×
بین الملل
شناسه خبر : 211567
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/11/16 ساعت 13:58
آیا السیسی به ترامپ «نه» خواهد گفت؟

عبدالباری عطوان؛

آیا السیسی به ترامپ «نه» خواهد گفت؟

تحلیلگر معروف عرب نوشت: علت میزبانی ترامپ از نتانیاهو به عنوان اولین شخصیت پس از دوره جدید ریاست جمهوری اش را در تعهد کامل آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی و گسترش آن و غلبه بر همه تهدیدها علیه این رژیم دانست.

 نورنیوز-گروه بین الملل: تحلیلگر معروف جهان عرب با اشاره به دیدار امروز «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و دیدار هفته بعد سران مصر و اردن با ترامپ آنرا مورد واکاوی قرار داده است.

«عبدالباری عطوان» تحلیلگر معروف جهان عرب در مطلبی در پایگاه خبری رای الیوم با اشاره به دیدار امروز سه شنبه نتانیاهو با ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در واشنگتن، علت میزبانی ترامپ از نتانیاهو به عنوان اولین شخصیت پس از دوره جدید ریاست جمهوری اش را در تعهد کامل آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی و گسترش آن و غلبه بر همه تهدیدها علیه این رژیم دانست.

وی افزود: ترامپ از «عبدالله دوم» پادشاه اردن و «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر نیز دعوت کرده است که هفته بعد به آمریکا بروند و شاید هدف تحمیل تفاهمات به دست آمده با نتانیاهو به این دو تن از سران عرب درباره کوچاندن ساکنان غزه است.

عطوان نوشت که ترامپ به دنبال قرار دادن حماس بر سر دو گزینه خروج از غزه یا تداوم جنگ با شدت بیشتر از سوی رژیم صهیونیستی با حمایت علنی ترامپ و دولتش است.

این تحلیلگر عادی سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی را نیز در راس مذاکرات در واشنگتن دانست و اینکه «استیو ویتکوف» فرستاده خاورمیانه ای ترامپ چند روز قبل با مقامات سعودی درباره فرمول اعلام توافق عادی سازی میان عربستان و رژیم صهیونیستی به تفاهم رسیده اند و ویتکوف این موضوع را به اطلاع نتانیاهو و کابینه او رسانده است.

عطوان تصریح کرد: بحث قریب الوقوع بودن عادی سازی روابط میان عربستان سعودی و رژیم اشغالگر موضوع تازه ای نیست و مقامات سعودی بارها هرگونه عادی سازی را به تشکیل دولت فلسطین به پایتختی قدس شرقی منوط کرده اند؛ پس چه تغییری در حال حاضر رخ داده که ترامپ بحث عادی سازی را در راس اولویت های خود در خاورمیانه قرار داده است؟ پاسخ به این سئوال و میزان تاب آوری مصر، عربستان و اردن در برابر خواسته ترامپ برای کوچاندن ساکنان غزه و عادی سازی و گسترش رژیم اشغالگر بسیار دشوار است؛ اما ترامپ مانند گاو خشمگینی است که به باج خواهی و عربده کشی برای همه نه تنها در خاورمیانه بلکه در کانادا و گرینلند است.

وی در ادامه با اشاره به نگرش و باور ارتش مصر که تهدیدی علیه امنیت ملی مصر را برنمی تابد؛ این سئوال را مطرح کرد که آیا السیسی به این باور پایبند خواهد ماند و به ترامپ در جریان سفر قریب الوقوعش به کاخ سفید «نه بزرگ» را خواهد گفت.

