×
اجتماعی
شناسه خبر : 211723
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/11/17 ساعت 12:17

پلنگ دماوند تلف شد

پلنگ دماوند بیمار که هشتم دی ماه در نزدیکی روستای مغانک در دماوند زنده گیری شده بود، تلف شد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: دامپزشک مرکز بازپروری حیات‌وحش پارک پردیسان گفت: پلنگ دماوند ( روستای مغانک) که از روز شنبه ( ۱۳ بهمن ) با وخیم‌تر شدن وضعیت بیماری‌اش، شرایط نامساعدی داشت، بامداد امروز چهارشنبه - ۱۷ بهمن ماه - تلف شد.

 بابک باستانی افزود: متأسفانه تلاش‌ها برای درمان پلنگ نتیجه نداد و این گربه سان بامداد امروز تلف شد.

وی افزود: آزمایش‌های اولیه و تکمیلی وجود ویروس کرونای ویژه گربه‌سانان FIP در خون این پلنگ را نشان داد از این رو کمیته دامپزشکی تشکیل شده از دامپزشکان با گرایش‌های مختلف برای درمان این پلنگ تشکیل شد و روشی درمانی با دوره‌ای ۸۴ روزه آغاز شد.

به‌گفته باستانی، پلنگ در ۳۰ روز نخست به درمان واکنش مثبتی نشان داد و روند بهبود نسبی مشاهده شد اما از روز شنبه ۱۳ بهمن شرایط پلنگ نامساعد و به‌شدت بحرانی شد.

باستانی گفت: پلنگ از روز شنبه علایم عصبی جدی از خود نشان داد و از خوردن غذا امتناع و دارویی که همراه با غذا به آن داده می‌شد را مصرف نمی کرد، پس از تشکیل جلسه فوری با دامپزشکان عضو کمیته تصمیم بر آن شد که در روند درمان تغییرات اساسی ایجاد شود.

دامپزشک مرکز بازپروری حیات‌وحش پارک پردیسان با بیان اینکه دانش بسیار کمی درباره درمان حیات‌وحش مبتلا به این بیماری در جهان وجود دارد، گفت: روش‌های درمانی مشابهی برای این بیماری درباره گربه‌سانان خانگی وجود دارد اما شرایط گونه‌های وحشی خصوصا گربه‌سانان بزرگ‌جثه مانند پلنگ بسیار متفاوت و پیچیده‌تر به‌نظر می‌رسد.

پیمان محمدزاده، عضو هیات علمی دانشگاه کردستان و دامپزشک عضو تیم درمان پلنگ دماوند نیز پیش از این برای بیماری FIP از عنوان «بیماری هزار چهره» استفاده کرده و گفته بود: به رغم آنکه بیماری FIP یک بیماری کاملا شناخته شده‌ است و پروتکل‌های درمان این بیماری نیز مشخص شده، اما تمامی این دستورالعمل‌ها مربوط به حیوانات خانگی است لذا به معنای واقعی کلمه می‌توان گفت این یک بیماری هزار چهره است و کنترلی که می‌توان بر روی یک حیوان خانگی انجام داد برای پلنگ به این صورت نیست. با توجه به تجربیاتی که در زمینه برخورد با این بیماری وجود دارد ممکن است این بیماری رنگ عوض کرده و به صورت ناگهانی تغییر وضعیت دهد لذا این ذهنیت که این بیماری به طور قطعی درمان خواهد شد درست نیست.

گفتنی است، هشتم دی ماه یک قلاده پلنگ در نزدیکی روستای مغانک در دماوند مشاهده شد و با اقدام به موقع محیط بانان و کارشناسان محیط‌زیست، پلنگ زنده گیری و برای درمان به تهران منتقل شد، این پلنگ نر حدود ۵ تا ۶ ساله است و زمانی که زنده گیری شد بسیار ضعیف بود، شواهد نشان می داد که با پلنگ دیگری درگیر شده است، جای ناخن روی صورت حیوان بود که موجب عفونت و ضعف آن شده بود. بعد از بررسی ها مشخص شد که پلنگ به ویروس کرونا مبتلا شده است و از آن زمان درمان همچنان ادامه دارد.

مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در گفت و گو با ایرنا با اشاره به ابتلای پلنگ دماوند به ویروس کرونا گفته بود: متخصصان برای زنده ماندن این پلنگ درصد پایینی متصور هستند اما با جدیت سیر درمانی پلنگ را ادامه خواهیم داد.

غلامرضا ابدالی افزود: با وجود اینکه از نظر تخصصی ابتلای گونه مذکور به بیماری ویروسی ادامه حیاتش را با مخاطره جدی مواجه کرده است که متخصصان برای زنده ماندنش درصد پایینی متصور هستند اما به دستور رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با جدیت سیر درمانی پلنگ را ادامه خواهیم داد.

