×
اقتصادی
شناسه خبر : 211367
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/11/15 ساعت 08:45
معامله 15.3 تن شمش طلا در بورس

معامله 15.3 تن شمش طلا در بورس

با راه‌اندازی معاملات مبتنی بر شمش طلا در بورس کالا، حجم معاملات شمش طلا از مرز 15.3 تن گذشت.

نورنیوز-گروه اقتصادی: با راه‌اندازی معاملات مبتنی بر شمش طلا و در ادامه شمش نقره در بورس کالا، شرایط تولید معادن این حوزه قابل قیاس با سال‌های قبل نیست و جذابیت این معاملات توانست در بازگشت اعتمادها به بازار سرمایه اثرگذار باشد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، استقبال سرمایه گذاران از معاملات شمش طلا از اواخر سال 1401 را می توان زمینه ساز بازگشت آرام اعتمادها به بازار سرمایه پس از یک دوره نوسانی شدید دانست. معاملات طلا و در ادامه نقره در بورس کالا به مرور توانست نقدینگی‌های سرگردان جامعه را به خود جذب کند و با توجه به اندازه کوچک این قراردادها، سرمایه‌های خرد مردم نیز وارد بازار گواهی یا صندوق های طلا شد.

در این زمینه کارشناسان معتقدند اگر طی ماه‌های اخیر، رونق معاملات طلای بورسی نبود، ورود حجم نقدینگی بالا به سمت معاملات سنتی و غیرشفاف طلا و ارز می توانست این بازارها را وارد فاز التهاب کند که خوش‌بختانه وجود یک بازار شفاف و امن در حوزه معاملات طلا و تنوع ابزارهای معاملاتی روی آن توانست از این هجوم نقدینگی به بازار غیررسمی جلوگیری کند.

اعتمادآفرینی با تضمین اصالت کالا

نکته حائز اهمیت این‌جاست که تضمین اصالت و کیفیت کالای سپرده شده در خزانه فلزات گران‌بها این اعتماد و اطمینان را در سرمایه گذار به وجود می آورد که کالای تحویلی از استانداردهای لازم و مورد تایید بورس برخوردار است و برخلاف معاملات بازار سنتی، ریسک تقلب یا کیفیت و عیار پایین به دلیل وجود ناخالصی در این معاملات وجود ندارد.

ضمن این‌که در معاملات مبتنی بر طلا و نقره در بازار مالی و مشتقه بورس کالای ایران طرفین معامله نسبت به ایفای به موقع تعهدات طرف مقابل از اطمینان کافی برخوردارند و شمش های قابل معامله در این بازار در چندین مرحله قبل از ورود، در طول مدت نگهداری در خزانه و نیز در زمان خروج از آن تحت بازرسی و نظارت دقیق قرار می‌گیرد و نسبت به کمیت و کیفیت آن شک و شبهه‌ای وجود ندارد.

سرمایه‌گذار نیز از بابت نحوه نگهداری شمش‌های موجود در خزانه امن بورسی و در شرایط استاندارد اطمینان داشته و نگران سرقت دارایی خود نیز نیستند.

تامین مالی معادن طلا و نقره به کمک سرمایه های خرد

افزون بر تمام این موارد، نکته حائز اهمیت در خصوص این معاملات آن است که با جذب سرمایه های خرد آحاد مردم به معاملات اوراق بهادار مبتنی بر طلا و نقره در بورس کالای ایران، به روند تولید و افزایش فروش معادن و تامین مالی آنها از طریق نقد شدن تولیدات راکد آنها، کمک شایان توجهی صورت گرفته و این معاملات توانسته به افزایش گردش مالی و سرمایه در گردش آنها منجر شود.

به‌طوری‌که به استناد آمارهای معاملاتی بورس کالای ایران تا دوازدهم بهمن ماه جاری، عبور حجم معاملات شمش طلا از مرز 15.3 تن، معادل 2 میلیون قطعه سکه تمام بهار آزادی و ثبت 77 همت ارزش معاملات هم‌زمان با سپرده گذاری بیش از 14.5 تن از این فلز ارزشمند در خزانه فلزات گران‌بها از ابتدای راه اندازی تاکنون در بازار گواهی سپرده شمش طلا به وضوح حاکی از جلب اعتماد عموم سرمایه گذاران به این معاملات بوده که در نبود آن این حجم نقدینگی می توانست در بازار سنتی التهاب‌آفرین شده و تعادل بازار سکه طلا و ارز را نیز بر هم بزند.

