×
فرهنگی
شناسه خبر : 211383
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/11/15 ساعت 09:52
چهارمین روز جشنواره فیلم فجر 43 به یاد شهبازیان

چهارمین روز جشنواره فیلم فجر 43 به یاد شهبازیان

امروز چهارمین روز از چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به «فریدون شهبازیان» خالق نت‌های ماندگار تقدیم شده و به اکران فیلم‌های «لولی»، «شمال از جنوب غربی»، «چشم بادومی» و انیمیشن «ژولیت و شاه» اختصاص دارد.

نورنیوز-گروه فرهنگی: شهبازیان فارغ‌التحصیل دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، در دهه ۶۰ آهنگسازی برای فیلم را نیز آغاز کرد. وی به همراه علی معلم دامغانی شورای موسیقی را در صدا وسیما تشکیل دادند که وظیفه نظارت و حمایت از موسیقی پاپ را به عهده داشت. وی از مهرماه ۱۳۹۵ تا فروردین ماه ۱۳۹۸ چوب رهبری ارکستر ملی ایران را در دست داشت. وی پس از استعفا از مدیریت هنری و رهبری دائم ارکستر ملی ایران، به عنوان مشاور موسیقی بنیاد رودکی منصوب شد که در ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ از این سمت نیز کناره‌گیری کرد.

این آهنگساز از اواسط دهه ۵۰ ساخت موسیقی فیلم را نیز آغار کرد. پس از انقلاب اسلامی و در دهه ۶۰ نیز شهبازیان بیشتر تمرکز خود را بر ساخت موسیقی متن فیلم‌ها و سریال‌های تلویزیونی معطوف کرد؛ او برای بسیاری از فیلم‌های سینمایی ماندگار و موفق موسیقی ساخت که برخی از این آثار موسیقایی جوایز بسیاری را در جشنواره‌های داخلی و خارجی برایش به همراه داشت. از جمله آثار موسیقی فیلم که برخی به صورت آلبوم‌های مستقل موسیقی نیز منتشر شده‌اند باید موسیقی متن فیلم‌های «آوار» به کارگردانی سیروس الوند، «شیر سنگی» به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی، «پائیزان» به کارگردانی رسول صدرعاملی، سریال «باغ گیلاس» به کارگردانی مجید بهشتی و فیلم‌های سینمایی «هیوا» به کارگردانی رسول ملاقلی‌پور، «اخراجی‌ها» به کارگردانی مسعود ده‌نمکی و «خاموشی دریا» به کارگردانی وحید موسائیان اشاره کرد.

کاخ جشنواره فیلم فجر در چهارمین روز این رویداد هنری اکران سه فیلم سینمایی و یک انیمیشن را در کنار نشست خبری و فتوکال میزبانی می‌کند.

فیلم سینمایی «لولی»، اولین تجربه کارگردانی سینمایی رضا فرهمند است که پیش‌تر با مستندهایی، چون «زنانی با گوشواره‌های باروتی»، «نت‌های مسی یک رویا» و «آزادی» در جشنواره‌های مختلف حضور داشته و تحسین منتقدان را برانگیخته بود.

داریوش امینی، ژیلا آل‌رشاد، محبوبه سلطانی، نرگس هزاره، حسن عابدی و محمد محمدی، بازیگران این فیلم هستند.

در خلاصه داستان این فیلم آمده است: سرنوشت گلسا و آگاهی از وضعیت همسرش به رازهایی بستگی دارد که منصور پنهان کرده است. اگر موسی بتواند حقیقت را از او بفهمد و صفورا به موسی کمک کند تا بر لکنتش غلبه کند، شاید خسرو هم منیر را در انتظار تنها نگذارد.

انیمیشن «ژولیت و شاه» نوبت دوم اکران را به خود اختصاص می‌دهد که اشکان رهگذر و آرمان رهگذر به ترتیب کارگردانی و تهیه‌کنندگی آن را برعهده دارند.