عطوان نوشت: بسیاری بر این باورند که ترامپ اردن را حلقه ضعیف در زمینه تحمیل خواسته خود برای کوچاندن ساکنان غزه به آن می داند به ویژه که اردن به کمک های آمریکا به شدت نیازمند است؛ اما نزدیکان پادشاه اردن به ما گفتند که او به شدت با کوچاندن ساکنان غزه یا کرانه باختری به اردن مخالفت خواهد کرد زیرا تن دادن به این خواسته، به مثابه تهدید موجودیتی برای اردن است. از سویی مردم اردن به شدت مخالف هستند. این افراد به ما گفتند که اردن کوچاندن فلسطینیان را به مثابه اعلام جنگ قلمداد کرده و با آن با ابزار معروف مقابله خواهد کرد. هرچند که آنها این ابزار را اعلام نکردند و اینکه آیا منظورشان بازگردانیدن همه فلسطینیانی که در اردن زندگی می کنند به اراضی اشغالی است.

این تحلیلگر در ادامه خواستار حمایت ملت ها و کشورهای عربی از اردن و مصر در برابر طرح کوچاندن و فشارهای آمریکا و باجی خواهی آن و نیز از عربستان شد؛ اگر مقامات اردن و مصر تصمیم به مخالفت با عادی سازی و اصرار بر تشکیل کشور مستقل فلسطین بگیرند.

عطوان نوشت: ترامپ به دنبال خاورمیانه جدیدی مطابق معیارهای اسرائیلی است. او به دنبال اسرائیل بزرگ به ریاست نتانیاهو است و مایل است که پایان حیات سیاسی خود را با جایزه نوبل صلح همراه کند. مقاومت در برابر طرح های آمریکا و اسرائیل وظیفه دینی و اخلاقی است. باید یادآور شویم که اسرائیل در برابر غزه شکست خورد و آمریکا در افغانستان و عراق به زانو درآمد و از این رو این توطئه آمریکا و اسرائیل نیز نباید راه به جایی ببرد.

به گزارش ایرنا،  رئیس جمهوری آمریکا پیشتر خواستار تخلیه کامل نوار غزه و اسکان فلسطینی‌ها در کشورهای عربی همسایه شد.

وی با اشاره به فقدان شرایط زندگی در غزه به دلیل ویرانی‌های گسترده، از کشورهای مصر و اردن خواست تا مردم غزه را پذیرش و اسکان و مشکلات این منطقه را از طریق جابه‌جایی ساکنان کاهش دهند.

ترامپ همچنین با لحنی دستوری از رهبران مصر و اردن خواسته بود تا همکاری لازم را برای اجرای این طرح انجام دهند.

این پیشنهاد اما با مخالفت شدید کشورهای همسایه روبه رو شد.

مقام‌های این کشورها تاکید کردند که با آوارگی دائم مردم فلسطین و کوچ اجباری آن‌ها به خارج از سرزمین خود مخالفند.