راه اندازی معاملات شمش نقره پس از معاملات مبتنی بر شمش طلا در بازار مالی و مشتقه بورس کالای ایران نیز در این راه نیروی محرک جدیدی را اعمال کرد تا با گذشت کمتر از دو ماه از شروع این معاملات، شاهد مبادله حدود 6.8 تن شمش نقره به ارزشی بالغ بر 638 میلیارد تومان باشیم. در این بازار بیش از 8.3 تن شمش نقره نیز در خزانه فلزات گرانبهای بورس کالا سپرده شده که قابلیت معامله دارد.

صندوق های طلا در کانون توجه

صندوق‌های طلا نیز یکی از ابزارهای سرمایه‌گذاری جذابی هستند که اقشار گسترده‌ مردم اعم از افراد با تفکر سرمایه گذاری سنتی گرفته تا امروزی، به آن اعتماد دارند؛ چرا که این ابزار مالی قابل سرقت و جعل نبوده و با پول اندک هم می‌توان در آن سرمایه‌گذاری کرد. ابزاری که دارایی افراد در آن بر عهده کارشناسان و متخصصان مالی است تا بازده سرمایه گذاری به نحو احسن متناسب با ریسک، مدیریت شود. در این مسیر، عبور خالص ارزش دارایی صندوق ها از 110 همت و جذب 38.5 همت نقدینگی به معاملات صندوق های طلا تنها در سال 1403، مهر تاییدی بر این مدعی است که این ابزار نیز به خوبی توانسته اعتماد سرمایه گذاران را به خود جلب کرده و سرمایه های سرگردان جامعه را به سمت بازار سرمایه هدایت کند.

اعتمادسازی و امیدآفرینی از مسیر ابزارهای مالی

و اینک، بیش از 700 هزار سرمایه گذار به صورت مستقیم و غیرمستقیم از طریق معاملات گواهی سپرده شمش طلا و نقره و نیز صندوق های طلا امکان سرمایه گذاری در این بازار امن و شفاف را در اختیار دارند و این برگ زرینی در کارنامه بورس کالای ایران و در مسیر اعتمادسازی و امیدآفرینی برای سرمایه گذاران خرد است که با افزایش عمق معاملات اوراق بهادار مبتنی بر کالا روند اعتمادسازی در میان مردم و افزایش مشارکت آنها در تقویت تولید بیش از گذشته و با سرعت بیشتری پیگیری خواهد شد.

توسعه اوراق بهادارسازی کالاها و رونق تولید

در پایان باید عنوان کرد که قانون تامین مالی و زیرساخت‌ها، راه بورس کالا را برای راه‌اندازی معاملات گواهی سپرده کالاهایی که مشمول مالیات ارزش افزوده هستند، باز کرد؛ به گونه ای که در تاریخ 20 آذرماه امسال، اولین کالایی که برای راه‌اندازی معاملات گواهی سپرده انتخاب شد، شمش نقره بود و نقره آغاز راه جدیدی در بورس کالای ایران است. به عبارت ساده تر با تصویب این قانون، مسیر اوراق بهادارسازی کالاها هموار شد که مزیت بزرگ این اتفاق، مشارکت مردم در بازار محصولات تولیدی کشور حتی با سرمایه‌های اندک و تزریق این منابع به سمت تولید است.

