجباری فلسطینیان را محکوم کرد
مجروحیت 16 هزار نظامی صهیونیست در جنگ علیه نوار غزه
بازدید کمیسیون امنیت ملی از نمایشگاه آخرین دستاوردهای صنعت دفاعی کشور
بازدید سخنگوی دولت از عسلویه
بازدید سخنگوی دولت از عسلویه 2
تاکید عراقچی بر اهمیت تسریع در محاکمه و مجازات مقامات رژیم صهیونیستی
📸بازدید سخنگوی دولت از عسلویه
بیمه لپ‌تاپ و تلفن همراه دانشجویان در دستور کار صندوق رفاه
عیدی این گروه از مستمری بگیران تامین اجتماعی واریز می‌شود
نگرانی اروپا درباره اشتباه راهبردی زلنسکی درباره ماجرای معدن
پرسپولیس از لیگ قهرمانان آسیا حذف شد/ استقلال تنها نماینده ایران در مرحله یک‌چهارم
تخریب 1109 مسجد در غزه توسط رژیم صهیونیستی
پزشکیان: مرزهای سیاسی قادر روابط ملت‌ها باهم نیستند
عکس های منتخب جهان، 18 فوریه 2024
دست رد FATF به مواضع اخیر ترامپ
دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین و رئیس هیات حشد الشعبی عراق با عراقچی دیدار کردند
مؤمنی: امنیت منطقه با کمک همسایگان تأمین می‌شود
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 30 بهمن 1403
دیدار عارف با معاون نخست‌وزیر روسیه
بزرگ‌ترین رویداد گردشگری خارجی بعد از انقلاب در نصف جهان آغاز شد
گفتگوی وزیر خارجه لبنان با سفیر آمریکا در مورد عقب‌نشینی اسرائیل از تمام خاک لبنان
کلاهبردار حرفه‌ای دارای 80 شاکی بازداشت شد
سردار حاجی‌زاده: وعده صادق 3 انجام خواهد شد +فیلم
کمیته انضباطی رای دیدار پرسپولیس و سپاهان را اعلام کرد/ محرومیت یک جلسه‌ای «عالیشاه»
تراکتور 3 - 3 الخالدیه/ راه‌یابی تراکتور به مرحله یک چهارم سطح 2 لیگ قهرمانان آسیا
قالیباف: سفر به آذربایجان فرصتی برای توسعه روابط بین‌المللی و منطقه‌ای است
پادکست | بدن های ویرایش شده ذهن های تخریب شده
الریان 0 - 2 استقلال/ آبی‌پوشان غیرت ایرانی را در دوحه نشان دادند +فیلم
پزشکیان: همه ظرفیت‌ها را برای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی به کار گرفته‌ایم
کاهش نرخ رشد نقدینگی به حدود 27.4 درصد
موضع‌گیری جوزف عون درباره پروازهای ایران به لبنان
سرنگونی پهپاد صهیونیستی در جنوب لبنان
جزئیات بررسی طرح استیضاح همتی در جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس
طحان نظیف: مصوبه تعویق 6 ماهه انتخابات شوراها ابهاماتی دارد
اردوغان: آنکارا از تمامیت ارضی اوکراین حمایت می‌کند
برخورد نیروهای ویژه صابرین با دشمن سخت، قاطع و سریع خواهد بود
مصوبه حمایتی کمیسیون امنیت ملی برای بازگشت ایرانیان به کشور
فدراسیون جهانی والیبال میزبانان مرحله نهایی لیگ ملت‌های 2025 را معرفی کرد
بازگشایی سفارت جمهوری آذربایجان در دمشق
الحیه: آماده مرحله دوم توافق هستیم
دیدار دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین با امام خامنه‌ای
حملات جدید به لاذقیه و حماه سوریه
گزارش تصویری | بازدید سخنگوی دولت از عسلویه
صهیونیست‌ها آزادی اسرای صهیونیست را به نابودی حماس ترجیح می‌دهند
فرصت ثبت‌نام در طرح فروش محصولات ایران‌خودرو امشب به پایان می‌رسد
سرلشکر سلامی: ساخت خودروهای پیشرفته برای سپاه بسیار راحت است
X
آگهی تبلیغاتی