به گزارش ایرنا، همچنین روز گذشته جمعی از دامپزشکان که مسئول روند درمان پلنگ دماوند بودند در جلسه‌ای به بررسی آخرین وضعیت بیماری و روند درمان این گونه ارزشمند پرداختند و مشخص شد که حال پلنگ خوب نیست اما تلاش‌ها برای بهبود این گربه سان همچنان ادامه داشت تا دوباره به روزهای خوب برگردد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فردا پیش فروش سکه در مرکز مبادله برگزار می‌شود
ریاکاری به سبک ترامپ؛ صلح در شعار و جنگ در عمل
پلیس راهور اعلام کرد: تغییر قانون؛ کلید صدور گواهینامه بانوان
وقتی سینما صدای عدالت می‌شود
بیماران سرطانی حتماً باید واکسن آنفولانزا تزریق کنند
مشارکت اوکراین و دانمارک در تولید موشک و پهپاد
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 16 شهریور
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 16 شهریور + جدول
تحولی شگفت انگیز در سرعت هوش مصنوعی با رایانه جدید نوری مایکروسافت
لبنان؛ همچنان در کانون طوفان
بار روغن زیتون، شیشه از آب درآمد
پیشنهاد تازه آمریکا به حماس برای توقف جنگ در غزه
حماس: آماده پذیرش آتش‌بس دائمی هستیم
اروپا به اوکراین دروغ می‌گوید، هیچ نیرویی برای نجات نمی‌آید
بررسی سه فوریتی طرح خروج از NPT در مجلس تکذیب شد
بازیکنان تیم ملی والیبال جوانان از سربازی معاف شدند
نخست‌وزیر ژاپن استعفا می دهد
قیمت خودرو امروز یکشنبه 16 شهریورماه 1404 + جدول
نشست مجمع عمومی سازمان ملل از نیویورک به ژنو منتقل شد
ناوگان جهانی مقاومت
اروپا باید برای موفقیت دیپلماسی زمان و فضای لازم را ایجاد کند
عراقچی: اقدامات یکجانبه و قلدرمآبانه آمریکا محکوم است
خونریزی در سویداء سوریه ادامه دارد/شمار قربانیان به 2 هزار نفر رسید
فینال تاشکند ؛ آزمون بزرگ قلعه نویی
جنگندۀ آذربایجان در دست اوکراین؛ باکو به جبهه ضدروسی ورود کرده است؟
زمان واریز اعتبار «کالابرگ» به حساب دهک‌های4 تا 7 اعلام شد
اسرائیل به دنبال راه اندازی سازمان جدیدی برای جنگ رسانه‌ای جهانی
جزییات جدید از دستگیری راننده 206 چالوس+فیلم
توافق با ایران؟ دورنما تیره و تار است
خروج رسمی ماشاریپوف از فهرست استقلال
سرمایه‌داری ملی و بابک زنجانی
علت اختلال اینترنت در آسیا و اروپا چیست؟
تداوم نقض آتش بس؛ حملات توپخانه‌ای عربستان علیه غیرنظامیان یمن
دهک‌بندی اشتباه وزارت کار؛ کارگران قربانی تراکنش‌های کارفرمایان
انفجار گاز در سرآسیاب ملارد 14 مصدوم داشت
آهنگ دوستی دو ملت ایران و ارمنستان در تخت جمشید طنین انداز شد
واریز بیش از 744 میلیارد تومان سود به حساب یک میلیون و 294 هزار سهام‌دار
خواهران منصوریان و دریایی طلایی شدند
تغییرات ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی در دفترچه کنکور 1404 منتشر شد+ جزئیات
شکست تحریم‌های آمریکایی
مداردیپلماسی | شانگهای نماد دیپلماسی متوازن ایران در دوران پساجنگ
رسانه عبری خبر داد؛ امارات تهدید به خروج از توافقنامه ابراهیم کرد
برگزاری دادگاه 4 متهم شبکه جاسوسی موساد و منافقین در کرج
قالیباف: شیوه فعلی اجرای کالابرگ کارایی خود را از دست داده است
دیپلماسی به شرط حفظ حق حاکمیت ملی
رزمایش بریکس؛ مهندسی قدرت و صلح دریایی
آب و هوای امروز یکشنبه 16 شهریور +هواشناسی استان‌ها
آژانس فضایی ناسا تصویری از غروب ساردینیا را به مناسبت ماه‌گرفتگی پیش رو منتشر کرد
سفیر برزیل در روسیه: اقدامات نیروی دریایی آمریکا در نزدیکی ونزوئلا غیرقابل توجیه است
جزییات کشف مجموعه‌ای ارزشمند از اشیای تاریخی در «کمرزرین» اصفهان
X
آگهی تبلیغاتی