به این ترتیب، اتصال مستقیم سرمایه های عموم مردم به تولیدکنندگان از مسیر بازار گواهی سپرده کالایی به زودی اتفاق خواهد افتاد و دستاورد بزرگ دیگر بازار معاملات گواهی سپرده کالایی، ایجاد ذخایر استراتژیک کالاهای مختلف با سرمایه های مردم خواهد بود.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
ارسال 16 نامه به دیوان کیفری بین‌المللی علیه آمریکا
چرا مستشاران نظامی خارجی از عراق خارج می شوند؟
مدیریت آگاهانه اخبار در بحران؛ راهکاری برای حفظ آرامش خانواده‌ها
امدادرسانی با 4 میلیون نفر داوطلب واکنش سریع هلال احمر
ساخت 200 ایستگاه جدید هواشناسی در دستور کار
ناامنی آسمان ایران برای جنگنده‌های آمریکایی اسرائیلی
جنایات صهیونیست‌ها در کرانه باختری صدای سناتور آمریکایی را درآورد
ترامپ نخست وزیر انگلیس را چگونه به سخره گرفت
آخرین جزییات حمله دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/انفجار در نقاط مختلف تهران، کرج و خرم آباد
چرا متحدان آمریکا در آسیا حامی جنگ با ایران نیستند؟
هشدار سرهنگ بازنشسته آمریکایی درباره توانمندی‌های ایران
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 3 فروردین ماه 1405+ وضعیت استان‌ها
آژانس بین‌المللی انرژی: 40 مرکز انرژی در 9کشور خاورمیانه آسیب دیده‌اند
توقف عرضه نفت خلیج فارس از جای دیگر قابل جبران نیست
هشدار مقام مستعفی دولت ترامپ نسبت به اقدام احتمالی علیه خارک
احتمال مواجهۀ جهان با بدترین بحران انرژی
ما مصممیم هر تهدیدی را در همان سطح که تراز بازدارندگی ایجاد میکند پاسخ دهیم
پیمانکار برق اسرائیل: بدون برق زندگی در اسرائیل غیرممکن می‌شود
ساکنان تل‌آویو پس از رهگیری‌های ناموفق به سامانه دفاع هوایی اسرائیل فکر می‌کنند!
ضربه مهلک پلیس خراسان شمالی به عوامل شبکه صهیونیستی اینترنشنال
مقام صهیونیست: تکنولوژی موشکی ایران از پدافند ما پیشی گرفته است
روایت هاآف‌پست از نارضایتی در ارتش آمریکا از جنگ علیه ایران
به جای ما صحبت نکنید و از ما به‌عنوان بهانه برای اهداف خود استفاده نکنید
چاک شومر: دیگر بس است! جنگ با ایران را تمام کنید
ایران، تاب‌آوری تمدنی که خم به ابرو نمی‌آورد
کنایه لارس کریستنسن، تحلیلگر اقتصادی آمریکایی به حرف‌های متناقض ترامپ
گروسی: حملات نظامی نمی‌توانند برنامه هسته‌ای ایران را از بین ببرند
63 عملیات مقاومت لبنان علیه مراکز، پایگاه‌ها و تجمعات نظامیان صهیونیست
مخالفت اسپانیا با همراهی با حملات آمریکایی-اسرائیلی علیه ایران
طرح اسرائیل برای سرنگونی حکومت ایران شکست خورده است
وزارت بهداشت اسرائیل: از آغاز جنگ علیه ایران 4564 نفر زخمی شده‌اند
استاد ایتالیایی: امنیت مردم ایتالیا در گرو تعطیلی پایگاه‌های آمریکایی در کشور است
​​​​​​​هشدار مقام مستعفی دولت ترامپ نسبت به تشدید بیشتر تنش‌ها در خاورمیانه
رسانه اقتصادی کوبیسی لتر: هشدار جدی اوراق قرضه به بلند پروازی های ترامپ
کالاس با وزرای خارجه ایران، ترکیه، قطر و کره جنوبی تماس‌های جداگانه‌ای برقرار کرده است
آغاز موج75عملیات وعده صادق 4 علیه مکان‌های استقرار جدید نظامیان و اختفای ارتشیان صهیونیستی
کفت و گوی استارمر و ترامپ درباره آخرین تحولات خاورمیانه
معاون وزیر خارجه کوبا: آماده مقابله با تجاوز نظامی احتمالی آمریکا هستیم
چاک شومر: ترامپ فوق‌العاده احمق است
«کیم جونگ اون» مجددا رئیس امور دولتی کره شمالی شد
حزب‌الله: در 24 ساعت گذشته به 58 موضع اسرائیلی حمله کردیم
اسپانیا: تشدید تنش‌ها در خاورمیانه خطر بحران بلندمدت انرژی را به همراه دارد
«ترس» سزای هر دشمنی که به امنیت مردم ما نگاه سود داشته باشد
رایزنی وزیر خارجه عراق با همتایان عمانی، مصری و ترکیه‌ای خود درباره تحولات منطقه
انگلیس نشست اضطراری کابینه را در پی تنش‌ها در خاورمیانه برگزار می‌کند
قرارگاه خاتم: ایران برای امت اسلام می جنگد
تشریح آخرین وضعیت تنگه هرمز توسط عراقچی
نقطه های آغاز کد گذاری ژئوپلیتیکی" ایران سرزمین سوخته "در نظم انگلوساکسونی (قسمت سوم)
علی‌آبادی: توان جبران سریع آسیب‌های شبکه برق را داریم
اهداف واشنگتن در جنگ با ایران محقق نشده است