نظرات

آخرین اخبار
بورس رکورد زد؛ شاخص کل وارد کانال 7.5 میلیون واحد شد
اعلام رسمی چین درباره سفر عراقچی؛ تهران هنوز واکنشی نشان نداده است
آخرین قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 24 شهریور؛ ریزش سکه و طلا آغاز شد
واکنش تند چین به استقرار سلاح فضایی آمریکا؛ پکن خواستار توقف رقابت تسلیحاتی شد
واکنش تند رئیس‌جمهوری مکزیک به واشنگتن: ابزار بازی‌های انتخاباتی آمریکا نمی‌شویم
افتتاح 130 هزار واحد نهضت ملی مسکن در نیمه دوم سال
کشف 53 سکه باستانی در لرستان؛ 3 نفر دستگیر شدند
اعتراض رسمی ایران به اتریش؛ ممانعت از ورود یک مقام رسمی به وین
گفت‌وگوی وزرای خارجه چین و فرانسه؛ از ایران تا اختلافات تجاری
توافق جدید مسکو و دمشق عملیاتی شد؛ ارسال تدارکات نظامی به طرطوس و حمیمیم
جدال ایران و بحرین برای حضور در جمع 4 تیم برتر بسکتبال آسیا + ساعت بازی ایران
نیکزاد: دشمن به دنبال شکاف اجتماعی بود؛ اما ایران متحدتر شد
«مدافعان آسمان»؛ روایت فرمانده پدافند هوایی سپاه
اطلاعیه سازمان سنجش درباره آزمون عملی هنر + لینک
کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل: آمریکا مسئول حمله به عروسی کوهستک است
جمشید هاشم‌پور از بدلکاری‌های خطرناک و نقش‌های ماندگارش گفت + عکس
برنامه قطعی برق ایلام فردا چهارشنبه 25 شهریور+ لینک برنامه قطعی برق
دیدار عراقچی و رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق
تلاش عربستان برای تکرار سناریوی سوریه در یمن شکست خورد
آخرین قیمت دلار امروز سه‌شنبه 24 شهریور 1405؛ عقب‌نشینی دلار و یورو
قیمت سکه پارسیان امروز سه‌شنبه 24 شهریور؛ جدول نرخ انواع سوت
پهپاد MQ-1 در شرق تنگه هرمز رهگیری و منهدم شد
خاندوزی رئیس کارگروه بررسی‌های اقتصادی دفتر رهبر انقلاب شد
قیمت دینار عراق امروز سه‌شنبه 24 شهریور 1405؛ نوسان دینار تحت تأثیر دلار
قیمت نفت از 107 دلار عبور کرد؛ بازار نگران عرضه
گرانی خودرو ادامه دارد؛ دولت تازه از «ورود در صورت فشار بیشتر» می‌گوید
نوراینفو | قیمت لوازم‌التحریر در بازار؛ هزینه خرید نوشت‌افزار دانش‌آموزان چقدر است؟
راز موفقیت پروتکل مونترال در حفاظت از لایه ازن چیست؟
محموله میلیاردی سوخت قاچاق در انبار یک واحد تولیدی کشف شد
سایه دیوان عالی بر سر طرح جنجالی ترامپ؛ چرا رای‌گیری پستی ممنوع نشد؟
هشدار آتش‌نشانی رشت به شهروندان؛ با 125 تماس نگیرید
اعتراف نویسنده صهیونیست به شکست آمریکا در جنگ ایران
76 درصد متقاضیان حج 1406 معاینه شدند؛ توصیه پزشکی هلال‌احمر به زائران
پیام رئیس سازمان بسیج در پی شهادت مولوی گرگیج؛ تروریست‌ها از پاسخ جنایت فرار نخواهند کرد
بحران مهمات آمریکا به تل‌آویو رسید؛ ناکامی ارتش اسرائیل در نهایی‌کردن قراردادهای تسلیحاتی
رایزنی پاکستان و گروسی درباره تنش‌زدایی در منطقه
اختراع سیستم پشتیبانی پویا برای پا مدال طلای کانادا را بر گردن یک ایرانی انداخت
غندی‌پور از همراهی تیم امید در ژاپن بازماند
تصادف مرگبار ال90 با کامیون در جاده نقده - پیرانشهر
هشدار پلیس راهور برای روزهای پایانی شهریور؛ موج بازگشت سفرها در راه است
دستگیری یک قاچاقچی با هزار کیلو مواد روانگردان!
کره‌جنوبی به دنبال گسترش همکاری با ترکمنستان
وزیر میراث فرهنگی برای نجات قلعه تاریخی پاده وارد عمل شد + فیلم
کاهش قیمت سیب‌زمینی در بازار
چرا صادرات گوجه‌فرنگی تا پایان سال ممنوع شد؟
زنگ خطر برای فوک خزری؛ 29 قلاده در مازندران تلف شدند
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکادر روز شصت‌وششم؛انهدام پهپادMQ1 درهرمز وحمله به قایق‌ صیادی
یک ایرانی ساکن خارج مجوز واردات برند لوکس خودرو به کشور را گرفت
داور ایرانی در مسابقات جهانی کانوپولو قضاوت می‌کند
نظرسنجی جدید: پیشتازی دموکرات‌ها با اختلاف 7 درصدی در آستانه انتخابات میان دوره‌ای آمریکا