این اثر پیش از اکران در جشنواره فیلم فجر به جشنواره بین‌المللی انیمیشن انسی فرانسه ۲۰۲۳ راه پیدا کرده بود. بازیگران مطرح بسیاری مانند حامد بهداد، غزل شاکری، نصرالله مدقالچی و ... در آن به عنوان صداپیشه حضور دارند.

فیلم سینمایی «شمال از جنوب غربی» یک تریلر سیاسی و جنگی است با بازی مصطفی زمانی، امیر آقایی و بهناز جعفری. این فیلم جدیدترین ساخته سینمایی حمید زرگرنژاد است که پیش از این با ساخته‌های دفاع مقدسی خود توانست توجه منتقدان را به خود جلب کند.

در خلاصه داستان رسمی فیلم شمال از جنوب غربی آمده است: «مشکل ما اینه که باید درد دلامون سربسته بمونه…» در واقع کامیونی پر از مواد منفجره برای بمب‌گذاری از عراق وارد استان‌های شمالی کشور شده که در مرحله تعقیب و مراقبت، گم می‌شود…

مهدی زمین پرداز، هومن حاجی عبداللهی، علی دهکردی، امیررضا دلاوری، مهدی احمدی، سیامک صفری، خاطره اسدی، رضا توکلی، مجید پتکی، محمدرسول صفری، بهزاد جعفری، ویهان نوروزی بازیگران فیلم شمال از جنوب غربی هستند.

آخرین نوبت اکران امروز به درام اجتماعی «چشم بادومی» اختصاص دارد. این فیلم اولین ساخته سینمایی ابراهیم امینی است که پیش از این سابقه فیلمنامه‌نویسی در آثار مهدویان را داشته است.

در خلاصه داستان فیلم چشم بادومی آمده است: مائده دختر نوجوان ایرانی عاشق یکی از خواننده‌های کی‌پاپ شده و می‌خواهد برای دیدار او و شرکت در یک مسابقه به سئول برود. او در آزمون پذیرفته می‌شود اما مادر مخالف جدی اوست…

در این فیلم ساره بیات پس از ۳ سال در یک فیلم سینمایی ایفای نقش کرده است و مهدی هاشمی نیز در ادامه بازی در چند فیلم کمدی، در فیلم اجتماعی «چشم بادومی» جلوی دوربین رفته است.

چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به دبیری منوچهر شاهسواری تا ۲۲ بهمن ادامه دارد. این دوره از جشنواره با رقابت ۳۳ فیلم سینمایی و چهار پویانمایی یکی از شلوغ‌ترین دوره‌ها در تاریخ این رویداد به شمار می‌رود.

کمال تبریزی (کارگردان)، رضا درستکار (منتقد)، علیرضا رئیسیان (کارگردان)، علیرضا زرین‌دست (فیلمبردار)، عزت‌الله ضرغامی (مدیر فرهنگی) و مستانه مهاجر (تدوینگر و تهیه‌کننده) اعضای هیات داوران بخش مسابقه سینمای ایران این دوره از جشنواره فیلم فجر هستند.

ساعت نمایش آثار ۱۰ صبح ۱۳ ظهر،۱۶ و ۱۹ عصر خواهد بود و پس از اتمام نمایش هر فیلم، نشست نقد و بررسی آن نیز با حضور عوامل فیلم برگزار می‌شود.

به گزارش ایرنا، فیلم سانس ویژه در ساعت ۲۲ به نمایش در می‌آید که به شکل روزانه اعلام خواهد شد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تامین برق یک شهر با راکتور هسته‌ای در حیاط پشتی خانه
زمستان بدون مازوت؟ ترس مجدد از خاموشی‌ها و آلودگی هوا
زنگ خطر پایان سیاست دوحزبی در انگلیس/ فاراژ در آستانه نخست‌وزیری؟
سخنان سید عباس عراقچی وزیر خارجه ایران در نشست شورای امنیت سازمان ملل
مستند ایرانی جایزه جشنواره بوسان را گرفت
فرزند شهید نصرالله: آمریکا از طرح‌های شیطانی علیه کشورهای اسلامی استفاده می‌کند
مورایس: استقلال در حال رشد است
واکنش ایران به سخنرانی «نتانیاهو» در مجمع عمومی سازمان ملل در مقابل صندلی‌های خالی
ظریف: فعالسازی اسنپ‌بک، سودی برای اروپا نخواهد داشت
پزشکیان: اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا منطقه را به سمت آتش سوق می‌دهد
آلمان: تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران اعمال خواهند شد
کشورهای اسلامی برای مردم خود و ملت‌های مسلمان با توسعه همکاری‌ها امنیت و رفاه ایجاد کنند
تکذیب بازرسی آژانس در فردو و نطنز +فیلم
ترافیک سنگین در تمامی محور‌های ورودی تهران
چین: فعال کردن مکانیسم اسنپ‌بک به حل اختلافات کمکی نخواهد کرد.
تعقیب و گریز قاچاقچیان سوخت توسط پلیس هرمزگان
بن بست مذاکرات امنیتی بین اسرائیل و سوریه در آخرین لحظه
ایران جهان را به ایستادگی در برابر استانداردهای دوگانه و مزورانه فرامی‌خواند
شهادت 93 دانش‌آموز و 30 استاد دانشگاه در جنگ 12 روزه
اعلام زمان رای گیری شورای امنیت درباره ایران
وزیر خارجه عراق حمله به هر شهرونده عراقی را حمله به عراق دانست
جدول به روز لیگ برتر پس از بازی استقلال
تحقیر نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
جنایت رژیم صهیونیستی توهین به کرامت انسانی است
استقلال(1) -شمس آذر (1) /توقف آبی پوشان در خانه+ فیلم
عرضه 11 محصول ایران‌خودرو بدون نیاز به حساب وکالتی
گروسی: نشانه‌ای درباره افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم ایران وجود ندارد
تاکید نخست‌وزیر چین به افزایش اقدامات یک‌جانبه توسط برخی کشورها
ایران از مواضع تاجیکستان در جنگ 12 روزه تقدیر کرد
سایپا فردا پیش‌فروش جدید خود را کلید می‌زند
هاشمیان در نشست هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس
اعتراف گروسی به غیر منصفانه بودن عدم بازرسی آژانس اتمی از اسرائیل
انتخاب قطر به عنوان میزبان والیبال قهرمانی جهان در سال 2029
مصرف بنزین در تابستان امسال رکورد زد
خلاصه بازی گل‌گهر 0-0 فولاد؛ دوئل لک و گروسیان! +فیلم
ادعای ترامپ: به پایان جنگ غزه نزدیک شده‌ایم
عکس های منتخب حیات وحش هفته
سخنرانی عراقچی در نشست گروه دوستان مدافع منشور سازمان ملل
حذف تیم ملی چوگان ایران از جام‌جهانی
طی 6 ماهه گذشته بیش از 7 میلیون لیتر قاچاق سوخت در هرمزگان کشف شد
دیدار پزشکیان و ولیعهد کویت در نیویورک
شهباز شریف: نیروهای پاکستان «پاسخ قاطعی» به هند دادند
بیانیه گروه دوستان منشور ملل متحد در محکومیت تجاوزات امریکا و اسرائیل علیه ایران
درخواست فلسطین برای عضویت در بریکس
اسلامی: ایران اهل تعامل است، اما غرب تقابل را برگزیده
دخالت غیرمنتظره ترامپ در جام جهانی؛ تغییر محل بازی‌ها در صورت ناامنی
درخواست عراقچی از شورای امنیت سازمان ملل متحد
دلیل لغو کنسرت‌های سیروان خسروی و ایهام
طمع سازندگان بازار مسکن را متلاطم کرد
گروسی: قطع همکاری ایران با آژانس باعث افزایش تنش بین‌المللی می‌شود
X
آگهی تبلیغاتی